JPMorgan je i dalje obrađivao Epsteinove isplate u iznosu od 1,1 milijun dolara nakon zatvaranja njegovog računa – većinom ženama ili djevojkama

JPMorgan Chase
5 komentara

Financijski div JPMorgan Chase i dalje je obrađivao više od 1,1 milijun dolara uplata od osuđenog seksualnog prijestupnika Jeffreya Epsteina ženama – ili djevojkama – s istočnoeuropskim prezimenima čak i nakon zatvaranja njegovog računa.

Odvjetnica Linda Singer, koja zastupa Američke Djevičanske Otoke (USVI), iznijela je ovu tvrdnju u podnesku od 31. srpnja pred federalnim sucem Manhattana Jedom Rakoffom. Prema njezinim riječima, više od 320.000 dolara od otprilike 1,1 milijun dolara vrijednih transakcija uključivalo je “brojne pojedince za koje JPMorgan nije prethodno identificirao plaćanja”.

Odvjetnica se pozvao na proračunsku tablicu koju je pripremio JPMorgan u kojoj su navedeni datumi i korisnici više od 9000 transakcija plativih osobama povezanim s Epsteinom. Transakcije – sve provedene između 2005. i 2019. – “imale su zajedničku vrijednost od preko 2,4 milijarde dolara.”

Epstein je živio na privatnom otoku Little St. James u USVI, gdje je seksualno zlostavljao žene. Dok je tamo živio, držao je i desetke milijuna dolara na depozitu u JPMorganu. Iako je banka sa sjedištem u New Yorku tvrdila da je prekinula veze s njim 2013., Singerov podnesak pokazao je suprotno.

Singer je optužila banku da nije objavila isplate do završetka otkrivanja, razdoblja u parnici kada strane razmjenjuju dokaze. Napisala je: “Mnogi od unosa odražavaju račune i plaćanja, koji se broje u tisućama i imaju ukupnu vrijednost u stotinama milijuna dolara, o čemu USVI nije imao prethodna saznanja ili informacije iz odgovora i produkcija JPMorgana tijekom razdoblja otkrivanja činjenica.”

Odvjetnica je u svom podnesku zatražila od Rakoffa da kazni JPMorgan jer nije pružio potrebne informacije tijekom razdoblja otkrivanja činjenica. Također je zatražila od suda da naredi banci da što prije preda “sve financijske podatke za sve novootkrivene djevojke ili žene kojima je Epstein izvršio isplate”.

Izvršni direktor JPMorgana: Epsteinovi skandali negativno su utjecali na imidž banke

Patricia Wexler, glasnogovornica banke, brzo je odbacila Singerine optužbe. Tvrdila je: “Nema dokaza da je to točno. Epstein nije imao račune kod nas nakon što smo ga napustili. Ti su računi bili u drugim bankama.”

U međuvremenu, izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon priznao je 2. kolovoza da su tužbe povezane s Epsteinom protiv banke “malo” utjecale na kapital njezine marke.

“Bankirali smo Jeffreya Epsteina i jako mi je žao što jesmo. Volio bih da nismo”, rekao je. “Da smo tada znali ono što znamo danas, očito ne bismo. Da, ponekad radimo strašne pogreške i ispričavamo se zbog toga.”

Odvojena tužba USVI-jeve vlade protiv banke zakazana je za ovu jesen. Ova druga tužba optužila je JPMorgan da je zadržao Epsteina kao klijenta usprkos brojnim kritikama koje su tijekom godina interno podizane protiv njega. JPMorgan je i u ovom slučaju negirao bilo kakvu krivnju.

Epstein se ubio u federalnom zatvoru na Manhattanu u kolovozu 2019., mjesec dana nakon što je uhićen pod optužbama za seksualnu trgovinu djecom. Jedanaest godina prije toga, 2008. priznao je krivnju po optužbi savezne države Floride za navođenje maloljetnice na seks.

Na pitanje jesu li promijenili način provjere potencijalnih klijenata, Dimon je odgovorio potvrdno.

“Da, jer opet moramo biti vrlo oprezni, ne možemo izbaciti ljude na temelju optužbi, ali opet, da, mislim da možemo učiniti više, posebno oko cijele hrpe stvari”, rekao je.

BankaEpsteinJPMorgan
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan Bgd
3 mjeseci prije

Naravno da Epstajn nije bio sam, tesko da jedan covek moze sam da vodi ceo biznis i sve organizuje. Njega nema, ali organizacija je ostala i nastavila biznis, jer uticajna i bogata klijentela pedofila nije prestala da postoji. Njima smetaju ljudi i filmovi koji ukazuju na ono sto rade.
Mada svuda je primetna tendencija ublazavanja stavova prema pedofilima. Sve cesce cujemo da u nekim zemljama predlazu zakone da deca ne treba da se bune i brane od pedofila da ne bi zliovcima povredili osecanja! Znaci nije bitno da li ce deca i njihova osecanja biti povredjeni vec se misli na dobrobit i “osetljive” duse zlikovaca.
Zlo vlada ovim svetom, i to se sve jasnije ispoljava.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Isto tako je privatni avion Epsteina slijedeći dan odletio u tajnu bazu elite na Antarktiku i nakon nekoliko dana se vratio na njegov privatni otok – postoji službeni zapis tog leta.
Pitanje za Kviska – tko je bio u tom avionu?

Max
3 mjeseci prije

Ista sorta.

nepoželjni
3 mjeseci prije

Ma opet ne mogu razumjeti toliku hajku na već pokojnog Epštaina !?

…čovjeku bi trebali dignuti spomenik jer je dao ogroman doprinos smanjenju nezaposlenosti žena i omogućio im laku zaradu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI