Nakon što su cjepiva ubila toliko mnogo, američki zračni prijevoznici ostali su bez pilota i sada otkazuju letove

Avion
28 komentara

Zrakoplovna industrija ostavljena je u rasulu zbog mandata “cjepiva” protiv koronavirusa (Covid-19), koji je ubio ili prisilio na prijevremeno umirovljenje toliko pilota da ih više nema dovoljno za upravljanje svim zrakoplovima.

Mediji pod korporativnom kontrolom (npr. CNBC) tvrde da je za te gubitke odgovorna “pandemija”, ali mi znamo bolje od toga. Mnogi su prijevoznici napustili posao i nikada se nisu vratili zbog mandata, i to je činjenica.

Sada, velike zračne tvrtke imaju problema s pronalaženjem dovoljno osoblja za upravljanje zrakoplovima. Rezultat je široko rasprostranjeno otkazivanje letova i prijeteća mogućnost potencijalnih bankrota.

Kao moguće rješenje, barem jedan zakonodavac razmatra zakon koji bi povisio dob za umirovljenje pilota zrakoplovnih prijevoznika sa 65 na 67 godina ili više. Ali hoće li to riješiti problem i je li uopće sigurno?

Regionalni zrakoplovni prijevoznik također predlaže smanjenje zahtjeva za satima letenja potrebnih za pridruživanje velikom američkom prijevozniku. Drugim riječima, pilotima više ne bi trebalo toliko iskustva da bi se zaposlili kako bi upravljali vašim zrakoplovom.

Delta ukida uvjet četverogodišnjeg školovanja iz pravila o zapošljavanju pilota

Ranije ove godine, Delta Air Lines je izazvao buru nakon što je odbacio pravilo o zapošljavanju, koje je zahtijevalo da svi piloti imaju najmanje četverogodišnje školovanje. Sada fakultetsko obrazovanje više nije preduvjet za upravljanje zrakoplovima u Delti.

Frontier Airlines ima drugačiji pristup, pokušavajući nabaviti nove pilote izvan američkih granica, uključujući Australiju. A American Airlines odlučio je pokušati prodati autobusne karte za kraće letove.

“Manjak pilota za industriju je stvaran, a većina zračnih prijevoznika jednostavno neće moći ostvariti svoje planove kapaciteta, jer jednostavno nema dovoljno pilota, barem ne za sljedećih pet i više godina”, rekao je izvršni direktor United Airlinesa Scott Kirby tijekom nedavnog tromjesečnog poziva njegove tvrtke u travnju.

Prema Kirbyju, sada je oko 150 zrakoplova prizemljenih među raznim regionalnim zračnim partnerima Uniteda, jer nema dovoljno pilota koji bi njima mogli upravljati.

Iako su za ovo djelomično kriva Covid-19 cjepiva, istina je i da su ograničenja zbog epidemije zaustavila zapošljavanje pilota, ometajući proces obuke i licenciranja.

Obično bi postojao stalan priliv novih ročnika, koji bi se kretali kroz sustav kako bi zauzeli mjesto umirovljenika, ali u posljednje dvije godine taj je proces uvelike poremećen vladinim zatvaranjem i mandatima.

“Osjećam se kao da sam otišao na vrhuncu”, izjavio je jedan bivši kapetan velike zrakoplovne kompanije, koji je uzeo paket prijevremene mirovine 2020. na početku epidemije, kada je svima rečeno da ostanu u svojim domovima.

U to vrijeme gotovo nitko nije putovao, pa je imalo smisla slati djelatnike svojim domovima. Međutim, sada se taj plan uvelike izjalovio, jer se zračni prijevoznici bore kako bi zadovoljili potražnju.

Zrakoplovna industrija sada očajnički pokušava obučiti i zaposliti pilote što je prije moguće, ali to vjerojatno neće biti dovoljno da se problem riješi. Nedostatak pilota mogao bi potrajati godinama, a možda čak i zauvijek ako svijet nastavi svoju sadašnju putanju kolapsa.

Prema Kitu Darbyju, savjetniku za plaćanje pilota i umirovljenom kapetanu Uniteda, glavne američke zračne tvrtke nadaju se zaposliti oko 12.000 pilota samo ove godine, što je otprilike dvostruko više od prethodnog rekorda u godišnjem zapošljavanju.

“Nikad nismo mogli pojmiti ovakve razine osipanja”, tvrdi Jonathan Ornstein, izvršni direktor Mesa Air Groupa, regionalnog partnera American and Uniteda, koji je samo u prošlom tromjesečju izgubio 43 milijuna dolara zbog smanjenja letova.

“Ako naši zrakoplovi ne lete, gubimo novac.”

CjepivaCOVID-19mjerezrakoplovna industrija
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Zapadni piloti ginu i u bivsoj Ukrajini. Okrivice Putina i za otkazane letove.

Max
1 godina prije

Sve zbog “krasnog” cijepiva.

Zoran
1 godina prije

Jedna od tačaka Great Reset je smanjiti putovanja na minimum. Neka pozovu kill bil gatesa,fućija i onu sotonu schwaba da im upravljaju avionima😂😂😂

Ingerman
1 godina prije

Piloti su zdraviji i otporniji dio populacije. Jeli Možda promjena visine i tlaka u kombinaciji s cjepivom ima neku dodatnu otezavajucu okolnost pa bi taj dio populacije vise umirao? Ako to nije tako a s obzirom koliko se stare nejake populacije cjepilo u bogatim državama zapada trebao bi biti svima nama primjetan pomor starih cijepljenih. Ja za sada ne mogu reci da sam svjedok tome.

Sam
1 godina prije

Raspisite konkurs za pilote i posaljite na sledecu adresu..
Tora Bora bb
Kandahar-Afganistan
Dovoljno je 3 mjeseca skolovanja.

Dupla Kamilica
1 godina prije

Bit će autopilot i nedaj bože da je hakovan

Dupla Kamilica
1 godina prije

Ako nekom treba pilot, znam jednu bitangu. Mister No!

Sardelino
1 godina prije

Letenje * više nadmorske visine, povećava vjerojatnost stvaranja krvnih ugrušaka.
Isto tako cijepivo povećava rizik od stvaranja krvnih ugrušaka. Dakle, dvostruka opasnost zbog sinergijskog učinka.
Fakt čekeri* odbacuju takvu mogućnost jer ju struka nije dokazala.
Ne znam što struka kaže na puhanje na hladno.

Qwrt
1 godina prije

Koliko je to ” toliko mnogo” ???

Majk Majers
1 godina prije

Bit će manje zaprašivanja

prokleta vakcina
1 godina prije

Interesantno kako jedna vakcina za dvije godine postara pilota sa 52 godine na 65, jadan ode u pemziju prije nego je mislio.

Praetorian
1 godina prije

Kada netko kaze: “morao sam, zbog posla” nista bolje mu ni ne moze covjek pozeljeti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI