SAD kupuju rekordnu količinu ruskog gnojiva

Gnojivo
11 komentara

Moskva je do ove godine bila drugi najveći dobavljač Washingtona

Sjedinjene Američke Države uvezle su rekordnu količinu ruskih gnojiva u vrijednosti od 944 milijuna dolara između siječnja i srpnja ove godine, pokazuju najnoviji podaci američke službe za statistiku. Kupnje su porasle za 5% u usporedbi s istim razdobljem 2022. Međutim, uvoz u srpnju pao je tri puta u usporedbi s uvozom u lipnju, pavši na najnižu razinu od kolovoza 2021. Rusija je ove godine bila drugi najveći dobavljač gnojiva za Sjedinjene Države, iza samo Kanade, koja je od siječnja do srpnja izvezla tu robu u SAD u vrijednosti od 2,8 milijardi dolara. Saudijska Arabija, Izrael i Katar čine ostalih pet najvećih dobavljača SAD-a.

Rusija je najveći proizvođač gnojiva na svijetu, pokrivajući otprilike 15% svjetske potrošnje. Izvoz gnojiva iz zemlje nije bio izravno na meti zapadnih sankcija, iako je Moskva uspješno preusmjerila isporuke u Aziju. Čelnik Ruske udruge proizvođača gnojiva (RAPU), Andrey Guryev, projicirao je u svibnju da bi izvoz proizvoda mogao doseći razinu prije sankcija od nekih 38 milijuna tona do kraja godine. Prosječna godišnja proizvodnja gnojiva u Rusiji iznosi oko 55 milijuna tona.

rusijaSADĐubrivo
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yuxel
2 mjeseci prije

Kao što jedan broj čitatelja ovog portala konstantno ponavlja; nema razlike u zločinima između USA, Rusije, Evrope…braća po zvjerstvima a i braća po manipulacijama.
Veliki pozdrav za razborite

Eruj
2 mjeseci prije

Koji su to licemjeri narod gine radi debilnih politicara na svim stranama. Sije se smrt , mrznja, patnja dok oni trguju. Ako ste se vec usaglasili da su Rusi pod sankcijama a Ameri zakleti neprijatelji rusa onda cemu trgovina medusobom. Osim ako rat nije farsa gdje narod pati dok se debili bogate. Narode probudite se ovde nema pobjednika svi gubu , ovdje nema dobre strane svi su losi.

Badžo
2 mjeseci prije

Ne kupuje to USA za svoje poljoprivrednike nego tzv. “elita” za sebe. Gamad se želi hraniti zdravo a nama preporučaju žohare, skakavce i meso iz laboratorija.

Sparkling
2 mjeseci prije

Idemo Borrell, idemo Ursula!!!!!!! Tko se to usudi trgovati s Rusijom ako smo se dogovorili da smo “na istom tragu” oko uvođenja sankcija.
Da sam na mjestu EU “velikih političara” odmah bih uveo sankcije Am. na sve proizvode koje uvoze a ako se ne bi složili, onda i na uvoz oružja. Ha,ha koja je ova EU farsa. Pa ni ona zadnja “prijateljica noći” si ne bi to dozvolila. Da je svi .ebu a da nitko ne plati. Ali Eu više nije ni .urva. ona je bolesnik u termalnoj fazi. I neka je. Od srca joj želim da ikada više ozdravi. To je zaslužila i to će u konačnici i dobiti.
Lp

Max
2 mjeseci prije

Treba im.

Janko
2 mjeseci prije

Bez jeftine ruske sirovine ( plina ,gnjojiva žitarica…) zapadni standard ode p.m.

I ruska govna su bolja od američkih
2 mjeseci prije

…a da ne spominjemo tenkove i avione.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI