Siemens službeno aplicira za delokalizaciju proizvodnje plinskih turbina u Rusiji

Siemens ulaže u Rusiju

Njemački konglomerat Siemens zatražio je poseban ugovor o ulaganju za delokalizaciju proizvodnje svojih plinskih turbina velikog kapaciteta u Rusiji. Taj potez uslijedio je nakon skandala iz 2017. godine koji se dogodio zbog isporuke Siemensovih turbina Krimu.

Prema uvjetima ugovora, komponente  i sustav automatske kontrole plinske turbine bit će smješteni u Rusiji do sredine 2023. godine, navodi se u Siemensovoj izjavi za javnost.

Planirana razina delokalizacije turbine SGT-2000E bit će na najmanje 90 posto. Proces će se odvijati u tvornici Plinskih tehnoloških turbina Siemens (STGT), koja je zajednički pothvat Siemensa i ruske tvetke Power Machines.

Prema Siemensovoj izjavi, oni će uložiti značajna ulaganja u STGT i partnerska poduzeća, kako bi se upoznali sa ovim sustavom i povećli inovativni potencijal ruskih tvrtki. Kao rezultat toga, u Rusiji će se stvoriti ekosustav proizvodnje u punom ciklusu za proizvodnju turbina velikog kapaciteta. Njemačka tvrtka već je identificirala dobavljače za delokalizaciju komponenti .

U 2017. Siemens se našao u skandalu kada su, navodno, njegove plinske turbine isporučene Krimu, koji je bio pod sankcijama EU i SAD-a nakon ponovnog ujedinjenja s Rusijom. Zapadnim tvrtkama zabranjeno je poslovanje u regiji.

Konglomerat je izjavio da su četiri sporne turbine prvotno bile namijenjene za projekt u južnoj ruskoj regiji Taman, nedaleko od Krimskog poluotoka. Ruska tvrtka Technopromexport izjavila je da je kupila opremu na sekundarnom tržištu i modernizirala je na ruskim postrojenjima.

Njemačka tvrtka podnijela je tužbu protiv Technopromexporta, tvrdeći kako je tvrtka premjestila opremu na Krim kršeći međunarodne sankcije i bilateralne sporazume.

Navodno će se turbine instalirati u novim elektranama na Krimu. Regija je pretrpjela nestašicu struje od svog izdvajanja iz Ukrajine, budući da je njezina opskrba električnom energijom gotovo u potpunosti ovisna o Ukrajini.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Бранко
Gost
Бранко

Никако да у ЕУ каже, чиме их угрожава враћање Крима под суверенитет Русије? Крим је вековима био део Русије а референдумом из 2014. народ је само анулирао Хрушчовљево присаједињење Крима тадашњој УССР (Украјинској совјетској социјалистичкој републици). Треба напоменути да у историји никада није постојала било каква држава Украјина.
Цела прича се своди на пропали план САД да Криму отвори војну базу. Из беса што су то Руси знали и спречили, остало им је само да уведу санкције. А Европа као обична проститутка само испуњава жеље макроа!

DrLove73
Gost
DrLove73

Samo u Nemackoj ima 40.000 Americkih vojnika, a svi politicari u EU se biraju, prisluskuju i ucenjuju od strane SAD da rade kako im se kaze ILI…

spartak
Gost
spartak

Bilo bi im pametnije da uopće nemaju posla sa Siemensom koji ih je tužio zbog besmislice. Neka im bude kazna gubitak ruskog tržišta. A RF je u stanju i sama razviti svoju prouzvodnju plinskih turbina. Možda će trebati više vremena ali bit će njihova i bez ucjena od strane zemalja poput Njemačke koje nisu uopće suverene već slušaju siledžiju s druge strane Atlantika..

samo tako
Gost
samo tako

I biti bez struje čekajuči domaču proizvodnju…

korisnik_postoji
Gost
korisnik_postoji

Siemens ih je tužio jer se morao ograditi od projekta.
Ponešto sam upoznat sa procesima unutar te firme i mogu ti reći da se o ovakvim projektima svi detalji jako dobro znaju unaprijed i nemoguće je da nisu znali i odobrili montažu na Krimu.

Lucija
Gost
Lucija

Siemens je bio i ostao solidna tvrtka. To se za malo koju može reći. I ovo je dobar posao. Danas se ne isplati ‘otkrivati toplu vodu’.
A ovo s Krimom…😊…pa ne može Siemens biti kriv ako je treća strana preuzela robu i premjestila je iz Rusije u – Rusiju…
Ionako se regija zvala – Taman.
Taman za – Krim.

Бранко
Gost
Бранко

Zvrk
У чему је суштина твог питања? Позитивни лајкови говоре да за разлику од тебе и Луције пишем боље коментаре од вас. Ако вам је то проблем, не видим у томе моју кривицу.
Нико вам не брани да и ви поставите коментар који ће се свидети већини. То што вам то не полази за руком, то је већ ваш проблем.

Бранко
Gost
Бранко

Zvrk, јадно је то што радиш:
https://ibb.co/3dCwwk5
Провалио сам те још пре пар дана и чекао да упаднеш у замку.
Још немам доказ да си ти и Луција али полако, направићеш ти опет грешку.
Једино не знам који је циљ овога што радиш?

Tuborg
Gost
Tuborg

Kako ti nije jasno da imaš posla sa moderatorom?

DažBog
Gost
DažBog

A da Rusi zabrane koristenje plina proizvedenog u Rusiji u tim Siemensovim turbinama. Pa su ondaK kvit

POVEZANE VIJESTI

Izbornik