Siemens je dobio ogroman ugovor u zloglasnoj američkoj bazi Guantanamo, na Kubi

Guatanamo
1 komentar

Njemačka multinacionalna firma Siemens, dobila je ugovor od Pentagona u iznosu od 829 milijuna dolara “za mjere uštede energije i učinkovitosti” u američkoj pomorskoj bazi, u zaljevu Guantanamo na Kubi.

Prema priopćenju Ministarstva obrane SAD-a, posao koji će se obaviti predviđa izgradnju, rad i održavanje mjera za uštedu energije kako bi se poboljšala energetska učinkovitost i pouzdanost.

Neki od poslova uključuju: nadogradnju grijanja, ventilacije i klimatizacije, rasvjete, nadogradnje komercijalnih rashladnih uređaja, distribuirane proizvodnje, skladištenje energije i dr.

Očekuje se da će posao biti dovršen do travnja 2043., rekao je Pentagon. “S ovom nagradom neće biti obvezana nikakva sredstva, jer će privatno financiranje biti korišteno za 31-mjesečnu provedbenu fazu projekta.”

Prema izvješću, za prijedlog zadatka zaprimljeno je osam prijedloga. Američka mornarička baza u zaljevu Guantanamo također je poznata po svom zloglasnom zatvoru, koji je naširoko kritiziran zbog kršenja ljudskih prava. Osnovan je 2002. godine. Poznat je po neodređenom pritvoru bez suđenja i brojnim mučenjima, koja su dovela do toga da su brojni zatvorenici počinili samoubojstavo, a evidentiran je velik broj neuspješnih pokušaja samoubojstva.

Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo tako
3 godine prije

Do travnja 2043 ? Nagrada bez obveznih sredstava ?
Što je to pjesnik htio reči na logično.com ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI