Trojica kongresmena iznose prijedlog zakona kojim bi se dolar ponovo podupirao zlatom

Dolar Zlato
27 komentara

Uoči Uskrsa, tri kongresmena Sjedinjenih Država, svi republikanci, predstavili su nacrt zakona kojim bi se američki dolar ponovno podupirao zlatom, a ne ničim.

Predstavnici Alex Mooney (R-W.V.), Andy Biggs (R-Az.) i Paul Gosar (R-Az.) kažu da će HR 2435, također poznat kao “Zakon o obnovi zlatnog standarda”, pomoći u ponovnoj stabilizaciji dolara usred rastuće inflacije i kontinuiranih propadanja banaka.

Ako se usvoji, HR 2435 bi američkom trezoru i privatnom kartelu središnje banke Federalnih rezervi dao rok od 24 mjeseca da javno objave sve zalihe zlata i transakcije. Nakon toga bi novčanica Federalnih rezervi “dolar” morala biti ponovno formalno vezana za fiksnu težinu zlatnih poluga.

“Notnice Federalnih rezervi postale bi u potpunosti otkupljive i zamjenjive za zlato po novoj cijeni, s američkom riznicom i njenim zlatnim rezervama koje podržavaju banke Federalnih rezervi kao jamac”, izvještava Money Metals.

“Monetarni stručnjaci primijetili su da bi povratak zlatnom standardu znatno smanjio ekonomsku štetu uzrokovanu inflacijom, nestalnim saveznim dugom i nestabilnošću monetarnog sustava.”

Došlo je vrijeme da se UKINE privatni kartel središnje banke Federalnih rezervi

U izjavi, Mooney je detaljnije objasnio kako bi vraćanje američkih dolara na zlatni standard obuzdalo “neodgovorne navike trošenja i stvaranje novca iz zraka” u Washingtonu, D.C.

“Cijene bi oblikovala ekonomija, a ne instinkti birokrata”, rekao je. “Američke obitelji, poduzeća i gospodarstvo u cjelini više ne bi bili na milosti i nemilosti Federalnih rezervi i bezobzirnih trošadžija iz Washingtona.”

Zakon o obnovi zlatnog standarda također bi razotkrio mnoge štete koje je sustav Federalnih rezervi nanio svakodnevnim Amerikancima, a sve zahvaljujući Richardu Nixonu koji je “privremeno obustavio” korištenje zlata kao podloge za novac još 1971. godine.

Osim stvaranja rata protiv droge, Nixon je odvojio dolar od zlata, što je dalo zeleno svjetlo Federalnim rezervama da tiskaju onoliko novca koliko je potrebno za podupiranje financijskih terorista na Wall Streetu, a sve to istovremeno razvodnjavajući dolare za koje Amerikanci naporno rade da zarade.

“Novčanica Federalnih rezervi izgubila je više od 40 posto svoje kupovne moći od 2000. godine i 97 posto svoje kupovne moći od usvajanja Zakona o federalnim rezervama 1913. godine”, objašnjava se u HR 2435.

“Ponekad, uključujući 2021. i 2022., akcije Federalnih rezervi pomogle su stvoriti stope inflacije od 8 posto ili više, povećavajući troškove života za mnoge Amerikance do neodrživih razina … obogaćujući vlasnike financijske imovine dok … ugrožavaju radna mjesta, plaće i ušteđevina radnika.”

Sve dok zlato ili nešto slično ne bude prisiljeno postati pokriće za američke dolare, novac podržan ničim nastavit će gubiti vrijednost kako inflacija raste. Svakodnevni Amerikanci nastavit će postajati siromašniji dok će bogati postajati sve bogatiji, a sve planirano u ovom lihvarskom sustavu prijevare i korupcije.

Ako bude usvojen, HR 2435 zahtijevat će potpuno otkrivanje svih zlatnih posjeda središnje banke i američke vlade, kao i svih financijskih transakcija povezanih sa zlatom, koje datiraju unazad šest desetljeća – to je ono što je Ron Paul pokušavao učiniti tijekom svog političkog mandata, uključujući kada se kandidirao za predsjednika.

“Da bi se omogućilo tržištu i tržišnim sudionicima da na uredan način dođu do fiksnog pariteta novčanice Federalnih rezervi dolar-zlato … tajnik i Federalne rezerve će učiniti javno dostupnima … sve zalihe zlata, s izvješćem o svim kupnjama, prodajama, zamjene, najmovi i sve druge financijske transakcije koje uključuju zlato, od privremene suspenzije 15. kolovoza 1971., obveza otkupa zlata prema Sporazumu iz Bretton Woodsa iz 1944.,” navodi se u zakonu.

Dolarfederalne rezervenovi zakonSADZlato
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vlado Banja Luka
1 godina prije

Po ovom prijedlogu, zlato bi podupiralo dolar. OK. A šta će podupirati tzv finansijske derivate, tzv hartije od vrijednosti i kojekakva osiguranja koja su narasla 100 ili 1000 puta u odnosu na dolar ili evro tj na njihovoj bazi!? Znači, ovaj finansijski sistem i ove banke su trenutno jednostavno neodržive!

Tim
1 godina prije

Napokon tračak pameti.

Гавран
1 godina prije

Zlata je ostalo za toliko, da svaki amerikanac može da dobije po dva zlatna dolara, da mu se stave na oči kada ispusti dušu.

Max
1 godina prije

Žele povratak na zlatni standard umjesto bezvrijednih paoira koji se još kamatama naplaćuju.

robokap
1 godina prije

Званично САД имају 8133,6 тона злата.Једино што је од пописа Форт Нокса прошло свега 70 година од ступања на власт 19.1.1953 Двајта Ајзенхауера.Отада нико никада није урадио попис златних резерви САД-а.Паметном довољно.

tatamata
1 godina prije

dobro nisu predlozili da kriptovalutu podupire papirni dolar kojeg su nastampali zelenskom

Sparkling
1 godina prije

E gospodo, ali ova priča nije ispričana do kraja.
Dali ta trojica imaju u vidu da ovaj postojeći dolar zamjene novim dolarom? I naravno imalo bi smisla kad bi tako bilo i sve stare novčanice proglasili nevažećim. Hmmm…. a što bi Kina rekla na to? Koja drži koliko ono biliona tih zelenih novčanica i ni sama ne zna kako da ih se riješi a da puno ne izgubi.
Mislim da je ovo priča koja nema veze s stvarnošću. Svijet se mijenja i tektonski poremečaji su na vidiku. jedan od njih je nestanak dolara kakvog poznajemo. Ovako sigurno više ne ide. To uviđaju i “izuzetni” ali još ne znaju kojim putem krenuti a da sami ne upadnu u provaliju iz koje nema povratka. 250 god. imperije se bliži svom kraju. Potrajat će to još koju god. ali vrijeme ne radi za njih.
Lp

Red Dog
1 godina prije

Too little, too late.

Dokurčilomi
1 godina prije

A gdje je zlato?

Jomla
1 godina prije

Nema ni teoretske šanse da ovakvo što prođe!
End of story.

Ivan Bgd
1 godina prije

Kako zamisljaju to? Da sav taj bezvredni papir koji su nastampali u prethodnih sto godina sada podrze zlatom? Pa zar ima toliko zlata na ovom svetu 😀?

tihobl
1 godina prije

Samo jos da nastampaju zlatne poluge na 3D stampacu.

Nekoime
1 godina prije

Odlična ideja, još im samo zlato fali.

Kardinale
1 godina prije

Kasno, kasno budaletine. Nema zlata nema smijeha vise.
Game over
Russiya, India, China su gazde sada.

Lucija, prva
1 godina prije

“Pojedini američki instituti već predlažu uklanjanje spekulativnih trgovačkih banaka iz komercijalnih i drugih banaka depozitara, na način na koji je propisao čuveni američki Glas–Stigalov akt iz 1933, posle Velike ekonomske krize.

Ukinut je 1999. i to je za mnoge ekonomske eksperte bio izvor finansijske krize 2008. godine.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI