Varteks d.d.

varteks dd, Varaždin, Hrvatska
0
0

Varteks je vodeća tekstilna i modna kompanija u Hrvatskoj s gotovo stoljetnim iskustvom i tradicijom. Njenih 1.950 zaposlenika svrstava je među najveće poslodavce u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Uz vlastite modne marke Di Caprio i Varteks u više od trideset prodavaonica u Hrvatskoj u ponudi su i zastupane modne marke:  Seventy, Navigare, Camel, Orljava, Galko, Samsonite, Lisca, Modea, Polzela, Croata, San Peter… Osim što pokriva domaće tržište, kompanija vodi i aktivnu izvoznu politiku, te oko 40 posto svojih prihoda od prodaje ostvaruje na stranim tržištima. Varteks u posljednje vrijeme prolazi proces restrukturiranja u čemu je prioritet prilagodba tržišnim uvjetima te ostvarivanje konkurentske prednosti i pozitivnog poslovanja u budućnosti.

Počeci Varteksa datiraju iz 1918. godine kada je osnovana Tekstilna tvornica Varaždin. Proizvodnja vunenog prediva i tkanina započinje 1922. godine, dok se 1926. godine proizvodni proces širi na izradu odjevnih predmeta, a već 1929. godine otvara prva prodavaonica.

Tvornica do 1948. nosi naziv Tekstilna industrija d.d. Varaždin ili skraćeno Tivar. Pod kasnijim imenom Varteks, tvornica izrasta u najvećeg proizvođača i izvoznika tekstila u zemlji. 1972. je kreirana modna marka Varteks International, a jedanaest godina kasnije Varteks započinje suradnju s Levi’som. 1994. kreirana je modna marka Di Caprio koja se uskoro pozicionira kao Varteksov premium brand.

Povodom 90. obljetnice osnivanja, u proljeće 2008. kompanija dobiva novi izgled. Za svoj veliki jubilej Varteks izlazi u javnost sa svježim i suvremenim identitetom koji zadržava poruku Varteksove tradicije i kvalitete, no ide i korak dalje prema novim vrijednostima. Sve je jači izvoznik tekstilnih proizvoda i ustraje na proširenju proizvodnje.

diCapriokompanijamodatekstilVarteks
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI