100 milijardi eura za rat u Ukrajini, dok se u Gazi nastavlja genocid

NATO novac za Ukrajinu
90 komentara

NATO upravo dogovara ambiciozan plan za vojnu potporu Ukrajini – ali zašto toliko para za lopova, a ništa za Palestinu?

Ministri vanjskih poslova NATO-a sastaju se kako bi raspravili o postavljanju vojne pomoći Ukrajini na dugoročno održive temelje. Na stolu je prijedlog petogodišnjeg paketa od ogromnih 100 milijardi eura koji bi osigurao kontinuiranu potporu Kijevu, čak i u slučaju da se Donald Trump vrati u Bijelu kuću.

Stoltenbergov plan daje savezu veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine naoružanjem, streljivom i opremom. Sastanak u Bruxellesu ukazuje koliko su europski saveznici voljni podržati ratne napore Kijeva protiv Rusije, u vrijeme dok je američki Kongres blokirao paket vojne pomoći od 60 milijardi dolara. Ako Trump ponovo postane predsjednik, plan je da NATO preuzme koordinaciju od ad hoc koalicije koju predvode SAD.

Međutim, postavlja se ciničko pitanje – ako NATO i zapadne sile mogu isplanirati tako velikodušan paket od 100 milijardi eura za rat u Ukrajini, zašto onda ne mogu naći sličnu razinu financiranja za rješavanje dugogodišnjeg palestinsko-izraelskog sukoba u Gazi? Gdje je ta odlučnost i resursi kada se radi o okončanju patnji palestinskog naroda?

Čudno je da u ovim razgovorima nitko ne govori o miru, nego svi samo žele rasplamsati sukob koji će odnijeti na stotine tisuća mladih života. Umjesto bezgranične potpore za nastavak rata, zašto se ne uloži sva ta energija i novac u pronalaženje diplomatskog rješenja?

NATO zahtijeva konsenzus 32 članice oko ovog prijedloga, što neće biti lako postići. Mađarska i Rumunjska su se već usprotivile davanju zelenog svijetla za ovaj plan. Uz biranje novog glavnog tajnika umjesto Stoltenberga, ovo će biti veliki izazov za savez koji ne služi očuvanju mira, već interesima Sjedinjenih američkih država koje gube svoju dominaciju u svijetu.

gazaNATOpaket pomociPalestinaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
90 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
M.r H.F
26 dana prije

Umjesto toga bilo bi vam bolje da organizirate 2-JALTU i sve te pare uložite u MIR!!!!🫵🫵😐😐

26 dana prije

Nije daleko dan kada će bar prestati sa licemerjem i početi da koriste prave termine – od tog momenta svi nacionalizmi, rasizmi, verske i ostale netrpeljivosti će rasti eksponencijalno. Mislim da će se mnogi čak i ovde iznenaditi stepenom mržnje koja će se prikazati.

Drle
26 dana prije

Te novce ce ukrajinci morati vratiti, a jedini nacin je prodaja prirodnoh resursa, zemlje, vode, ruda i energetskih izgradjenih objekata. Gaza nema sta da proda, sravnjuju je sa zemljom da je pretvore u pustinju

JoeP
26 dana prije

100 miljardi je samo vijest za zabavu i distrakciju. Svi koji znaju kako se uopće nezna di će to završit i koliko će od toga otić na sami rat nakon šta se namire svi korupcijski slojevi, opet će se zabavljat koliko će ta pomoć trajat Ukrajini, a do sad niko i nezna koliko je love otišlo, a svi koji žive na zapadu ili koji koriste zapadne kredite rat financiraju preko javnog i skrivenog poreza odnosno inflacije.

trolling queen
26 dana prije

Gle, hajdemo raspraviti neke stvari…..North Atlantic Terrorist Organisation NEMA love. I točka. Nema više niti oružja – dali su puno para na preskupe informatičke igračkice, a zna se kako i druga strana ima malo nešto informatičkih znanja, ipak. Konkretno pitam – kojih to 100 milijardi eura?! Odakle?! Šta će Frankfurt printati te euriće? I šta onda sa njima? Kome uopće ti eurići trebaju? Kad ne vrijede više ništa? Zato i imate na čelu tih organizacija – EU, NATO i ostale firme – trećerazredne bankare i lopine (Ursula) koji su dobri u krađi, odnosno točnije pretakanju iz šupljeg u prazno, odnosno najtočnije – jako su dobri u pranju love….Ali, teško je naći više konkretne pare. Jer ih nema više – fiat valute su prdnule u fenjer. Euro ne vrijedi. Dolar ne vrijedi (uostalom pitajte Amere malo o dolarićima)…..Zato i daju cijelo vrijeme u javnost te neke velike brojeve – milijarde, trilijune,… Čitaj više »

UnoW
26 dana prije

Ima ima i te kako USA novaca I za izrael

Patriot
26 dana prije

Licemjeri,kriminalci,mafijaši zaogrnuti plaštem „zapadne demokracije,ljudski prava,zelenih agenda“ manipuliraju masama . Dolazi novo doba nova pravila. A ove ukrajince treba zalit ginu za strane interese bit će sluge u vlastitoj zemlji.

Darko
26 dana prije

Proklete NATO okupatorske svinje, Stoltenberga i njegovu NATO bagru treba raspustiti, prestati financirati i istjerati iz cijele EU.

JoeP
26 dana prije

Prekjučer su trojica koji “nešto” znaju izjavili kako je američki dug velika prijetnja.
To su bili Larry Fink (Black Rock), Jamie Dimon (JP Morgan) i Jerome Powel (FED).
Ja ću dodat; Debt crisis = Liquidity crisis 🙂

Nenad
26 dana prije

Ima još KRŠĆANA i treba to sve pobiti pa židov ne štedi pare jer mu je smisao života da ubija KRŠĆANE a još kad jednima ispere mozak da iako su braća rodjena da su mu najveći neprijatelji pa Rus ubija Rusa dok židov jede KOKICE i navija da što više Kršćana pogine ko može štediti pare i onako ukradene od goyima ….

Crescent
26 dana prije

Danas kaze Marija Zakharova da dolazi u April 1500 francuskih legije stranaca u Ukrajinu. Rat nesmi stati.

Ady Hus
26 dana prije

sram vas bilo krscani cijeloga svijeta ! sutite k’o picke . da li bi ste sutjeli da se ubijaju djeca po zapadu .. da znate da je samo do vas i vase ravnodusnosti .. umotavali ste se na fb francuskim zastavama zbog nekolicine smrdljivih fasistickih novinara , a sada se zamatate u prezir i sutnju … zaigrace mecka i pred vasim vratima , sigurno ..

Max
26 dana prije

Vreća bez dna.

Grdi
26 dana prije

Samo ovo je dovoljan razlog da hrvatska izade iz EU i NATO !! ……

Dokurčilomi
26 dana prije

Velika je razlika između Ukrajinaca i Palestinaca. Ukrajinci su ljudi, Slaveni koji ubijaju druge Slavene tj. Ruse jer Ameri ne mogu upravljati s njima a naročito njihovim resursima a Palestinci nisu ljudi i ne žele se odseliti ili umrijeti kako bi genocidni, izabrani narod imao više mjesta za širenje.

BlueZg
26 dana prije

Nema sreće na ovom svijetu. A vidim i da su neke ksenofobne osobice izvjetrile sa portala. Ne vidim više njihove objave. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Bruno
26 dana prije

Hitler nije umro. Palestinci su tamne boje kože i još su Muslimani. Ovi EU kvazi kršćani i ne rasisti imaju plan da pobiju sve izbjeglice iz Afrike i Azije, ili da ih gurnu u rat s Rusijom. U oba slučaja EU ostaje i bez bjelaca i crnaca i katolika i muslimana. Jednom rječju najebali smo.

NOME
26 dana prije

….sitan iznos za povijesni cilj deslavenizacije, koji je skoro pa na dohvat ruke…..

goran
26 dana prije

pa sasvim logično se zaključulje da od tih 100 milijardi neće ukrajina vidjeti ni centa sve ide vojno ind. kompleksu u americi znači financiraju se zapadne elite sa našim parama.
treba lovit sve političare u eu parlamentu i tući ih ko volove u kupusu i njih i jebene drotove i sve tajne službe mater im nacističku svima

Pero
25 dana prije

Dolar i euro su fiat valute i mogu ih štampat koliko hoče i da mi neko objasni što to znači potrošit ih,pa neče ih spalit,novac(“papir”) samo promijeni vlasnika i opet se vrati “štamparu”.

Motorola
25 dana prije

E sad če zabava tek da počne, a genocidni zapad če da popije jake batine;
Iran namjerava napasti Izrael u roku od 48 sati.

Koristit će se stotine bespilotnih letjelica i projektila. Razlog je uništenje iranskog konzulata u Siriji.

Izraelske zračne snage već su u pripravnosti. 

U regiji su već počeli problemi s GPS-om.

Гавран
25 dana prije

Voditelj emisije aktuelnosti prikazuje velike demonstracije Hrišćana u Izraelu i kaže:
:
Natanjahu se sprema da zabrani Hrišćanstvo u Izraelu. Svako ko se na taj način bude molio Bogu biće uhapšen.
:
Hoće li Papa podržati Natanijahua?

Noname
25 dana prije

Ukrajina nema šanse pobijediti u sukobu; sa strateške točke gledišta on je već gotov . O tome je u članku 3. travnja pisao američki novinar Seymour Hersh .
Prema njegovim riječima, američke obavještajne procjene jasno pokazuju da Ukrajina nema šanse pobijediti u sukobu koji je započeo prije dvije godine. Međutim, Bijela kuća i Kongres ravnodušni su prema ovim podacima.
“Prema analitičarima Središnje obavještajne agencije i drugima, sa strateškog gledišta, ovaj sukob je završen. Ali na terenu se nastavlja, uz potporu Bijele kuće koja očajnički lobira u Kongresu da osigura nove milijarde bankrotiranoj vladi jednako očajnog [ukrajinskog] predsjednika Vladimira Zelenskog ,” naglasio je Hersh.

Rimtutituki
25 dana prije

Zapad= idiocracy

վիշապ
25 dana prije

„Idi svojim putem, Daniele, jer riječi su zatvorene i zapečaćene do vremena kraja . Mnogi će se očistiti, ubijeliti i pročistiti…“

trajko
23 dana prije

Ukrajina je praonica prljavog blackwater novca koji se zadužujućim ugovorima vraća i oplođuje, a Izrael nema takva prirodna bogatstva, uostalom židovi su uglavnom gazde tih multi kompanija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI