Ako SAD udari na iransko tlo nakon što su poginula tri vojnika, Iran će pogoditi brojne američke ciljeve diljem Bliskog istoka

Iran-SAD-Biden
48 komentara

Ako čak i jedna bomba povezana sa Sjedinjenim Državama pogodi iransko tlo u nadolazećim danima, Teheran obećava da će uzvratiti američkim vojnim ciljevima diljem Bliskog istoka.

Dok svijet čeka da vidi kako će predsjednik Biden odgovoriti na ubojstvo tri američka vojnika od strane milicija koje podržava Iran u Jordanu, Iran povlači crvenu crtu koju Zapadu naređuje da ne prijeđe, inače.

Biden kaže da je već odlučio kakva će biti kazna Iranu, ali još nije javno otkrio o kojoj je riječ. To je uslijedilo nakon brojnih sastanaka između Bidena i vojnih i savjetnika za nacionalnu sigurnost koji su mu predstavili niz potencijalnih opcija koje uključuju:

• Napad na iranska sredstva u Perzijskom zaljevu

• Ciljanje milicija koje podupire Iran u Siriji i Iraku

• Pokretanje kibernetičkog napada

• Pokretanje napada na iranski teritorij kako bi se uklonili zapovjednici i ključne vojne lokacije

To je posljednja opcija koju Iran obećava da neće dopustiti nekažnjeno. Ako SAD prijeđe tu crvenu liniju, Iran kaže da će apsolutno uzvratiti američkim sredstvima na Bliskom istoku.

Zabrinutost da bi Biden mogao pokrenuti Treći svjetski rat

Bidenov režim tvrdi da čini sve što je u njegovoj moći kako bi izbjegao daljnju eskalaciju situacije, pogotovo jer je ovo izborna godina u kojoj će demokrati već teško pobijediti.

“Mislim da nam ne treba širi rat na Bliskom istoku”, rekao je Biden u Bijeloj kući. “To nije ono što tražimo.”

Kad su ga novinari upitali o zabrinutostima koje je izrazio njegov vlastiti režim o rizicima eskalacije s bilo kojom odlukom protiv Irana, Biden je rekao jedino: “Vidjet ćemo”.

Znamo da što god Biden planira učiniti, to će se vremenom povećavati. Drugim riječima, više je nego vjerojatno da će doći do niza osvetničkih napada, a ne do jednog velikog udara odjednom.

“Odlučno ćemo odgovoriti na svaku agresiju i smatrat ćemo odgovornima ljude koji su napali naše trupe”, rekao je državni tajnik Antony Blinken o planu. “Taj bi odgovor mogao biti na više razina, dolaziti u fazama i biti održiv tijekom vremena.”

Blinken u svojoj izjavi nije razjasnio hoće li se ovaj odgovor dogoditi izvan užeg Irana, iako je naznačio da će “to biti vrlo namjerne mete – namjerni udari na objekte koji su omogućili ove napade.”

Od 7. listopada kada je Hamas napao Izrael, bilo je više od 160 napada koje su pokrenule milicije koje podupire Iran na američke ciljeve u Iraku, Siriji i Jordanu.

Poznate kao “Osovina otpora”, ove iranske milicije kažu da im je cilj zaustaviti SAD da nastavi podržavati izraelski rat protiv Gaze. A prema Hosseinu Amir-Abdollahianu, iranskom ministru vanjskih poslova, Teheran osvaja mnogo ljudi svojim načinom razmišljanja.

Amir-Abdollahian kaže da Bijela kuća vrlo dobro zna da je potrebno “političko rješenje” kako bi se okončali užasi koji se događaju u pojasu Gaze, a koji se brzo šire izvan granica Palestine i Izraela na širi Bliski istok.

“Diplomacija ide naprijed na tom putu”, rekao je, dodajući da se izraelski premijer Benjamin Netanyahu “bliži kraju svog kriminalnog političkog ciklusa”.

Čini se da Iran misli da je najvjerojatniji put kojim će SAD krenuti kao odgovor na incident koji uključuje tri mrtva američka vojnika ciljati milicije koje podupire Iran u Siriji, odgovor za koji se Teheran sada aktivno priprema.

BideniranNapadSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
M.r H.F
2 mjeseci prije

Meni ovo izgleda kao efekt kuhane žabe !! Mislim da će rat izbiti, ma koliko se svi trude kao mi nismo za rat !! Bitno je tko će početi taj će biti upisan crnim slovima u povijesti kao destroyer of the world!!!😡😮😡😮

Гавран
2 mjeseci prije

Napad NATO na Rusiju bi izazvao potpuni i otvoreni ulazak u rat Kine, Irana i S, Koreje, zato što bi one bile sledeće žrtve.
Verovatno bi po sličnom automatizmu napad na Iran značio svetski rat.
.
Bajden je zbog toga ili zbog sopstvenih geopolitičkih slabosti preko Švajcarske, par dana pre napada, obavestio Iran šta su mete, tako da su one evakuisane.

Bruno
2 mjeseci prije

Prava sreća za svijet da Putin ne razmišlja (???) kao Bajden. Inače bi zbog himarsa, ili engleskih shedow-a svjet bio debelo u trećem svjetskom ratu. Ko zna možda i Rusi naoružaju Iran. Ili već jesu pa se umne glave SAD-a zamislile.

držnedaj
2 mjeseci prije

Tako je i Nordstream false flag sabotaža bio da bi gl.upi jevropljani se smrzavali i duplo skuplje amerčki ukradeni ‘fracking’ gas plaćali.. još su ruse htjeli optužit za sabotažu.. majstori su.

tihobl
2 mjeseci prije

Bajdenu bi najbolje bilo da ne oklijeva, vec da udario dmah.
Teheran je sa Moskvom potpisao strateski savez. Rusi u Iran prebacuju proizvodnju kindzala, cirkona, sarmata …
Jednu raketu iranci proivode za sebe, a dvije za Rusiju. Takav je dogovor.

Kora
2 mjeseci prije

Godine 1983. poginula su 239 američka marinca u jednom jedinom samoubilačkom napadu, izvedenom nakon što su američki ratni brodovi bombardirali položaje šijita i Druza u Libanonu. Iste godine, izraelski predsjednik Begin podnio je ostavku, dok je sirijski predsjednik Assad ostao na vlasti. Dvije godine prije toga – uslijed izaelske invazije na Libanon, ubojstva libanonskog predsjednika Gemayela i masakra u palestinskim logorima Sabra i Chatila – američki predsjednik Reagan predložio je mirovni plan koji je Begin odbacio jer je predviđao zabranu izraelskih pripajanja tuđih teritorija i naseljavanja Zapadne obale. Godine 1985. Izraelci su, povlačeći se iz Libanona, odveli sa sobom 1000 libanonskih zatočenika. Kako bi ih oslobodila, grupa pod nazivom al-Jihad otela je američki B-727 na putu iz Atene u Rim i prisilila pilota da sleti u Bejrut. Američka i izraelska vlada odbile su nagodbu s teroristima, ali je šijitski vođa Nahib Berri uspio osigurati njihovo puštanje u zamjenu za 1000… Čitaj više »

Josip
2 mjeseci prije

Iran treba oderati Washingto termo nuklearnom. Americke svinje moraju konacno dobiti po gubici..

DZuro DZak_ovic
2 mjeseci prije

Hajmo hajde, svi u napad …..i ode usa u vazduh

dpf filter
2 mjeseci prije

dnevna doza mlacenja prazne slame

Gad
2 mjeseci prije

Nikakvi udari izravno na Iran više ne dolaze u obzir.

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Neki hrvatski general je nedavno rekao da će u današnjim modernim ratovima običan vojnik živjeti otprilike 5 minuta prije nego što ga ubije umjetna inteligencija koja navodi rakete i ostala slična oružja koja idu kroz zrak.
Ivan Pernar na svom Telegram kanalu stalno objavljuje hrpu video materijala gdje se vidi kako ruske bespilotne letjelice ili rakete preko kamera ciljaju i ubijaju grupe ukrajinskih vojnika ili tenkove i druga oklopna vozila.
Zbog toga već neko vrijeme nikakve mobilizacije nemaju nikakvog smisla, jer ispada da te zapravo šalju i sigurnu i brzu smrt.
Njima su ratovi zabava i žrtveni obred u kojima ubijaju suvišne potrošače zemaljskih resursa i još na tome masno zarađuju.

alexosijek
2 mjeseci prije

Ma, dobro – to je poznato…dogovorili su se već oko toga. SAD pokazuje kao snagu, Biden dobija na demokratskim izborima za predsjednika – potporu od 98% posto u Južnoj Karolini npr jučer (sigurno su ukrali negdje ona 2% i više) – čudi me kako nije dobio npr 108% (ma hoće na slijedećoj postaji). Ne znam koliko ste popratili drugu stvar – RF je pred Vijeće sigurnosti iznijela ozbiljan zahtjev, vezano uz presudu ICJ-a o genocidu koju Izrael radi nad Palestincima – traže hitno postupanje po presudi od Vijeća sigurnosti…Znamo kako dišu zapadnjaci, i kome služi UN, ali ovo je malo jača razina – jer ako ne postupe po zahtjevu, moglo bi se dogoditi i izlazak nekih iz tog UN-a. Ma, dobro. Ja i tako napišem more gluposti, nemojte se obazirati na napisano…Kako vidim, svi većinom, kao i ovdje na portalu – sline za nekim ratovima – vjerojatno su online ratnici.… Čitaj više »

Уно
2 mjeseci prije

I Irancima i Rusima bi bilo bolje da više ne povlače nikakve crvene linije… Nek povuku jednu bijelu liniju pošteno, a ne da nas zayebavaju svakodnevno… Kad dođe vrijeme, letiće rakete, neće se pitati ni jedni ni drugi…

Sparkling
2 mjeseci prije

Poštovani kolege i svi oni koji misle da do sukoba neće doći, opasno se varaju. Izuzetni samo ne mogu ograničiti nivo i obim potencijalnog sukoba s Iranom. Njihova je intencija da ga svedu na ograničeni sukob kao i s Hutima. Jako dobro su informirani o tome kako Iran može uzvratiti i to ih najviše brine. Ali još veća briga im je da se i druge zamlje ne okrenu na stranu Irana. A onda su izgubili rat prije nego li su ga započeli. Druga nepoznanica za izuzetne je Iranska protuzračna obrana. U stvari radi se o tome koliko su im Rusi isporučili znanja o S-400?? Kad prvi “nevidljivi” bude srušen, povlači se ručna. To je ono što Am. u slučaju napada ne mogu uvrstiti u svoje karkulacije i to ih jako brine. Iran je svjestan da bi jako stradao u nekom potencjalnom sukobu ali ni druga strana ne bi bila pošteđena.… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Golub – kineski špijun Indijski dužnosnici su nakon osam mjeseci pritvora i nakon intervencije PETA-e pustili goluba osumnjičenog za provođenje špijunskih operacija u ime Narodne Republike Kine. Golub je zadržan u svibnju prošle godine u blizini luke u Mumbaiju nakon što je otkriveno da nosi dva prstena na nogama, s riječima koje su izgledale kao kineske, što je izazvalo zabrinutost zbog moguće upletenosti u špijunažu. Na kraju je utvrđeno da golub nije imao loše namjere prema indijskoj državi i da je zapravo ptica za utrke koja je pobjegla s Tajvana. “Nakon saznanja da je golub držan u bolnici za životinje Bai Sakarbai Dinshaw Petit u Parelu kao nevjerojatnih osam mjeseci, PETA Indija je krenula u akciju kako bi osigurala slobodu ptice iz zatočeništva”, rekla je organizacija za prava životinja u izjavi na svojoj web stranici. Nakon intervencije PETA-e, policija Mumbaija odobrila je puštanje nepravedno optužene ptice. Osmomjesečno iskušenje goluba nije… Čitaj više »

Jadranka S.
2 mjeseci prije

Sada je posvuda nuklearno oružje u rukama kompjutora, nije u rukama ljudi. Treći svjetski rat vodit će kompjutori. A pogibat će ljudi. Kompjutori ne mare hoće li ljudska vrsta opstati ili preživjeti, njima nije važno. Ali će učinkovito obaviti svoj posao, onaj koji čovjek nemože. Čovjek bi mogao oklijevati prilikom uništenja cijelog čovječanstva. Potrebno je malo inteligencije, dovoljna je mrvica inteligencije da se zapita:”Što to radim?”

Mrčikola
2 mjeseci prije

U egzorcističkom odjelu koji se bavi istjerivanjem demona iz napisa (prije objavljivanja) bi mogli početi razmišljati o modernizaciji i uvođenju AI u obrede (obrade😁). 😁

Max
2 mjeseci prije

SAD će izravno napasti Iran samo ako kani izazvati Treći Svjetski Rat. Inače im je preostalo samo bombardiranje po Iraku Siriji i Jemenu koje je bilo unaprijed najavljeno pa je većina boraca i sredstava sklonjena. te podmukli atentati i hakerski napadi na koje će biti uzvraćeno istom mjerom. A ako se odluče izravno napassti iran slijedi in Armagedon.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI