Albanci – Vječni pijuni u tuđim rukama u korist vlastite štete

Albanska zastava
108 komentara

Praksa pripisivanja kolektivne odgovornosti je jedna od najgorih osobina totalitarnih režima. Ali ništa manje nije odvratna strategija korištenja cijelih naroda da se potkopa stabilnost u jednom ili drugom području. U slučaju albanskog naroda, kojega se još od početka ’80-ih koristi i njim se manipulira na Balkanu, sljedeća eksplozija nasilja bi mogla zvučno odjeknuti u cijeloj Europi.

Kao što ste primijetili, prosvjedi nekoliko stotina beogradskih studenata se redovito prenose kao “otpor režimu” u Beogradu. Prije nekoliko godina su vješto manipulirani prosvjedi u dijelu BiH, koji su se prikazali kao “otpor potlačenog naroda lokalnoj oligarhiji i političkoj eliti”, što su u početku možda bili i jedni i drugi. Ni Aleksandar Vučić u Srbiji, kao ni njegove “kolege” u BiH sigurno nisu dobar izbor za narod Srbije i Bosne i Hercegovine, ali uvijek ostaje otvoreno pitanje zašto se neki prosvjedi toliko slave i potiču od medija i zapadne elite, dok se drugi, puno masovniji i ozbiljniji, sustavno prešućuju?

Gotovo dva mjeseca u gradovima Makedonije, posebno u glavnom gradu, Skopju, nije prestaju masovni skupovi i prosvjedi koji se odvijaju pod sloganom “Za zajedničku Makedoniju“. Uoči 25. travnja su prosvjednici zahtijevali da se održe novi parlamentarni izbori, a jedan od ključnih zahtjeva je da se spriječi provedbe političkog programa sastavljenog u Tirani i drugim zemljama. Iako albanske stranke u Makedoniji tvrde da su one sastavile program kojeg je prihvatio SDSM, svima je jasno da se radi o projektu kojeg su “blagoslovili” Priština, Tirana, SAD i EU.

Albanci su drugi po veličini narod u Makedoniji i čine oko četvrtinu stanovništva, dok su u nekim dijelovima zemlja u apsolutnoj većini. Albanska manjina je nekoliko puta malu Makedoniju dovodila do ruba građanskog rata, a 2001. je došlo i do izravnog oružanog sukoba između albanskih paravojnih skupina i makedonskih snaga sigurnosti.

Osim toga, albanski čelnici sve čine pod budnim okom zapadnih savjetnika, koji su ima dali pravo u formiranju vlasti u nekoliko regija, kao i osnivanje vlastitih jednonacionalnih političkih stranaka za čije interese vrlo uspješno lobira dijaspora, koja ne štedi sredstva u trgovini s drugim političkim snagama i ima zadnju riječ u formiranju parlamentarnih koalicija. Isti je slučaj bio i za vrijeme koaliranja Alija Ahmetija i Nikole Gruevskog u prošlom sazivu Sobranja, ali su makedonski premijer i predsjednik Ivanov uspjeli očuvati stabilnost i integritet zemlje.

Na nedavnim izborima u prosincu su prevagu odnijele albanske stranke, koje su se pridružile prozapadnim makedonskim “socijaldemokratima” Zorana Zaeva.

SDSM i Zaev se predstavlja kao sljednici KP Makedonije iz vremena bivše Jugoslavije, iako si tipična neokolonijalna marioneta kojom upravljaju EU i SAD. Tvrditi da je Zoran Zaev “socijalista” i da je to dovoljan razlog za ne dati potporu nacionalistima iz VMRO-DPMNE je neobjašnjiv fenomen. No, mnogi dobronamjerni Makedonci još uvijek vjeruju u ovu bajku. Ali ne samo oni, jer je slično i s drugim “socijaldemokratskim” strankama u regiji koje sa socijalizmom nikakve veze nemaju.

Što će se dogoditi u slučaju Makedonije? “Platforma iz Tirane” želi da albanski bude drugi službeni jezik, kao i podjelu zemlje na etničke kantone. Međutim, unatoč usrdnim “molbama” EU i Washingtona, makedonski predsjednik Đorđe Ivanov ne želi dati mandat Zaevu, jer vidi da namjerava voditi politiku kojom će izvršiti udar na sam suverenitet zemlje i da Makedonija neće moći opstati.

Osjetivši prijetnju integritetu države i mogući gubitak domovine, obični Makedonci su izašli na ulice. Od tada je situacija bila u limbu. Dužnosnici EU i američko veleposlanstvo su zahtijevali od Ivanova da “poštuje demokratske procedure”, te da omogući Zaevu i albanskim političarima da formiraju vladu, dok narod traži nove izbore. Zbog toga zemlja nekoliko mjeseci živio bez vlade, a onda se dogodio nasilni pokušaj nametanja predsjednika parlamenta, koji ima ovlasti potvrditi većinu i novu vladu bez suglasnosti predsjednika.

Glavni politički protivnik socijaldemokrata je makedonski “nacionalistički” VMRO-DPMNE, koji je optužio Zaeva da “albanskoj mafiji otplaćuje dug”. S druge strane je predsjednik Makedonije bio jasan i rekao da iza makedonskih nemira stoje nevladine udruge pod kontrolom Georga Sorosa, koji “koristi novac američkih poreznih obveznika za promicanje svojih interesa drugim zemljama”.

“U stvari, Makedonija je postala žrtva civilnog društva“, rekao je nedavno Ivanov, a američki milijarder mu to nije zaboravio.

Odmah nakon sastanka s europskim povjerenikom za proširenje, Johannesom Hahnom kreće akcija “ustoličenja” predsjednik parlamenta koji je trebao potvrditi Zeva za premijera, ali se sve prekinulo upadom prosvjednika u zgradu parlamenta.

27. 04. 2017. Johannes Hahn i George Soros nekoliko sati prije nereda u Sobranju

Johannes Hahn - George Soros
Johannes Hahn – George Soros

Ispada da se na albansku kartu vrlo lukavo igra s one strane Atlantika, a Albance se jednostavno koristi kao pijune u tuđoj igri, što nije prvi put da se događa u povijesti. Podsjetimo da su se tijekom vojnih pohoda na Balkanu Albancima koristili Osmanlije, kada su mnogi prešli na islam.

Albance i ideju takozvane “Velike Albanije” su vrlo vješto iskoristili i talijanski fašisti, koji su uspostavili vazalsku tvorevinu kako bi ih Albanci branili od slavenskih naroda. Kada je Mussolini području albanske države pripojio Kosovo, zapadnu Makedoniju i istočnu Crnu Goru, dolazi do velikog animoziteta među narodima, a istu su politiku nakon sloma Italije 1943. nastavili voditi i Nijemci.

Albansko stanovništvo na Kosovu je koristila i Titova Jugoslavija, kada su imali najveća prava kao nijedna manjina u demokratskom svijetu, a dobili su ih jer je Tito namjeravao osigurati lojalnost Albanaca i naknadno Albaniju pripojiti Jugoslaviji. No, ovaj je plan privremeno propao zbog raskola s Enverom Xoxhom, vođom albanskih komunista, i nikada nije ponovno aktualiziran.

Bez obzira na osobne “simpatije” ili “antipatije”, nitko ne može sporiti da se Zapad koristio Albancima za uništenje bivše savezne države, a Albanci su na kraju dobili dvije države, umjesto jedne, ali i velika politička prava u Makedoniji, gdje glas albanskih stranaka uvijek određuje parlamentarnu većinu.

Samo Zapad se ne brine pretjerano ni za sudbinu Albanaca, kao ni ostalih naroda na Balkanu, ali ni vlastitih. Na primjer, albanska mafija je odavno dijelove prosperitetne Europe pretvorila u noćnu moru, a podržavanje albanskog nacionalizma može dovesti u pitanje i stabilnost Europe.

Naime, nedavno su Europskoj uniji bili “ogorčeni” izjavom albanskog premijera Edija Rame o mogućnosti ujedinjenja njegove zemlje s Kosovom i pretežno albanskim općinama u Preševskoj dolini u Srbiji.

Ne treba posebno komentirati reakcije Beograda na ovakve izjave, kojim se čak “usprotivio” i povjerenik EU Johannes Hahn. Međutim, ako se vratimo u Makedoniju, onda vidimo da izjave europskih dužnosnika nisu iskrene i da oni, jednako kao i SAD, igraju na albansku kartu u izboru i uspostavi vlasti u određenim zemljama i područjima.

Sada prihvaćaju izbor Talata Xhaferija za predsjednika Sobranja. Podsjetimo da je Xhaferi bivši ministar obrane, koji je 2001. sudjelovao oružanoj pobuni protiv Makedonije. Prema “Ohridskom sporazumu“, usvojenom pod pokroviteljstvom Zapada, njemu i sličnima je dozvoljeno da zauzmu visoke položaje u makedonskoj državi, čime je ostavljen prostor za trajni utjecaj na unutarnju politiku ne samo Makedonije, nego i ostalih zemalja u regiji. Događaji u Makedoniji su još jednom pokazali da su albanske vođe spremne učiniti sve što se od njih traži, ali se postavlja pitanje koliku korist od toga imaju Albanci kao narod?

albanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
108 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gogijard
6 godine prije

*************************** **************** **** ************** ******************* ** **** ************** ************* ***** * ************** * ******* *** ****** * ***** ** ****** ** * *************************** **************** **** ************** ******************* ** **** ************** ************* ***** * ************** * ******* *** ****** * ***** ** ****** ** * *************************** **************** **** ************** ******************* ** **** ************** ************* ***** * ************** * ******* *** ****** * ***** ** ****** ** *

—————————————————

Poštovani, lijepo vas molimo da poštujete sve narode i dobre ljude. Na našem portalu nema mjesta za vrijeđanja i neprikladne ideje. O svemu možemo razgovorati, samo da razgovori budu uljudni i da iza istih stoje doista iskrene namjere.

Administrator portala Logično

HEKPCT
6 godine prije

Tko će stati u obranu Makedonije?

Kraut
6 godine prije

Cilj je bio oduvjek oslabiti slavenski blok.
Slaveni se moraju medjusobno tuci.
Slaveni se nesmu povezati
Slaveni moraju ekonomski stagnirati
Slavenske zemlje imaju ulogu bantustana, pogledaj historiju Juzne Afrike
Slavenske zemlje moraju sluziti kao kante za smece za prpizvode elitnih zemalja i kao rezervari radne snage za ici u te iste elitne zemlje.
Slaveni moraju mrziti sebe zato jer su Slaveni.
*************************************************************************************8

Petar5
6 godine prije

Svi smo mi na Balkanu vječiti pijuni u tuđim rukama, a ne samo Albanci…

Igor
6 godine prije

Problem ovog teksta je sto ne odgovara necijim povijesnim cinjenicama, te samim time se postavlja pitanje povijesti ratova devedesetih….. Te daje slicnost izmedju ratova tadasnje Jugoslavije i danasnje Sirije. SRETNO vam bilo naivci 🙂

Michael Collins
6 godine prije

Soroš i CIA su ubacili remetilački faktor Zorangutana Zajeba – razbio je nepisano pravilo da najjača makedonska stranka i najjača albanska stranka formiraju Vladu nakon izbora.
I onda se nahuškalo i Albance na ovakvo ponašanje… i imamo ovo što imamo.

Georgij Žukov
6 godine prije

Upad razularene mase u sobranje je po tko zna koji put krivo artikulirana agresija , i opet se “narod” ne bori protiv klasnih razlika vec nacionalnih , u makedoniji jadno zive i albanci i makedonci , na kosovu da i ne pricam , dakle opet su u svrhu kapitala i politike izmanipulirani ! I opet, po tko zna koji put kapitalisticka je policija dozvolila lincovanje oporbenih , bez obzira koliko su njihove politike ili zahtjevi opasni po u ovom slucaju makedoniju .Namece se pitanje samo od sebe , zasto nigdje i zasto nikada policija ne dozvoli oposrbi da razbije glavu vladajucima ? A sada malo o klici zla i uzroku nesrece nastale raspadom SFRJ pa tako i makedonske , krug se zatvara , tamo gdje je sve pocelo i zavrsiti ce . Makedonija kao i ostatak EX SFRJ vise nema RADNICKU klasu ,ona je u kontekstu danasnjeg vremena obespravljena klasa… Čitaj više »

Michael Collins
6 godine prije

Albanci imali najveća prava kao manjina u Jugoslaviji? A jadni Srbi u Hrvatskoj ugroženi bili, a držali su dobar dio vlasti. Da niste sanjarili o Velikoj Srbiji, već da ste se pozabavili stanjem u vlastitom dvorištu ne biste ni ostali bez Kosova, koje sa svojim mineralnim bogatstvom vrijedi više nego Republika Šumska i bivša SRAO Krajina.
Albanija da se pripoji Jugoslaviji? A otkad su to Albanci Slaveni? Država bi morala mijenjati i ime. Tito je aktivno pomagao i grčke komuniste nakon WW2, i na tome je i puklo sa Staljinom, jer je on sa Rooseveltom i Churchillom već podijelio Europu na interesne zone, i Grčka je po tom dogovoru pripala Zapadu.

Grdi
6 godine prije

Bojim se da kad jednom ameri odu sa kosova (nista nije vjecno) srbi ce u rok od 24 sata doc na granicu albanije ……..kao sto netko vec napisao albance se koristi kao pijune u sukobima zapad-istok.

Fudo
6 godine prije

@Michal Collins jarane ti očito ne kontaš neke osnovne stvari.

U svakom narodu imaš one koji sanjaju svoje “velike” države. Oko mene su Bošnjaci koji žele veliku Bosnu, Srbi hoće Republiku Srpsku, Hrvati Herceg-Bosnu. Albanci Veilku Albaniju, komunisti internacionalnu, globalisti globalizam… Kako vidiš nije to sam vezano za Srbe nego je to ugrađeno u ljudsku psihu. Sve to ne znači da su ljudi loši ali znači da nisu dobro informisani o posledicama.

Na stranicu Logično dolazim jer vidim da ima pametnih ljudi koji znaju da je to zamka. Pemetni ljudi znaju da prije ostvarenja Velike države moraju razgovarati o interesima i posledicama inače smo svi nagrabusili.

Autor upravo o tome govori i članak je odličan.

krivA
6 godine prije

…ok.., Makedonija, Albanija, Kosovo.., relnost i za vecinu “pomalo” uznemirujuca stvarnost isto kao i infiltracija saudijske arabije i katara na teritorij BiH. Odmah po zavrsetku ll ww, planovi i taktika vec su bili gotovi, bila je namjera amera i engleza izvrsiti bombardiranje vecih ruskih gradova, neki su zastupali stav pa cak i nuklearnim oruzjem, …ali eto…, nije sprovedeno u djelo. Cinjenica je da sve sto od zapada “dolazi”, svodi se na asimiliranje i zatiranje Slavenskog gena. U doba Ljudvita Gaja i iz svega sto je napisao moze se zakljucit koliko je Slavenski narod bio rasprostranjen. Da ne pisem sada o doprinosima Slavena u kulturi i nauci. Dosta je pogledat americki metro i usporedit ga sa Moskovskim… mene podsjeca na predvorja i salone poznatijih kazalista.. Popularno je bilo pricat nekih, ne davnih godina, kako smo dio zapadne civilizacije i kulture i te treba pristupiti “eu”. E..ali:::prije pristupanja i dozvole za pristupanje… Čitaj više »

Jupiter
6 godine prije

Cepanje slavenskog korpusa na balkanu na ustaše, veliko srbe , muslimane , slovence i probugare vmro imalo je za cilj da se onemogući prirodan uticaj slavenske Rusije na dešavanje na Balkanu.Borbi za utcaj na Balanu koji je započela Nemačka i Engleska u novijoj istoriji se priključila Amerka.Recept je uvek isti, podeli zavadi i vladaj nad buranijom.
Albanci se savršeno danas uklapaju kao poslušnici u njihovim interesnim igrama.
Nekada to budu Hrvati , nekada Srbi a sada su to definitivno Albanci.
Samo ima jedno pravilo, kada pomislite da ste na dohvat ostvarenja svojih nacionalnih ciljeva oni vas gurnu u rat , gde izgubite trečinu stanovništva i unakaze vam privredu.Kada se u celu priču uključi Rusija i Tuska Balkanski lonac je kompletan.

celinc
6 godine prije

zasto albanci?,vec sam jednom ovde to naveo,pa da ukratko ponovim,zapadni imperijalisti[demokratski fasisti]u svojim analitickim timovima imaju sve profile strucnjaka,psihologe,sociologe,istoricare,vojne teoreticere i bivse visoke oficire koji smisljaju taktiku i strategiju za vecnu dominaciju,istorija je uciteljica zivota koja kaze:balkan je kapija evrope za evroaziju,sta ce to balkancima,oni i tako NE BI znali sta da rade sa njome,slovenci niti terotijalno niti kulturnim etosom ne pripadaju balkanu,crnogorci sa par sto hiljada dusa se i ne vide,makedonci okruzeni komsijama koji ih zovu zapadnim bugarima,juznim srbima,nepostojocem nacijom itd,znaci makedonski tas na vagi nema neki znacaj,bosanci,srbi,hrvati su se kroz istoriju pokazali kao nepouzdani saveznici,jer su njihove narodne mase sklone megalomanskom ludilu svojih nacionalnih lidera,te su kroz istoriju placale cenu koja nije bas bila mala,znaci izbor je pao na albance,verne saveznike do poslednjeg daha,kada su juzni balkanci videli da je bosporski bolesnik zreo za glogov kolac pozvali su i albanska plemena da zajedno posalju bolesnika gde mu je… Čitaj više »

Weteran
6 godine prije

Veoma brzo, vreme leti, polusintetička nacija – Albanci, biće svedena u “prirodne” okvire!?
U sva ona pusta kamena brda, vrleti i goleti, nalik Mesečevom pejzažu! Tamo, odakle su sišli i došli!!
U toj operaciji, nestaće i, danas, sintetičke nacije: Makedonci i Montenegrinci ?!
Početak takvih događanja je evakuacija Bondstila, sa svim nuklearkama, trasom: Vranje, Niš, Beograd,…..
Pesak u satu brzo curi !
Vrlo sam brutalan, ali tako je !!

davor
6 godine prije

Kako kaže Kolinda “za NATO u Europi nema alternative”. Ja iz toga razumski mogu isčitati jedino ovo “tko ne prihvaća NATO uvjete taj će biti destabiliziran svim dostupnim mogućnostima uključujući i potpirivanje sukoba i rat”. Ako Švicarska, Švedska mogu živjeti i odolijevati i preživjeti uronjeni u tu NATO noćnu moru zašto onda mi u Hrvatskoj, te svi ostali u regiji ne možemo? Zašto uzimamo za uzore uvijek krive primjere i pobude i silimo se militantnim ideolozima, vojskovođama. Da li su Milošević i Srbija profitirali slušajući NATO i Bakera ranih 90-ih? Da li je Hrvatska profitirala švercajući pištolje za Isil sudjelujući u migracijskoj tragediji? Da li je BiH profitirala koketirajući sa NATO-ovim terorističkim odredima iz Afganistana? Da li su Grčka i Makedonija profitirali NATO-ovim prekrajanjem povijesti? Da li je Cipar profitirao članstvom obje polovice u NATO-u? Ja bi te generale i savjetnike iz Amerike sterao u tri picke materine iz svog… Čitaj više »

kme
6 godine prije

Niti jedno balkansko pleme se ne razlikuje vise nego npr. sjeverni Njemac i juzni Njemac. Ajde probaj sjevernom Njemcu reci da uzme noz i ode priklati juznog Njemca i da ga potjera u Bavarsku. Na Balkanu to mozes reci svakom i oni ce krenuti…zovi samo zovi…gonjeni nepresusnom mrznjom, mrze svog susjeda, a najvise mrze sami sebe. U takvom mentalnom sklopu svakom sa strane je moguce postici sta god zeli. Na kraju, svatko ipak zasluzuje svoju sudbinu.

Miki
6 godine prije

Albanci i Hrvati imaju sličnu politiku agresije prema susedima za tuj račun.

Laki Topalović
6 godine prije

Koliko koristi imaju Albanci od te takozvane države Kosovo. Nikakve. Žive gore nego u 19. stoljeću. Da im nije rodbine u inozemstvu, ne bi imali što jesti. Moja susjeda iz RH ode tamo svakih 6 mjeseci i glumi bogatašicu, što tamo s par hiljada kuna je, a da ne govorim ako neko dođe iz Švicarske i Italije. Tko se vraća tamo? Nitko. Čemer i bijeda. A nema više ni “deca komada deset”, jedva jedno ili dvoje. Malo “progres”, ali uglavnom neimaština. A nećemo se lagati, AP Kosovo i Metohija su imali sve, pa čak i “Fond za nerazvijene” , ako slučajno zafali, a uvijek im je falilo. Sad više nema ničega. Ima …Spomenik Clintonu u Prištini. To je sve što su izgradili Taci & co. I možda neka zgrada u vlasništvu građevinske mafije ko što je naša.

Zdravko
6 godine prije

Ja sam Makedonac , Jos jedna zamka sta je bolje zapadni kapitalizam ili istocni kapitalizam Na Balkanu kriminalne vlasti svuda pozixija I opozicija, Tu se pominje samo zapad a rusi uopce nisu cvecke rade isto kako I zapadnjaci. Babic ne pominje da je u Makedoniji na vlast porodica svi rodjaci gde to ima samo Makedoniu I verojatno indirektno u Americi iu rusiju Sto Babicu ne pises o tome o ruskoj mafiji sto vlada u mnogim zemljama sto ne pises o kriminalu u Makedoniju koja je u posedu familije Gledam postiras samo vesti koji su pod kontrolom porodice. Ne laxi Hrvate jer si I ti placenik

PeroDD
6 godine prije

Ja pročitao deklaraciju, bila i na Logično i tamo ne piše ono što Babić tvrdi!! Nego caka je slijedeća; dosadašnja nacionalistička i debelo korumpirana vlast je u jednom trenutku pokazala neke simpatije za Putina i to je dovoljno za histeriju da svi protiv VMRO-a su izdajice plačenici i pijuni cije, soroševci,dio zločinačke belsvecke zavere itd itd….

Kandinski
6 godine prije

Baš u korist vastite štete. Jedini šire teritorij (ko židovi) i svima je to normalno, pa čak i požljno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI