fbpx

Albanci – Vječni pijuni u tuđim rukama u korist vlastite štete

Albanska zastava

Praksa pripisivanja kolektivne odgovornosti je jedna od najgorih osobina totalitarnih režima. Ali ništa manje nije odvratna strategija korištenja cijelih naroda da se potkopa stabilnost u jednom ili drugom području. U slučaju albanskog naroda, kojega se još od početka ’80-ih koristi i njim se manipulira na Balkanu, sljedeća eksplozija nasilja bi mogla zvučno odjeknuti u cijeloj Europi.

Kao što ste primijetili, prosvjedi nekoliko stotina beogradskih studenata se redovito prenose kao “otpor režimu” u Beogradu. Prije nekoliko godina su vješto manipulirani prosvjedi u dijelu BiH, koji su se prikazali kao “otpor potlačenog naroda lokalnoj oligarhiji i političkoj eliti”, što su u početku možda bili i jedni i drugi. Ni Aleksandar Vučić u Srbiji, kao ni njegove “kolege” u BiH sigurno nisu dobar izbor za narod Srbije i Bosne i Hercegovine, ali uvijek ostaje otvoreno pitanje zašto se neki prosvjedi toliko slave i potiču od medija i zapadne elite, dok se drugi, puno masovniji i ozbiljniji, sustavno prešućuju?

Gotovo dva mjeseca u gradovima Makedonije, posebno u glavnom gradu, Skopju, nije prestaju masovni skupovi i prosvjedi koji se odvijaju pod sloganom “Za zajedničku Makedoniju“. Uoči 25. travnja su prosvjednici zahtijevali da se održe novi parlamentarni izbori, a jedan od ključnih zahtjeva je da se spriječi provedbe političkog programa sastavljenog u Tirani i drugim zemljama. Iako albanske stranke u Makedoniji tvrde da su one sastavile program kojeg je prihvatio SDSM, svima je jasno da se radi o projektu kojeg su “blagoslovili” Priština, Tirana, SAD i EU.

Albanci su drugi po veličini narod u Makedoniji i čine oko četvrtinu stanovništva, dok su u nekim dijelovima zemlja u apsolutnoj većini. Albanska manjina je nekoliko puta malu Makedoniju dovodila do ruba građanskog rata, a 2001. je došlo i do izravnog oružanog sukoba između albanskih paravojnih skupina i makedonskih snaga sigurnosti.

Osim toga, albanski čelnici sve čine pod budnim okom zapadnih savjetnika, koji su ima dali pravo u formiranju vlasti u nekoliko regija, kao i osnivanje vlastitih jednonacionalnih političkih stranaka za čije interese vrlo uspješno lobira dijaspora, koja ne štedi sredstva u trgovini s drugim političkim snagama i ima zadnju riječ u formiranju parlamentarnih koalicija. Isti je slučaj bio i za vrijeme koaliranja Alija Ahmetija i Nikole Gruevskog u prošlom sazivu Sobranja, ali su makedonski premijer i predsjednik Ivanov uspjeli očuvati stabilnost i integritet zemlje.

Na nedavnim izborima u prosincu su prevagu odnijele albanske stranke, koje su se pridružile prozapadnim makedonskim “socijaldemokratima” Zorana Zaeva.

SDSM i Zaev se predstavlja kao sljednici KP Makedonije iz vremena bivše Jugoslavije, iako si tipična neokolonijalna marioneta kojom upravljaju EU i SAD. Tvrditi da je Zoran Zaev “socijalista” i da je to dovoljan razlog za ne dati potporu nacionalistima iz VMRO-DPMNE je neobjašnjiv fenomen. No, mnogi dobronamjerni Makedonci još uvijek vjeruju u ovu bajku. Ali ne samo oni, jer je slično i s drugim “socijaldemokratskim” strankama u regiji koje sa socijalizmom nikakve veze nemaju.

Što će se dogoditi u slučaju Makedonije? “Platforma iz Tirane” želi da albanski bude drugi službeni jezik, kao i podjelu zemlje na etničke kantone. Međutim, unatoč usrdnim “molbama” EU i Washingtona, makedonski predsjednik Đorđe Ivanov ne želi dati mandat Zaevu, jer vidi da namjerava voditi politiku kojom će izvršiti udar na sam suverenitet zemlje i da Makedonija neće moći opstati.

Osjetivši prijetnju integritetu države i mogući gubitak domovine, obični Makedonci su izašli na ulice. Od tada je situacija bila u limbu. Dužnosnici EU i američko veleposlanstvo su zahtijevali od Ivanova da “poštuje demokratske procedure”, te da omogući Zaevu i albanskim političarima da formiraju vladu, dok narod traži nove izbore. Zbog toga zemlja nekoliko mjeseci živio bez vlade, a onda se dogodio nasilni pokušaj nametanja predsjednika parlamenta, koji ima ovlasti potvrditi većinu i novu vladu bez suglasnosti predsjednika.

Glavni politički protivnik socijaldemokrata je makedonski “nacionalistički” VMRO-DPMNE, koji je optužio Zaeva da “albanskoj mafiji otplaćuje dug”. S druge strane je predsjednik Makedonije bio jasan i rekao da iza makedonskih nemira stoje nevladine udruge pod kontrolom Georga Sorosa, koji “koristi novac američkih poreznih obveznika za promicanje svojih interesa drugim zemljama”.

“U stvari, Makedonija je postala žrtva civilnog društva“, rekao je nedavno Ivanov, a američki milijarder mu to nije zaboravio.

Odmah nakon sastanka s europskim povjerenikom za proširenje, Johannesom Hahnom kreće akcija “ustoličenja” predsjednik parlamenta koji je trebao potvrditi Zeva za premijera, ali se sve prekinulo upadom prosvjednika u zgradu parlamenta.

27. 04. 2017. Johannes Hahn i George Soros nekoliko sati prije nereda u Sobranju

Johannes Hahn - George Soros

Johannes Hahn – George Soros

Ispada da se na albansku kartu vrlo lukavo igra s one strane Atlantika, a Albance se jednostavno koristi kao pijune u tuđoj igri, što nije prvi put da se događa u povijesti. Podsjetimo da su se tijekom vojnih pohoda na Balkanu Albancima koristili Osmanlije, kada su mnogi prešli na islam.

Albance i ideju takozvane “Velike Albanije” su vrlo vješto iskoristili i talijanski fašisti, koji su uspostavili vazalsku tvorevinu kako bi ih Albanci branili od slavenskih naroda. Kada je Mussolini području albanske države pripojio Kosovo, zapadnu Makedoniju i istočnu Crnu Goru, dolazi do velikog animoziteta među narodima, a istu su politiku nakon sloma Italije 1943. nastavili voditi i Nijemci.

Albansko stanovništvo na Kosovu je koristila i Titova Jugoslavija, kada su imali najveća prava kao nijedna manjina u demokratskom svijetu, a dobili su ih jer je Tito namjeravao osigurati lojalnost Albanaca i naknadno Albaniju pripojiti Jugoslaviji. No, ovaj je plan privremeno propao zbog raskola s Enverom Xoxhom, vođom albanskih komunista, i nikada nije ponovno aktualiziran.

Bez obzira na osobne “simpatije” ili “antipatije”, nitko ne može sporiti da se Zapad koristio Albancima za uništenje bivše savezne države, a Albanci su na kraju dobili dvije države, umjesto jedne, ali i velika politička prava u Makedoniji, gdje glas albanskih stranaka uvijek određuje parlamentarnu većinu.

Samo Zapad se ne brine pretjerano ni za sudbinu Albanaca, kao ni ostalih naroda na Balkanu, ali ni vlastitih. Na primjer, albanska mafija je odavno dijelove prosperitetne Europe pretvorila u noćnu moru, a podržavanje albanskog nacionalizma može dovesti u pitanje i stabilnost Europe.

Naime, nedavno su Europskoj uniji bili “ogorčeni” izjavom albanskog premijera Edija Rame o mogućnosti ujedinjenja njegove zemlje s Kosovom i pretežno albanskim općinama u Preševskoj dolini u Srbiji.

Ne treba posebno komentirati reakcije Beograda na ovakve izjave, kojim se čak “usprotivio” i povjerenik EU Johannes Hahn. Međutim, ako se vratimo u Makedoniju, onda vidimo da izjave europskih dužnosnika nisu iskrene i da oni, jednako kao i SAD, igraju na albansku kartu u izboru i uspostavi vlasti u određenim zemljama i područjima.

Sada prihvaćaju izbor Talata Xhaferija za predsjednika Sobranja. Podsjetimo da je Xhaferi bivši ministar obrane, koji je 2001. sudjelovao oružanoj pobuni protiv Makedonije. Prema “Ohridskom sporazumu“, usvojenom pod pokroviteljstvom Zapada, njemu i sličnima je dozvoljeno da zauzmu visoke položaje u makedonskoj državi, čime je ostavljen prostor za trajni utjecaj na unutarnju politiku ne samo Makedonije, nego i ostalih zemalja u regiji. Događaji u Makedoniji su još jednom pokazali da su albanske vođe spremne učiniti sve što se od njih traži, ali se postavlja pitanje koliku korist od toga imaju Albanci kao narod?

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Facebook
Twitter
Telegram
Reddit
Pretplati se
Obavijest
guest
108 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
gogijard
Gost
gogijard
3 godine prije

*************************** **************** **** ************** ******************* ** **** ************** ************* ***** * ************** * ******* *** ****** * ***** ** ****** ** * *************************** **************** **** ************** ******************* ** **** ************** ************* ***** * ************** * ******* *** ****** * ***** ** ****** ** * *************************** **************** **** ************** ******************* ** **** ************** ************* ***** * ************** * ******* *** ****** * ***** ** ****** ** *

—————————————————

Poštovani, lijepo vas molimo da poštujete sve narode i dobre ljude. Na našem portalu nema mjesta za vrijeđanja i neprikladne ideje. O svemu možemo razgovorati, samo da razgovori budu uljudni i da iza istih stoje doista iskrene namjere.

Administrator portala Logično

Jafar
Gost
Jafar
3 godine prije
Reply to  gogijard

Pa sam naslov vam je uvredljiv za jedan narod. Ali, da, Albanci su za vas a priori kriminogen narod – pa sve sto se kaze o njima nije uvreda. Za vas su vrijedni samo slavenski narodi, ali ne svi vec samo oni rusofilskog karaktera.

European Commission
Gost
European Commission
3 godine prije
Reply to  Jafar

Bravo Jafar! Sijedi pet

3rex
Gost
3rex
2 godine prije

Pise se “sjedni”

Moris
Gost
Moris
3 godine prije
Reply to  gogijard

Unatoč molbi administratora portala da se ne pribjegava vrijeđanju pojedinih nacija toga ovdje ima u izobilju. Diskusije su jalove i uvredljive. Zar nam drugi svjetski rat i 90-e godine nije dovoljna pouka. Ne budemo li slijedili glas razuma dogodit će nam se ponovno90-e. Nikako da shvatimo da imamo dobar prostor za pristojan život i da jedni drugima nismo pravi neprijatelji, već su pravi neprijatelji oni koji nas uspijevaju potaknuti na međusobne sukobe. Opet to rade i mi svi nasjedamo tome.

HEKPCT
Gost
HEKPCT
3 godine prije

Tko će stati u obranu Makedonije?

Petar5
Gost
Petar5
3 godine prije
Reply to  HEKPCT

Neka ih Bugari brane i braća Hrvati… Srbin nije više toliko lud, pa da gine za “braću”

Michael Collins
Gost
Michael Collins
3 godine prije
Reply to  Petar5

Kad ste vi to ginuli za Makedonce? Albanci su nahuškani na pobunu i ’80-ih – eto, državni teror nije bio tu bitan. I to što ste za vrijeme WW1 pravili pokolje Albanaca i Muslimana na povratku sa Solunskog fronta, isto nema veze.
Da se ne lažemo, isto propagirate srpsko-rusku agendu. Jedno je biti na ruskoj strani u Siriji ili Ukrajini, što mnogi i u Hrvatskoj jesu, ali biti glasnogovornik Kremlja i velikosrpske politike je nešto skroz drugo.

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije

Collins . Nikakva dioptrija nije potrebna onome ko ima razuma, da bi video i shvatio da je zapad nahuskao Albance na Kosovu i da je teror na Kosovu sprovodila OVK . Medjutim, tebi je srbofobija ozbiljna smetnja da bi mogao stvari gledati objektivno .

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije
Reply to  rodoljub

Rodoljube; a ono prije okv-a i “nahušksvanja” si zaboravio, teror Karađorđevića prije i poslike ww1 pa rankovića pa miloševića…..

European Commission
Gost
European Commission
3 godine prije
Reply to  PeroDD

PeraDD bravo! Voli te tvoja Eurpska Komisija

Savio
Gost
Savio
3 godine prije

Cuj Srbi pravili pokolje nakon Solunskog fronta, pa to je jedan od najavnijih dhekova nase istorije, scu su nam cestitali na cojstvu i junastcu tokom i nakon prvog svjetskog rata, koji je inace bio stravican za Srbe, izgubili smo preko 1/4 ukupne populacije.

I onda se nadje potomak austrijskih konjusara da blati tu slavnu generaciju i to albanskom propagandom.
Sram da vas bude.

Ta generacija Srba je upisana zlatnim slovima u svjetsku istoriju, podvizi srpskih generala iz 1. svjetskog rata se izucavaju na svim svjetskim vojnim akademijam, od Amerike do Rusije, kao i podvizi pojedinaca poput Milunke Savic, koja drzi svjetski rekord u broju medalja koje je svojim podvizima zasluzila.
A vi mozete samo budete ljubomorni srbofob, pun zlobe, i nista drugo.
Uvijek su manji bili ljubomorni na vece u svakom smislu.

Savio
Gost
Savio
3 godine prije
Reply to  Savio

“…To je jedan od najslavnijih djelova nase istorije, svi su nam cestital na cojstvu i junastvu tokom i nakon prvog svjetskog rata…”*

I dana danas, cak i poznati rok bendovi poput Sabatona, koji opisuju vojne podvige i slave, napravili su pjesmu koja slavi srpske heroje 1. svjetskog rata.

I onda se nadje iskompleksirani covjek da pljuje po toj herojskoj generaciji.
To je nedopustivo.
To je daleko od svake istine i pravde.
To je sramotno.
Samo nula ljudska, ispunjena mrznjom prema svemu srpskom, moze da pise tako o pobjednicima i junacima prvog svjetskog rata.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Savio

Austrijski konjusar vrijedja turskog konjusara, turski austrijskog, i?

Novi
Gost
Novi
3 godine prije
Reply to  Savio

Hrvati imaju previše kompleksa a Srbi premalo…Nema sredine

Petar5
Gost
Petar5
3 godine prije

Kakav glasnogovornik, ja samo kazem kakve su cinjenice. Makedonija je danas samo tamo gdje su je Srbi okupirali… Sve ostalo je Bugarska i Grcka, jbg

3rex
Gost
3rex
2 godine prije

Srbi jesu ginuli za sve narode ex Yuge i o tome nisu puno ni pricali dok je Yuga postojala….ja znam da je tako bilo…nisam srbofil, rusifil, a nisam ni suprotno od toga, Albanci su imali najbolje regulisan status manjine u Yugi kao sto nijedna druga manjina u svijetu nije…

Dunja
Gost
Dunja
3 godine prije
Reply to  Petar5

Ne vidim da ćemo više umeti da ginemo i za Srbiju(isto i Hrvati za Hrvatsku)…možemo samo da se za#ebemo, kao Makedonci pre 20tak godina(sami ili pod nečijim “dobronamernim” uticajem)…Šiptari su im bili izbor u kome su videli “manje zlo”…ali Zlo ima tendenciju brzog rasta, to se često i lako zaboravlja

Kraut
Gost
Kraut
3 godine prije

Cilj je bio oduvjek oslabiti slavenski blok.
Slaveni se moraju medjusobno tuci.
Slaveni se nesmu povezati
Slaveni moraju ekonomski stagnirati
Slavenske zemlje imaju ulogu bantustana, pogledaj historiju Juzne Afrike
Slavenske zemlje moraju sluziti kao kante za smece za prpizvode elitnih zemalja i kao rezervari radne snage za ici u te iste elitne zemlje.
Slaveni moraju mrziti sebe zato jer su Slaveni.
*************************************************************************************8

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Kraut

Makedonci i Srbi nisu slaveni. Prouči malo haplogrupe, imaš Google 🙂
Jedini slaveni u ex-yu su Slovenci i sjeverozapadni Hrvati (kajkavci).

Petar5
Gost
Petar5
3 godine prije
Reply to  faca

Eto, gledaj ti halpogrupe… Baš ćeš nešto naučiti… Slaven je onaj tko govori neki od Slavenskih jezika, bez obzira kojoj vjeri ili halpogrupi pripadao…

Tupaq Amaru
Gost
Tupaq Amaru
3 godine prije
Reply to  Petar5

Petar5 Bugari npr. nisu uopće Slaveni, nego su preuzeli jezik, dok su Rumunji romanizirani, a genetski su bliski ili jesu Slaveni.

Savio
Gost
Savio
3 godine prije
Reply to  Tupaq Amaru

Rumuni uopste genetski nisu bliski Slovenima. To je lako provjeriti na osnovu dostupne mape genetske strukture evropskih naroda. Pricas gluposti.

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Savio

Pa baš po toj mapi ispada da su bliski slavenima jednako kao i vi srbi (i jedni i drugi ste na oko 18 % slavenskog gena).

:))

Petar5
Gost
Petar5
3 godine prije
Reply to  Tupaq Amaru

Bugari su se asimilirali sa Slavenima, dajuci im ime…

davor
Gost
davor
3 godine prije
Reply to  Tupaq Amaru

Ne postoje genetski govornici jezika. Jezik se uči, ne ovisi o kromosomima. Jezik je dogovor i kultura neke skupine a ne nasljedno svojstvo.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Tupaq Amaru

a tek osobe imena Slaven?

Savio
Gost
Savio
3 godine prije
Reply to  Petar5

Cak mu je i prica o haplogrupama glupost i laz.
Ja sam gledao mapu evropskih naroda na osnovu haplogrupa. Svi balkanski narodi (bivse Juge) imaju haplogrupe karakteristicne za Slovene.
Niko u potpunosti, neko 30%, neko 40%, ali kao i kod svih ostalih evropskih naroda, to je izmiksana genetika, niko nije “cisti Sloven”, ili ” cisti German”, to su price za budale. Ali pojedinacno najdominantnije su haplogrupe karakteristicne za slovenske narode, i to kod svih Slovenskih naroda.

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Savio

Savio, slavenski narodi imaju taj “slavenski” gen u rasponu od 40-60 %. Tako imaju Poljaci, Rusi, Ukrajinci, Česi, Slovenci itd.
Vi Srbi ga imate između 10-15 %, Crnogorci kojih 5-7 %, Makedonci isto tako otprilike. To se vidi i po izgledu, npr. makedonci, bugari i dobar dio srba prije sliči na turčina nego na rusa.
Hrvati generalno imaju oko 24 %, ali to je kad pomiješaš slavene sjevernjake koji imaju preko 40 % i dinaride koji ga imaju isto 10-15 %.
Vi ste slavenizirani, ali genetski ste potomci starosjedilačkih ne-slavenskih balkanskih plemena.

European Commission
Gost
European Commission
3 godine prije
Reply to  faca

Bravo faca. dobit ćeš povišicu

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Savio

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups_by_region.shtml

eto, pa proučavaj (narančasti R1a ti je slavenski gen)

Zdravko
Gost
Zdravko
3 godine prije
Reply to  faca

Uključi se u diskusijuhttps://www.familytreedna.com/groups/balkangenetics/about/background

Grdi
Gost
Grdi
3 godine prije
Reply to  faca

Slavenstvo je kultura (i skupina gena sto se toga tice), jezik, obicaji, stanje duha, pogled na svijet. Svi slaveni imaju mnogo toga zajednickog, i bitno se razlikujemo od grka, talijana, nijemaca i austrijanaca …………. na koncu ako se i ulazi u pitanje vjere, svi imamo istu slavensku pra vjeru …….. rodnovjere …… Perun, Svarog, Svetovid, itd ……

gogijard
Gost
gogijard
3 godine prije
Reply to  faca

Obrnuto je. Slaveni su Iliri.

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  Kraut

@ Kraut Tko je kriv Slavenima što se mrze ? Može li netko mene natjerati da mrzim Srbe , Poljake , Bošnjake ( da i oni su Slaveni ) ako ja ne želim ?! Ne može nitko !! Za sve loše što se Slavenima dešava , Slaveni su sami sebi krivi !! Albanci , daj Bože da ih ima total 8 milijuna na Balkanu , su muslimani , katolici i pravoslavni isto kao i mi Slaveni ali su složni kao jedan oko albanstva !!

Michael Collins
Gost
Michael Collins
3 godine prije
Reply to  Željko

Albancima, kao i Nijemcima ili Japancima bitnija je pripadnost naciji od pripadnosti vjeri.

davor
Gost
davor
3 godine prije

To je svima frende bitnije nažalost. Pitaj bilo kojeg katoličkog biskupa sve je super ljubav mir i dobro za sve ali odmah se povagini kad mu se spomenu teritoriji države i biskupije. Za pravoslavlje neznam koja je praksa u raspravi o teritorijima al zamišljam da nije ništa puno bolje. Krist nema veze sa granicama Hrvatske, Srbije, Izraela, Amerike itd. To nije njegova poruka ni ispovijedanje vjere u njega. To je Kainština, po meni najraširenija vjera na svijetu.

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  Željko

Ispravka moga krivog navoda , ” sabirao ” sam malo popise u : Albaniji , na Kosovu , Srbiji , Crnoj Gori , Makedoniji , Grčkoj i Turskoj i došao do podatka da je Albanaca samo oko 4 milijuna !! Koliko ima Slavena ?? Epilog , slaveni su užasno podijeljeni i mrze se , pogledajte odnose unutar ex YU , posebice BiH !!

Petar5
Gost
Petar5
3 godine prije
Reply to  Željko

Slavene je podjelio nacionalizam i vjera, jbg

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Petar5

a kad su slaveni bili ujedinjeni?

Grdi
Gost
Grdi
3 godine prije
Reply to  Željko

Nisu strateski interesantni nikome, osim toga vec su pod vlascu zapadnih banaka ………… bilo ih preko 4 miljuna nakon raspada soc. danas ih ima u albanije nesto vise od 2 miljuna ……….. to se zove danak u krvi koji zapad uzima ……

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  Grdi

@ Grdi Vijest imigracijski ured sa Islanda !! se ” zabrinuo ” zbog nikada većeg dolaska ” azilanata ” Albanaca sa albanskim , makedonskim i srbijanskim putovnicama !! Znači nakon ” okupacije ” : Italije , Njemačke, posebice Švicarske ( više Albanaca u zatvorima nego na slobodi u Švicarskoj ) , cijele EU , USA , Kanade etc . na redu je Island !!

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  Željko

Assylum seekers from Macedonia and Albania have become a flashpoint in the discussion about asylum seekers in Iceland. Some Icelandic politicians have talked of a “stream” of asylum seekers coming to Iceland, and Macedonians and Albanians comprise the largest shares of any nationalities seeking asylum in Iceland.

Tupaq Amaru
Gost
Tupaq Amaru
3 godine prije
Reply to  Željko

Pa zapravo i može, ako te netko treći obmane. Pa nismo mi kuhari balkanskog lonca, mi smo samo gorivo.

Dunja
Gost
Dunja
3 godine prije
Reply to  Željko

Ipak se zna ko je kriv, a Slovene se delilo jer su najveća grupa…zašto bi se neko trzao na brojno najmanju grupu kakva su Albanci koji kao takvi postoje tek 150 godina…naši narodi/plemena imaju taj “živac”na kome se “radi” uporno…nije narod kriv što je pod stalnim tretmanom okupatora sa raznih strana…nema nikakvog i ničijeg rada na suprotnom polu, samo na ovom koji nas i dalje uništava….

Petar5
Gost
Petar5
3 godine prije
Reply to  Željko

Albanci su zato sto govore Albanski jezik, bez obzira na vjeru

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Željko

Zeljko ti si svoju mrznju iztrosio na Hrvate, jer ti daju krov nad glavom, posao i zastitu, primili su te nakon sto si pobjegao od zivotne opasnosti od onih kod kojih si zarazen mrznjom. Mnogi su ginuli i za tebe, vracas to neizljecivom mrznjom prema bas tom narodu.

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije
Reply to  Željko

Pa poljake ovdje recimo mrze; sato što ne veličaju i slijepo u zagrljaj ne srljaju Putinu!!

Dunja
Gost
Dunja
3 godine prije
Reply to  Kraut

Hvala :)) sve ste rekli…možda da dodam, Sloveni se UVEK moraju držati pod velikim pritiskom, jer ne daj Bože da se ujedine oko nečega….i tako već dugooo

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Dunja

Pitaj poljake, čehe i ostale koji su imali “sreću” da se ujedine s Rusijom 😀 Baš im je lijepo bilo.
Kao i hrvatima u zajednici sa srbima itd.
Samo vi sanjajte ujedinjenja.

Rabotnik
Gost
Rabotnik
3 godine prije
Reply to  faca

@faca isto tako je i kad gledas s druge strane – pitaj iz nasih krajeva koji su imali “srecu” ujediniti se s drugima protiv Rusa pa su se lijepo provodili pod Staljingradom. A isto tako pitaj Hrvate kako im je sada lijepo. Dakle, koje je rjesenje, faco?

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Rabotnik

Pa nije baš isto. Znam da ljubitelji velikih vođa kao ti i ekipa ti ovdje priznajete samo Hitlera i Staljina, ali ima i nešto između. Hrvatima je sad sigurno bolje nego pod nacistima, kao i česima sad nego pod sovjetima. Kuiš ;))

Zdravko
Gost
Zdravko
3 godine prije
Reply to  faca

Uključi se u diskusijuTi garantovano ne znas svet. Ja sam Makedonac I sreo Hrvate sto su radili u Slovackoj Ceski I njemackoj svi mladi ljudi negde od 27 do 30 godina a ja sam 60 Da vam je tako lepo ti mldi inzenjeri ne bi bili tamo I zato zajebi mora da si partijac kad si kod kuce

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Zdravko

Tko kaže da nam je “lepo”? Nije nam lijepo jer nas stoka vodi. Domaća stoka, ne strani masoni, ljudi gušteri i ostale gluparije koji vi ovdje izmišljate da bi se bolje osjećali (jer ne bi pravi “slaven” išao protiv svojih). Dajte molim vas…

Rabotnik
Gost
Rabotnik
3 godine prije
Reply to  faca

Kuzim. Meni je tako lijepo da sam iz Hrvatske morao otici trbuhom za kruhom. Roditelji mi zivotare s nekim mizernim penzijicama/mirovinama ali su bar na svjezem zraku pa mogu reci da zive punim plucima 😉 Dvije zive babe u Slavoniji, prosjek godina stanovnika u selu se lagano penje prema 80. I ajde nemoj sad reci da su Hrvati bili pod nacistima 😉 joj nemoj nas sramotiti… neki sa neki protiv ali pod nikako 😉

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Rabotnik

“Pod” je izraz kad si pod nečijom vlašću. Posebice pod okupatorskom, što je i bio slučaj (Ustaše nisu izabrane na izborima, već su ih doveli Hitler i Musolini nakon okupacije Jugoslavije). Povijest, frende 🙂

Rabotnik
Gost
Rabotnik
3 godine prije
Reply to  faca

Govorimo o istoj stvari. Samo “pod” associra na pasiv, trpljenje i visu silu, tj. neodlucnost na kraju krajeva. Ponudio sam bolju verziju. Sa ili protiv. Ljepse zvuci i odlucnije. Nema idealne situacije. Ali kad je nesto duboko ispod prosjeka onda se i te kako osjeti. Zaglibili smo.

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Rabotnik

Pa to i jesmo mi hrvati: pojam trpljenja. Mi izlazimo na ulice samo kad treba dočekat rukometaše 😀

European Commission
Gost
European Commission
3 godine prije
Reply to  Kraut

Kraut srama te bilo! Rekli smo ti da to što te naućimo ne iznosiš javno

Petar5
Gost
Petar5
3 godine prije

Svi smo mi na Balkanu vječiti pijuni u tuđim rukama, a ne samo Albanci…

Igor
Gost
Igor
3 godine prije

Problem ovog teksta je sto ne odgovara necijim povijesnim cinjenicama, te samim time se postavlja pitanje povijesti ratova devedesetih….. Te daje slicnost izmedju ratova tadasnje Jugoslavije i danasnje Sirije. SRETNO vam bilo naivci 🙂

Michael Collins
Gost
Michael Collins
3 godine prije

Soroš i CIA su ubacili remetilački faktor Zorangutana Zajeba – razbio je nepisano pravilo da najjača makedonska stranka i najjača albanska stranka formiraju Vladu nakon izbora.
I onda se nahuškalo i Albance na ovakvo ponašanje… i imamo ovo što imamo.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Upad razularene mase u sobranje je po tko zna koji put krivo artikulirana agresija , i opet se “narod” ne bori protiv klasnih razlika vec nacionalnih , u makedoniji jadno zive i albanci i makedonci , na kosovu da i ne pricam , dakle opet su u svrhu kapitala i politike izmanipulirani !

I opet, po tko zna koji put kapitalisticka je policija dozvolila lincovanje oporbenih , bez obzira koliko su njihove politike ili zahtjevi opasni po u ovom slucaju makedoniju .Namece se pitanje samo od sebe , zasto nigdje i zasto nikada policija ne dozvoli oposrbi da razbije glavu vladajucima ?

A sada malo o klici zla i uzroku nesrece nastale raspadom SFRJ pa tako i makedonske , krug se zatvara , tamo gdje je sve pocelo i zavrsiti ce .

Makedonija kao i ostatak EX SFRJ vise nema RADNICKU klasu ,ona je u kontekstu danasnjeg vremena obespravljena klasa . Nema vise FABRIKA, sindikati su smijesni,a sto je najgore vise ne postoji KLASNA SVIJEST!
Ovo sto se desava u Makedoniji ima istu tezinu kao dogadjanje naroda 1980-ih na Kosovu, kad je studentski bunt legitimirao zahtjeve Albanaca na Kosovu, i tada je motivacija albanaca bila etnicka i antisrpska,u ovom slucaju ona je etnicka i antimakedonska , ovo sto danas gledamo u makedoniji jest jos uvjek proces transforamacije iz socijalistickog u kapitalisticko drustveno uredjenje , dakle jos uvjek traje tranzicija od KLASNE ka NACIONALNOJ svijesti.

Dakle glavni uzrok drustvene post jugoslavenske apokalipse, jest insistiranje na etnickim/nacionalnim legitimacijama a ne socijalnim.
Danas se sve svodi na interes krupnog kapitala a kapital opet kontrolira politicke i ekonomske strukture koje “vladaju” drzavama. Ali to nije samo fenomen EX Juge, vec i citave Istocne Evrope.

Na Kosovu je jos 80- tih postojao sukob titoista, albanaca integriranih u jugoslovenski sistem, i enverista, koji su i tada bili za veliku Albaniju, medjutim tajne sluzbe jugoslavije su kontrolirale iredentiste, smrcu Tita i dolaskom milosevica na vlast u Srbiji polako se raspadao i taj projugoslovenski sloj koji je mislio da Kosovo moze da opstane unutar SFRJ.

Kosovo je tada bilo samo katalizator jugoslovenske krize, a osovina krize bili su srpsko-hrvatski nacionalni sukobi. To se vidjelo i u maspoku. Makedonija je danas ono sto je bilo kosovo za vrijeme Jugoslavije samo sto je danas osovina krize , kriza izmedju mnogo vecih igraca , no sto su to onda bili srbija i hrvatska , nazalost makedoniji i makedonskom narodu ne predvidjam blistavu buducnost , iskreno i od srca mi je zao , to je dobrocudan ,ponosan i hrabar narod , najbolje je to pokazao u partizanskim jedinicama pod vodstvom Tita u 2 , svjetskom ratu .

Michael Collins
Gost
Michael Collins
3 godine prije

Albanci imali najveća prava kao manjina u Jugoslaviji? A jadni Srbi u Hrvatskoj ugroženi bili, a držali su dobar dio vlasti. Da niste sanjarili o Velikoj Srbiji, već da ste se pozabavili stanjem u vlastitom dvorištu ne biste ni ostali bez Kosova, koje sa svojim mineralnim bogatstvom vrijedi više nego Republika Šumska i bivša SRAO Krajina.
Albanija da se pripoji Jugoslaviji? A otkad su to Albanci Slaveni? Država bi morala mijenjati i ime. Tito je aktivno pomagao i grčke komuniste nakon WW2, i na tome je i puklo sa Staljinom, jer je on sa Rooseveltom i Churchillom već podijelio Europu na interesne zone, i Grčka je po tom dogovoru pripala Zapadu.

rus
Gost
rus
3 godine prije

ostavi broj dilera

Savio
Gost
Savio
3 godine prije

Kako Srbi u Hrvatskoj nisu bili ugrozeni, kada svaka porodica pamti NDH i svaka porodica Srpska zapadno od Drine je izgubila nekoga u NDH?

Srbi nisu htjeli veliku Srbiju, vec prirodnu Srbiju, koja im na osnovu broja i istorijske rasprostranjenosti pripada.
Nikada Srbi nisu zeljeli ni jedan jedini grad koji nije bio istorijski naseljen Srbima.

Ne zalimo mi Kosovo zbog mineralnih resursa, vec zbog vrijednosti koju Kosovo ima u srpskoj duhovnosti.

To sto ljudi bez duhovnih vrlina poput vas mjere sve mineralima i resursima, govori samo o vasem materijalistickom, plitkom duhovnom stanju.

I to sto pogrdnim imenima nazivate R. Srpsku, samo govori o vasoj duhovnoj bjedi, ne mozete vi poniziti druge, nikada, covjek samo moze sebe da ponizi, kao sto vi svojom mrznjom prema Srbima ponizavate sami i samo sebe i vase licno dostojanstvo.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Savio

Podsjetilo me na jednog hrvatskog emigrantskog pisca koji je 1945 stigao u Jugoslaviju, no razočaran Titom, brzo je otišao zauvijek iz nje. Već je tada pisao o velikosrpskom nacionalizmu pod krinkom unitarizma kojeg je uočio u razgovoru s pojedinim srpskim članovima partije. Tada je napisao “Ti Srbijanci su opsjednuti širenjem na zapad, a ne vide da im se na njihovom vjekovnom teritoriju, u njihovoj kolijevci množe Arnauti”. Uglavnom, obistinilo se.

mario
Gost
mario
3 godine prije
Reply to  Savio

Znaci dobri i posteni srbi nisu zelili veliku srbiju nego “samo” one gradove koje su naseljavali srbi a kad zli albanci to isto zele na kosovu i makedoniji onda su kriminalci i sl.ocito da srbska propaganda nikad nece prestat i price o mitskom narodu srbima ce vjecno zivit u njihovim glavama.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  mario

Meni je interesantno da uz tu pricu vjecite zrtve i “prirodnih srpskih granica” paralelno furaju i pricu o slavenskom bratstvu i ljubavi i zajedno smo jaci bla bla bla.
Najinteresantnije je da kod nas ima maloumnika koji na to uvjek nasjedaju. Cak preuzimaju i sovinizam prema Albancima. 🙂 🙂 🙂

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  mario

Baš to.
Albanci rade baš ovo što Savio govori za srbe (žele sve krajeve koji su “njihovi”). Znači kad srbin to traži to je “prirodno”, a kad albanac to traži, onda je terorist.
E moji srbi…

Igor
Gost
Igor
3 godine prije
Reply to  mario

A onda isti ti hrvati koji nikome ne zele zlo, ne pristaju da srbi imaju autonomiju u hr ali pristaju da albanci uzmu komad srbije. Toliko o hr nedvolicnosti… eto kad se ne poznaje proslost

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  Savio

Da kritiziram jednog pisca: “Onaj tko sanja Veliku Srbiju nema moralno pravo kritizirati Veliku Albaniju”.
Srbi, najveći licemjeri na ovim prostorima.
A što se tiće tzv. Krajine, to ionako nisu Srbi, već Vlasi koji su se tamo naseljavali u 18. stoljeću i zbog pravoslavne vjere eventualno su posrbljeni. Tko od njih ima srpsko prezime? Nitko. Sve Babići, Martići i slično, ima čak i Horvata. 😀
Ugroženi? To vam službeni Beograd trubi stoljećima i puni glavu glupostima, samo na vlastitu štetu. Samo u NDH su Srbi u Hrvatskoj i BiH bili ugroženi, nikad ni prije ni poslije. Ali samo se vi prijetite, pa ćete se na koncu svesti na BG pašaluk. Umjesto da se fokusirate na sebe i svoju bolju budućnost.

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  faca

citiram, ne kritiziram, tipfeler.

Petar5
Gost
Petar5
3 godine prije

Nisu to Srbi drzali vlast, vec Komunisti..
Kolko kosovo vrijedi, vidi se po standardu i kvaliteti zivota njegovih gradana 🙂

Novi
Gost
Novi
3 godine prije

Michael, cijenim tvoje komentare, ali se ne slažem sa puno njih…Isto sam Hrvat, no nisu Srbi bili ugroženi u tom vremenu koje pričaš nego sa dolaskom krivoustog i njegovog koketiranja sa ustašstvom…Pa jbg , da si ti bio lojalni Srbin u Lici, odakle sam, pa da ti zapale kuću, šta bi imao za reći i da li bi i dalje bio lojalan ?

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Novi

Novi, Nekoliko godina prije koketiranja s ustaštvom bilo je koketiranja sa četništvom. To smo zaboravili? I one transparente iz 1989 “Račan ustaša”. I kako JNA ne smeta Milošević ali im smeta hrvatski i slovenski separatizam 1988? Lupajte minuse, jugosi, ali sami ste si uništili vaš raj.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  žrec

Tako je zrec, imali smo sansu i jednu slavensku drzavu. Sta bjese od nje, opet sigurno netko sa strane kriv. Nisu krivi nesposobni i bezkulturni komunisticki barbari, nije najdominantniji narod koji je imao SVE konce u rukama, ne, vec oni koji su trazili ravnopravnost u zemlji bratstva i jedinstva.

eee
Gost
eee
3 godine prije
Reply to  žrec

Jugoslavija je nastala jer su to odlucili u masonskim lozama i iz istog se razloga raspala. Kako kaže ruzvelt u politici se nista ne dogadja slucajno a ako se i dogodi bilo je tako planirano. Albert Pike kaze ako narod treba heroja mi cemo mu ga napraviti. Eno vidite pernar se bio kandidirao za gradonacelnika zg. Kad su shvatili da bi mozda mogao i pobjedit stavili su iz strateskih razloga lovrinovica mada za lovrinivica pola zagreba nikad nije culo

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  eee

Haha Pernar, hrvatska Ciccilona.
Mozda je Pernar predvidjen za predsjednika svih Jugoslavena, pa je odluceno da mu je Zagreb prenizak nivo.

faca
Gost
faca
3 godine prije
Reply to  eee

Ljudi gušteri se udružili protiv Pernara.
Buahahaha

Perun
Member
Perun
3 godine prije
Reply to  faca

I šta je tu tako smiješno? Gdje je Pernar tvrdio da ljudi gušteri rade protiv njega? Ako ćemo pošteno to je teza britanskog špijuna Davida Ickea čiji glas čuješ u glavi a to je već žalosno, mislim ti glasovi u glavi i kako je jedan petparački špijun hackirao cijeli sistem. Možda je tebi normalno još od malena da slušaš glasove i imaš ta razdvajališta i nekakvu dnevnu svijest ali ima nas koji smo rođeni kao izvorna ljudska prirodna bića i nemamo potrebu skrivanja iza nacije. Što se tiče Pernara ne odgovaraju mi njegove metode ali dečko jako dobro zna što priča s tim da sam ja stava da je uzalud objašnjavati maloumnima. Oni će se pokoriti jačemu, njih treba gaziti vojnom silom. Ljudi gušteri su Ickeova teza, imaš njegov forum pa ga pitaj odakle mu to. Mene nije briga. Vako-nako, buha-muha, mizerijo i bogovima si teška.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  žrec

nemaju što uništiti, kad postoje kockoglavci kojima je puna kapa navodne slobode i demokracije. Htio si hrvatsku, pa uživaj u njoj.

Grdi
Gost
Grdi
3 godine prije

Bojim se da kad jednom ameri odu sa kosova (nista nije vjecno) srbi ce u rok od 24 sata doc na granicu albanije ……..kao sto netko vec napisao albance se koristi kao pijune u sukobima zapad-istok.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Grdi

Da, a kosovska granica je granica Albanije.

Fudo
Gost
Fudo
3 godine prije

@Michal Collins jarane ti očito ne kontaš neke osnovne stvari.

U svakom narodu imaš one koji sanjaju svoje “velike” države. Oko mene su Bošnjaci koji žele veliku Bosnu, Srbi hoće Republiku Srpsku, Hrvati Herceg-Bosnu. Albanci Veilku Albaniju, komunisti internacionalnu, globalisti globalizam… Kako vidiš nije to sam vezano za Srbe nego je to ugrađeno u ljudsku psihu. Sve to ne znači da su ljudi loši ali znači da nisu dobro informisani o posledicama.

Na stranicu Logično dolazim jer vidim da ima pametnih ljudi koji znaju da je to zamka. Pemetni ljudi znaju da prije ostvarenja Velike države moraju razgovarati o interesima i posledicama inače smo svi nagrabusili.

Autor upravo o tome govori i članak je odličan.

krivA
Gost
krivA
3 godine prije

…ok.., Makedonija, Albanija, Kosovo.., relnost i za vecinu “pomalo” uznemirujuca stvarnost isto kao i infiltracija saudijske arabije i katara na teritorij BiH. Odmah po zavrsetku ll ww, planovi i taktika vec su bili gotovi, bila je namjera amera i engleza izvrsiti bombardiranje vecih ruskih gradova, neki su zastupali stav pa cak i nuklearnim oruzjem, …ali eto…, nije sprovedeno u djelo. Cinjenica je da sve sto od zapada “dolazi”, svodi se na asimiliranje i zatiranje Slavenskog gena. U doba Ljudvita Gaja i iz svega sto je napisao moze se zakljucit koliko je Slavenski narod bio rasprostranjen. Da ne pisem sada o doprinosima Slavena u kulturi i nauci. Dosta je pogledat americki metro i usporedit ga sa Moskovskim… mene podsjeca na predvorja i salone poznatijih kazalista.. Popularno je bilo pricat nekih, ne davnih godina, kako smo dio zapadne civilizacije i kulture i te treba pristupiti “eu”. E..ali:::prije pristupanja i dozvole za pristupanje u “eu”, trebalo je i nebo i more; a samim tim i obalu “prepustit” nato-u. Po meni malo preskupo a da ne pricam o clanarini pristupa koju Hrvatska redovito mora placat. Eto…, vec smo neko vrime u drustvu kulturnih naroda i postujuci vrednode i nacin zivota te zajednice kulturnih naroda. Bilo je za ocekivat, po pitanju kulture, da bi se i u nasoj drzavi nakon nekog vremena otkrio “neki”Sekspir; Gete; van Gog, Siler, Betoven, Verdi; straus Sopen…itd..itd. KULTURA I KULTURNO PONASANJE NIJE VIRUS POZITIVNIH OSOBITOSTI KOJIM CES SE ZARAZIT I “KULTURNO OBOLJETI” TE KULTURNIM POSTATI. Kako…kad zaboravismo svoje; tko smo i sto smo; kulturu nasih pradjedova a oni nisu bili ni germani, ni romani, ni nordijci, ni angloameri vec SLAVENI. Ruku nasrce…, ma pari mi se da je i zapadna kultura u debelom deficitu kao i njene vrednote zivljenja. Ali..; vec sam podosta odsetao sa teme..; ovo sto se danas zbiva oko Makedonije…za posljedicu ima stvaranje “klina” ciji je ostriji dio u BiH, a glava te brokve tog klina proteze se debelo prema jugu. Cik pogodi…tko sve udara po sirem djelu toga klina i kuda se taj klin uriva i sto ima za cilj. Pa vec sada imamo situaciju dau nekim eu drzavama izbori ovise o pridoslicama sa jugoistoka i o onome sto erdogan kaze kome da daju glas. Nizozemska “pade”. Sto ce biti sa Francuskom uskoro cemo znat..; a i Svedjani su se malo zaletili kad je netko od njih izjavio da Svedska nece u nato.Mogla bi biti sljedeca. Ono sto kazah o zatiranju Slavenskog gena po meni stoji…, ali nemojte se iznenadit ako za par godina, ako se na brdovitom Balkanu ponovo zakuha, da oni koji su se 90-ih medjusobno tamanili, postanu saveznici u ocuvanju onoga sto u biti i jesmo mi…SLAVENI..zajednicki suprostavljeni jednoj novoj i opasnoj politickoj opciji i viziji koja bi za 10-ak godina mogla uvelike izmijenit demografsku sliku Europe! Nadam se da se nece dogodit “…mi smo Borg! Svaki otpor je uzaludan! Bit cete asimilirani..! Nadam se da cemo imat sposobnost prepoznat Borga..a ja se nadam da se taj nece pojavit! ..IQ tocke ledista

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  krivA

@ krivA Napisali ste :”infiltracija saudijske arabije i katara na teritorij BiH” , nažalost za to nije kriv toliko Zapad koliko pogrješke ” vlada ” u Beogradu ( Podgorici ) i Zagrebu spram Bošnjaka i BiH jer mi smo ih ” gurnuli ” u ruke njima i Turskoj !!

krivA
Gost
krivA
3 godine prije
Reply to  Željko

…buduci da mi se opca kultura i obrazovanost podudara “tockom ledista” uvazavam Vasu opasku.

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Cepanje slavenskog korpusa na balkanu na ustaše, veliko srbe , muslimane , slovence i probugare vmro imalo je za cilj da se onemogući prirodan uticaj slavenske Rusije na dešavanje na Balkanu.Borbi za utcaj na Balanu koji je započela Nemačka i Engleska u novijoj istoriji se priključila Amerka.Recept je uvek isti, podeli zavadi i vladaj nad buranijom.
Albanci se savršeno danas uklapaju kao poslušnici u njihovim interesnim igrama.
Nekada to budu Hrvati , nekada Srbi a sada su to definitivno Albanci.
Samo ima jedno pravilo, kada pomislite da ste na dohvat ostvarenja svojih nacionalnih ciljeva oni vas gurnu u rat , gde izgubite trečinu stanovništva i unakaze vam privredu.Kada se u celu priču uključi Rusija i Tuska Balkanski lonac je kompletan.

davor
Gost
davor
3 godine prije
Reply to  Jupiter

To je točno no boljševička i staljinistička Rusija je bila sve osim Slavenska. Ova današnja Rusija bi se mogla okarakterizirati Slavenskom ona Lenjinova nikako. Toga su svjesni i u Rusiji zato se raspravlja o micanju Lenjinovog mauzoleja iz prvog plana a nicat će spomenici istinskim slavenofilima kao što je bio Juraj Križanić. Putin i Solženjicin i RPC složili su se oko povratka Rusije slavenskim i kršćanskim korijenima. Najbolje je to bilo vidljivo kada je Putin zacrvenio i posramio vatikanskog izaslanika u Rusiji držeći mu lekciju o kršćanskom moralu na temu koketiranja sa terorizmom i dvostrukih mjerila za neke narode i vjere.

celinc
Gost
celinc
3 godine prije

zasto albanci?,vec sam jednom ovde to naveo,pa da ukratko ponovim,zapadni imperijalisti[demokratski fasisti]u svojim analitickim timovima imaju sve profile strucnjaka,psihologe,sociologe,istoricare,vojne teoreticere i bivse visoke oficire koji smisljaju taktiku i strategiju za vecnu dominaciju,istorija je uciteljica zivota koja kaze:balkan je kapija evrope za evroaziju,sta ce to balkancima,oni i tako NE BI znali sta da rade sa njome,slovenci niti terotijalno niti kulturnim etosom ne pripadaju balkanu,crnogorci sa par sto hiljada dusa se i ne vide,makedonci okruzeni komsijama koji ih zovu zapadnim bugarima,juznim srbima,nepostojocem nacijom itd,znaci makedonski tas na vagi nema neki znacaj,bosanci,srbi,hrvati su se kroz istoriju pokazali kao nepouzdani saveznici,jer su njihove narodne mase sklone megalomanskom ludilu svojih nacionalnih lidera,te su kroz istoriju placale cenu koja nije bas bila mala,znaci izbor je pao na albance,verne saveznike do poslednjeg daha,kada su juzni balkanci videli da je bosporski bolesnik zreo za glogov kolac pozvali su i albanska plemena da zajedno posalju bolesnika gde mu je i mesto,na posebno odelenje u bolnickom krugu-za smrtno bolesne,medutim albanci su i dalje pruzali svaku podrsku turskom okupatoru,cena te podrske je bila veoma skupa,ali ni albanci nisu mnogo zaostajali u zlocinima koji su cinili oslobodioci,taj zao duh balkanske mrznje je opstao sve do danasnjih dana na CELOM balkanskom prostoru, a kako stvari stoje,nema izgleda da ne opstane i u vremenu koje dolazi,SVE SE MENJA osim balkanskih stena i BALKANSKOG Rh NEGATIVNOG faktora-citaj ludila

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije
Reply to  celinc

Sve je tacno . Jedino bi se moglo razmotriti da li je to, sto si rekao, karakteristika vecine, ili , kako obicno biva, smernice i volja ekstremne manjine. Ekstremna manjina je uvek sklona nasilju i brutalnosti, dok umerena vecina to ne zeli, tako da sve konce upravljanja u svoje ruke uzima ekstremna manjina .

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  celinc

Tesko biti neciji verni saveznik….budes protiv onoga ko je protiv mene ili mi pomognes da ocistim svoju zemlju od drugih ili mi pomognes da okupiran tudju zemlju i protjeram narod sa te zemlje i jos sve ne kaznjeno ili te puste da zgrces pare na kriminalu….ko nebi bio vjeran sa tako izpunjenim zeljama i jos k tomu samo nebo je granica u ispunjavanju zelja. Interes a ne vjera.

Tadmur
Gost
Tadmur
3 godine prije
Reply to  Sinisa

@Sinisa tako je.Niko nema tretman na zapadu kao dokazani zločinci i kriminalci poput Haradinaja i Tačija.Umjesto da su u zatvoru,dobili državu na poklon…

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Tadmur

Po cemu je Thaci veci zlocinac od Vucica ili Dodika????

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije

Veoma brzo, vreme leti, polusintetička nacija – Albanci, biće svedena u “prirodne” okvire!?
U sva ona pusta kamena brda, vrleti i goleti, nalik Mesečevom pejzažu! Tamo, odakle su sišli i došli!!
U toj operaciji, nestaće i, danas, sintetičke nacije: Makedonci i Montenegrinci ?!
Početak takvih događanja je evakuacija Bondstila, sa svim nuklearkama, trasom: Vranje, Niš, Beograd,…..
Pesak u satu brzo curi !
Vrlo sam brutalan, ali tako je !!

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Weteran

Pa ti si novi Nostradamus.
Zadovoljstvo mi je sa tobom ovako virtualno laprdati.
Imas li jos koju, mozel nesto sa Marsovcima.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Kako kaže Kolinda “za NATO u Europi nema alternative”. Ja iz toga razumski mogu isčitati jedino ovo “tko ne prihvaća NATO uvjete taj će biti destabiliziran svim dostupnim mogućnostima uključujući i potpirivanje sukoba i rat”. Ako Švicarska, Švedska mogu živjeti i odolijevati i preživjeti uronjeni u tu NATO noćnu moru zašto onda mi u Hrvatskoj, te svi ostali u regiji ne možemo? Zašto uzimamo za uzore uvijek krive primjere i pobude i silimo se militantnim ideolozima, vojskovođama. Da li su Milošević i Srbija profitirali slušajući NATO i Bakera ranih 90-ih? Da li je Hrvatska profitirala švercajući pištolje za Isil sudjelujući u migracijskoj tragediji? Da li je BiH profitirala koketirajući sa NATO-ovim terorističkim odredima iz Afganistana? Da li su Grčka i Makedonija profitirali NATO-ovim prekrajanjem povijesti? Da li je Cipar profitirao članstvom obje polovice u NATO-u? Ja bi te generale i savjetnike iz Amerike sterao u tri picke materine iz svog ureda i imao bi isključivo bilateralne odnose sa svima u regiji, tek nakon toga ako se unormale mogli bi imati bilateralne i trilateralne odnose sa ostalima uključujući i Amerikance. Bolje je propasti potpuno nego pogodovati takvim sotonama kakvima pogoduju ovdašnji odlikaši stipendisti i ljudi koji ne shvaćaju rušilačku ideologiju zapada. Glavno da se ima počasni doktorat sa Harvarda i sve petice a od La Manchea do Bospora može se zvati Hrkljuš država može ih biti jedna dvije četrdeset to je njima svejedno.

kme
Gost
kme
3 godine prije

Niti jedno balkansko pleme se ne razlikuje vise nego npr. sjeverni Njemac i juzni Njemac. Ajde probaj sjevernom Njemcu reci da uzme noz i ode priklati juznog Njemca i da ga potjera u Bavarsku. Na Balkanu to mozes reci svakom i oni ce krenuti…zovi samo zovi…gonjeni nepresusnom mrznjom, mrze svog susjeda, a najvise mrze sami sebe. U takvom mentalnom sklopu svakom sa strane je moguce postici sta god zeli. Na kraju, svatko ipak zasluzuje svoju sudbinu.

Miki
Gost
Miki
3 godine prije

Albanci i Hrvati imaju sličnu politiku agresije prema susedima za tuj račun.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije
Reply to  Miki

Zato si potrazite druge zrtve a ne protiv kojih uvjek gubite. G.Sugav

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Koliko koristi imaju Albanci od te takozvane države Kosovo. Nikakve. Žive gore nego u 19. stoljeću. Da im nije rodbine u inozemstvu, ne bi imali što jesti. Moja susjeda iz RH ode tamo svakih 6 mjeseci i glumi bogatašicu, što tamo s par hiljada kuna je, a da ne govorim ako neko dođe iz Švicarske i Italije. Tko se vraća tamo? Nitko. Čemer i bijeda. A nema više ni “deca komada deset”, jedva jedno ili dvoje. Malo “progres”, ali uglavnom neimaština. A nećemo se lagati, AP Kosovo i Metohija su imali sve, pa čak i “Fond za nerazvijene” , ako slučajno zafali, a uvijek im je falilo. Sad više nema ničega. Ima …Spomenik Clintonu u Prištini. To je sve što su izgradili Taci & co. I možda neka zgrada u vlasništvu građevinske mafije ko što je naša.

Fanta
Gost
Fanta
3 godine prije

Zamjeni ime Kosovo sa BiH, a i kod nekih drugih isto funkcionira.

Zdravko
Gost
Zdravko
3 godine prije

Ja sam Makedonac , Jos jedna zamka sta je bolje zapadni kapitalizam ili istocni kapitalizam Na Balkanu kriminalne vlasti svuda pozixija I opozicija, Tu se pominje samo zapad a rusi uopce nisu cvecke rade isto kako I zapadnjaci. Babic ne pominje da je u Makedoniji na vlast porodica svi rodjaci gde to ima samo Makedoniu I verojatno indirektno u Americi iu rusiju Sto Babicu ne pises o tome o ruskoj mafiji sto vlada u mnogim zemljama sto ne pises o kriminalu u Makedoniju koja je u posedu familije Gledam postiras samo vesti koji su pod kontrolom porodice. Ne laxi Hrvate jer si I ti placenik

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije

Ja pročitao deklaraciju, bila i na Logično i tamo ne piše ono što Babić tvrdi!! Nego caka je slijedeća; dosadašnja nacionalistička i debelo korumpirana vlast je u jednom trenutku pokazala neke simpatije za Putina i to je dovoljno za histeriju da svi protiv VMRO-a su izdajice plačenici i pijuni cije, soroševci,dio zločinačke belsvecke zavere itd itd….

European Commission
Gost
European Commission
3 godine prije
Reply to  PeroDD

Pera lepi. Pera dobri. Pera. Bravo Pera. Bravo. Sutra imamo veceru s Vučkom. Pozvan si. Dobit ćeš neke zadatke u inozemstvu. Tvoj zadatak na Logicnom je obavljen. Unapređen si. Bravo Pera. Lepi pera.

Kandinski
Gost
Kandinski
3 godine prije

Baš u korist vastite štete. Jedini šire teritorij (ko židovi) i svima je to normalno, pa čak i požljno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik