Vojska Kosova je logičan slijed događaja i sljedeći korak bi trebao biti rat – Sjednica UN-a (Uživo)

Aleksandar Vučić - UN
270 komentara

U trenutku dok ovo pišemo treba da počne sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, koja se održava na zahtjev Srbije, a razlog je odluka Prištine o formiranju vojske Kosova. Na internetskoj stranici Vijeća sigurnosti je  priopćeno da će se na današnjoj sjednici razgovarati o svim rezolucijama Ujedinjenih naroda o Kosovu, među kojima je i Rezolucija VS 1244 o međunarodnom civilnom i vojnom prisustvu na Kosovu i osnivanju misije UNMIK.

Da nije žalosno, bilo bi smiješno, jer se priprema novog rata na Balkanu privodi kraju. Između ostalog, ovo nije samo problem Srbije i Kosova, već cijele regije, koja može planuti u nekoliko dana. Bez obzira na to što on to vjerojatno neće učiniti danas, sama izjava Milorada Dodika da i Republika Srpska u Bosni i Hercegovini može povući svoj kontingent iz vojske BiH i stvoriti vlastitu vojsku je politička poruka da bi se problem Kosova mogao preliti na susjednu zemlju. Pretenzije makedonskih Albanaca ne treba posebno spominjati i dovoljno je reći da je “Platforma iz Tirane” prvi korak ka ostvarenju “većih prava” ove manjine u Makedoniji, a ta “prava” uglavnom završavaju s maksimalističkim političkim zahtjevima. U takvom scenariju postaje upitno krhko jedinstvo, bolje rečeno suživot Bošnjaka i Srba u Sandžaku, da ne treba zaboraviti ni Crnu Goru, podijeljenu na dva suprotstavljena tabora. Svemu tome dodajte i napetosti dva konstitutivna naroda unutar Federacije BiH i dobili smo eksplozivnu mješavinu koja može zapaliti cijelu regiju, uključujući i Hrvatsku.

Sve je navodno počelo činjenicom da su kosovski Albanci, zanemarujući primjedbe NATO pakta i EU, stvorili vlastitu vojsku. Priština tvrdi da su to snage mira i da nemaju teritorijalne pretenzije prema svojim susjedima. Ali je problem što se sjeverni dio pokrajine  naseljen Srbima i sukoba će prije ili kasnije biti. Ako ne danas, onda sutra.

Ali zašto je ova sjednica Vijeća sigurnosti besmislena? Iz prostog razloga što je stvaranje punopravne kosovske vojske pitanje koje je odavno riješeno, a ovo je samo posljednji korak na tom putu. Priprema je započela u ožujku 2008. kada su se, suprotno svim prethodnim sporazumima, pojavile Kosovske sigurnosne snage, koje su nastale s proglašenjem kosovske neovisnosti. 2014. godine su se ove snage počele postupno pretvarati u vojsku, da bi u veljači 2017. parlament u Prištini usvojio osnovni zakon o budućem Ministarstvu obrane. Ono što se sada događa je legalna posljedica, između ostalog i zbog bojkota srpskih zastupnika 2017. godine, raspodjele novca i pokazivanje cijelom svijetu da Kosovo nije kvazidržava, čak i ako je vojska stvorena protivno samim zakonima Kosova.

Osim toga, “protiv” ove vojske su bili svi. Ne samo Srbija i Srbi sjevernog Kosova, ne samo Rusija, već i EU, pa čak i NATO, što je nešto potpuno novo. Stvaranje vojske je podržao samo novi američki veleposlanik u Prištini i nitko više. Istina, Vučić tvrdi da su iza ovog projekta SAD, Velika Britanija i Njemačka, ali je ovo službeno samo američki projekt.

Kosovo

“Žao mi je što je, unatoč zabrinutosti NATO-a, ova odluka donesena. Jasno nam je da taj korak nije pravodoban”, rekao je glavni tajnik NATO pakta Jens Stoltenberg. Štoviše, istaknuo je “kako će NATO morati ponovno razmotriti razinu interakcije s Kosovskim snagama sigurnosti”.

Smiješno je da kosovski premijer Ramush Haradinaj, koji se zbog “nestanka” svih svjedoka nije pridružio timu za izdržavanje doživotnih robija izrečenih Haagu, kaže upravo suprotno. Haradinaj kaže da je odluka parlamenta da se utemelji punopravna vojska Kosova “važan korak na putu u NATO”, što je, naravno, potpuna besmislica, jer nekoliko članica NATO pakta još nije priznalo kosovsku neovisnost, kao što su Španjolska i Grčka. Možda upravo s unutarnjim neslaganjima u Sjevernoatlantskom savezu veze ima “zabrinutost” Stoltenberga.

Sve se to ipak ne može smiriti. Čak i da Kosovo ne postane članica NATO pakta, to će biti obična marionetska tvorevina. Preciznije, igračka Washingtona.

Ipak, osim samih kosovskih Albanaca, stvaranje kosovske vojske nedvosmisleno podupire samo Washington.

“Mi smo za discipliniranu, transparentnu transformaciju Kosovskih snaga sigurnosti u profesionalne, multinacionalne, operativne kompatibilne snage s NATO oružanim snagama s ograničenim mandatom teritorijalne samoobrane. Nijedna zemlja ne može staviti veto na ovu transformaciju”, priopćilo je američko veleposlanstvo u Prištini.

Međutim, Amerikanci su posebna priča. Oni su dobili ono što su htjeli – njihovu najveću vojnu bazu “Bondsteel” u Europi i vjernu upravu oko nje. Ako se sagleda ova stvarnost, bez obzira na to što će se sljedeće dogoditi na Kosovu, amerikance to ne zanima, jer im ne može naštetiti.

Za zapadnu Europu, projekt na Kosovu je prije svega bio opcija, iako loša, jamčenja vlastite sigurnosti. Tada je Europa htjela zaustaviti rat, zaustaviti migracijske tokove, uspostaviti kontrolu nad krijumčarima, preuzeti kontrolu nad lokalnom albanskom “elitom”, iako o njoj nitko ne gaji nikakve iluzije.

EU je doista pokušavala na neki način obuzdati kosovske procese, pozivajući Albance na razum. Činjenica da su Albanci u Prištini, ali i Tirani, europljane i njihov moral poslali dovraga je sasvim druga i duga priča.

Kosovo mapa
FOTO: Kosovo mapa

No, suradnja ili ukori europskih kancelarija koji su slani Albancima ovdje nisu bili presudni. Bio je važan odnos između europskih sila i Washingtona o projektu Kosova, koji podsjeća na međusobna optuživanja i pijane argumente iz područja alternativne povijesti. Zato smo i rekli, da situacija, barem za nas koji živimo ovdje, nije tužna, zaista bi bila smiješna, baš kao što je Aleksandar Vučić, s naknadnom pameti, sazvao sjednicu Vijeća sigurnosti da bi tamo saznao da je stvaranje vojske kosovskih Albanaca svršen čin.

Vrijedi podsjetiti na razgovor s Keithom A. Dardenom, izvanrednim profesorom na Školi međunarodnih odnosa Američkog sveučilišta u Washingtonu, kojeg je jednom prilikom dao za ruske medije.

Darden je stručnjak za istočnu Europu, koji se ne boji davati izjave koje su u suprotnosti s linijom Washingtona. Američki stručnjak tvrdi kako je ovo što je učinjeno bezumno.

“U slučaju Srbije i Kosova smo odjednom vidjeli raspravu o razmjeni teritorija. Tamo se sukob rješavao, što mi je ulijevalo nadu, jer je to prvi put da se ovaj sukob činio neupadljivim”, rekao je prof. Keith Darden.

Prevedeno, “rješavanje sukoba” i “pregovori o razmjeni teritorija” u Ukrajini bi, na primjer, izgledali ovako: Denis Pušilin zahtijeva da Petro Porošenko napusti Mariupolj, prizna DNR i da mu se makne s puta. Kako bi bolje razumio što Donjeck želi od njega, nametne 100% carinu na robu iz Ukrajine i organizira zloglasnu “blokadu”, dok sa svoje strane “povremeno” puca po stanovnicima ukrajinskih sela kako bi se sjetili koga se trebaju bojati.

Mnogi bi htjeli ovakav scenarij, čak i Kurdi u Siriji, ali se ono što se događalo teško moglo nazvati rješavanjem sukoba i pregovorima o razmjeni teritorija. U razmjeni obje strane jedna drugoj nešto daju. Priština je već izjavila da na Srbima naseljen sjever Beograd može zaboraviti, ali da okolna područja Kosova, dio južne  Srbije, Beograd treba dati Albancima i to “na prijateljski način”.

Očigledno je kosovska vojska utemeljena za slučaj da taj “prijateljski način” ne funkcionira. Štoviše, sve je prilično uznemirujuće. Srbi koji žive na sjeveru već demonstriraju i bune se.

Međutim, pogrešno je vjerovati da je ova vojska stvorena samo protiv Srbije. Podsjetimo da je Haradinaj dobio izbore sa sloganom “povratka izvornih albanskih teritorija”. Teritorijalna nesuglasice Priština ima sa svim svojim susjedima, čak i Crnom Gorom, s kojom pokušavajući odrediti granicu na civiliziran način. Međutim, premijer Haradinaj “izvorne albanske teritorije” u Makedoniji može dobiti samo masakrom. Protiv Albanije nema ništa, jer s njom postoji plan za ponovno ujedinjenje, dogovoren na nedavnom sastanku dviju vlada u Peći.

Ideja o “Velikoj Albaniji” možda je najstarija od svih balkanskih geopolitičkih ideja. Na Zapadu su to jako dobro znali, stoga su čak i u potpori projektu Kosova pokušali nametnuti što više prepreka. Na primjer, Kosovu je zabranjeno da kao državne koristi albanske simbole ili da se ujedinjuje s nekim drugim zemljama. To je čak i zapisano u lokalnom ustavu, ali tko će Albance na Kosovu spriječiti da promjene ustav? Kosovske vojske također nije trebalo biti i njenim se stvaranjem  izravno krši Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti. Međutim, i proglašenje neovisnosti Kosova je također prekršilo Rezoluciju 1244. I što se dogodilo? Ništa. Dakle, ovo je logičan slijed događaja, jer kad se jednom krene putem bezakonja, to je teško zaustaviti.

Vlastita vojska je bila odlučujuća gesta, gotovo konačna. Što će se dogoditi sljedeće, to je vrlo teško pitanje. Albanci Kosova namjeravaju živjeti svoj život, ali bez naloga iz Bruxellesa. Premijer Haradinaj je čvrst u želji da “vrati zemlje predaka”. Na sjeveru pokrajine Srbi gube strpljenje i  žele se odcijepiti.

U balkanskim uvjetima, nešto slično znači rat. Ako ne danas, vjerojatno sutra.

albancibalkanBiHBondsteelkosovoKosovske sigurnosne snagePlatforma iz TiraneRamush HaradinajRepublika SrbijaRepublika SrpskaRezolucija 1244Vijeće sigurnostivojska Kosova
Pretplatiti se
Obavijesti o
270 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
giordano bruno
5 godine prije

Albanci i Srbi nece rat. To pokazuje i robna razmena od oko 400 miliona $, i jos toliko ilegalno. Amerikanci i Britanci hoce krizu, pa su uveli zabranu kupovine robe iz Srbije uveli su taksu duplo. Ruski planovi predviđaju da bi Ruski avioni u roku od najviše dva sata mogli da dolete do Kosova i dejstvuju u cilju zaštite srpskih državnih i nacionalnih interesa. Takođe, razrađen je i detaljan plan za prebacivanje najobučenijih Ruskih specijalaca u Srbiju. Procena je da bi u roku od 24 časa u Srbiju, to jest na Kosovo moglo da bude prebačeno njih najmanje dve hiljade. Da li neko misli da bi Bugari smeli da ruse Ruske avione, iako su u NATO privatnoj vojsci. Naravno da rata nece biti, Albanci idu u Afganistan. Ja se nadam da ce jedna divizija od komsija doci da proslavimo Novu 2019. godinu na trgovima u Beogradu, uz muziku i veselje,… Čitaj više »

Petar Veliki
5 godine prije

Sjetite se mene kad sam vam rekao pre skoro godinu dana da posle Sirije dolazi Kosovo. Ko nije verovao tada nek spremi kokice i kolu jer rat samo što nije počeo…
Pozdrav svima na Logično. 🙂

Ivi.tz
5 godine prije

I opet iza svakog zla na svijetu tako i ovog su amerikanci.

nessy
5 godine prije

Vec nekoliko puta sam ovdje procitao da je Bondsteel (cca 7000 vojnika) najveca americka vojna baza u Europi. Po cemu najveca? Sa samo spomenem Ramstein bazu u Njemackoj (cca 54000 vojnika).
Koliko znam to je najveca US baza na Balkanu (po Wiki).

Riddick
5 godine prije

Mnogo je veci problem vojska Srbije od vojske Kosova , jer da je to prava vojska ne bi bilo razloga za brigu…
Toliko smo sjebali vojsku kadriranjem kojekakvim reformama na nagovor bivsih i sadasnjih neprijtelja da stvarno , ali stvarno nikoga apsolutno nikoga ne mozemo da krivimo za stanje u vojsci i drzavi osim sebe !
Koliko je drzavi stalo do vojske vidi se po nasem ministru kome nisu sve ovce na broju , a u slucaju da se nesto desi pickousti ce uvek sazvati zatvorenu sednicu i nakon toga sat i kusur drame i monologa patetike , samo mu fali lobanja u ruci kao Hamletu.

Serjoza
5 godine prije

Ovi Sipci su se stvarno zaigrali ali da ima dva poluvremena bez obzira sto su potplatili sudiju…dobice k…c od ovce…

nessy
5 godine prije

Kako bilo, stara je cinjenica da su najbolji albanci iz Peci (grada, naravno).

Alen
5 godine prije

Pa valjda i ptice na grani znaju njihovu taktiku a sigurno to znaju i stanovnici balkana , misim dva put uzeti nekog na istu foru i to u kratkom vremenskom razdoblju je previse cak i za balkance… Jedino je srbija na malo vecim mukama ali ni malo ne sumnjam da ce to uspjesno da rijese ..

eu kolonija
5 godine prije

trebalo bi obezbijediti samo fer uslove. pustiti srbe I albance neka to riješe između sebe. a ako se misle amerikanci mješati trebali bi I rusi da se umješaju. nato pakt više neće dobiti dozvolu niti od španjolske, rumunjske, grčke itd. jer su amerikanci devedesetih izigrali “partnere” a kada su tražili pristanak za intervenciju. jedino što bi srbi prije eventualnog rata trebali se prvo riješiti albanskog lobiste I američkog špijuna poznatog po kodnim nazivom “picousti”

opet ja
5 godine prije

Neće biti rata dok je Vučić na vlasti. Ako niste primetili, do sada je sve što su Albanci uradili on odobrio i prihvatio, uz po neku lažnu suzu pred građanima Srbije. On direktno sa svojim bratom sarađuje sa narko kartelom iz Prištine, a sve što se događa je već unapred dogovorio sa svojim poslovnim partnerima i njihovim sponzorima sa zapada. Srpska privreda, a i celo društvo su potpuno uništeni, nezaposlenost je ogromna, plate su smešne, masovno se odlazi iz Srbije. Sve te nove fabrike stranih investitora zapošljavaju za minimalac od 200eur neto. Čak i doprinse ne plaćajju nego to ide na teret države Srbije. Rast BDPa je lažno predstavljen kroz statistiku. Toliko, pozdrav iz Beograda.

Weteran
5 godine prije

Iza ovoga sledi:
Raspad Makedonije (dezingtegracija i nestanak sa mape)
Raspad Crne Gore
Raspad poznatog NATO
BiH se NEĆE raspasti – mada svi pričaju. Da hoće – al neće!
SAD!? Kada krene Razrada dešavanja, videćemo …. ?
Moskva?! Nisu još spremni. Daleko je 2025, ali šta je – tu je!
I kao što se kaže. Deja vu: Veliki Rat ?!
Nije prvi put da za Veliki Rat budu okidač Srbi !?
Albanci su samo Alat u rukama Gospodara Novca! Na mnogo mesta rečeno: Topovsko meso!
Izrael je veliki poštovaoc, savetnik i potpora Srbima?! Srbi neće napraviti grešku Izraela?

shumadinac
5 godine prije

Neke stvari se ne menjaju i ne moraš biti prorok da bi pogodio šta dolazi. Kada sam pisao da će Velike Albanije biti i da je to projekat Amera ne samo protiv Srbije već protiv celog Balkana ali i Evrope mnogi su se smejali. Tačnije, nije PROTIV Balkana i Evrope već kao trajni izvor nestabilnosti i preko nje ucena. Danas već vidimo na koje sve načine SAD ucenjuje EU pa je i ovaj sa Albancima sasvim logičan. Još jedna stvar je ovde bitna: mnogo puta čitam u komentarima da je Amerika gotova, da pravi planove na nedelju dana… Po ovome se vidi da nije tako. Takođe često čitam da je Srbija kriva zbog ovoga što joj se dešava, to i Vučić zna da kaže. Hajde neka neko kaže šta je mogla drugačije da uradi u uslovima kada Amerika neskriveno navija za Albance i pri tome krši sva moguča pravila i… Čitaj više »

Krkan
5 godine prije

tako to bijese u zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu…

bbbb
5 godine prije

I Milošu su pripremili “demonstracije” prije nego je krenuo po zapovjedi tame na Hrvatsku a kauboji “podržavali opstojnost” Jugoslavije a ujedno je rušili ko što je Stoltelncioberg ko fol protiv formiranja vojske Kosova a tama organizira da “demonstriraju” plačenici protiv Vućka koji je tamin (kao i svi u “nezavisnim republikama”) igrač ko i Miloš i svi u republikama jugoslavenskim, smrdi do neba ali nema ništa bez tamine dozvole. Ako je ona odlućila svi ima da slušaju i kolju se……………..

nikud nikam
5 godine prije

Zašto NATO ne ugasi svijetli u kafani i pusti Srbe i Albance da se sami u mraku dogovore. Ajme veselja… Čik pogodi šta bi bilo kad se svijetlo upali?!

Galus 92
5 godine prije

Albanci na Kosovu imaju puno pravo, da osnuju vlastitu vojsku, a isto tako svi albanci na tim prostorima, ako se odluče za to na zakonitom referendumu imaju puno pravo osnovati jednu zajedničku državu i udružiti do sada razbacani albanski narod u jednu državno pravnu zajednicu i postojanje jedne takve jake države samo bi propomoglo održavanju mira i stabilnosti u tom dijelu Europe! Tvrdo vjerujem, da Albanci kao narod, nisu prijetnja nikome i čemu nekakav lažni strah za izbijanje tobožnjeg oružanog sukoba u jugoistočnoj Europi? Mislim, da ni Srpski a ni albanski narod ne žele takav sukob nego će s vremenom razviti sudjelovanje i suživot kao dvije dobrosusjedske zemlje. Sigurno je, da unaokolo ima dosta mračnih sila, koje bi ih željele ugurati u sukob, da bi zadovoljili neke svoje geopolitičke interese, ali ljudima je dosta rata, za dugo, dugo vremena i velika većina Srba i Albanaca sigurno žele samo mir i… Čitaj više »

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Kakva je šprdačina ova pišljiva EU kada joj se jedan notorni ratni zločinac,trgovac ljudskim organima i narko diler smije u lice.Babić je u jednoj rečenici napisao sve.

jetflash
5 godine prije

kao da do sada nisu bili naoružani. izraelska vojska se ne zove vojska a vidi što rade paletsini, siriji, libanonu…gdje je tu vijest?

Kemke
5 godine prije

Kamo u slucaju rata? Njemačka? Austrija? Ili neka balkanska zemlja? Mozda branit ciglu i maltu? Da vas cujem

Amater
5 godine prije

Ovo su sve samo varijacije na temu …. scenario iz prošlog stolječa se ponavlja ….

bato
5 godine prije

ako če rat onda če bit kada Ameri odluče da ponovo destabiluju / kazne EU vazale zbog neposlušnosti.

Nagard
5 godine prije

Povedi sinove bracu u rat a ljude pusti da zive razmišljaju o svojoj djeci skolovani budućnosti a vi gomila balkanskih ulizica povedete rat pa zbrisete ma od……od ratnih bubnjeva i ako ti se ratuje idi u placenike

Ožalošćen nad internetom
5 godine prije

smirite se ljudi! smiri pisanije dragi autore! kakav rat i trice! veliki brat iliti mefostofeles ima druge planove — za to mu treba uščuvano čovječanstvo…

LauerNalis
5 godine prije

Jebo sebe sliku svoju ne diraj mi penziju moju , ko ponudi bolju penziju ja ratujem na njegovoj strani .

apolo
5 godine prije

Cemu uopce sluzi drzava, osim da ubire porez i zivi na grbaci sirotinje. Kome treba vojska, osim one sacice bogatuna da ih brani od sirotinje kad dotakne dno. Zasto se uopce crtaju granice koje sirotinja brani svojim zivotima… Gorim od zelje da saznam tko je “stvor” kojeg treba nahraniti i zelim saznati koliki su mu apetiti.

Alkibijad Nuscha
5 godine prije

Bice rata… ali ovaj put mi idemo na “zapad” a oni ostaju ovdje!

Brainstorm
5 godine prije

sto ce nam teritorij kad se selimo u predgradja u podstanarske sobice, sto ce nam zemlja kad ne zelimo krave drzati, sto ce nam rudnici kad ne zelimo kopati?
sto ce nam buducnost kad nam je tesko radjati djecu?
buducnost za koga? buducnost pripada mladima a mlade ne radjamo. lazni smo patrioti koji bi kao ratovali a mnogo laksi posao, podizanje svoje djece, nalazimo preteskom obavezom.
mi smo ovdje gubitnici i nece samo kosovo pripasti albancima. i beograd ce. i zagreb i pariz pripast ce onima koji se budu mnozili.

Siniša
5 godine prije

Jednom za svagda…….nije “Kosovo” već Pokrajina Kosovo i Metohija;Metoh ne zaboravljajte.
Elem….pratim,naravno,ali biće šta bude dakle samo opušteno i odlučno bez gluposti tipa “moj je duži”. Neka nam je Bog na pomoći svima, kako ne želim da ja ili neko moj gine tako ne želim ni da se drugome belaj desi!!!!
Mir s vama, mir u vam, mir u nama…..mir Božiji s nama svima.

Helena
5 godine prije

Pravilno se kaže Sandžak. Američko vreme na centralnom Balkanu, je isteklo. Do 2014. su nešto, opet polovično kao sa Kosovom i Metohijom, mogli postići, od te godine više ne. To je prekretnica, koju u umišljenoj sili, nedodirljivosti i posebnosti ni Anglo-Saksonci, ni oni iza njih nisu primetili, verujući u kraj istorije i novo doba prevlasti apsolutnog američkog, tačnije globalističkog poretka. Bogu hvala na tome. I uzalud im sav trud, sve igrice, sve pretnje, sve predstave. Dok Srbija ne prizna KiM ono nikad neće biti nezavisna država. U slučaju ujedinjenja sa Albanijom to će se pravno smatrati okupacijom, kao što se već sad smatra i sa ili nadam se bez rata, za 1, 10 ili 100 godina vratićemo Kosovo i Metohiju. Za svaki pokušaj priznanja sledi “majski prevrat” cele dinastije Vučić i svih njegovih dvorjana, kuvara i konjušara. To zna svaka ptica u Srbiji, pa i oni na vlasti. Pozdrav.

Luka
5 godine prije

Evo da malo ukažemo na odnose u svijetu.Dok se dešavala ova sjednica savjeta bezbjednosti,istovremeno je išla i generalna skupština UN,na kojoj je predstavljena rezolucija protiv militarizacije Krima.
Protiv rezolucije je bilo 19 država,72 uzdržane,66 je bilo za.Ono što je interesantno je da je protiv rezolucije sa ovih prostora bila samo Srbija.
Hrvatska,Slovenija,Crna i Gora i Makedonija su bile za.
Dok BiH nije ni bila prisutna.

evo linka pa se sami uvjerite:
https://southfront.org/un-general-assembly-approves-resolution-on-militarization-of-crimea-sending-signal-of-support-to-poroshenko-regime

nije bitno tko
5 godine prije

Amerikanci su na balkanu pripremili novu bombu. Samo čekaju idealni momenat, da je aktiviraju. Učinit če sve, da onemoguče privrednu i energetsku ekspanziju Kine in Rusije. Balkan mora i dalje ostati siromašno dvorište zapadnih sila. Albanci su trenutno američka topovska hrana, koja če poslužiti za novi rat.

Ad astra
5 godine prije

Kosovo je već dugo vremena problematično, a politika predsjednika Vučića samo usložnjava situaciju. Činjenica je da je Kosovo samostalna država. Priznale su ga gotovo sve bitnije države na svijetu. Hraniti se činjenicama da Kosovo ne priznaju ili povlače priznanje neke države za koje 90% ljudi ne zna gdje se nalaze, je stvarno deplasirano. Vučić je likovao nakon što Kosovo nije primljeno u Interpol, a onda hladan tuš. Ukratko, Vučić je političar koji nema kapaciteta rješiti ovaj problem i bojim se da bi mogao, u svojoj nemoći napraviti još veći problem Srbiji.

Zoran
5 godine prije

Da logično, rat je neminovan, Amerika želi rat, Šiptari su samo oruđe, ko će ratovati, Amerika i Rusija a kasnije i Evropa i Azija i to svako protiv svakoga i na kraju to će biti propast svijeta

LauerNalis
5 godine prije

Rat je bas ono sto treba brdovitom balkanu , dok mi ne prihvatimo svoje susjede kao prijatelje i saveznike nema tu kruva .
Nadam se da sljedeći rat nece prezivjeti maloumni prebrojaci krvnih zrnaca i ovi kojima su zapadnjaci idoli .
Stanje na balkanu me podsjeća na zavađenu porodicu , koliko bolestan moras bit da u najbližoj rodbini trazis neprijatelja a prijatelja u nekom koga i ne znaš ?

Fitcher
5 godine prije

Kakva vojska Kosova? S kojim novcima? Niti jedna bivša Ex Yu država nije sposobna imati vlastitu (funkcionalnu) vojsku, pa kako će onda tek Kosovo.

lukas
5 godine prije

Kakva budala širi priču o srpskom poštenju.Srbi nemaju bas nista s kosovskoj vojskom.Vojska Kosova ne želi rat,Srbi izazivaju i traže da se zarati,ako slučajno dodje do toga,Srbije ce nestati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI