Amazon odbio bolovanje radnicima koji su kasnije umrli, tvrdi grupa za ljudska prava

Amazon
11 komentara

Dva radnika Amazona su navodno umrla u roku od nekoliko sati jedan od drugog u skladištu kompanije u Bessemeru u Alabami prošlog mjeseca nakon što im je odbijeno bolovanje, prema grupi za prava radnika More Perfect Union.

Dvojica radnika su navodno umrla 28. i 29. novembra, u razmaku od nekoliko sati, pri čemu je jedan preminuo u objektu, a drugi nakon ukazane ljekarske pomoći.

Isaiah Thomas, radnik Amazona, rekao je da je jedna od žrtava doživjela moždani udar i „umrla na poslu“ nakon što je pitao HR da li može da ide kući. Prema tvrdnjama iz intervjua koji je objavio More Perfect Union, radniku koji je kasnije preminuo rečeno je da može „ili da ode kući i izgubi posao” ili da „ostane tu i nastavi da radi”.

Prema riječima kolege radnika Amazona Perry Connellyja, čovjek koji je doživio moždani udar umro je u prikolici. Trebalo je oko 20 minuta da njegovo tijelo bude pronađeno.

Uprkos smrtnim slučajevima, More Perfect Union tvrdi da je njihovim saradnicima rečeno da nastave sa radom, kao i obično, izazivajući zabrinutost zbog Amazonovog tretmana zaposlenih. „Oni zapravo dođu i govore ljudima da ne pričaju o tome, već da se vrate se na posao“, tvrdi Connelly.

Radnici u skladištu u Bessemeru pokušali su da se udruže ranije ove godine zbog navoda o opasnim uslovima rada, ali su poraženi sa 1798 glasova naprema 738. Nacionalni odbor za radne odnose je kasnije otkrio da se Amazon nezakonito umiješao u glasanje sindikata i naredio je ponovno glasanje 29. novembra.

Pored tvrdnji o smrti dvojice radnika, More Perfect Union je navela da je šest ljudi umrlo u objektu samo 2021. godine i optužio Amazon da pokušava da prikrije situaciju. Grupa za prava radnika navela je da je iznijela svoje tvrdnje Amazonu, ali je rekla da gigant e-trgovine nije odgovorio na njene zahtijeve.

Amazon nije javno odgovorio na optužbe.

Amazonljudska pravasmrt
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Klosterman
2 godine prije

Ovce na to ste pristale i nemojte da se bunite.

rade iz niša
2 godine prije

ovčine, shvatite već jednom – prava i pravda vam nisu zagarantirani! za njih se bori krvlju i znojem. mislite da danas radimo osam sati i imamo godišnje jer su nas Bezosovi preci voljeli?

Jery
2 godine prije

Eee, zaposlenici amazona, samo vi i dalje radite za brezvezosa! J… vam on mater!

je l' pošteno?
2 godine prije

Kapitalist ne da kapital radniku.

Radnik daje rad kapitalistu.

Novca ima za kapitalista.

Novca nema za radnika.

Kapitalst jedva daje malo novca radniku.

Robe ima za radnika, ali je preskupa za mnoge od njih.

Ispiranja mozgova ima na pretek, a tijek je od kapitalista prema radniku.

Govorimo li o slobodi kretanja roba, rada i kapitala? Ili je to ipak nešto drugo?

Čudan lik
2 godine prije

Jeste li pročitali ovaj članak pažljivo???
Pročitajte ga opet!!!
Za dvije godine ćete i vi biti u istoj situaciji.
Želite li takvu budućnost???

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI