fbpx

Ambasada Rusije u SAD dobija stalne upite o vakcini Sputnjik V

Sputnik V

Ruska ambasada u Washingtonu primila je brojne zahtjeve za mogućnost vakcinisanja protiv koronavirusa ruskom vakcinom Sputnjik V, rekao je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov.

„Nemate pojma koliko telefonskih poziva dobijamo sa zahtjevom „vi se svi vakcinišete, ne zaboravite na nas ’“, rekao je Antonov na YouTube kanalu Soloviev Live.

Ruski ambasador je naglasio da u SAD živi 5-7 miliona Rusa.

„Plus, telefoniraju mi kolege iz zemalja postsovjetskog prostora koji kažu: ‘Ne zaboravite na nas, željeli bismo da koristimo rusku vakcinu’“, rekao je Antonov.

Dodao je da su ga ambasadori iz zemalja ZND zamolili da razmotri naručivanje isporuka Sputnjika V za njihove misije ako ruska ambasada naruči vakcine Sputnjik V za svoje osoblje.

Prema analizi faze 3 kliničkih ispitivanja Sputnjika V, koju je objavio medicinski časopis The Lancet, Sputnjik V ima 91,6 procenata efikasnosti protiv simptomatskog COVIDA-19.

U avgustu 2020. Rusija je postala prva država na svijetu koja je registrovala vakcinu protiv koronavirusa, nazvanu Sputnjik V, koju je razvio istraživački institut Gamaleja. Od tada je odobrena u 26 zemalja.

Američka administracija za hranu i ljekove (FDA) odobrila je hitnu upotrebu samo vakcina Pfizer / BioNTech i Moderna COVID-19. Izvršni direktor Ruskog fonda za direktna ulaganja Kirill Dmitriev rekao je u subotu da će im dodavanje komponenata vakcine Sputnjik V vakcinama Moderna i Pfizer pomoći da se efikasnije bore protiv mutacija koronavirusa.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
10 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tranana
Gost
Tranana
3 dana prije

Ovo je, između ostalog, antivakserski portal. Međutim kada se radi o ruskom cjepivu, onda ne da ga se odbacuje, nego ga se još i reklamira. Priznajem da sam malo zbunjen.

mano
Gost
mano
3 dana prije
Reply to  Tranana

Slovenac Đorđre se cepio ovakvim, pa sada gleda travu odozdoli.

🥷🏿
Gost
🥷🏿
3 dana prije

Kakve to nezanimljive vijesti pišete u zadnje vrijeme😟😟

Max
Member
Max
3 dana prije

Svatko reklamira svoje.

Spektator
Gost
Spektator
3 dana prije

Ja nisam antivakser, a ovaj portal doživljavam kao mjesto za ljude slobodnog uma koji smatraju da se neprihvatljive istine koje nam serviraju mainstream mediji u vlasništvu elita. U tom smislu sam i ja teoretičar zavjera, kako to dežurni širitelji “istine” propagiraju.

Evo jednog citata, siguran sam da će se mnogima svidjeti:
“Društveni kontekst zbivanja zavjera i opravdanost vjerovanja u njih proučava Charles Pigden, znanstvenik i autor …. On smatra kako je sama ideja da su teorije zavjera same po sebi intelektualno sumnjive jedna od najopasnijih i najidiotskijih predrasuda koja sramoti demokratsku političku kulturu (usp. Pigden, u Coady, 2006.: 139.). Za njega je svaka iole povijesno i politički pismena osoba umnogome teoretičar zavjera, unatoč tome što mnogi „intelektualci“, političari i politički komentatori nisu svjesni ove činjenice.”

Ovaj citat potiče iz doktorske disertacije o teorijama zavjere
“Uloga teorija zavjera u konstrukciji političke zbilje u Hrvatskoj: analiza političkog diskurza 1980. – 2007. godine”

Spektator
Gost
Spektator
3 dana prije

Sputnik V je po svojstvima i tehnologiji izrade najsigurnije i jedno od najboljih cjepiva, i kada bih mogao birati, izabrao bih njega.
Inače, ja sam protiv svih ovih Covid-19 cjepiva jer nijedno nije cjelovito testirano, nego su dobila uvjetno odobrenje. Recimo, EMA je dala odobrenje pod ubjetom da Pfizer mora dati kompletne rezultate ispitivanja do 12/2023🤯

Mikojan
Gost
Mikojan
3 dana prije
Reply to  Spektator

I čemu onda sve te vakcine služe, kako ih ispituju, npr ti se vakcinišeš i onda te pokušaju zaraziti sa Covid-19 i vakcina te spasi. Gdje su uzeli Covid-19 sa kojim će te pokušati zaraziti, gdje ga čuvaju, kako ga distribuiraju, daj mi to objasni.

Spektator
Gost
Spektator
3 dana prije
Reply to  Mikojan

Cjepivo kreira imuni odgovor na šiljak virusa, a ne na njegov sadržaj, njegov RNK. Sve ove mutacije i sojevi odnose se na sastav šiljka kojim virus prodire u stanicu. Zato i jesu mRNA cjepiva upitna jer se ustvari učimo tijelo da se bori protiv površine a ne sadržaja virusa.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 dana prije
Reply to  Spektator

Ispred ulaznih vrata stana leži mrtav provalnik, kako će ući u stan da ga ubijem ?

Siniša
Member
Siniša
3 dana prije

Hajde da se spustim na nivo da je ovo na nivou gripe,na kraju krajeva sve su periferne osobine gripe, i kao takav ovaj virus neće nikada biti izkorenjen i vakcina će biti trajna ponuda ili potreba…
Ovo kažem zato što sam se i sam pitao kako je moguće da Rusi participiraju u ovome bez ikakve zadržke, ovo je suštinski odličan biznis Rusije, savršeno i geoplitički i u buduće kao “preporuka” a tek kada vidimo finansijski domen.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik