Ambasada Rusije u SAD dobija stalne upite o vakcini Sputnjik V

Sputnik V
10 komentara

Ruska ambasada u Washingtonu primila je brojne zahtjeve za mogućnost vakcinisanja protiv koronavirusa ruskom vakcinom Sputnjik V, rekao je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov.

„Nemate pojma koliko telefonskih poziva dobijamo sa zahtjevom „vi se svi vakcinišete, ne zaboravite na nas ’“, rekao je Antonov na YouTube kanalu Soloviev Live.

Ruski ambasador je naglasio da u SAD živi 5-7 miliona Rusa.

„Plus, telefoniraju mi kolege iz zemalja postsovjetskog prostora koji kažu: ‘Ne zaboravite na nas, željeli bismo da koristimo rusku vakcinu’“, rekao je Antonov.

Dodao je da su ga ambasadori iz zemalja ZND zamolili da razmotri naručivanje isporuka Sputnjika V za njihove misije ako ruska ambasada naruči vakcine Sputnjik V za svoje osoblje.

Prema analizi faze 3 kliničkih ispitivanja Sputnjika V, koju je objavio medicinski časopis The Lancet, Sputnjik V ima 91,6 procenata efikasnosti protiv simptomatskog COVIDA-19.

U avgustu 2020. Rusija je postala prva država na svijetu koja je registrovala vakcinu protiv koronavirusa, nazvanu Sputnjik V, koju je razvio istraživački institut Gamaleja. Od tada je odobrena u 26 zemalja.

Američka administracija za hranu i ljekove (FDA) odobrila je hitnu upotrebu samo vakcina Pfizer / BioNTech i Moderna COVID-19. Izvršni direktor Ruskog fonda za direktna ulaganja Kirill Dmitriev rekao je u subotu da će im dodavanje komponenata vakcine Sputnjik V vakcinama Moderna i Pfizer pomoći da se efikasnije bore protiv mutacija koronavirusa.

rusijaSADSputnik Vvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tranana
3 godine prije

Ovo je, između ostalog, antivakserski portal. Međutim kada se radi o ruskom cjepivu, onda ne da ga se odbacuje, nego ga se još i reklamira. Priznajem da sam malo zbunjen.

🥷🏿
3 godine prije

Kakve to nezanimljive vijesti pišete u zadnje vrijeme😟😟

Max
3 godine prije

Svatko reklamira svoje.

Spektator
3 godine prije

Ja nisam antivakser, a ovaj portal doživljavam kao mjesto za ljude slobodnog uma koji smatraju da se neprihvatljive istine koje nam serviraju mainstream mediji u vlasništvu elita. U tom smislu sam i ja teoretičar zavjera, kako to dežurni širitelji “istine” propagiraju.

Evo jednog citata, siguran sam da će se mnogima svidjeti:
“Društveni kontekst zbivanja zavjera i opravdanost vjerovanja u njih proučava Charles Pigden, znanstvenik i autor …. On smatra kako je sama ideja da su teorije zavjera same po sebi intelektualno sumnjive jedna od najopasnijih i najidiotskijih predrasuda koja sramoti demokratsku političku kulturu (usp. Pigden, u Coady, 2006.: 139.). Za njega je svaka iole povijesno i politički pismena osoba umnogome teoretičar zavjera, unatoč tome što mnogi „intelektualci“, političari i politički komentatori nisu svjesni ove činjenice.”

Ovaj citat potiče iz doktorske disertacije o teorijama zavjere
“Uloga teorija zavjera u konstrukciji političke zbilje u Hrvatskoj: analiza političkog diskurza 1980. – 2007. godine”

Spektator
3 godine prije

Sputnik V je po svojstvima i tehnologiji izrade najsigurnije i jedno od najboljih cjepiva, i kada bih mogao birati, izabrao bih njega.
Inače, ja sam protiv svih ovih Covid-19 cjepiva jer nijedno nije cjelovito testirano, nego su dobila uvjetno odobrenje. Recimo, EMA je dala odobrenje pod ubjetom da Pfizer mora dati kompletne rezultate ispitivanja do 12/2023🤯

Siniša
3 godine prije

Hajde da se spustim na nivo da je ovo na nivou gripe,na kraju krajeva sve su periferne osobine gripe, i kao takav ovaj virus neće nikada biti izkorenjen i vakcina će biti trajna ponuda ili potreba…
Ovo kažem zato što sam se i sam pitao kako je moguće da Rusi participiraju u ovome bez ikakve zadržke, ovo je suštinski odličan biznis Rusije, savršeno i geoplitički i u buduće kao “preporuka” a tek kada vidimo finansijski domen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI