Američka pomoć ‘drži istoriju na pravom putu’

Zelenski - Zahvalnost NATOu
23 komentara

Odluka Predstavničkog doma američkog Kongresa da Kijevu dodijeli desetine milijardi dolara približit će Ukrajinu “pravednom kraju”  sukoba s Rusijom, napisao je predsjednik Vladimir Zelenski na X (bivši Twitter), zahvalivši predsjedniku Mikeu Johnsonu na njegovom podrška.

Paket od skoro 61 milijardu dolara odobren u subotu sadrži sredstva za kupovinu oružja i vojne opreme, kao i direktnu finansijsku pomoć Ukrajini. Usvojen nakon višemjesečnih kašnjenja i političkih prepirki, nacrt zakona ide u Senat, koji je već u februaru najavio da će ga odobriti.

“Zahvalan sam Zastupničkom domu Sjedinjenih Država, objema stranama i osobno predsjedniku Mikeu Johnsonu na odluci koja drži istoriju na pravom putu”, napisao je Zelenski, sugerirajući da će pomoć  “spriječiti širenje rata” i ” spasiti hiljade i hiljade života.”

“Samo mir i sigurnost mogu se postići samo snagom”, napisao je. Zelenski je dodao da će Ukrajina “nesumnjivo iskoristiti američku pomoć da ojača obje naše nacije i približi pravičan kraj ovog rata”.

Republikanski poslanici su ranije odbili da podrže nacrt, vezujući svoje odobrenje sa zahtjevima za boljom zaštitom granice s Meksikom i suzbijanjem ilegalne imigracije.

Kijev je bio primoran da se nosi sa sve većom nestašicom municije nakon što je pomoć SAD – najvećeg sponzora Ukrajine – počela da prestaje. Bajden je za nedavne zastoje Ukrajine na bojnom polju, uključujući gubitak strateškog grada Avdejevke, okrivio “neaktivnost Kongresa”.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je subotnje glasanje “predvidivim”, dodajući da će “još dodatno obogatiti SAD i dodatno uništiti Ukrajinu” i “prouzrokovati da više Ukrajinaca umre zbog režima u Kijevu”.

Moskva je upozorila da isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini neće promijeniti ishod sukoba.

SADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
12 dana prije

A zašto nigdje ne piše koliko će ta “pomoć” koštati života Ukrajinaca, obradivih površina, prirodnih resursa,…?

Za hrpu brojeva na ekranu Ukrajinci će dati svoje stvarno bogatstvo…

Istina
12 dana prije

Data pomoć još nije potrošila zapljenjena novčana sredstva Rusije na Zapadu, tako da imaju lufta. Tuđe ukradene novce posuđuju i prikazuju kao svoje, a kada ih budu vraćali Rusima vraćaju bez kamate, a ono što su privremeno držali prebacuju u svoje ulaganje koje im ostaje.
I dalje nemaju minus već samo plus.
Ukrainci su tamo samo potrošna i nebitna stvar – reklamni papirnati letak sa rasvjetnog stupa gdje se daje reklama za kredit.

nastran
12 dana prije

lud totalno

Josip
12 dana prije

U to jos samo budale vjeruju..

Nekoime
12 dana prije

Pomagali su i Dolfija…

Dražen
12 dana prije

Za godinu dana tražit će kopnene trupe jer će se ta tzv.pomoć otopiti i ponestati ljudstva…SRETNO UKRI..RUSIJU NITKO DOBIO NIJE VELIKA JE TO DRŽAVA DA BI SAMO TAKO POGNULA GLAVU…

Tupko Glupko
12 dana prije

Zelenski: “pomoć će spriječiti širenje rata, spasiti hiljade i hiljade života, i približiti pravičan kraj ovog rata”.

Sve suprotno.

380 milijardi dolara je uloženo do sada u Ukrajinu u ovih malo više od dvije godine rata, od toga 118 milijardi dolara vojne pomoći.
Rezultata na terenu u korist Ukrajine nema.
Primjetite da na svaki dolar vojne pomoći, Ukrajini treba još dva dolara za gospodarstvo da bi uopće opstala.

Ovih 61 milijardu dolara američke vojne pomoći nije donacija Ukrajini, već zajam.
Koji se daje Ukrajini koja je po mišljenju MMF-a od prije tjedan-dva pred bankrotom.

Krajem ove godine kada i ovo potroše opet će cviliti za novom vojnom pomoći od barem 100 milijardi dolara. I 200 milijardi dolara financijske pomoći.

Josip
12 dana prije

Kao sto su i Hitlera pomagali te zapalili rat u cijeloj EU.

Jednostavno receno
12 dana prije

Ne kontam, toliko veselje za manje od trećine onoga što je već ulupano u ukrainu do sada?? Izgleda da su ukrainci izabrali naj goru moguću opciju (odbili naj goru ponuđenu opciju).

Ivan Bgd
12 dana prije

Hriscanski zapad je u rukama cifuta koji finansiraju ratove i sukobe.

Hogar
12 dana prije

Najveca financijska prevara i pljacka poreznih eu, usa obveznika uz klanje slavena, palestinaca. Antikrist u punoj snazi ali ne dugo jos…

Hogar
12 dana prije

Hazarski demoni

zoran
12 dana prije

Amerika drzi Ukrajinu na pravom putu kao i Avganistaan, Irak ,Libiju ,Siriju, Odrzavanje haosa, a poslije u samom haosu pljacku resursa. Ljudski resursi ce biti potroseni.

David
12 dana prije

šezdeset milijardi US$ nisu američki poklon Ukrajini već posudba s uredno dogovorenom kamatom koju će netko trebati vratiti. Zelenski bi tu lovu najrađe na svom računu no večina te love će na njegovu žalost ostati u Americi i preselit se na račun američke vojske koja će im za to poslati dotrajalo reparirano oružje i nešto municije. naravno Rusija već ima spremne odgovore na sve što zapad može poslati u Ukrajinu. Rusi će i tih 61milijardu vojne pomoći pretvoriti u talioničko željezo a silom mobiliziranim Ukrajincima na žalost zagnjojiti bojište. Veči mudonje od ovih su se kroz povijest ratovali s Rusijom i na kraju ostavili kosti u Ruskom blatu ovi su na najboljem putu slijediti povijesni primjer svojih prethodnika. Zapad se muči skupiti nešto granata od 155mm za nahraniti ukrajinske istrošene topovea Rusi ih imaju na milijune, a topove zamjenjuju s zadnjom generacijom samohodnih haubica 2S35 s dometom od 70 Km,… Čitaj više »

Max
12 dana prije

Lupeta.

Janko
11 dana prije

Psihopata Zelenski,koji nije još dovršio zadatak radi čega je i postavljen.Treba još pobiti Slavena i porušiti slavenske imovine,kada već nije uspio plan razoriti i podijeliti Rusiju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI