Američka vlada bori se da detalje posla navodnog špijuna zadrži u tajnosti nakon optužbe za ubistvo britanskog tinejdžera Harryja Dunna i bijega iz Velike Britanije

Anne Sacoolas
5 komentara

Sjedinjene Države bore se da detalji posla vladine službenice Anne Sacoolas ostanu tajne. Optužena je za ubistvo britanskog tinejdžera dok je bila stacionirana u Velikoj Britaniji i pozvala se na diplomatski imunitet kako bi izbjegla suočavanje sa optužbama.

Sacoolas je optužena za ubistvo 19-godišnjeg Harryja Dunna u saobraćajnoj nesreći u blizini vazduhoplovne baze Royal Air Force Croughton u Northamptonshireu u avgustu 2019. godine, a naknadno je optužena za izazivanje smrti nepromišljenom vožnjom. 43-godišnja žena koja je zajedno sa suprugom u to vrijeme radila za američku vladu, međutim, dalje se pozvala na diplomatski imunitet i vratila se u SAD. Pojedinosti o njenom radu sada štiti američka vlada.

Prema izvještajima, advokati američke vlade predložili su zaštitni nalog kao odgovor Dunnovim roditeljima koji su podnijeli zahtev za naknadu štete protiv Sacoolas i pokušavaju da sakriju detalje njenog rada iz razloga „nacionalne bezbjednosti“.

„Iako su optuženi u to vrijeme bili zaposleni u vladi Sjedinjenih Država“, izjavili su advokati, „informacije koje se tiču vlade Sjedinjenih Država imaju malo ili nimalo značaja za presuđivanje o bilo kojim preostalim pitanjima u ovom slučaju“.

Dodali su da „Sjedinjene Države traže zaštitu“ zbog „uticaja koji bi otkrivanje informacija u vezi sa vladom u ovom parničnom postupku mogao da ima na nacionalnu bezbjednost“.

Radd Seiger, glasnogovornik porodice Dunn, rekao je da će se predloženom zaštitnom nalogu „snažno oduprijeti“ i optužio Sacoolas i njenog supruga da su pozvali američku vladu kako bi im „pomogla da svedu na minimum ono što se dogodilo Harriju one noći kada je umro pokušavajući da spriječe i porodicu i javnost da saznaju punu istinu “.

U decembru 2019. Sacoolasin advokat, Ami Jeffress, rekla je da se njena klijentica „neće dobrovoljno vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo da bi se suočila sa potencijalnom zatvorskom kaznom zbog strašne, ali nenamjerne nesreće“.

Uprkos tvrdnji da je Sacoolas „skrhana zbog ove tragične nesreće“ i da upućuje „najdublje saučešće porodici“, Jeffress tvrdi da, budući da je Dunnova smrt rezultat „nesreće“, „krivično gonjenje sa potencijalnom kaznom od 14 godina zatvora jednostavno nije proporcionalan odgovor“.

U februaru, nakon vijesti da su Sacoolas i njen suprug u vrijeme saobraćajne nesreće možda radili kao špijuni, Seiger je pozvao državnog sekretara Velike Britanije Dominica Raaba da „izađe i objasni šta zna o radnom statusu gospođe Sacoolas i kad je za to saznao“.

Sjedinjene Države – i pod bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom i sada pod Joe Bidenom – više puta su odbile da izruče Sacoolas Velikoj Britaniji kako bi se suočila sa optužbama.

Anne SacoolasHarry DunVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RENEW
2 godine prije

Popolni norci na delu se zafrkavajo s placebom.
ttps://mirastnews.net/2021/07/14/maintenant-big-pharma-fait-pression-pour-un-vaccin-covid-mensuel-effacant-le-faux-recit-qui-pretendait-autrefois-quun-vaccin-regagnerait-votre-liberte/
Moja mama je imela strica, ki je bil domobranec in se je izselil v Avstralijo. Tam je izvedel za ubijanje s kostjo. Usmerijo kost v nekoga in oseba znori in umre. Temu se reče nocebo. Tile norci se pa zafrkavajo s placebom.

2 godine prije

Cemu bi se ovdje trebalo cuditi. Nekoliko godina sam radio za halliburton kompaniju..tvrtka koja obavlja servisne usluge za USA naftne kompanije i Americku vojsku.konkretno,na području rijeckog kontejnerskog terminala bila je napravljena mini vojna baza koja je sluzila za smještaj americke vojske koja je obavljala rotirajuće misije u BiH i na kosovu.cijeli taj dio luke je sluzio kao logistički centar.jedna crtica vezano za nedodirljive..u konvojima je sva oprema,vojna i logisticka,izlazila iz luke ako nije bila otpremana brodom ili avionom.prilikom jednog takvog izlaska iz luke u konvoju,cisterna puna nafte u pratnji je potpuno unistila jedan auto kod hotela Continental u centru Rijeke..na sred ceste.znaci ne govorim o grebanju parkiranog auta vec o gazenju auta u prometu.ne znam koje su točno okolnosti dovele do toga ali znam da nijedno slovo nije napisano u lokalnim novinama niti se o tome pricalo uopce.dapace,ne znam Sha se uopce dogodilo sa osobom u autu i da li… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI