Američki državni tajnik Blinken optužuje Rusiju za dezinformacije i narušavanje povjerenja u cjepiva

Antony Blinken
14 komentara

Ranije tijekom dana, Blinken je rekao da su on i njegove kolege iz NATO-a dugo razgovarali o Rusiji, dok su se ministri vanjskih poslova saveza okupljali na dvodnevnom sastanku u Bruxellesu.

Američki državni tajnik Antony Blinken optužio je Rusiju za širenje dezinformacija o cjepivima i narušavanje povjerenja u lijekove protiv COVID-a.

Iznoseći primjedbe nakon konzultacija s ministrima vanjskih poslova NATO-a u Bruxellesu, Blinken je iznio prijetnje s kojima se suočava taj blok, uključujući i one koji nisu vojne prirode.

„To uključuje upotrebu kampanja za dezinformacije i oružanu korupciju za poticanje nepovjerenja u naše demokracije, kao i kibernetičke napade koji ciljaju našu kritičnu infrastrukturu i kradu intelektualno vlasništvo; od eklatantne gospodarske prisile Australije do ruske upotrebe dezinformacija, kako bi se narušilo povjerenje na izborima i u učinkovitost cjepiva“, izjavio je Blinken.

Najviši diplomat razgovarao je s dužnosnicima NATO-a ranije tog dana o Rusiji, složivši se da će se savez angažirati s Moskvom radi unapređenja njihovih interesa, uključujući sporazume o kontroli naoružanja, ali da će “držati Rusiju odgovornom za njezine nepromišljene i kontradiktorne postupke.”

Ranije u ožujku, američki State Department optužio je Rusiju za rad na četiri mrežne platforme za koje smatraju da ih ruska obavještajna služba koristi za širenje dezinformacija o zapadnjačkim cjepivima.

Kremlj je opovrgnuo “besmislene” zaključke, rekavši da ruske specijalne službe nemaju nikakve veze s bilo kakvom kritikom protiv cjepiva, podsjećajući pritom na negativne izvještaje zapadnih medija o Sputnjiku V, prvom svjetskom cjepivu protiv koronavirusa, kojeg je razvila Rusija.

U ponedjeljak je najviši američki zdravstveni dužnosnik i direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Anthony Fauci pohvalio Sputnjik V, nazvavši ga “prilično učinkovitim.”

Ministri vanjskih poslova država članica NATO-a sastali su se u utorak na dvodnevnom sastanku u Bruxellesu, što je bio njihov prvi osobni sastanak od početka koronavirusa.

Antony BlinkenNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Rusi su krivi što farmakonacisti ubijaju ljude neispitanim cjepivima.

nekoime
3 godine prije

Svi naknadno pristigli glasovi za Bidena nosili su žig centralna pošte u Moskvi.

Karma
3 godine prije

Daj skinite se vise sa milokliza. Napravili ste lakrdiju od amerike i uzas po svijetu. Pocnite raditi ford mustang V 8 iz 1964 ne kakiti u mikrofon retardirane izjave.
Jebla te gripa i skupe injekcije.
Ostavi se rusa i kineza. Pocni raditi ne vrazje igre. Zar ne vidis da cijeli svijet ide u tri pic.. Mamine

Emiliano Zapata
3 godine prije

Otkad je posao NATOa brinuti se za vakcine?

JumpingJackFlash
3 godine prije

A šta su to Rusi napravili jadnim Australcima? Jel to taj tip kmeči što će sad Kinezi kupovati ugljen od Rusa, a ne više od Australaca? Ajde nek nam sad još počne pričati o ugriožavanju pravila slobodnog tržišta…

JumpingJackFlash
3 godine prije

To su garant one dezinformacije kad Ameri napišu da se predsjednik Venezuele zove Guaido, a Rusi kažu da nije tako… Onda se jave i istinoljubivi europejci iz EU i potvrde da je Guaido predsjednik Venezuele, a Rusi opet kažu da nije tako… A jesu Ti Rusi zadrti, nikako ne daju da im stručnjaci sa Zapada sve objasne (kao prije 10 godina Gadafiju).

Muppet shou
3 godine prije

ODAKLE dolazi ovolika negativna energija koja unistava i roba i robovlasnika? Zasto ljudi sluze vragu? Zasto destruktivnost?

Max
3 godine prije

Nisu Rusi krivi što narod ne ne vjeruje otrovu.

Jon
3 godine prije

Ovi stalno jedno te isto, ponavljati i ponavljati laži pa će one s vremenom eventualno biti prihvaćene kao istina.To je ta doktrina koja je već svima dojadila i jedino djeluje na domaću populaciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI