Američki ministar odbrane otkrio ‘vojnu tajnu’

Medvedev - Ukrajina i NATO
15 komentara

Šef Pentagona Lloyd Austin je očito otkrio pravi cilj trajne podrške njegove zemlje Ukrajini i on nema nikakve veze s odbranom “demokratije” ili čak borbom protiv Rusije, već se svodi na modernizaciju američkog vojno-industrijskog kompleksa, rekao je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Medvedev, koji trenutno služi kao zamjenik predsjednika Vijeća za nacionalnu sigurnost zemlje, oglasio se u nedjelju na platformi društvenih medija X, komentirajući govor Ostina na Reaganovu nacionalnom odbrambenom forumu u SAD-u.

“Pokrenuli smo ono što vojska naziva ‘najambicioznijim naporom modernizacije u skoro 40 godina’ naše odbrambene industrijske baze”, rekao je šef Pentagona tokom događaja.

Otprilike 50 milijardi dolara našeg zahtjeva za dodatnim budžetom protjecalo bi kroz našu odbrambenu industrijsku bazu. A to će stvoriti ili podržati desetine hiljada dobrih američkih radnih mjesta u više od 30 država. To uključuje pravljenje projektila u Arizoni; vozila u Wisconsinu i Indiani; i artiljerijske granate u Pensilvaniji, Ohaju i Teksasu.

Primedbe ministra odbrane, koji je i sam penzionisani general, zapravo predstavljaju priznanje pravih ciljeva Vašingtona, rekao je Medvedev, sugerišući da je “iskreni” Ostin možda nehotice otkrio pravu “vojnu tajnu” SAD.

Prava i prostodušna osoba, general je bez oklijevanja iznio razlog umiješanosti SAD u sukob između Rusije i Ukrajine.

Sjedinjene Američke Države nisu vođene željom da pomognu u zaustavljanju Ukrajine da “nestane sa mape svijeta” ili namjerom da se bore “za demokratiju protiv tiranije”, rekao je on. Štaviše, SAD očigledno nisu ni motivisane svojim više puta proklamiranim ciljem da se „čak i sukobe sa Rusijom kako bi umanjila njen odbrambeni kapacitet“, sugerisao je bivši predsednik.

„Ispostavilo se da je sve u vezi sa nabavkom robe za odbranu da bi se povećala proizvodnja vojne proizvodnje i otvorila radna mesta. I, moguće, o enormnoj dobiti koju od toga ostvaruju kompanije bliske Bajdenskoj administraciji”, napisao je Medvedev.

Lloyd AustinMedvedevrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Ništa čudno.

Dok rat ne dođe na granice ili unutar granica uvjerljivo najvećih izvoznika ratova u svijetu nakon 1945., dok UN glumi 🙈🙉🙊 što se tiče izuzetne nacije, i dok imaju EU kujicu koja se svjesno zrtvuje za njih, opametiti se neće.

Što je za njih mogućih milijun poginulih Slavena u Ukrajini na 50 milijardi dolara dodatnog ulaganja u vojsku i stvaranja nekoliko desetaka tisuća radnih mjesta u SAD?

Ništa.
Vrijednost WC papira.

Max
5 mjeseci prije

Lojdić se izlanuo.

Darko
5 mjeseci prije

Sada su Američke svinje zadužile Ukrajinu i preuzele sve što vrijedi a posebno zemlju tako da ako Rusija pobijedi što je sigurno ostati će i bez love i bez ratnog plijena. Pizda im materina treba ih naučiti pameti..

Red Dog
5 mjeseci prije

Sad se ja mislim…
„Eh, kad dodje crni predsednik“, „Eh, kad dodje zenski predsednik“.
Stare strukture nisu glupe. Ciste vec na osnovnom nivou. Propustaju samo „kucne crnce“.

tihobl
5 mjeseci prije

Nema od toga nista. Ameri su sa 2000 vojnih kompanija spali na 5. Neke su pokupovane zbog ukrupnjavanja, a neke su zatvorili.
Za vrijeme WWII americka vojna industrija je procvjetala jer su se rad mnoge kompanije bacile na vojnu proizvodnju. Fabrika koja je pravila tave presla je da pravi dijelove za avione. I svi su radili usavrsavanja i izmisljali nove proizvode. Tad su SAD napredovale u naoruzanju velikim koracima i postali najveca vojna sila.
Sad je razvoj u Rusiji – pored velikih drzavnih kompanija nice masa malih koje izradjuju oruzj i druge stvari za vojsku. Krenule su prosle godine iz garaze, a sad su vec podigli hale. Inovacije su svakodnevne.

Evo sta ce biti u naredne dvije godine – americke komanije ce spiskati stotine milijardi na istrazivanja, a rusi ce izbaciti stotine novih proizvoda.

nessy
5 mjeseci prije

US su se ukljucile u oba WW kad su shvatili da bi Njemacka mogla pobjediti, a tada bi veliki bankari ostali bez miljardi kojima su financirali prvenstveno UK. To bi bio slom drzave, a to nisu mogli dozvoliti. Novac kojim su financirali Ukrajinu, nije tako znacajan, u tom kontekstu. Rusi su uzeli sto im treba, a ostatak UA ce isplatiti kredite, uz goleme kamate.

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
5 mjeseci prije

Samo jedna minobacačka granata košta zapad oko 2 hiljade eura.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI