”Američki političari koji glasaju za nove sankcije ‘ne razumiju stvarnost Rusije’, ali ne vole državu zbog predrasuda,” tvrdi Kremlj

Americke sankcije protiv Rusije
3 komentara

Mogućnosti za uvođenje novih sankcija koje podržavaju američki zakonodavci teško da mogu stupiti na snagu, rekao je Kremlj, nakon što su predstavnici izglasali prijedloge koji bi bili usmjereni na ruske dužnosnike, uključujući premijera.

U razgovoru s novinarima u četvrtak, samo nekoliko sati nakon što su američki političari podržali sveobuhvatne sankcije, tiskovni tajnik predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, rekao je da predloženi amandmani ne predstavljaju ništa drugo do “interne parlamentarne vježbe”. Prema njegovim riječima, “kako bi bili formalizirani ili čak postavljeni, morali bi još puno toga učiniti”.

“Činjenica da postoji veliki broj članova Kongresa u raznim povjerenstvima koji slabo razumiju stvarnost Rusije, ali u isto vrijeme ne vole našu zemlju, nikome nije tajna”, dodao je Peskov.

U srijedu navečer, Odbor Predstavničkog doma za pravila odobrio je novi amandman koji je predstavio zastupnik Tom Malinowski, član Demokratske stranke iz New Jerseya. Prijedlog daje vladi rok od šest mjeseci za razmatranje uvođenja sankcija za 35 Rusa prema “Svjetskom Magnitsky zakonu”.

Među onima na popisu koji će se istraživati zbog navodnih kršenja ”ljudskih prava” su Mihail Mišustin, ruski premijer, kao i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin i sam Peskov. Uključeni su i vlasnik nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovich, te novinari poput izvršnog direktora Prvog kanala Konstantina Ernsta i glavne urednice RT-a, Margarite Simonyan.

Pomoćnik Kongresa Paul Massaro branio je prijedloge kao “nevjerojatan zakon o nacionalnoj obrani protiv kleptokracije”. Dodana je Zakonu o odobrenju nacionalne obrane, koju uprava mora donijeti kako bi nastavila financirati američku vojsku. Trenutno ga razmatraju zastupnici i u Domu i u Senatu.

Američke sankcijerusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Da to su stare predrasude a prije 156 godina Rusija je spasila SAD

Greven
2 godine prije

Miševi mogu poduvat Rusiji. Za američke zlikovce je čak i malena Bjelorusija prevelik zalogaj. Što više “sankcioniraju” Rusiju, ona postaje sve jača i jača.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI