fbpx

Njemačka poruka SAD: “Sjeverni tok 2 ima našu političku potporu”

Njemačka odgovorila SAD - Thomas Cotton

Njemačka vlada demantirala je primjedbe američkog senatora koji tvrdi da njemačka politika vezana za plinovoda Sjeverni tok 2 predstavlja prijetnju NATO-u. Na web stranici Bundestaga navedeno je da Njemačka “ne dijeli ovo mišljenje” i “uvijek ima pozitivan pogled na projekt” s ekonomske strane.

Kao odgovor na izjavu američkog senatora Thomasa Cottona, njemačka vlada je nagovijestila da se ne slaže s politikom i ne smatra da bi politika Njemačke u vezi s plinovodom Sjeverni tok 2 mogla biti prijetnja NATO-u, navodi se u izjavi dostupnoj na web stranici Bundestaga.

“Savezna vlada ne dijeli mišljenje da je njemačka politika prema Sjevernom toku 2 prijetnja NATO-u”, navodi se u dokumentu.

Njemačka ne planira uvesti kontramjere kao odgovor na američke sankcije Sjevernom toku 2: “Vlada neće pokrenuti raspravu o protumjerama, diplomatskim sankcijama i zabrani ulaska dužnosnika. Vlada smatra da su takve mjere ne donosi profit. Osim toga, vlada naglašava da se mjere protiv sankcija mogu uvesti samo sporazumom s Europskom unijom”, rekao je isti izvor.

Osim toga, njemačka vlada obećala je pružiti političku potporu tvrtkama koje rade na Sjevernom toku 2: “Federalna vlada ne zna kako će se projekt provoditi s tehničkog stajališta, ali računa na završetak projekta Nord Stream 2. Vlada će i dalje pružati političku potporu tvrtkama koje sudjeluju u projektu.”

Vlada također naglašava “da projekt i dalje pozitivno cijeni” i to prije svega smatra ekonomskim dostignućem.

U prosincu 2019. Kongres Sjedinjenih Država izglasao je sankcije protiv Sjevernog toka 2 kada je usvojio proračun za obranu za fiskalnu 2020. godinu. Švicarska grupa Allseas, koja je sudjelovala u postavljanju plinovoda, bila je prisiljena da zaustavi svoj rad i da povuče svoje brodove za polaganje cijevi. Međutim, kako je Vladimir Putin najavio u siječnju 2020., Rusija će početi s radom  na plinovodu Sjeverni tok 2 najkasnije u prvom tromjesečju 2021. godine.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
15 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Bosanac
Gost
Bosanac
5 mjeseci prije

…vracamo se punom parom u pred-corona stanje 🙂

…u medjuvremenu u Berlinu https://twitter.com/i/status/1257180536881270784

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije

Koje predkorona stanje kad poslije korone više nikad neće biti isto kao prije korone.
Danas živimo “new normal”, a sutra “newer normal”.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
5 mjeseci prije

Normalno da neče više biti isto kao prije. USA gubi snagu in diktat nad svetom.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
5 mjeseci prije

foto :
Blentava faca koja odlično paše uz zastavu ?
Plinovod mu ulazi u kravatu ?

zgvaca
Gost
zgvaca
5 mjeseci prije

Sjeverni Tok 2 je upravo umro. Nalazi se u komi i krajem Maja ce bit iskljucen sa Aparata. Njemacka pristaje da se Sjeverni Tok ukljuci u Evropski Energetski Sporazum sto znaci da se nikako nece isplatit. Do kraja Maja ce biti donesena konacna odluka ali kako javlja Handels Blatt je to vec odluceno. To znaci da ce Sjeverni Tok isto kao i OPAL moci tek 50% Kapaciteta da koristi. Naravno da ce Gazprom tuziti i naravno da ce Gazprom kao i uvjek pred Evropskim sudovima izgubit. Ja se nadam da ce Rusi napokon shvatit da nadleznost na Projektima sa Evropljanima nikad vise nestavljaju nekim tamo sudovima u Engleskoj, Svedskoj ili Svicarskoj.

zgvaca
Gost
zgvaca
5 mjeseci prije

Nerazumim Minuse? O tome pisu skoro svi Njemacki dnevnici i Sputnik.de. Ako Sjeverni Tok bude stavljen pod Evropski Energetski Sporazum onda nikad vise nemoze da pokrije troskove. Gazprom bi mogao samo pola cjevi da puni isto kao sa OPALom. Lobisti iz istocne Evrope su uspjeli prisiliti Njemacku da popusti. Najtragicnje je da Evropljani krse sva prava koja postoju a to ih nesprjecava jer znaju da ce sudovi odlucit kako oni zele. Evropski Energetski Sporazum je napravljen tek kad je izgradnja ST2 vec bila u toku i nebi smjela da ga dira. Taj zakon je napravljen da nasteti Rusima.
Ako Evropljani prodju sa ovon svinjarijon onda treba Rusija da in kaze, da od 2021 nema Plina za Poljsku i od 2025 nema Plina preko Ukrajine. Ako zele Plin iz Rusije onda moraju prvo uplatiti par Milijardi odstete za napravljene svinjarije pa tek onda kad sami na svom trosku naprave Plinovod ce Rusi da pocnu pregovore o daljnoj suradnji.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
5 mjeseci prije

došli i plusevi 🙂 ti lobisti svi imaju i amerske putovnice I druge.. poželjno-pogledaj ovaj video: “Stratfor – George Friedmanns Rede auf deutsch und Putins Gegendarstellung | komplett vertont” | Stratfor – govor George Friedmanna na njemačkom i Putinovo kontra notifikacija potpuno…a moš na yutub automatski prevod ako imas google account vrlo pouncno.. sve ce ti biti jasono

Tra tra tra
Gost
Tra tra tra
5 mjeseci prije

Izvini, ali ja mislim da je Njemačka upravo zaustavila te nove opstrukcije od strane Brisela i Vašingtona i u potpunosti podržava završetak gasovoda i puštanje u rad, vjeovatno krajem ove godine. Ruski brod polagač cijevi Čerski uskoro uplovljava u danske territorijalne vode.

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije

Ovakvih reakcija iz Njemacke a i ostatka Europe ce u buducnosti biti sve vise jer sankcije koje namecu SAD negativno uticu na ekonomije ovih zemalja a pogotovo sad sa desavanjima vezanim za Korona virus . Mnoge zemlje nece vise moci priustiti sebi luksuz da ne zaradjuju zbog sukoba sa drugim zemljama a sa kojima su politicki ne istomisljenici.

NE nemacka
Gost
NE nemacka
5 mjeseci prije

Protiv njemacke politicke dominacije u europi … NATO nije samo za njemce nego i za druge europljanine koje njemacka politika ogrozava

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 mjeseci prije

Saša.F.
„ Rusija će početi s radom na plinovodu Sjeverni tok 2 najkasnije u prvom tromjesečju 2021. godine.“
To nije istina. Već 03.5. su dva ruska posebna broda za polaganje cijevi pristigla u luke i bit će preuređena za nastavak daljnjih radova. Nedostaje još nekih 180 km od ukupno 2.400km. Navedeni termin, krajem ove ili početkom naredne godine, je označen kao završavanje i puštanje u rad kompletnog projekta.
Bit će tu nekih pravnih i administrativnih zapreka i usuglašavanja sa Briselom, ali neće moći imati nekog većeg utjecaja na puštanje cijelog projekta u uporabu.

finansijski zlotvor
Gost
finansijski zlotvor
5 mjeseci prije

bild.de/politik/ausland/politik-ausland/ezb-urteil-des-verfassungsgerichts-anleihen-kaeufe-zum-teil-verfassungswidrig-70452714.bild.html

Max
Member
Max
5 mjeseci prije

SR NJemačka vodi politiku koja je logična s nijhova stajališta jer imaju jaku industriju a kao i cijela Europa to ne mogu imati bez Ruskih energenata.

Miki
Gost
Miki
5 mjeseci prije

Srbija (Ljotić) i Hrvati (Pavelić) su bili saveznici nacista za vreme 2. SR pa se to primeti u navijanju za Nemačku. Nord Stream 2. jest monopolizacija ruskog gasa. A da bi se to postiglo, pre toga Nemci su lažima o EU budučnosti uništili Ukrajinu.

alex
Gost
alex
5 mjeseci prije

Sad kad su cijene nafte pale, a prema njima se ravna cijena plina, pitanje je koliko se sve skupa isplati. Indija je kupila plin od Katara za kikiriki.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
15
0
()
x