Američko liječničko društvo traži uklanjanje spola iz rodnih listova

Rodna neutralnost
37 komentara

Dječak ili djevojčica? Da je do Američkog medicinskog udruženja (AMA), ni roditelji to ne bi trebali znati. Ponovno otkrivajući visoko ispolitizirane motive organizacije, AMA je izjavila da spol treba ukloniti kao zakonsku oznaku na rodnim listovima.

“Određivanje spola u rodnim listovima kao muškog ili ženskog te stavljanje tih informacija na javni unos potvrđuje mišljenje da je označavanje spola trajno i ne prepoznaje medicinski spektar rodnog identiteta. Ova vrsta sustava kategorizacije također riskira gušenje samoizražavanja i samoidentifikacije pojedinca te doprinosi marginalizaciji i teroru prema manjinama”, rekla je dr. Sc. Sandra Adamson Fryhofer, predsjednica uprave AMA-e.

Biološki spol neke osobe i dalje bi se podnosio američkoj standardnoj potvrdi o rođenju za medicinsku, javnu zdravstvenu i statističku uporabu. Zahtijevajući javno označavanje spola, rekla je AMA, moglo bi doći do diskriminacije transrodnih osoba kada se registriraju za školu ili šport, kod potrebe usvajanja, sklapanja braka ili traženja osobnih evidencija.

Robert Jackson, doktor medicine, iz Američke akademije za estetsku kirurgiju, rekao je za WebMD Health News da se protivi toj mjeri.

“Mi kao liječnici moramo stvari točno prijaviti”, rekao je Jackson. “Tijekom zdravstvenog obrazovanja i specijalizacije, specijalizacijom trebamo delegirati sve fizičke nalaze pacijenta o kojem brinemo. Mislim da kad se dijete rodi, ima fizičke karakteristike ili muško ili žensko i mislim da bi to vjerojatno trebalo biti u javnoj evidenciji. To je samo moje mišljenje.”

Očigledno je potrebno reći: biološki spol objašnjava medicinske razlike. AMA je naišla na brojne reakcije u želji da ukloni ovu važnu biološku razliku. U nekim slučajevima to može značiti razliku između života i smrti. Godine 2019., biološki ženska osoba koja se identificirala kao muško rodila je mrtvorođenu bebu, jer medicinske sestre hitne pomoći nisu željele provjeriti je li osoba trudna.

Zanemarujući navođenje spola na pisanoj kopiji izvoda iz matične knjige rođenih, medicinski stručnjaci bi mogli nekoga nepropisno liječiti. No, umjesto priznavanja medicinskih istina, AMA se okuplja iza ljudi koji odlučno negiraju biologiju.

AMA podržava zdravstvenu skrb za transrodnu djecu, napominjući da je „imperativ da se maloljetnim transrodnim osobama pruži prilika u pogledu istraživanja svog rodnog identiteta pod sigurnom i poticajnom njegom liječnika“. Za organizaciju koja slijepo podržava genitalne mutacije na maloljetnim osobama ne čudi što žele eliminirati spol na rodnom listu.

Autor: Haley Strack

AMASpol
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
2 godine prije

Najbolje da odmah istetoviraju svim bebama na celo : “vlasnistvo Bill G.” tako da preskocimo ove “korak po korak” igre…

Kornel
2 godine prije

Zlo na svaki način želi utjecati na prirodnu prokreaciju ljudsje vrste i stvaranje tjelesa bez svijesti i samo s bazičnim tjelesnim potrebama s kojima je lako manipulirati i ta tjelesa držati pod punom kontrolom.

RENEW
2 godine prije

Kar tako naprej banda lažnjiva. Kmalu jim nihče ne bo verjel niti: “Dober dan, to je moja žena.” Zato bo vsak sam preveril in ugotovil, da ima spoštovani doktor poleg žene še bača dečka.
ttps://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/are-recovered-covid-patients-more-protected-than-the-vaccinated/
ttps://thecovidblog.com/wp-content/uploads/2021/07/Public-Health-England-COVID-variants-June-25.pdf#page=8

Sven
2 godine prije

Valjda roditelji imaju oci pa vide i sami imaju li djevocicu ili djecaka. A mene iz svega ovog intrigrira samo ona izjava…javna evidencija…atak na privatnost koji se prosirio i siri se sve vise. Tu ne mislim na ovaj slucaj vec na bezbroj drugih.

Bosanac
2 godine prije

Zato je Bidermajer pobijedio, da sprovede zadatke centralnog globalnog komiteta koji se kose sa “moralnim kriterijima” konzervativnih snaga u U.S. i da još više “f#ck in the brain” prosječog amerikanca a preko njega i sve ostale čiji predstavnici idu po pamet u U.S. ambasadu.

ledeno doba
2 godine prije

AMA je kabalina organizacija, kao i sve ostale organizacije, na polju medicine, sav udruženja liječnika, takozvane liječničke komore i slično… kao i hrvatska, pozivaju na cjepanje

a ovaj lobizam AMA-e za guzoljupce nije od jučer….

“..In 1975, the AMA adopted a policy stating that “discrimination based on sexual orientation is improper and unacceptable by any part of the federation of medicine.” It adopted a resolution to repeal all state sodomy laws.”

“..In 2015, the AMA declared there is no medically valid reason to exclude transgender individuals from serving in the U.S. military. The Human Rights Campaign lauded the decision…”

ledeno doba
2 godine prije

pa zašto onda ne ukinu spolove u sportu?
ubuduće nema više muška altetika-ženska atletika, muški rukomet-ženski rukomet, muško plivanje-žensko plivanje.. već svi zajedno, pomiješani…

pa da vidimo, naprimjer trka na 100 metara…
ispodprosječan muški sprinter će potući sve vrhunske ženske sprinterice

ili naprimer skok s motkom.
žene skaču 1 metar manje…
stoti skakač s motkom na listi, skočit će više nego najbolja skakačica i osvojiti zlato

pozitivan pesimista
2 godine prije

ma, sve bi redom trebalo bombardirat, sve, za dobrobit dobra;)

Necjepljeni Kokot
2 godine prije

Pa na neke lijekove žene i muškarci drugačije reagiraju .Potpuno su različite fizionomije ,lječnici su pokazali da nisu dorasli vremenu. Potpuno ludilo vlada svijetom. To se nemože riješiti bez totalnog rata ,jer je otišlo predaleko !

ZriBra
2 godine prije

Nakon više od godinu i pol eksperimenta sa ovim e pizde mi ološkim mjerama koji je potvrđuje koliko je krhak ,jadan ljudski um ,zdrav razum a tek karakter , a o hrabrosti da i ne govorimo ništa nas više ne treba čuditi.

Sven
2 godine prije

Cemu ta mrznja. Po cemu se to zapad razlikuje od istoka ?

Max
2 godine prije

Bolesna ideja

Brzipuz
2 godine prije

I što sad reći o liječnicima ? Možemo li im vjerovati ako zagovaraju ovakve stavove. Prestrašno. Zašto svima ne bi pisalo LGBTa….z.

ZZ80
2 godine prije

Oooo svašta. Samo to mogu reči…..Pa valjda vidiš šta je. Oooooo svašta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI