fbpx

Amerika će okončati “eru beskrajnih ratova” i prestati biti policajac

Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će se Amerika prebaciti sa težišta vođenja „beskrajnih ratova“ i prestati biti „policajac svijeta“, ponavljajući svoja obećanja iz kampanje za 2016.

SAD ulazi u “presudni trenutak” svoje istorije, rekao je predsjednik kada se u uvodnom govoru obratio diplomcima vojne akademije West Point. “Završavamo doba beskrajnih ratova.”

“Nije dužnost američkih trupa da rješavaju drevne sukobe u dalekim zemljama za koje mnogi nisu ni čuli”, rekao je on i dodao da Washington više “nije policajac svijeta”. To je nešto što Trump obećava još od kada je bio u kampanji za predsjednika 2016. godine. Da li je njegovo skoro četiri godine dugo predsjedavanje učinilo američku spoljnu politiku mirnijom?

Njegove riječi dolaze usred izvještaja o planovima Bijele kuće da povuče 9.500 vojnika iz Njemačke – nešto što je već donijelo saveznicima SAD, kao i jastrebovima u Kongresu, razlog za zabrinutost zbog „smanjene“ uloge SAD na svjetskoj sceni. Pa ipak, njihove bi zabrinutosti mogle ispasti preuranjene.

Na kraju krajeva, Trump do sada nije uspio efektivno izvući američke snage iz bilo kojeg mjesta. Američke trupe očigledno ne žure sa napuštanjem Afganistana – zemlje u kojoj Amerika vodi zaista „beskrajni“ rat novog doba samo da ne bi priznala da ne može pobijediti lokalne talibanske militante.

Washington je u februaru potpisao sporazum o povlačenju trupa s talibanima, ali američke snage su još uvijek tamo, budući da je sporazum uvjetovan unutar-afganistanskim mirovnim procesom a razgovori između pobunjenika i vlade u Kabulu su zanemareni.

Iako su američke snage smanjile svoje prisustvo u Iraku, one će ostati tamo u doglednoj budućnosti. Washington je čak rekao Bagdadu da je američko prisustvo na iračkom tlu “prikladno”, nakon što im je parlament te zemlje rekao da odu poslije ubistva vrhovnog iranskog generala Kassema Soleimanija što se zamalo pretvorilo u još jedan vojni sukob.

Čak je i njihovo mnogo skrovitije povlačenje iz Sirije, zbog koga je Pentagon izdao izvještaj u kome je upozorio da povlačenje utire put preporodu Islamske države (IS, ranije ISIS), u stvari samo djelimično.

Neke američke trupe i sredstva zadržali su se u zemlji (gdje nisu imali zakonsko pravo da budu na prvom mjestu) da uskrate bilo kakvim zlonamjernim snagama, koje u očima Pentagona vjerovatno uključuju i sirijsku vladu, pristup naftnim resursima. Trump se i sam više puta hvalio „Mi čuvamo naftu“ – nečim što se čini kao dio „vitalnih američkih interesa“ gotovo bilo gdje u svijetu.

A nacionalni interesi će sigurno ostati visoko na američkoj vojnoj agendi, priznao je predsjednik. “Postoji obnovljeni jasan fokus na odbrani vitalnih interesa Amerike,” rekao je on u svom govoru u West Pointu.

Očigledno su ovi ciljevi izvučeni iz nuklearnog sporazuma s Iranom i gurnuli tenzije u njihovim odnosima sa Islamskom Republikom do te mjere da su se mnogi plašili da bi u svakom trenutku mogao izbiti rat između dvije nacije.

Po Trumpovoj naredbi, SAD je izvršio atentat na Soleimanija. Trump je naredio američkoj mornarici da uništi bilo koja iranska plovila u slučaju da “maltretiraju” američke ratne brodove – a sve to nakon pomorskog incidenta u Perzijskom zaljevu – koji je udaljen oko 7.000 milja od američke teritorije.

Izgleda krajnje malo vjerovatno da bi Trump iznenada odustao od takve politike. Barem zato što je i sam upozorio američke „neprijatelje“ da se Washington „nikada ne bi ustručavao da djeluje“, ukoliko američki narod – ili vojnici po tom pitanju – budu „ugroženi“.

Ipak, možda je imao pravo barem za jednu stvar kada je rekao da “posao američkih vojnika nije obnova stranih naroda.”

Napokon, američka vojska teško da ima taj zadatak, jer je poznata po bombardovanju bolnica u Afganistanu i rušenju sirijskog Rakka i iračkog Mosula gotovo do temelja – i sve to u procesu njihovog “oslobađanja”.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
116 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

“Nije dužnost američkih trupa da rješavaju drevne sukobe u dalekim zemljama za koje mnogi nisu ni čuli”, rekao je on i dodao da Washington više “nije policajac svijeta”??
Mislim da je u pitanju lapsus Krampa…nukada niste rešavali “drevne sukobe” već ste postojeće raspirivali a gde nije bilo sukoba stvarali ste ih;nikad niste biki “svetski policajac” već ste uvijek bili svetske protuve koje su radi svoga interesa stvarali sukobe, participirali u njima i iz svoga interesa ste ih konzervirali a nikada niti jedan sukob niste smirili niti ste ikada pomirili zaraćene narode i nacije.
Rat, svađa, pljačka, ucen, LAŽ je deo gena vladjuće kaste u USAa i Kramp je deo nje.
Elem…verovati njemu na reč je prosto nemoguće, kada bi se to ostvarilo kompletna bi ratna mašinerija USA postala bezvredna a samim time USA bi postala zemlja “trećeg sveta” jer je agresivno i bezkrupulozno ponašanje USA u suštini uslov opstanka ovakve USA.

Borik
Gost
Borik
4 mjeseci prije

Dobro je da je usa svjetski policajac puno bolje nego da to bude kina ili turska ili iran ili pakistan ili kongo ili arabija ili japan ili…

Stvor
Gost
Stvor
4 mjeseci prije

Borik
Nije to tema za tebe, moras jos uciti nekoliko godina dok shvatis bit stvari u globalnoj politici, a nadam se da ces jednom shvatiti. Ne radi se o Americi ili Kini ili Rusiji, radi se o izumiteljima monoteizma i ostalih.

Komentator
Gost
Komentator
4 mjeseci prije

Priroda američke države je upravo takva, da mora, ukoliko hoće opstati voditi ratove po cijelom svijetu i da mu se pokuša nametnuti kao vođa i vojni predvodnik- Uzmimo na primjer morskog psa: On mora stalno plivati i tako se održavati na određenoj dubini vode i to s pomoću hidrodinamičnih peraja, slično kao što i avion ostaje u zraku pomoću aerodinamičnih površina krila i repnih površina. Kad bi morski pas prestao plivati on tone na dno jer nema ribji mjehur kao neke druge ribe. Tako je i sa Amerikom. Oni jednostavno moraju stalno ratovati i proizvoditi oružje jer u suprotnom primjeru druge države preuzimaju vodstvo i Ameika propada, a isto tako i njeni saveznici kojima ona garantira sigurnost, s pomoću svoga nuklearnog arsenala. Tramp to kako izgleda ne razumije i stoga će ga odhebati na slijedećim izborima a možda i prije.

Angela
Gost
Angela
4 mjeseci prije

@Kommentator: Trampa su pomogli jevreji-Izrahell, bio je na ivici da izgubi izbore. Kao sto se zna jevreji su u Americi najmocniji i rade sve da bude izabran predsednik koji ce raditi za njih. Zato Tramp, cim je usao u Belu kucu, poceo je da ispunjava “zelje” Izraela, (premestanje americke ambasade, otimanje golanske visoravni, pojacao napade na Iran, sankcije, ubistvo iranskog generala, stalno izazivanje incidenata na moru..). Jevreji drze banke u americi, medije i ako bi Tramp i pokusao da vodi makar realniju politiku, oni samo zaprete da ce povuci svoj kapital iz banaka…takodje jevrejske vojne korporacije, najveca medju njima Lokhid Martin pravi sve za Pentagon. Uvlaci se u guzicu jevrejima, samo mu cipele vire van…

Davor
Gost
Davor
4 mjeseci prije

A znaš li Angela da je Vatikan vlasnik 60% države Izraela? Da su Jezuiti iznad svih? Da Vatikan kontrolira sve tajne organizacije,također i Mosad,CIA… Da Vatikan kontrolira preko 30% svjetskih zaliha zlata.( ovo što ti navodiš je samo jedna stepenica kontrole, što je točno,ali?)

Starina
Gost
Starina
4 mjeseci prije

U pravu si Siniša. Ali je I Trump u pravu.
Svjetski vladari će zbilja proglasiti “Mir i sigurnost”, to je odavna zapisao apostol Pavao u 1.Solunjanima 5:3 “Dok još budu govorili: »Mir i sigurnost«, zadesit će ih iznenadna propast kao trudovi trudnicu i neće umaći.”
To će biti još jedna podmukla varka stvarnog vladara ovog sistema, još jedna u nizu ali i jedna među zadnjima.
Ali hoće li vladare navesti da ujedinjeno uzviknu “Mir i sigurnost!” iskrena, prava međusobna ljubav, osjećaj pripadnosti istoj ljudskoj obitelji? Ne, oni će to učiniti samo zato da bi odagnali opravdano strahovanje ljudi, da bi se pokazali da doista dobro upravljaju Zemljom i da čovječanstvu ne treba Bog da bi imalo mir.
Nesumnjivo će sva javnost biti ushićena, jer će mediji a i religiozni vođe u svijetu — uključujući svećenstvo kršćanstva, katoličkoga, pravoslavnog i protestantskog — pozdraviti tu međunarodnu gestu. Sasvim svejedno kako puhao vjetar, svećenstvo se uvijek okreće u pravcu u kojem si osigurava naklonost naroda, te pomoć i obazrivost političara.
Činjenica da će svećenstvo jakim glasom poduprijeti objavljeni politički ugovor, ne znači da će to učiniti i Bog svemira, kojem pripada i Zemlja. Svećenici crkava mogu pred ušima posjetitelja izgovarati dugačke molitve, tražeći božji blagoslov za postupke političara u vezi uspostave međunarodnog mira i sigurnosti. No, jesu li sve te pobožne molitve, na koje slušatelji kažu izričito “amen”, prihvatljive od Boga svemira? Može li on biti u miru s religiozno podijeljenim svijetom, čije su molitve za mir i sigurnost oblikovane prema međusobno suprostavljenim sektama i zajednicama?
To što će kršćanstvo u doglednoj budućnosti pozdraviti objavu “Mir i sigurnost!” niti će djelovati povoljno, niti će imati Božji blagoslov.
UN će u dogledno vrijeme nesumnjivo prednjačiti u proglašavanju “mira i sigurnosti”. No, žalosno je da ta svjetska organizacija vara milijarde ljudi. Zašto? Zato jer takav mir, čak kad bi ga poduprle sve religiozne organizacije svijeta, uključujući i kršćanske, ne bi značio mir sa Stvoriteljem svemira, koji posjeduje moć da u skladu sa svojom odlukom u vezi važnih stvari na nebu i na Zemlji, dade život ili ga uzme.
I zato jer sve ljudske organizacije i vladari ne mogu maknuti Zlog vladara trenutnog Zemaljskog sistema–stvarnog uzročnika svih nemira , to može samo Bog cijelog svemira…

Ico
Gost
Ico
4 mjeseci prije

Katoličke popove u Hrvatskoj zanima isključivo novac i sve što ide uz novac. Njihova deviza je:” Srce i lova u Vatikanu, a šapa u hrvatskom džepu”!

Brave new world
Gost
Brave new world
4 mjeseci prije

Ico, ne postoje popovi u katoličanstvu, nepismeni boljševički člankonošče!

Gledamokosebe
Gost
Gledamokosebe
4 mjeseci prije

Popovi glagoljaši.

Gledamokosebe
Gost
Gledamokosebe
4 mjeseci prije

Popovi glagoljaši (obrisano?).

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Brave new world, ajd ne pravi se pametan, ispadaš vrlo tupast

Brave new world
Gost
Brave new world
4 mjeseci prije

Mikojan, opet mudruješ, a nebrojeno puta si ovdje dokazao da ste se ti i mudrost davno razišli.

Lucija
Gost
Lucija
4 mjeseci prije

Brawe

Polako.
Pater Omnium Pauperum = pop
tj otac svih siromašnih.

Komentator
Gost
Komentator
4 mjeseci prije

Ma luce, kažider, đe si ti naučila latinski!? Baš si me iznenadila!

Ringo10
Gost
Ringo10
4 mjeseci prije

Postoje postoje

NArod ih je uvijek zvao popovi a to što sad vi nešto izmišljate druga je stvar

Kako ono u filmu Breza pjevaju zagorsku poskočicu – je li ono mladi popa, Bome jeste mladi popa

ZAto se ne glupiraj

Sarm
Gost
Sarm
4 mjeseci prije

BNW.
Pop ili svećenik, isti lažovi, samo drugi naziv. Zar je uopće važno kako ih se naziva? Ja ih zovem popine. bez obzira kojoj kršćanskoj crkvi pripadali. Uostalom zar se i vrhunski pop ne zove Papa (eng. Pope)? Ne zove se Svećenik. Papa )pop) je latinski “otac”. Vjernicima je on otac (papa-pope), a Crkva im je majka.
To što se kod nas u ovoj jadnoj Republici Hrvatikanskoj katolički popovi zovu svećenici (kao, oni su neki “sveti” ljudi” ) a kod pravoslavaca se zovu samo popovi, to nema veze s mozgom ni s razumom, kao ni sva religija. To su razlike koje su kasnije uvedene da bi jedni “pastiri” imali stada koje se križaju s dva papka, a drugi stada ovaca koje se križaju s tri papka.

Borik
Gost
Borik
4 mjeseci prije

Ico
Zato Putin redovito posjećuje Vtkian i Papu da se zajedno bore protiv vračarskih bolesti.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

Ico u formi si haha

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
4 mjeseci prije

Svi popovi svih vijera i konfesija su samo LOPOVI.

Davor
Gost
Davor
4 mjeseci prije

Ljudi misle da su oni zavađeni,a svi ti vođe svjeta sjede zajedno ,jedu,piju i dogovaraju kako prevariti narodne mase. Lažljivi su kao što je i lažljiv vrhovni vladar ovog svijeta,Sotona Đavo. Gomilaju globalne probleme…političke,nuklearne,ekonomske,ekološke,zdravstvene…Tjeraju konstantno ljude u paralizu straha i nemoći, kako bi proveli svoj plan ,a to je Svjetska Vlada pri rekonstruiranom UNu. Novi Svjetski Poredak! Da,pričat će o “miru i sigurnosti” među narodima.
Moguće je da će početi drobiti da više nije opasnost od Rusa i Kineza,da smo svi braća,da prava opasnost dolazi iz dubine Svemira od vanzemaljaca. Kako bi prebacili stvar na veće razine i ljude pripremili na stvarni Harmagedon koji i jest realan kao intervencija “vanzemaljaca” tj. Boga ,Krista i anđeoskih vojski. Eto u zadnje vrijeme se puno u Holivudu ulaže u filmove tog žanra. A Trump je već oformio svemirsku vojsku s ciljem postavljanja oružja u orbitu,protiv nekog “izvanzemaljskog” neprijatelja.
Koliko god se trudili …oni znaju da taj rat ne mogu dobiti,….bit je u tome da Đavo s svojim demonima “vanzemaljcima” koji su već dugo ovdje kao gospodari ove planete , odvedu svojim spletkama i lažima što više ljudi sa sobom u propast.( otkrivenje 12:9,12) (otkrivenje16:13-16)

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Davore, svemirska vojska je trend, onaj koj drži do sebe je ima. Ako misliš da nisam u pravu molim te prevedi mi što znači oznaka BBC na Ruskim avionima.

Davor
Gost
Davor
4 mjeseci prije

Mikojan…
To je više od trenda. Vidi NATO kao militaristička sila je postao i opstao zbog Varšavskog pakta….Kad je SSSR propao, NATO je pod hitno trebao prijelaznog novog rivala,jer bez navodnog neprijatelja ne bi opstao,urušio bi se. Da bi se opravdalo postojanje i financiranje takvog glomaznog militarističkog aparata poput NATOa,trebalo je izmisliti neprijatelja,pa su podigli AlQaidu,ISIL… Sad kad se Rusija nametnula kao nasljednik SSSRa ,ona je izabrana za novog rivala i razlog postojanja NATO saveza. Kad proglase taj prorečeni Mir i Sigurnost(A hoće jer to i jest razlog postojanja UNa i Vijeća Sigurnosti),tj.kad uspostave Svjetsku Vladu, da bi militaristički aparat nastavio postojati oni trebaju novog neprijatelja,ovog puta idu u sukob s Svemirskim Vojskama.
To onima koji ne poznaju Bibliju ispada smiješno, ali činjenica je da su Bog,Isus Krist,anđeli svakako vanzemaljska bića. Oni ( Elite), zaista ljudski rod pripremaju i uvlače u rat koji su već unaprijed izgubili. Taj rat je detaljno opisan u zadnjim poglavljima Otkrivenja,Biblije.
Ej,tko može ratovati protiv Boga,sile koja je stvorila stotine milijardi zvijezda nalik Suncu i postavila moćne svemirske zakone reda i discipline? Ne očekujete valjda da će vam svjetski vođe otvoreno reći da nas pripremaju za rat protiv Boga???
Pitajte Masone i Iluminate, ima li Boga i da li je ovo njihova službena 6020godina ljudske povijesti?( računaju od grijeha Adama i Eve)
Te vladajuće strukture su uložile milijarde u projekt Evolucija,a sad ulažu milijarde u Svemirsku vojsku i invazije vanzemaljaca,sve s ciljem da živimo u laži i neznanju i onda je lako manipulirati.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Davor,
jeidini razlog postojanja NATO pakta nije Rusija nego američka vojna čizma na europskom vratu.

Angela
Gost
Angela
4 mjeseci prije

@Davor: znamo da Sotona sedi u Beloj kuci! Ne mislim na Trampa konkretno, ali svo zlo, patnja, bol, nesreca dolazi odatle. Tu sedi kopitar repati! Amerika je zemlja sotone!

Davor
Gost
Davor
4 mjeseci prije

@Angela…
Oni koji poznaju Bibliju ,poznaju da je Sotoni bilo dopušteno da podigne 7 sila,koje su bile nosioci njegovih političko-religioznih ideja,i u sukobu s predstavnicima Boga na Zemlji. A to su: Egipat , Asirija , Babilon , Medo-Perzija , Grčka , Rim , Anglo-Američka svjetska sila.
Zadnja AngloAmerička sila po Otkrivenju predstavlja dvoroga Zvijer s janjećim rogovima,jer iako je Zvijer koja pustoši,ona se prikriva i glumi mirotvorca i zato su joj dana dva simbolična jagnjeća roga.
Zatim Otkrivenje uči da će AngloAmerička sila huškati narode da naprave Lik Zvijeri sa 7 glava, tako da kroz UN ( lik zvijeri) imamo sve sile svijeta na okupu. Te Sile će u jednom trenutku predati dio svojih suvereniteta UNu,i on će dobiti moć Svjetske Vlade. Kao takva ,UN postaje Osmi kralj od ovih prvih sedam, postaje Sotonin predstavnik moći na Zemlji . Dobit će vlast na “1sat”,kratko vrijeme. Bog će im staviti u “srce” da udare na Bludnicu koja jaše Zvijer(UN). Bludnica iz Otkrivenja predstavlja svijet religija proisteklih iz drevnog Babilona. Zato ih Otkrivenje još naziva i Babilon Veliki. Znamo da u svim tim religijama dominantnu ulogu ima Katolička Crkva. Oni i stoje iza svih moćnih svjetskih organizacija pa tako i iza postanka UNa. Zato se može reći da religiozni vođe(Bludnica) jašu na Zvijeri(UN)
Zvijer(UN) i 10 rogova( vodeće svjetske sile) će ući u direktni sukob s Bogom i njegovim vojskama.
To se zove Harmagedon(Otkrivenje 16:13-16)
O svemu ovome možete pročitati u poglavljima 16 , 17 ,18 , 19 ,20.u Otkrivenju,zadnjoj knjigi Biblije.
Za razumjeti Otkrivenje možete skinuti android aplikaciju “jw library” i u tražilici u Internetskoj biblioteci unutar aplikacije možete istražiti svaki pojam iz Biblije koji vas zanima. U aplikaciji dobijete osim knjiga,filmova,crtića …dobijete Bibliju na jeziku koji želite.

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Prijatelju..komentar ti je prosto odličan 👍

C&A
Gost
C&A
4 mjeseci prije

…cijelog svemira,a bogami i šire …

Ico
Gost
Ico
4 mjeseci prije

5+ za Trumpa, čovjek je krajnje realan, vidi se da dolazi iz realnog sektora po pitanju biznisa

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Xahaxa…Ico brate čovek je čisti bankrotaš a sumnjam da se “stari konj može naučiti orati”.

Ico
Gost
Ico
4 mjeseci prije

5+ za osoblje Portala Logično!

aifvniaewfabqfrbawuebfawefawre
Gost
aifvniaewfabqfrbawuebfawefawre
4 mjeseci prije

Siniša, progledao si……….

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije

He he , privikle se oci na dnevno svjetlo .

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Pop šime izgubio bicucl.

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Odjebi Subaru,vazdan su u mene oči otvorene.

dsfvnaesfivnaesfviaesfivnesifvse
Gost
dsfvnaesfivnaesfviaesfivnesifvse
4 mjeseci prije

A korocioona, to si popušio hehehehe

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Ne sjećam se da sam promijenio mišljenej.

Frodo
Gost
Frodo
4 mjeseci prije

Sada će zbog toga izgubiti izbore jer će ga srušiti duboka država.

Marko
Gost
Marko
4 mjeseci prije

JFK-a su ubili kad je osjetio strah s Kube od nuklearki..i onda htio mijenjati stvari..a Trump će letjeti da,a i sam si je kriv što ne razumijem,ponašanja su mu koma i svakakve izjve,pozivi na ubojstva.Iako eto pokušava promijeniti nešto,,..i tu je Venezuela i Iran i ima što sam već zaboravio.Uglavnom kako to biva,on izleti sljedeći koji dođe izdvaja masovni vojni buđžet ..i tako kako su već prijašnji činili..I tu mi živimo.

Red Dog
Gost
Red Dog
4 mjeseci prije

Niko ne odstupa dobrovoljno. Odstupas zato sto moras.
Kako priznati da gubis? Ne priznajes. Postajes „pacifista“.
Multipolarnost na delu. Bivaju potisnuti natrag.

Sarm
Gost
Sarm
4 mjeseci prije

Trumpeku bi bilo najpametnije da izgubi izbore. U protivnom, igrat će uskoro preferans s Kennedyjevima.

igor🇲🇰
Gost
igor🇲🇰
4 mjeseci prije

USA i UK su najvece zlo na svetu zajedno sa radikalnim islamom.

Žilevski
Gost
Žilevski
4 mjeseci prije

Slažem se , ali bih dodao i totalitarističku Kinu sa svojim nadzorom stanovništva . Stvarno ne bih volio tamo živjeti .

Ringo10
Gost
Ringo10
4 mjeseci prije

Radikalni Islam je izvorno čedo Britanskih kolonijalista a onda je metastazirao u razne pojavne oblike

Ali USA and UK alijansa je uvijek koristila te islamističke kreature za svoje ciljeve

Pedro del negro😎
Gost
Pedro del negro😎
4 mjeseci prije

Hoće baš …. a ja ću otkriti lijek za sve maligne bolesti na ovom hebenom svijetu !!!!!hahahahaha😂🤣🤣😂😂👏👏

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
4 mjeseci prije

Ove godine nam je išlo loše…
Zato ćemo dogodine osvojit prvenstvo, kup, kup prvaka, interkontinentalni kup…..
Kup naše ulice!
P.S.
Želite li prebrojiti ili imate povjerenja?
Oh, bila bi to uvreda.
Sigurno da ću prebrojiti!

xda
Gost
xda
4 mjeseci prije

ja mislim da americi ne trebaju ratovi i mislim cak da joj ne trebaju vojne baze da bi njeni vazali nju slusali.
danas amerika moze takoreci svakom zagorciti zivot preko financija koje kontroliraju, preko sankcija, i svojih novina moze s kojima siri lazi i propagandu i svakog demonizira.
ali ne moze sve narode i ne moze vecu grupu nacija ucijenivati.tu je slabost americkog bully sistema.
turska je odavno vidjela ovo na zidu, ovo americko povlacenje, zato se i agresivno ponasa. ona ispunjava vakum. kao promatrac mogu reci i ide im za rukom. otkinuli su komad sirije koji se nece nikad spojiti s damaskom, sire svoj soft power po balkanu, rusiji, i onim bezbrojnim turkestanima pa i u kinu i sad ulazu u libiju. erdogan je gad za hrvate ali za turke on je drzavnik.
i za mene je drzavnik. lenjin nije bio graditelj nacije, putin jeste i zato ga rusofobi mrzu.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

xda, zašto bi Erdogan bio gad za hrvate ? Neda Neum ??

Ico
Gost
Ico
4 mjeseci prije

Pa zato jer Hrvatići od početka svoje povijesti imaju u genima taj vazalski mentalitet ( ne svi ), pa zašto taj vazalski mentalitet, ako ga brutalno financijski koriste Vatikanci i njihove produžene ruke u Hrvatskoj, i Erdogan ne bi iskoristio?!?

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Lenjin je bio rušilac, njemački čovek kojega je Njemačka pomogla i vojskom.
Kada bi se istina predočila svet bi se istumbao.
Elem…to šta ti pričaš je u suprotnosti sa Krampovim rečima, ja sam razumeo da Kram0 misli o pacifizaciji USA a ti šta nam predočavaš je ostanak na kursu samo malo korekcija uz zadržavanje svih mogućih poluga sile i PRISILE.
Erdogan, ipak mislim da je on samo na razmatranju, neće se to završiti kako on želi.

Zvrk
Gost
Zvrk
4 mjeseci prije

kako ga je mogla pomoći ako se i ona raspala?

Borik
Gost
Borik
4 mjeseci prije

Erdy će postati jako mali kada mu EU uvede malo veće carine, kao što su mu rusi uveli nakon ubojstva pilota. U bosnu neće nikada doći jer se u njoj nema što više opljačkati pa mu je neisplativo, u bosnu dolaze sammo Islamisti i to da se dokopaju zapadne evrope, iz sirije će izaći kako je i ušao kada im kurdi otvore front kod kuće i postanu većina, u libiji je prenapregnut pa ga veliki puštaju da se istroši i sam podvije rep, ako bude beobrazan mogao bi ostati i bez cipra, osim toga biološko vrijeme mu ističe tako da je ovo njegov labuđi pjev. Qatar je anglosaksonska pumpna stanica, kad mu oni zavrnu kredite Erdy više neće nikad jahati čak ni kozu.
Ali Volim Erdya i dok pada sa konja.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
4 mjeseci prije

xda, da se nadovežem :Putin polako ide na živce i pravim Rusofilma i ruskim patriotama jer sa pravog puta Rusiju polako skreće na stramputicu. Ova zadnja “planetarna prehlada” je najbolji dokaz.

aifvniaewfabqfrbawuebfawefawre
Gost
aifvniaewfabqfrbawuebfawefawre
4 mjeseci prije

Taj XDA ti je u stvari Alabama-Armagedon, i na večernjaku je izjavljivao oprećne stavove, odaje ga zadnja riječ karakteristična za njega, umjesto e ili neki drugi samoglasnik koristi uvijek u. Možda ga i netko oponaša u tom stilu ali sumnjam.

Ringo10
Gost
Ringo10
4 mjeseci prije

MA mani mi tih patriota koji su za svoje zemlje i narode smrtonosniji od kuge. Ukrajina je pravi primjer gdje mogu ti veliki patrioti i nacionalisti odvesti svoju zemlju

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

Ako ovo bude istina ja idem na zavjet u Lurd il Fatimu i počet ću vjerovat… Sve je moguće?!?

Marko
Gost
Marko
4 mjeseci prije

:D..idemo zajedno hodočastiti bez postola

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

da, vise se ne moraju boriti protiv izmisljenih terorista i riskirati da ih uhvate kako ih sami financiraju, sad imaju izmesljen virus i u to ime mogu oduzimati ljudska prava i krojiti nam sudbine kako god pozele

aifvniaewfabqfrbawuebfawefawre
Gost
aifvniaewfabqfrbawuebfawefawre
4 mjeseci prije

Upravo tako Zapata, “prijetnju” terorom od strane jenkiđihadcioworiorsa su zamjenili korocioonom i tu “prijetnju” su prenjeli na čitav svijet kao i onu prvu spomenutu začetu u koitusu zrakoplova i tornjeva.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

da, sad mozete prestati ratovat protiv izmisljenih terorista i u to ime oduzimati ljudiima prava na aerodromima, sad imate izmisljen virus i u to ime mozete ukidati ljudska prava i dostojanstvo ljudima kako god i gdje god pozelite!

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Emiliano Zapata, odličan komentar, samo problem je u tome da stoka sitnog zuba to ne razumije. Ovakvo srozavanje dostojanstva čovjeka nije ni Hitler uspoio napraviti, Hitler je dostojanstvo uzeo samo jednom narodu, ovi su uzeli svima !!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

Ne, Mikojan, nisu ljudima uzeli, ovce su im same dale!

Machiavelli
Gost
Machiavelli
4 mjeseci prije

Super,sada ce balkanjerosi moci ratovati do istrebljenja.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
4 mjeseci prije

😁😁

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Machiavelli, zašto bi ratovali ?

Lucija
Gost
Lucija
4 mjeseci prije

Machiaveli

Optimistička varijanta…
Neće, imaju i drugih neprijatelja…
Bolje i to nego kmečati do ružnog i neslavnog kraja…

f35
Gost
f35
4 mjeseci prije

Načili su te i to..

Mrčikola
Gost
Mrčikola
4 mjeseci prije

Machiavelli, Hrvati i Srbi se već dugo muvaju po prostorima Balkana ali se ne zna za neko vele ratovanje među njima, dok se prije stotinjak godina ova bagra nije “uzdigla” i počela na ovim prostorima, za razliku od ranijih spletkaroša, profesionalno rovarenje i huškanje.

Tink
Gost
Tink
4 mjeseci prije

Machiavelli, upravo obrnuto.

Promatrac
Gost
Promatrac
4 mjeseci prije

Ne razumijes Sinisa cemu tolika mrznja naspram Trumpa. Upravo on objasnjava biracima da su besmisleni ratovi kostali bilijune (trillions) novaca poreznih obveznika i tvrdibda taj novac treba zavrsiti u dotrajaloj domacoj infrastrukturi.
Ne znam koga ces uspijeti uvjeriti da je Trumpova administacija zapocela ratoveCinicno mi djeluje i od strane autora ignorirati da SAD u svijetu ima preko tisucu vojnih baza. Svaka baza ima osoblje, tehniku i oruzje. Sto mislite obojica u kojoj su se drzavi proizvele spomenuta tehnika i oruzje (jos rijetke stvari koje SAD uopce i proizvodi), zar ste stvarno toliko iluzorni da vjerujete kako ce upravo Trump nakon Covid-19 i liberalnog globalizma donositi odluke s ciljem naglog otpustanja ljudi pa da codju na vlast ovi vasi “mirotvorci” koji su zapoceli te ratove, izgradili vojne baze i pretvorili ekonomiju u ratnu!?

Siniša
Gost
Siniša
4 mjeseci prije

Obrisali moj komentar a tvoj ostavili, LP me lišio prava da ti obavezno odgovorim na glupost i posle meni nešto prigovaraju.

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

Nedavne inscenirane demonstracije u režiji kabale protiv “rasizma”, zapravo su još jednom nehotice razotkrile prevaru zvanu “pandemija korone”. Jer, širom SAD-a i Europe, demonstrirali su tisuće “naprednih” građana i antifaša, (većina su dobili lovu da dolaze na demonstracije), protiv rasizma i policijskog nasilja i to potpuno bez ikakvih držanja mjera odstojanja, većina bez maski i ostalih mjera. Tisuće i desetke tisuća demonstranta, natiskanih jedni pored drugih… i nikom ništa. Policija u njemačkim gradovima nije intervenirala. Za razliku od demonstracija protiv diktature korone, prije 2 tjedna, u njemačkim gradovima- tu policija 1)-nije dozvolila da dođe više demonstranata (zbog mjera sigurnosti naravno, kako da ne) i 2)-strogo je pazila da demonstranti drže veliki razmak jedan od drugog i da nose maske… Ali sada u slučaju ovih namještenih režimskih demonstracija protiv “rasizma”, puštali su da dođe što više demonstranata, bez ikakvih ograničenja i puštali su da ih je 90% bilo bez maske, svi gusto zbijeni. jedan do drugoga

nakon ovih namještenih kabalinuh demonstracija protiv “rasizma”, nezavisni njemački novinar Duschan Wegner rekao je: “Sada nakon ovih demonstracija (bez držanja mjera sigurnosti), ili ćemo dobiti novi porast epidemije, ili je ovo dokaz da su nas lagali!”
Novog porasta epidemije, tojest novog broja zaraženih naravno nije bilo. Iako je bilo logično očekivati, da među desetcima tisuća demonstranata protiv rasizma, gusto natiskanih, bez poštovanja mjera, odmah poraste broj zaraženih i epidemija dobije novi zamah. Dakle, ostaje, ovo drugo što je rekao Wegner: dokaz da su nas lagali.. Jer, inače u Njemačkoj, kao i u drugim državama, zabranjuju svatovima da ima više od stotinjak ljudi, kontroliraju stroge mjere u restoranima, gdje (po sadašnjim mjerama) može sjediti najviše 7-8 osoba (koji moraju biti odvojene jedne od drugih, svaki drugi stol je prazan), na misama u crkvama, gdje sada bude najviše 40-50 osoba, strogo odvojenih itd.., međutim na režimskim demonstracijama, plaćenika Antife, gdje je bilo natiskano na tisuće ljudi–ništa. I gle čuda,— nitko od tih tisuća i desetaka tisuća demonstranata nije zaražen, tu nije izbilo “novo žarište” korone, ali zato su prije desetak dana proglasili novo žarište u nekom restoranu u Goettingenu, nakon neke privatne fešte, gdje je bilo 20-ak ljudi, navodno se zarazilo više ljudi, jer su bili previše opušteni i nisu poštovali mjere. I također “žarište” na jednom imanju šparuge u sjevernoj NJemačkoj, gdje se navodno zarazilo 60-ak radnika, koji na velikim parcelama vade šparugu.
Tako i dalje traje hebavanje ljudi u zdrav mozak…

I baš kad smo mislili da je kazališna predstava sa ubojstvom kriminalca i drogeraša Georgea Floyda (kojega su pretvoriliu u sveca) prošla, evo ti novog “policijskog rasističkog nasilja” novog ubojstva, kao naručenog u Atlanti. Opet isti scenarij: zločesti bijeli policajci ubili crnca…opet neredi, pljačke i paljenje…

aifvniaewfabqfrbawuebfawefawre
Gost
aifvniaewfabqfrbawuebfawefawre
4 mjeseci prije

Protiv varanske kazališne predstave korocioone ne smije se demonstrirati a ako varani organizuju drugu kazališnu predstavu onda su demonstranti poželjni, pozvat će ih u njih medijima a policijoti će im sve to omogučiti.

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije

E da ,ako su demonstracije protiv zatvaranja ljudi i ekonomije onda je virus opasan i grize pa demonstracije trebaju biti onemogucene, ali ako su demonstracije za rusenje spomenika i malo paljevine ,pljacke i izazivanja kaosa onda virusa nema. I onda se 1000 doktora u SAD potpisom na peticiju slozi sa ovakvim razmisljanjem.

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije

Puki
kao i uvijek potpuno si u pravu. Pa kome je jasno, tome je jasno koja predstava je u pitanju. Kome nije, treba im ponavaljati do besvijesti. Neki ce se probuditi, ima ih sve vise, a neki ce i dalje blejati. Jebat ga, tako to ide. No ovi sto bleje ce se pridruziti probuđenima, nakon sto se probije kriticna masa, jer blejaci jednostavno tako funkcioniraju. Prate ono sto je u trendu.
Nego, ne znam da li je nekome promaklo, no Trump je primio javnu poruku tj pismo od visokog svestenika, Carlo Maria Viganò, koji je doduse bivsi visokopozicionirani crkveni poglavar u USA. Sta on sada radi, pojma nemam. Ja inace ne drzim do crkve, niti do popova, ali da ne razvlacim dalje o toj temi…………..nego mislim da je znakovito sto ovakvo pismo dolazi iz tih redova, pa da postavim linkove, pogledajte sami………..

https://www.youtube.com/watch?v=A9bxqAb8-yk&feature=emb_logo
https://www.lifesitenews.com/opinion/archbishop-viganos-powerful-letter-to-president-trump-eternal-struggle-between-good-and-evil-playing-out-right-now

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

prije nekoliko dana, protivnik Bergoglia, nadbiskup Vigano uputio je otvoreno pismo Trumpu:

” Nadbiskup Vigano u pismu Trumpu: ‘Djeca tame’ otkrila su svoje karte i žele uspostaviti novi društveni poredak
Dok se s jedne strane nalaze „potomci Žene“ koji unatoč svojim slabostima žele „činiti dobro, biti iskreni, podizati obitelj, raditi svoj posao, osigurati napredak svojoj domovini, pomagati potrebitima i poštujući Zakon Božji zaslužiti Kraljevstvo nebesko“, s druge su strane „potomci Zmije“ koji „ne drže do bilo kakvih moralnih načela, žele uništiti obitelj i naciju, te iskorištavati radnike“, a sve u svrhu osobnog bogaćenja.

U jeku prosvjeda koji se održavaju u brojnim američkim gradovima, a kojima je uzrok ubojstvo Georgea Floyda, crnca kojem je policajac držao koljeno na vratu više minuta, premda se uhićenik bunio da ne može disati, oglasio se i nadbiskup Carlo Maria Vigano, koji je u svojem pismu upućenom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu upozorio na sve očitije „oblikovanje dvije suprotstavljene strane“ koju čine „djeca svjetla i djeca tame“.

„Djeca svjetla čine onaj najvidljiviji dio čovječanstva, dok djeca tame predstavljaju apsolutnu manjinu. A ipak, oni prvi su predmet svojevrsne diskriminacije koja ih stavlja u poziciju moralne inferiornosti u odnosu na njihove protivnike, koji često zauzimaju strateške položaje u vladi, politici, ekonomiji i medijima. Na jedan očito neobjašnjiv način, dobri su taoci pokvarenih i onih koji im pomažu iz koristoljublja ili iz straha“, piše u svojem pismu nadbiskup Viganò, dodajući kako je ova podijeljenost prisutna od samoga početka, te ima biblijsku narav.

Dok se s jedne strane nalaze „potomci Žene“ koji unatoč svojim slabostima žele „činiti dobro, biti iskreni, podizati obitelj, raditi svoj posao, osigurati napredak svojoj domovini, pomagati potrebitima i poštujući Zakon Božji zaslužiti Kraljevstvo nebesko“, s druge su strane „potomci Zmije“ koji „ne drže do bilo kakvih moralnih načela, žele uništiti obitelj i naciju, te iskorištavati radnike“, a sve u svrhu osobnog bogaćenja, poručio je nadbiskup Vigano, uvjeren kako su „djeca tame“ posljednjih dana zaboravila na oprez i otkrila svoje karte, te tako pokazala svoje istinske namjere.

„Otkrit ćemo da su nemiri ovih dana bili isprovocirani od strane onih koji su, uvidjevši da virus neminovno nestaje i da društveni alarm pandemije slabi, nužno morali izazvati građanske nemire, jer bi inače uslijedila represija koja bi se, premda legitimna, mogla osuditi kao neopravdana agresija na stanovništvo. Ista stvar odvija se i u Europi, u savršenoj sinkroniji. Sasvim je jasno da su ulični prosvjedi iskorišteni u svrhe onih koji bi na predstojećim predsjedničkim izborima kao pobjednika željeli vidjeti nekoga tko utjelovljuje ciljeve duboke države i koji te ciljeve izražava vjerno i uvjerljivo“, piše nadbiskup.

Prema njegovim riječima, ova podijeljenost može se primijetiti i u Crkvi u kojoj postoje „vjerni pastiri“, ali i „nevjernici i plaćenici koji žele razbiti stado i predati ovce kako bi ih proždrli vukovi“. Ove posljednje u svojem pismu Viganò naziva „dubokom Crkvom“ koja se odrekla svojih obveza pred Bogom.

Pohvalivši nastojanja američkog predsjednika Donalda Trumpa oko zaštite prava na život, prava na slobodu vjeroispovijesti, prevencije zlostavljanja maloljetnika i jasnu osudu progona kršćana diljem svijeta, nadbiskup Viganò osvrnuo se i na napade koji su uslijedili nakon Trumpova posjeta Nacionalnom svetištu sv. Ivana Pavla II., a koji su, prema njegovim riječima, „dio orkestrirane medijske naracije koja se ne želi boriti protiv rasizma i uvesti društveni red, već pogoršati stanje; ne donositi pravdu, već legitimirati nasilje i zločin; ne služiti istini, već favorizirati jednu političku frakciju“.

Nadbiskup Viganò nije se libio prozvati i one biskupe koji su se „podredili ‘dubokoj državi’, globalizmu, Novom svjetskom poretku na koji se sve češće pozivaju u ime univerzalnog bratstva, u kojemu nema ničeg kršćanskog, ali koje priziva masonske ideale onih koji žele dominirati svijetom izbacujući Boga iz sudova, škola, obitelji, a možda i crkava“.

Na koncu svojega pisma, nadbiskup je izrazio uvjerenje kako je američki narod dovoljno zreo da prepozna laž i nadu da će se većina probuditi iz svoje tromosti.

„Potrebno je da se dobro, djeca svjetla, okupe i dignu svoj glas. Koji je učinkovitiji način da se to učini, gospodine predsjedniče, osim molitvom, tražeći od Gospodina da zaštiti Vas, Sjedinjene Države i čitavo čovječanstvo od ovog snažnog napada Neprijatelja? Pred snagom molitve propast će obmane djece tame, otkrit će se njihove zavjere, pokazati njihova izdaja, njihova zastrašujuća moć završit će u ništavilu, iznesena na vidjelo i prokazana kakva jest: paklena obmana“, zaključio je u svojem pismu nadbiskup Viganò, izrazivši svoju molitvenu blizinu predsjedniku Trumpu i američkom narodu.”
—-
Nadbiskup Vigano je bivši vatikanski apostolski nuncij u SAD-u, poznat kao jedan od najžešćih protivnika Bergoglija i njegove ekipe. Vigano je prije 3 godine otvoreno optužio Bergoglija da je štitio američkog biskupa McCarricka, optuženig za pedofiliju i zlostavljanje. Vigano je zajedno sa kardinalom Muellerom bio jedan od onih kardinala, koji su prije mjesec dana objavili onaj proglas, u kojem upozoravaju da tajne sile žele iskoristi ovu krizu korone, za uspostavljanje svjetske vlade i porobljivanje ljudi..Zbog tog su Vigano, Mueller i ostali potpisnici tog proglasa, žestoko napadnuti, od strane režimskog dijela Crkve, ili kako ih Vigano naziva “duboka crkva”.

Za mene, najzanimljivije u ovom pismu Vigana Trumpu, je ono gdje kaže, da veliku većinu stanovništva svijeta čine, “djeca svjetla”, a nasuprot njima su “djeca tame” , koja su u absolutnioj manjini. Ili., kako je to rekao na početku: “potomci žene”, a nasuprot njima su “potomci zmije”… Dakle, u principu, možemo reći da je to slično onome, šti govore Icke i drugi: “potomci zmije”= reptili, gušteri, kabala…
I ono što kaže Vigano, da su se ta djeca tame ili potomci zmije sada tako osilili, da se sve više otvoreno razotkrivaju… Baš kao što rekoh prije nekoliko dana, kabalisti su sada toliko pohotni na stvaranje svjetske robovlasničke države, da postaju sve nestrpljiviji…

Istrazuj
Gost
Istrazuj
4 mjeseci prije

Oho
Ovo je odlicna informacija!
Nisam znao da je nadbiskup Vigano organizirao onu peticiju (koju sam i potpisao) ali cim je protiv “svjetske vlade” – on je moj trenutni saveznik!
Bez da ulazim u teoloska razmatranja (ona su nekom bitna, medjutim meni ne) – mislim da se nesto – izuzetno neobicno desava i u katolickoj crkvi koja je sa ovim odvratnim zlocincem Berguliom – dosla pod totalnu jezuitsku/satanisticku kontrolu.
Uzgred, Bergulio i satanisti jezuitskog Vatikana – vrlo brzo su reagovali na onu peticiju, te mislim da nije skupljeno niti 100 hiljada potpisa.

Ovde je jasno svakom ko je procitao ista vise od “vesele sveske” – da Vigano i te kako ZNA da se i “duboka crkva” i “duboka drzava” – baziraju na ISTIM spisima i nevidjenoj prevari!
Prevari, o kojoj sami cionisti – otvoreno pricaju naprvu njihovim “protokolima….”
Naime – i katolicka i pravoslavna crkva – jesu judaizirane!
Katolicka crkva sa – jezuitskim preuzimanjem prije nekoliko vijekova, a onda “filantropskim kreditom” Vatikanu – od zlocinca cionistickog i najpoznatijeg “dvorskog zidova” – Rotschilda.
Pravoslavna ruska crkva (ostale pravoslavne crkve su samo karikature, koje prate RPC) – sa zidovskom “revolucijom” (poznatom kao “oktobarska”).
Protestanti su od samog nastanka – povezani sa institucijom “dvorskog zidova” – tj od Martin Lutera da Weishaupta i tzv “iluminata”…uvijek ista banda iza!
Dakle “zvanicne” crkve – su prihvatile suludi mit:
1. “…da su zidovi izabrani narod….” (Ciosi se cijepaju od smijeha budalastim tzv “krscanima/hriscanima”…)
2. “…da je zidovski “elohim” zlobno, krvolocno, gramzivo i pedofilsko “bozanstvo” zidova tzv JHVH – takodjer i Bog svim hriscanima/krscanima”…
(I ovdje se budalama – cijepaju od smijeha…)
…a ima toga na zalost, jos previse!
Dakle tzv “hriscanstvo” se danas bazira (LAZNO!) na zidovskoj Torah i jos i gore (!) Talmud….
….
E sad je pitanje:
1. Koliko je ovaj Vigali mocan, da ga jezuit Bergulio do sada jos nije otrovao, po starom cionistickom/jezuitskom obicaju?
2. Da li je Vigali stvarno i iskren, ili je to jos jedna u nizu spletki Bergulija i jezuita/cionista iza njega?

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije

Haha, Puki…ja odmah na tvoj gornji komentar opalim ovo sto si ti sebi dao truda da napises, skrolam nize i vidim sta si uradio. Ja eto postavio i linkove………….no odlican posao si obavio……….svaka cast

Kihot
Gost
Kihot
4 mjeseci prije

Zanimljivo. Ja to ovako vidim:

potomci Zmije = potomci onih kojima je genetskim inženjeringom pred više tisuća godina od strane “bogova” podignut intelekt, a uništena emocionalnost, da budu više kao “oni”. Gmazoljudi kojima je obećana fizička besmrtnost, a ne besmrtnost duha. A mi (većina) smo potomci žene; ljudi, bića koja su prirodnim procesima dobila svijest iz prvotnog izvora, prve vode svih voda, vječnog svjetla koji pohranjuje informacije koje vrijedi spasiti. Mi smo oni kojima su djeca svjetla, Buda, Krist i drugi poput njih, obećali spasenje duha, a ne tijela, ako ćemo to svojim djelima zaslužiti. Tijelo i duh pamte, te se time mijenja frekvencija kojom pulsiramo, dobro ili zlo. Tko pobjeđuje u ovom ratu? Djeca žene više ni ne znaju što su i koja im je svrha. Do te mjere da je i sama riječ Žena postala tabu, uvredljiva. Po političko korektnom rječniku postoje samo osobe s menstruacijom. Žena je arhaizam. Samo pogledajte s čim se zamara današnja krema intelektualna, tzv društvena elita i sve vam je jasno. Rat je izgubljen. Podigli su vojsku koju su njegovali generacijama, jedni su zauzeli mjesta po onom najbitnijem, obrazovnim institucijama, a druge su držali u kaljuži , na dnu i poticali ih da žive od kriminala i socijale, političari su tek bezumni namjesnici. A sad su pokrenuti, svi. Ovaj planet je njihov, trenutno u potpunosti pod kontrolom gmazoljuda, bića bez emocije, sa sintetičkom frekvencijom. Korak su bliže da i cijeli Svemir gurnu prema svom cilju odvajanja od Svjetla.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

bravo Puki i Kihot

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

Dr. Wolfgang Wodarg nedavno je imao intervju sa jednim njemačkim neovisnim portalom.. I u njemu upozorio na moguće cjepivo, koje će, ako doista dođe, biti na brzinu smuvano i upozorio je ljude da se ni u kojem slučaju ne cjepe i da ne dopuste cjepljenje svoje djece, jer, kako je rekao, to cjepivo, može manipulirati, odnosno mijenjati vaše (ljudske gene). Kao što odavno postoje genetske promjenjene, genetski manipulirane biljke i životinje, i od njih se pravi GMO hrana— tako se sada želi genetski manipulirati i čovjeka, to jest mijenjati ljudske gene…

Kimi
Gost
Kimi
4 mjeseci prije

Ziv bio Puki,hvala za sve info.

Davor drugig
Gost
Davor drugig
4 mjeseci prije

U nacrtu proračuna za 2021 godinu za vojni i obrambeni dio su predviđena izdvajanja u iznosu od preko 740 milijardi, odnosno 0,3 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Od dolaska Trumpa za predsjednika trend rasta izdvajanja sredstava za vojni dio je konstantan.
Cjela namjenska industrija Amerike je u privatnim investicijskim rukama gdje značajan udio imaju političari svih stranačkih boja kao i visoki časnici američke vojske. Kako spojiti sa najnižim stupnjem logike tolika investranja i izdvajanja sredstava, sa daljnjom tendencijom rasta, u nešto što se neće upotrebljavati i koristiti?
Ono što Trump govori je definitivno u suprotnosti s onim što čini. Dok god je tome tako, intenzitet američkih policijskih akcija i intervencija u svijetu se neće umanjiti ni najmanje, a Trumpov govor kao obična predizborna floskula.

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije

“Predizborna floskula” iz 2016.? Verbalno samaranje duboke drzave i senilnih Bidonovaca cije sjecanje ne ide dalje od jutrosnje kave.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Davor drugi, Trump hoda po jajima.
Bilo bi preočigledno koji mu je konačni cilj da drastično smanji vojni budžet, i da se ne ulizuje cionistima sa – u biti, globalno gledajući – nevažnim stvarima (npr. jednostrano proglašenje Jeruzalema glavnim gradom Izraela, insceniran i dogovoren napad raketama na Siriju koji nije praktički nanio nikakve štete itd.).
Da, imaju i imat će gomilu oružja koje besmisleno proizvode (uz to, sve manje ga drugi kupuju u svijetu), ali sa druge strane javno zdravstvo takoreći ne postoji. Kada si bolestan, nabiju ti troškove da ih čitav život plaćaš. Studentski krediti slična priča. Narod im je do zuba naoružan. Vanjski dug abnormalno velik i dalje raste. Podjela stanovništva koliko hoćeš.
Još ako pokuca glad na vrata (Covid-19 ih je lijepo načeo, izgubljeno desetine milijuna radnih mjesta), tamo slijedi kaos.
Što će američkim bankama gomila praznih stanova iseljenih i bankrotiranih ljudi, ako nema nitko da ih unajmi ili kupi?
Što će tolika američka vojska diljem planete Zemlje ako nema tko da ih plaća?
Mala je šansa, ali možda to izađe na dobro – prelijevanje vojnog budžeta u realno gospodarstvo.
Ionako im je vojni budžet kao budžet sljedećih osam država na listi po izdvajanju zajedno.
SAD mora sama sebi priznati da je doba njihovog carstva na planeti na izdisaju i staviti se u realne okvire.
Da, i dalje ste najjača svjetska vojna i gospodarska sila, ali drugi rastu brže od vas. Ne možete više vladati drugim narodima niti na američkom kontinentu, kamoli drugima.
Da, i vi radite ratne zločine kao i svaka druga nacija u svijetu i morate odgovarati na Međunarodnom sudu za to, kao i drugi.
Najbolje za cijeli svijet bi bilo da ih se politički i vojno izolira na vlastitu državu, jer njima definitivno treba katarza.
I vlast koju ne čine ni Demokrati ni Republikanci (različito ime, isto činjenje).
Izuzetni žive u Matrixu što se tiče politike – to je problem u čitavom svijetu, ali njihova politika ima najjači utjecaj na svjetska zbivanja.
Ovo prelijevanje američkih demonstracija zbog policijskog ubojstva Floyda (takvih je sigurno bilo na stotine prije, ali nisu snimane kamerama, niti su forsirane u medijima) na europske zemlje je samo dokaz koliko su mediji jaki i međusobno povezani (najviše svojim vlasnicima), a isto tako govori i o međukontinentalnoj isprepletenosti organizatora ovakvih prosvjeda.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

Trump mora pojačat tjelesnu gradu pod hitno! Ili je ovo samo predizborni slogan zbog socijalnog i egzistencijalnog stanja u zemlji..

Hamer
Gost
Hamer
4 mjeseci prije

Naravno ostavite se plemenskih ratova

valkira
Gost
valkira
4 mjeseci prije

Američki kolonijalizam s vojnom potporom (militarno-ekonomski) postao je previše očigledan, istovremeno primitivan, istrošen model. S druge strane, njemački kolonijalizam – ekonomski – nije tako proziran, čak je i nevidljiv većem dijelu javnosti. Mene zanima, hoće li Amerika, ukoliko i dođe do povlačenja trupa, što je malo vjerojatno, prekinuti i svoje ekonomske interese na Bliskom istoku? Kada pas uzme kost, ne vraća ju nazad.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Od njemačkog ekonomskog kolonijalizma, puno veći je kineski, prvenstveno zbog broja stanovništva i ekonomske jačine.
Ali Kinezi – za razliku od Nijemaca – ne ulažu samo u zapadne zemlje i zemlje sa dobrim standardom, već i u najsiromašnije zemlje širom svijeta radeći im infrastrukturu uz puno povoljnije uvjete kreditiranja.
Ionako se sve svodi na oduzimanje prirodnih bogatstava država za papirnate novčanice i njegovo gomilanje u rukama sve manjeg broja ljudi. Naravno da to nije dobro.
Koji je smisao da netko ima milijardu dolara u nekretninama/pokretninama/dionicama/novcu, dok u isto vrijeme netko nema ni mogućnosti da se odškoluje ili počne zarađivati novce za život?
Od tih milijardu dolara npr. u Hrvatskoj bi 1.000 ljudi moglo prehranjivati cijeli svoj život sebe i svoju obitelj.
Nema mi odvratnije nego kada mediji objave tekstove hvaleći takve bogataše da ostavljaju velike napojnice konobarima, i onda im se svi dive.
Nisu oni zaradili milijardu dolara svojim rukama i radom, već time što su potplaćivali radnike koji su im donijeli to bogatstvo.

Antikabalista
Gost
Antikabalista
4 mjeseci prije

USA = svetski terorista i stvaratelj ratova No.1. Najgori zločinac u istoriji čovječanstva.

Marko
Gost
Marko
4 mjeseci prije

Možda Kina to bude radila sljedeća za 100 godina ili manje,kad Amerike ne bude ili ne bude više mogla,hoću reći,do ljudi je ,mene i tebe,kako ćemo se ponašati ,biti poslušan i raditi loše drugom ili reći ne.

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije

Za one koji zele znati vise , Rose-Icke 4 veceras u 18:00 .

Bosanac
Gost
Bosanac
4 mjeseci prije

Amerika će, Njemačka če, Rusija će, Kina će ……..šta čemo Mi….promijenit ime u suncokreti?

Miki
Gost
Miki
4 mjeseci prije

Vi će te u bossnski lonac na kuvanje

EU dismr
Gost
EU dismr
4 mjeseci prije

patuljasti suncokreti ..

Davor drugi
Gost
Davor drugi
4 mjeseci prije

Bosanac,
po tom pitanju možeš spavati mirno i bez brige, po nas nikakvih vidljivih promjena neće biti, sve ostaje po starom, nas ne hebe nitko i ni zašto.

NE policajaci
Gost
NE policajaci
4 mjeseci prije

Treba nam narodna, lokalna i regionalna politika – bez globalnih lopova i goljufa …. protiv policajaca zbog toga jer su globalni mafijasi

valkira
Gost
valkira
4 mjeseci prije

Trebaju nam hrabri ljudi koji će zastupati interes naroda, a ne beskičmenjake – produžene ruke zapada. Rekao je Gandhi – najopasniji neprijatelj nije okupator, nego sunarodnjak kojega okupator hrani.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
4 mjeseci prije

Ameriia ko fol nece biti svetski policjot….jeste ako ne uzmogne…Srbski velikan PPNjegos je davno zapisao ovvako…ali tirjaninu stati nogom za vrat to je ljudska duznos najsvetija…
I moji Srbi viteski narod kad god su uzmogli tirjanima su nogom za vrat stali….a mnogo vise ima onih koji od kako postoje tirjanima sluze i lizu im zadnjice.
Najveci u istoriji ljudskog roda koji evo cijeli milenijum cijeli tirjaneima za vrat stavise svoje noge i tirjanina pobise su Rusi.

RENEW
Gost
RENEW
4 mjeseci prije

Normalno. Nje ne reši več ne Biden in ne Trump pa tudi Cuomo ne, ki pride na vrsto, če korona ubije Bidena in bodo morali demokrati menjati…

RENEW
Gost
RENEW
4 mjeseci prije

Kmalu bodo imeli Mugabejevo gospodarstvo in inflacijo. S Trumpom ali brez Trumpa.

Max
Member
Max
4 mjeseci prije

Gospodin jedno radi drugo obeća

Ringo10
Gost
Ringo10
4 mjeseci prije

Amerika će prestati biti svjetski policajac – kaže Trump

NEĆE – kažem ja.

Ne može to ni Trump promijeniti. Amerika će nastaviti sa svojom fašističko-imperijalističkom politikom sve dok ne ode u tri pizde materine

Ne može se njihova politička elita promijeniti, bez obzira na Trumpove želje jer imperijalizam je u njihovim mentalnim sklopovima zacementiran

putnik83
Gost
putnik83
4 mjeseci prije

Ako se Amerika povuče ostatak svijeta će grcat u krvi! Europa,Bliski i Srednji Istok,Pacifik!
Zamislite posljedice po Crnu Goru? Kosovo? BiH? Ukrajinu? Tursku? Izrael?,Tajvan?Južnu Koreju?

Borik
Gost
Borik
4 mjeseci prije

putnik83
Ovo si dobro primjetio usa se ima gdje povući, dok ovi koje si nabrojao nemaju odstupnice, što znači da će oni gledati dok se drugi mlate i svim stranama prodavati oružje, Čekaju nas zanimljiva vremena kroz iduće desetljeće, ekonomska kriza će sve malo ubrzati.

neznanje
Gost
neznanje
4 mjeseci prije

Amerika je u večini slučajeva samo zlorabila silu u svom interesu. Da su oni doista pošteni svjetski policajac nitko nebi imao ništa protiv njih. Na žalost njihovih otaca države, koji su to tako i zamislili, oni su postali obični barufanti i krvopije. Da se to nije dogodilo mislim da bi ih svi podržavali.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
4 mjeseci prije

Bravo. Ukineš 300 i nešto baza po svijetu i vratite dugove.

Lucija
Gost
Lucija
4 mjeseci prije

Dopizdilo

800 baza

“Despite recently closing hundreds of bases in Iraq and Afghanistan, the United States still maintains nearly 800 military bases in more than 70 countries and territories abroad—from giant “Little Americas” to small radar facilities.”

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
4 mjeseci prije

Dobri amerikenjci su smjesteni na Arlingtonu, zato se ostatk svijeta treba pobrinuti da ih tamo bude sto vise.

Janko
Gost
Janko
4 mjeseci prije

Bravo prejednice Trampu,da samo ovo provedete u svom mandatu uciniti ce te ogromnu korist covjecanstvu i biti ce te upamcen kao jjedan od najvecih americkih miirotvoraca.Pokrecem ovim putem inicijativu da mu se dodjeli Nobelova nagrada za mir.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

kakva nobelova nagrada? Koje su sve gnjide doble nobelovu ofucanu nagradu ! Kad bi on tako nesto ostvario – trebalo bi mu dati da bude ‘počasni predsjednik’ i građanin cijelog svjeta. No ne vjerujem u te bajke… Premocan je tamo vojno industrijski lobi. Oni su najveće štetočine i najvise se na žalos pitaju.

putnik83
Gost
putnik83
4 mjeseci prije

300: Making America Great Again [Donald Trump Parody]

https://www.youtube.com/watch?v=W7I92r9GqUw

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije

Cinjenica je da je americko prisustvo u Afganistanu uvjetovano lobiranjem velike Pharme. Koliko lijekova na bazi opijata se samo proizvodi?! Kako to ne dovoditi u vezu sa nepopustanjem tkz.Talibanskoj politici? Sto Ameriku uopste boli briga za talibane? Koja je talibanska ideologija uopste? Ne znamo i nije nas briga je li tako? Sta Amere briga za taj dio svijeta ako ih ne boli za Kongo, Burundi isl…pa zato sto Pharmu boli briga, Ma dajte i vi novinaru, sta pisete nesuvisle komentare koji samo lijece simptome a ne nalaze uzrok bolesti.

Angela
Gost
Angela
4 mjeseci prije

Trampove prazne price! Kad bude povukao americku vojsku iz njihovih baza po celom Svetu, kojih ima 800+ i to na nezakonito okupiranim teritorijama, e, onda cu da mu poverujem! Naravno da on to nikad nece uraditi, ubili bi ga oni iz vojno-industrijskih korporacija. Otima im lebac iz ruku! Ma, zaboravi!

mmne
Gost
mmne
4 mjeseci prije

to ce da se dogodi na veliki praznik….”SVETI NIKAD” !!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
116
0
()
x