Amerika puca po šavovima – Teksas, Kalifornija i New York žele napustiti Ameriku

ZASTAVA SAD v1
30 komentara

Sve više Amerikanaca podržava odcjepljenje svojih saveznih država od SAD-a

Zanimljivo je, ali pozivi za odcjepljenje Teksasa od SAD-a postaju sve glasniji, a zagovornici tvrde da bi to moglo zaustaviti priljev imigranata iz Meksika bez ograničenja od strane savezne vlade.
Američki separatizam

Iako možda ima najglasnije separatističko pokret u zemlji, Teksas nije najrevolucionarniji – prema novom istraživanju, to je Aljaska. Prema anketama, više od 35 posto Aljaščana (u Teksasu 31 posto) želi izaći iz Sjedinjenih “Američkih” Država.

Sociolozi kažu da nisu samo republikanski crveni štapići koji žele van – demokratski vođene Kalifornija i New York su sljedeći u redu za izlazna vrata s natpisom “IZLAZ”. Podrška za odcjepljenje iznosi 29, odnosno 28 posto.

Stanovnici Oklahome (28 posto), Nebraske (25 posto), Džordžije (25 posto), Floride (24 posto) i Washingtona (24 posto) također razmišljaju o napuštanju države.

Sociolog Taylor Orth rekao je da je anketiranje oko 35.000 odraslih osoba u veljači otkrilo “značajnu podršku” za rastavu zemlje. A kad je riječ o čitavoj zemlji, 23 posto ispitanika želi da se njihove države odvoje. Oko 50 posto je protiv, a 27 posto nije bilo sigurno.

Američki novinari primjećuju procvat “separatizma” zbog “političke polarizacije, rastućih tenzija između gradova i sela te nesuglasica između država…i savezne vlade oko pitanja kao što su imigracija i granična sigurnost”.

Razlozi za “bijeg”

Ankete također pokazuju da su mlađi ljudi spremniji na odcjepljenje od starijih Amerikanaca. Zanimljivo, republikanci su veći obožavatelji razdvajanja od demokrata, bez obzira gdje žive. Ali države s najvećim udjelom separatista nemaju izravne veze s politikom, više je to povezano s veličinom države, populacijom i gospodarstvom.

Na primjer, Aljaska, Teksas, Kalifornija i New York, koji su skloni “bijegu”, visoko su rangirani po broju stanovnika i kopnenim površinama. Oni također imaju dovoljno ekonomskog utjecaja da se sami nose s tim – osim Aljaske. Ali ona ima dovoljno razvijenu naftu i rudarstvo.

Međutim, sama narodna podrška nije dovoljna za odcjepljenje država – kako je pokazala otcijepljena Konfederacija tijekom Građanskog rata. Mnogi pravnici kažu da Ustav SAD-a ne dopušta državama da se odreknu.

A anketa je pokazala da je oko četvrtine Amerikanaca mislilo da se države mogu odvojiti u skladu s Ustavom, dok je trećina rekla da ne mogu.

Zagovornici izlaska iz zemlje kažu da su se donekle nadahnuli Brexitom. Sam izlazak bi također pomogao riješiti rastući imigracijski granični kaos i borbu s Washingtonom oko toga tko će kontrolirati granicu s Meksikom.

Karakteristično je da takvi razgovori u Sjedinjenim Državama postaju sve glasniji. Nema sumnje da su ljude na to potaknule nerazumne politike lidera kojima su narodni interesi i brige postali manje važni od njihovih vlastitih prekomjernih ambicija. U svakom slučaju, bit će nam izuzetno zanimljivo promatrati razvoj situacije…

AljaskaSADseparatizamtexas
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Mala ispravka: Aljaska 37%.

Koja
1 mjesec prije

Pomisli još neko da Bajdenova administracija u stvari radi za njihovu “stvar”! Trampova administracija će se brzo uklopiti u novonastalo stanje.. pomisli još neko da je sve koordinisano! Da

Max
1 mjesec prije

Građanski rat 2.

iiiistina
1 mjesec prije

………..U svakom slučaju, bit će nam izuzetno zanimljivo promatrati razvoj situacije…
pa naravno da će……….najave i jesu da prekrajanje i počinje prvo na tlu SAD-a jer su vođe činjena zla ostalima na Zemlji……i puno se nešto piše o Putinu koji je svakako bitan i zanimljiv igrač promjena te ostaje da se pokaže još što je sve bilo sa Tuckerom i koji su sve poticaji bili za taj susret za koji se šuška da je tajno bio i Trump s Putinom za kojeg zna da ima što drugi nemaju-pričekati ću sa spomenom o čemu je to rječ…….no sve ubrzava s razlogom pa o detaljima još malo sačekajmo iako ponešto se i ima za reći di su osvanule snimke postavljanja nac.garde po gradovima jer i djelovanja brojnih ilegalnih kriminalaca pljačkom, napadima po kućama je namjerno pušten da izazivaju nered,nemir i strah kod stanovnika i -stoga vojska van

iiiistina
1 mjesec prije

evo i iz jednog izlaganja mali…..ššššššššuuuušššš……….
……….Umjesto da vrijeme korača, ostavlja se dojam kao da leti, a mnogima se čini da nema dovoljno vremena da učine sve što žele. Do toga dolazi jer ste ušli u drugu vremensku zonu u kojoj se vibracije podižu. Postupno mijenja stvari i niže vibracije slabe i postupno će nestati. Već smo vam rekli da će ono što je bilo skriveno od vašeg pogleda biti otkriveno i to se doista već događa. Stvari koje su bile skrivene od Svjetla postupno izranjaju na površinu i vide se onakvima kakve doista jesu. Negativne sile više ne mogu činiti što žele, a da ne budu odgovorne, a njihove se aktivnosti iznose na vidjelo………………….zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

pokositelj muha
1 mjesec prije

nije bitno kaj “mnogi pravnici kažu”, bitno je kaj će reć oni koji kontroliraju vojsku, fbi, cia, nsa, vojnu industriju, .. i još printaju dolare… a svi znamo da to nisu ni mnogi pravnici, a bome ni ove karikature koje se natječu za precednika..

DZuro DZak_ovic
1 mjesec prije

OdCijepili se, al su ponovo na istom tlu u sustavu USA teritory

iiiistina
1 mjesec prije

evo i svježi zuj……… …..Je li Meksiko sljedeći Domino? Aspiracije BRICS-a ili obojena revolucija Washingtona? U zapanjujućem preokretu događaja, Meksiko, dugogodišnji saveznik Sjedinjenih Država, dao je seizmičku objavu svoje namjere da se pridruži BRICS savezu, koaliciji gospodarstava u nastajanju koje izazivaju globalni status quo. Međutim, unutar samo 24 sata od ove hrabre izjave , izbio je kaos kada je pomahnitala rulja opsjedala Predsjedničku palaču, pokušavajući nasilno provaliti njezina vrata. Svjedočimo li stvarnoj promjeni geopolitičkog stava Meksika ili je ovo podmukla ruka Washingtona koja orkestrira još jednu destabilizirajuću obojenu revoluciju?U analima globalne politike malo je događaja koji izazivaju intrige i špekulacije poput iznenadnog preokreta u vanjskoj politici nacije. Kada je Meksiko, smješten između moćnika Sjeverne i Srednje Amerike, hrabro objavio svoju namjeru da se pridruži bloku BRICS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika) , potres je odjeknuo u diplomatskim krugovima. Za zemlju koja se dugo smatrala okosnicom američke hegemonije, ova je… Čitaj više »

Keki
1 mjesec prije

Bilo je pitanje dana.

Mrčikola
1 mjesec prije

Nema od toga ništa…iz te se tvorevine izlazi samo na jedan način; “s nogama naprijed”.😁

Name*
1 mjesec prije

ma gledajte, to je jedna partija (stranka) u americi s potpuno istim ciljem! Lijevo krilo, desno krilo, ista ptica! Imaju zajednički cilj, jedni će doći ovako do njega, a drugi onako! sada dopuštaju sva ta sranja kriminal, otvorenu granicu samo s ciljem još veće kontrole i nadzora naroda! jer svi će se složiti s bilokakvim novim mjerama samo da zaustave kriminal. Digitalni id i takve prelijepe stvari! Nemojte misliti da čim trumo postane 47 da će cijene ići na razinu 2019-te! Zato jer neće! Najgori predsjednik u povijesti je bio republikanac – George W. Bush Jr. – ratni manijak koji je još uvijek na slobodi! Koliko je on nevine djece ubio na bliskom istoku u 8 godina njegovog rata protiv muslimanskog naroda? I da se tada nisu uspjeli ujediniti, fascinantno! Sad me baš zanima ishod u Palestini!

Čovjek je življen
1 mjesec prije

To je izvjesno. Ako opet pokradu Trumpa, sigurno.

Bruno
1 mjesec prije

Išalah, da se ohoće međusobno pokefat. Bio bi to najsrteniji dan za planetu Zemlju.

Franjo Vinkovski
1 mjesec prije

Tko drugome jamu kopa, sam u nju pada….

Franjo Vinkovski
1 mjesec prije

To je ustanak protiv cionističkih židova, koji su ugrabili sve savezne države..

gigi pinna
1 mjesec prije

Nije svijet te sreće…

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Demokrati pokušavaju stvoriti jednostranački sustav preuzimanjem vlasti promjenom ravnoteže birača. Što više migranata, više glasova.
Republikanci to dobro vide, shvaćaju da svakim danom imaju sve manje šanse za pobjedu.
I zato je 2024. za njih trenutak istine…

P.S.
Vijesti iz budućnosti…
“Yankee go home”
Grafit u Bronxu u New Yorku…

Antefašist
1 mjesec prije

“…demokratski vođene Kalifornija i New York su sljedeći u redu za izlazna vrata s natpisom “IZLAZ”. Podrška za odcjepljenje iznosi 29, odnosno 28 posto.”

A kada bi se stanovnici ostalih američkih država pitali žele li da Kalifornija i New York (zajedno sa Washingtonom DC) napuste SAD postoci potvrdnih odgovora bi bili još znatno viši. Jer bez Kalifornije, New Yorka i washingtonske “močvare” SAD bi bile daleko zdravija, normalnija i sretnija zemlja i mnogi Amerikanci bi se tog bolesnog balasta vjerojatno vrlo rado riješili.

goran
1 mjesec prije

dolazi vam antikrist dragi ameri

Miro
1 mjesec prije

Dugo pamtim nešto ovako zamisliti, a sad o tome čitam-o i pišem-o. Kome idu atomske bombe znači sitni pepelu u svemiru ili KRAJ .

Josip
1 mjesec prije

Mora prije satrati Washington leglo najveceg zla u Americi

Josip
1 mjesec prije

Kad ce se i trula Kanada razletiti?

trtmrt
1 mjesec prije

…sprema se neko sranje u usa već 8. travnja…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI