Arkansas, Alabama i Louisiana podržavaju Teksas pred Vrhovnim sudom SAD, tvrdeći da su izbori „neustavni“ u četiri države

Alabama State Capitol
37 komentara

Državni tužioci (AG) Arkansasa i Alabame sada su se pridružili Louisiani podržavajući napore Teksasa da ospori rezultate predsjedničkih izbora u Pensilvaniji, Michiganu, Georgiai i Wisconsinu pred američkim Vrhovnim sudom.

„Nakon razmatranja zahtjeva koji je Teksas podnio Vrhovnom sudu SAD, utvrdio sam da ću podržati zahtjev na sve zakonski odgovarajuće načine. Integritet naših izbora kritičan je dio naše nacije i mora se podržati, “najavila je AG Arkansasa Leslie Rutlege u utorak uveče.

Državni tužilac u Alabami Steve Marshall takođe je dao izjavu podržavajući napore svog teksaškog kolege Kena Paktona, rekavši da „neustavne radnje i prevarantski glasovi u drugim državama ne pogađaju samo građane tih država, već i građane svih država“.

„Svaki prebrojani nezakoniti glas ili neprebrojan zakoniti glas obeshrabruje i umanjuje slobodu građana.“

Četiri države na bojnom polju proglasile su demokratu Joea Bidena pobjednikom na osnovu velikog broja glasačkih listića prebrojanih nakon dana izbora.

Iako je Marshall oklijevao da potpiše tužbu u Teksasu, rekao je da očekuje da će Vrhovni sud “brzo” odlučiti da li će pokrenuti slučaj i da će odluka “uputiti” Alabamu kako da nastavi borbu kako bi osigurala integritet izbora.

Ranije uveče, državni tužilac Louisiane jane Jeff Landry rekao je da njegova država ima „duboku zabrinutost“ zbog načina na koji su izbori vođeni u Džordžiji, Pensilvaniji, Michiganu i Wisconsinu.

Iako se Landry nije potpisao na tužbu u Teksasu, rekao je da podražava tvrdnje iznijete u prethodnom amicus podnesku nekoliko država podržavajući republikance iz Pensilvanije koji su željeli da ponište izborne rezultate u Pensilvaniji zbog nepravilnosti.

I glavni mediji i društvene mreže požurili su da proglase Bidena pobjednikom na izborima i označe sa „lažno“ ili „osporavano“ sve što to dovodi u pitanje, posebno predsjednika Donalda Trumpa.

Za razliku od slučajeva koje su pokrenuli sami Trumpovi advokati i saveznici, Teksas ne navodi prevaru na izborima, već argumentuje da su se četiri države bavile „neregularnostima glasanja“, nepravilnim „izmjenama uredno donesenih izbornih zakona država“, pa čak i potencijalnim suzbijanjem glasanja republikanaca, „bilo zakonito ili nezakonito“.

„Ovi nedostaci kumulativno sprečavaju saznanje ko je legitimno pobijedio na izborima 2020. godine i prijete da će zamagliti sve buduće izbore“, kaže se u zahtjevu koji je podnio Teksaški AG Ken Pakton, a koji je Vrhovni sud uzeo u razmatranje, ali još uvijek nije donio presudu.

Pakton tvrdi da je proglašenje četiri države Bidena pobjednikom „nezakonito“ i trebalo bi da to razmotre državni predstavnici, koji prema Ustavu imaju moć da sami imenuju elektore. Republikanci kontrolišu sva četiri državna zakonodavstva.

Vrhovni sud naredio je da četiri države do četvrtka popodne podnesu odgovore na Paktonovu tužbu.

Alabamaamerički izboriArkansasLouisianaTeksas
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
3 godine prije

čujem i da je šoroš uhićen 🙂

LZN
3 godine prije

Oko američkih izbora samo selektivno?
Ima i druga strana …..

Američki Vrhovni sud odbacio je zahtjev republikanaca koji su tražili da se odbaci 2.5 milijuna glasačkih listića koji su pristigli poštom u Pennsylvaniji, jednoj od ključnih saveznih država u kojoj je pobjedu odnio novoizabrani predsjednik Joe Biden.
Suci su odbili blokirati tu saveznu državu da formalizira Bidenovu pobjedu u Pennsylvaniji.
U kratkoj odluci Vrhovni sud je odbacio zahtjev koji su podnijeli kongresmen Mike Kelly, Trumpov suradnik i drugi republikanci iz Pennsylvanije koji su tužbu podnijeli 3. studenoga tvrdeći da je odluka savezne države o proširenju glasanja putem pošte iz 2019. nelegalna prema državnom zakonu.

eu koloniija
3 godine prije

arkanzas, luisiana, alabama, florida, južna karolina, južna dakota, kentaki za sada. očekuje se još država da se pridruže ovome nizu u podržsci tužbe teksasa

Patriot
3 godine prije

Biti će frke, ratni brodovi su raspoređeni strateški na zapadnoj i istočnoj obali USA, dodatne snage povučene su iz Afganistana. Sprema li Trump završni udar na Deep State?

fvesifviefvieifvneif
3 godine prije

Južnjaci se odvajaju od onih sa sjevera koji im donesoše kamatare.

3 godine prije

Evo jedan poprilicno dobar YT kanal – gdje advokat objasnjava prakticno svakodnevno situaciju oko ove izborne prevare: https://www.youtube.com/watch?v=e5KdD0MbHag Uglavnom – jeste suluda (totalno korumpirana) situacija u Pensilvaniji… Naime, Trumpova ekipa je odmah nakon izbora tuzila vladu tj izbornu administraciu, da je prekrsila Ustav Pensilvanije, sa ovim nakbadnim brojanjem “postanskih” glasova jos 3 dana… Prakticno da je proces potrajao jos par dana – Trump bi normalno pobijedio, jer su ovi korumpirani “administratori” – naprosto stvarno prekrslili Ustav. Nema dalje. Medjutim – korumpirani (cionisticki) Vrhovni sud Pensilvanije – uskace u taj proces i prekida ga i to na osnovu tvrdnje da su Trumpovi “zakasnili”, premda nisu mogli prije ne pokrenuti postupak, jer se do 29 septembra vodio postupak – upravo o obim neustavnim “izbornim amandmanima”… Onda su Trumpovci – napravili zalbu vrhovnom sudu… … i nevjerovatno, ali i ocekivano u jednoj tako prosto nevjerovatno korumpiranoj “drzavi” poput SAD – Vrhovni sud SAD… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Max
3 godine prije

Priča dobiva i pravni oblik.

nekoime
3 godine prije

Rat Sjevera i Juga mogao bi donijeti mir ostatku svijeta.

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Sada već 17 država podupire tužbu Teksasa.

3 godine prije zadnji put uredio 4e 65 6b 64 6f 2e
mQstar
3 godine prije

“Ima puno lipi stvari, samo…”

https://twitter.com/Sokrates_17/status/1336796541244354560?s=19

Ive
3 godine prije

U Jamerike nista bez prevara, tko zna detalje kako je na prevaru Engleski postao sluzbeni jezik u Jamerike?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI