Assadova izjava o Trumpu, Rusiji i zašto Moskva ne reagira na provokacije

Bashar Al-Assad
161 komentar

U svojoj jučerašnjoj izjavi je sirijski predsjednik Bashar Al-Assad rekao kako sumnja da je njegov sastanak s Donaldom Trumpom u skoroj budućnosti uopće moguć.

“Svaki sastanak bi trebao dati neki rezultat, ali nije poznato što se može postići takvim nedosljednim političarom kao što je Trump”, dodao je sirijski čelnik.

Drugi razlog je što u Damasku ne vjeruju da Donald Trump uopće vlada Sjedinjenim Državama.

“Vjerujemo da je tamošnji stvarni vladari kontroliraju bilo kojeg američkog predsjednika, jer je uvijek tako bilo u Sjedinjenim Državama, barem posljednjih 40 godina. Od vremena Nixona, možda i ranije, ali sada sve više i intenzivnije, a najočitiji je slučaj s Trumpom”, objasnio je Assad.

Odgovarajući američkom predsjedniku koji ga je nazvao “životinjom”, Bashar Al-Assad se pitao je li ta retorika u skladu s američkom kulturom?

“Ne mislim da postoji društvo u svijetu koje koristi takav rječnik”, rekao je sirijski vođa.

Assad je dodao kako se on prema takvim izjavama odnosi kao političar i da one na njega ne utječu nešto posebno.

“Važna je stvar kako nešto utječe na moju zemlju, rat, teroriste i atmosferu u kojoj živimo”, zaključio je Assad.

Assad vjeruje da Rusija neće dopustiti izbijanje Trećeg svjetskog rata

Nuklearna eksplozija
FOTO: Ilustracija, Nuklearna eksplozija

Predsjednik Sirije vjeruje kako se na Bliskom istoku trenutno vodi novi tip rata i objasnio zašto se ne boji izbijanja Trećeg svjetskog rata u njegovoj zemlji.

Čelnik Sirije je rekao “kako se iskreno nada da nećemo vidjeti izravni sukob između svjetskih supersila u njegovoj zemlji”.

“Srećom, tu je mudro vodstvo Rusije koje zna da su Sjedinjene Države problem u ovom sukobu. Od početka kampanje, njihov plan protiv Rusije je ili sukob s Rusijom, ponižavanje Rusije ili ugroziti Rusiju”, rekao je Assad.

Prema njegovim riječima, izbjegavanje eskalacije sukoba je bilo moguće samo zahvaljujući opreznosti Moskve.

Mirna i sigurna taktika Rusije je u Siriji pokazala svu svoju učinkovitost

Član ruskog Vijeća za međuetničke odnose ruskog predsjedničkog ureda, Bogdan Bezpalko, komentirao je izjavu sirijskog čelnika.

“Jasno je da se na Bliskom istoku vodi posrednički rat u kojem brojne države pokušavaju riješiti svoje probleme korištenjem stranih militanata. Ne mislim samo na velesilu poput Sjedinjenih Država, već i njihove regionalne saveznike. Rusija je bila prisiljena intervenirati u sukobu i ograničenim kontingentom i zrakoplovnim snagama je promijenila tijek rata i dala prednost legitimnim vlastima u Siriji. U isto vrijeme, Rusija ne reagira na provokacije. Ne prelazi “crvenu liniju” koju je sama sebi postavila. Da je vodstvo Rusije bilo emotivno, kao što je američki predsjednik, odavno bi bilo razloga za puno veći sukob i cijeli Bliski istok bi već gorio. Rusija voli čuvati leđa i boriti se protiv onih koje je ona odredila za neprijatelje, a to su terorističke skupine”, rekao je Bogdan Bezpalko.

Prema njegovim riječima, ova mirna i sigurna taktika Rusije je u Siriji pokazala svu svoju učinkovitost.

“Mislim da će na kraju, nakon eliminacije  kotla oko grada Dume, oko naselja Yarmuk i tako dalje, sav teritorij doći pod kontrolom legalnih vlasti Sirije. Mi pružamo svu potrebnu podršku našim saveznicima, ali se suzdržavamo od reagiranja na provokacije i ne dopuštamo da se sukob pretvori u kaos koji se ne može kontrolirati”, istaknuo je Bogdan Bezpalko.

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
161 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
5 godine prije

Gospodo Assad i Bezpalko moj duboki naklon.

igi
5 godine prije

….vodstvo amerike je jedno iskonsko zlo…ne mislim na predsjedničku funkciju…zamislite…u njihovim vojnim igrama razmatraju mogućnost u konvencionalnom ratu upotrbu taktičkog nuklearnog oružja…e to je ova navedena situacija…napadnu rusiju iz baltičkih država i krene im po zlu te oni opale nuklearku po bojišnici koja se proteže kroz grad rigu…znači pobiješ neprijatelja i svoje snage,civile,,uništiš mogućnost života na datoj npr litvanskoj teritoriji za 70 god ili više i kontaminiraš europski dio bjelorusije, rusije i očekuješ da rusija ne uzvrati po las vegasu….bog te hebo…oni bi ratovali nuklearkama ali da njihovi red neckovi to bez posljedica gladaju na CNN….to je malo žešća bolest.

alan ford
5 godine prije

dok hazarski fašisti po tko zna koji put udaraju po Siriji, Putin prima hazarskog ratnog zločinca i krvoloka Netanjahua Rusiji još uvijek nije jasno da hazarska mafija, koja vlada sa korporacijom SAD i sa EU, želi uništiti Rusiju. dokle i koliko će još čekati Rusija, dok hazarima u Siriji konačno ne odgovori kako treba? da ih konačno udari po pički, jer hazarski fašisti razumiju samo jezik sile. Hazarski fašisti pripremaju rat protiv Irana, hazarski neoconsi preuzeli su potpunu komandu nad Trumpom, a Netanjahu (čiji je sin prijatelj sa Trumpovim zetom Kushnerom), očito želi uvjeriti Putina, da se odrekne pomoći Iranu. Rusija je dosada stalno vodila defenzivnu politiku, gutala knedle i dobivala šamare od hazara, pokušavajući nekakvom strpljivom diplomacijoma, ali to više neće moći tako, jer hazarski krvoločlni fašisti postaju sve agresivniji i Rusija će morati uskoro konačno se odlučiti, i reći što želi: ili braniti Siriju i Iran oružjem ili… Čitaj više »

Borac2
5 godine prije

Predsjednik Assad kao uvijek….fenomenalno, cisto i tocno.

Siniša
5 godine prije

Panika u Evropi;desetine terorista odsluzuje kaznu i izlaze iz zatvora.

Ferdo Šišćevap
5 godine prije

U ratu je, pogotovo ovom, tanka granica između strpljivog i mudrog te naivnog i slabog. Što predstavlja ta “crvena linija”? Do koje granice je Putin spreman trpiti udarce i biti ponižavan, a ne reagirati? Možemo li očekivati Merkavu na sirijskom tlu? To su pitanja koja me s jedne strane kopkaju, ali s druge stane jučerašnje fotke Putina i Bibija… Onda shvatim da i sam nekad ispadnem hebeno naivan.

Alen
5 godine prije

Čuj Asad ne zna da melhama pocinje u Siriji… Pa naravno da pocinje i naravno da zna…

dimitar
5 godine prije

Rusi su najveci statisti na svetu,oni samo broje ko i koliko raketa ispaluje na Siriju.

Antiglobalist
5 godine prije

Mudre riječi mudrog vođe. Ovdje je sve rečeno, a pogotovo je odlično objasnio djelovanje Rusije.

Siniša
5 godine prije

Ako si u pravu,kako ti “heroji” nista ne u spjese bez Rusije????
PS…Hezbolah izdvoji.

Laki Topalović
5 godine prije

As ti ospe, koliko Kutuzova , Žukova, Von Clausewitza i Romella ovdje,. Svi bi to ko u seoskoj gostioni. Svakome dva tri Satana , Saramata Topola, i kiša onih manjih, i sve gotovo. Idu Rusi kući . Izrael i SAD postaju Atlantida i svi ćemo živjeti sretni i zadovoljni za vijeke vijekova. Nevjerovatno. Pa to ni u Vojnoj akademiji Mrduša Donja ne uče.Koliko mrtvih? Ništa, na kraju tri, Izrael kaže 18, sve Iranci, (oni kao znaju). Mogu bit i Afganistanci. Ajde samo naprijed, ovi : Ajmo braćo Rusiiiiii. Eto nas za vama, , ali za par godina, možda…..

Miš
5 godine prije

Gospodin!

Lindita
5 godine prije

To dokazuje koliko je Rusija JADNA i koliko je spremna da glumi silu a na poziv Irana se upusilla u Sirijsku varijantu .. prvo su joj partneri SAD-e i njihovi partneri a odmah potom i ZLO iz Tel Aviva … TRAGEDIJA !!! AKO SI MOĆAN ONDA SAM BIRAŠ SAVEZNIKE I “partnere” a ne da ti zločinac iz Tel Aviva određuje što može a što ne …

Siniša
5 godine prije

Gluposti pises….

tuf
5 godine prije

Objašnjenje ruske suzdržanosti prema izraelskim akcijama: https://southfront.org/putin-allowing-israel-bomb-syria/

tuf
5 godine prije

Idioti mogu ovo smatrati uspjehom, svi ostali znaju da je ovo situacija u kojoj se ‘upper management’ rješava nepotrebnih, neželjenih ili onih koji previše znaju.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Netanjahu je poziv u Moskvu iskoristio za pokušaj da izazove veće razumijevanje Rusije za svoje akcije u Siriji. Očito je dobio uljudnu košaricu. Ali je dovoljno pametan da zna kako i dalje može tjerati po svome dok prolazi ispod letvice, koju su, ruku na srce, Rusi postavili visoko. Sa druge strane, isto važi i za Irance. Rusi će i dalje balansirati, jer njihova uloga u Siriji je takva da su relativno malim snagama osigurali svoju nazočnost u ovom dijelu svijeta, da su prevenirali buduću najezdu glavosječa na Kavkaz, da djeluju kao katalizator, bez čije nazočnosti bi stvari bile mnogo, mnogo gore, da su umanjili politički utjecaj USA, što se vidi po tome da se bez njih ništa realno ne može riješiti, da su potpuno poremetili plan o Novom Bliskom Istoku koji se rađa u krvi (Kondoliza Rais). Rusi su jedini koji mogu razgovarati sa Saudijcima, Izraelcima, Iračanima, Sirijcima, Irancima………Armencima (ovo… Čitaj više »

Siniša
5 godine prije

Molim LP da naprave je jednu duboku analizu djelovanja USA i Rusije;Rusija vodi rat u Siriji i trpi provokacije ali niti jedan bitan saveznik nije rekao da se na Rusiju ne moze uzdati kao sto su danas Merkelova,Junker pa i Mikron rekli za USA. Objasnite ljudima razliku izmedju drzavnika Putina koji prati interese svojih saveznika i marionete Krampa koji je istumbao sve i doveo svoje saveznike do kazu da im je tezak jaram USA.

Zvrk
5 godine prije

Moskva igra nama nedokučivu igru koja će nam nekog smisla imati tek za dulje vrijeme…

trumba
5 godine prije

Zanimljiv je video od IDF-a na kojem su pogodili Pantsir,
svi operateri stoje sa strane – nije mi jasno jesu li ostali bez raketa ili su izašli ‘zapalit’ ?
Slabo se vidi, ali mislim da u zadnjim kadrovima trči jedan natrag do kamiona.
https://twitter.com/IDFSpokesperson/status/994625305007607813

Kiki
5 godine prije

Uvijek fini i odmjereni Assad, pravi gospodin, za razliku od bestijarija raznih spodoba na čelu s Trumpom.

Siniša
5 godine prije

Unisten Pancir S,pa vi trazite S300 a uniste im nesto sta je samo sebi dovoljno da se zastiti …..ne treba njima dati ni kruva da jedu do se necemu ne nauce!!!!!!!
https://youtu.be/sGP20OiGbUc

bbbb
5 godine prije

I Pancire su ješe sirijcima porokali, pa nije ni čudo kad se Nosferatu voli sa bratom Njatijem, Asade nemaš ti pojma sa kime imaš posla.

Savio
5 godine prije

Rusija cionistocki pijun, a prisustvo Rusije u Siriji spasilo Asada i omogucilo i Iranu da bude prisutan u Siriji na granici sa Izraelom, sto izludjuje cioniste.

Ali kakve veze imaju sustinske cinjenice za “kauc generale”.

Bolje idi vrati se na jutjub i gledaj “dokumentarce” o Hazarima.

Nije za tebe realnost.

Zatim, ako mislis da je Asad herpj, onda bi valjda trebalo i da obratis paznju na to sta Asad govori i osjeca prema Rusiji i Putinu.

Pogledaj video sa njihovog zadnjeg sastanka.
A pogledaj i kako ljudi na ulicama Damaska masu ruskim zastavama.

Bice da si ti veci “katolik od pape” (Asada)?

tedi
5 godine prije

Apropo Natanjahui i Putin,pa zar nije Sovjetski Savez napravio pakt Molotov-Ribbentrop o ne napadanju,pa je Sovjetska zastava istaknuta na krovu glavne zgrade Reichstaga u Berlinu 30. travnja 1945g

prijatelj stari
5 godine prije
Alen
5 godine prije

Da zakljucim za veceras ..Rat izmedju usa, izraela,ksa i Irana je poceo… Bojno polje Sirija oruzjem , Bojno polje planet politicki i ekonomski…
Pored usa i ostalih i irana u ovaj rat ukljuceni su evropa,rusija..
Sad idu velemajstorske partije šaha… Sve ovo do sada je bilo zagrijavanje…

Nakon ciscenja isila u siriji pravi rat tek pocinje…kako sam i govorio….

obicnosamocitam
5 godine prije

Ponekad kad me malo ponesu neka sjecanja i emocije i ja na kratko pozelim da Rusi onako posteno opale po amerima..npr..da im roknu brodove s kojih ovi lansiraju rakete na Siriju. Ali taj potez nebi samo pokazao da Rusi imaju muda nego bi i eskalirao sukob i od nekog polu proxy sukoba doslo bi do direktnog okrsaja Rusije i NATO-a. A to je ono sto svakako treba pokusati izbjeci jer bi u tom sukobu prije ili kasnije jedna od strana pocela da gubi konvecionalni rat i krenulo bi sa upotrebom taktickog nuklearnog oruzja a zavrsilo sa unistenom planetom. E sad, Putin dobro zna sta je BRICKS poceo da radi petrodollaru. Isto tako zna da ce iz mjeseca u mjesec amerikanci i dollar ce biti sve slabiji a Rusija i Kina sve jaca. Sto se sukob odgodi za kasnije sanse Rusa i Kine su sve vece. Najvece sanse su da ce… Čitaj više »

Savio
5 godine prije

Netanjahu je u Kremlju pp ko zna koji puy, pokusava da umoli Putina da ima razumjevanja za Izraelske interese.

Pa i Amerika i Rusija redovno razgovaraju i pregovaraju.

Razgovara se cak i kada si na suprotnim stranama proksi rata.

Sasvim je logicno da i Rusija i Izrael razgovaraju i pregovaraju, jer se dogadjaji u Siriji doticu i jednih i drugih.

Asad je rekao svoje o Putinu i Rusima.
A vi kauc generali ste nebitni.

Ive
5 godine prije

Bez obzira tko obnasa nominlnu vlast, SAD i Izrael su izvor najvecih ala trenutno na planetu.

Aaaa
5 godine prije

Nevezano za članak…. Ako je senzacionalizam loš, onda bi trebalo izbjegavati ne samo bombastične naslove, nego i ilustracije…. ova ilustracija nuklearne eksplozije je smiješna (iskrivljena perspektiva, nikakva interakcija sa oblacima… a bomba je promašila i nuklearnu elektranu koja je pored jezerca)
Mislim da nema potrebe za ovakvim slikama. Logično vrlo često izabire predramatične (ali zapravo smiješne) ilustracije za naslovne slike… Nema potrebe, zaista.

luni lunovic
5 godine prije

pa rusija nece ni odgovoriti oni samo broje izraelske avione idu mi polako na nerve rat je zavrsen jelde idemo kuci mi smo pobijedili rece jedan mozgonja

Duki
5 godine prije

Kada bi u rječniku zapadnih gospodara rata,života i smrti postojao izraz”sorry l,ve made mistake” prvo bi ga trebali uputiti gosp.Assadu !??

kurdisha
5 godine prije

nećeš dobit rat dok ne izbaci ono arapska iz imena ..

PHP
5 godine prije

Ova partija saha postaje sve kompliciranija i teza za nas ” kauc generale” pa neki nama nelogicni dogadaji na terenu izazivaju konfuzije u razumu i emocijama Gospoda Asad i Putin dobro podnose sve situacije i podlosti neprijatelja, svaki na svoj nacin od pocetka ovoga zla na BI tako da su sotonistima dobro poremetili ofucane matrice zlih planova i razotkrili maske pod kojima su se skrivali . Vrlo veliki doprinos takvom razvoju dogadaja ima velicanstveni iran koji daleko najbolje poznaje zlocu i ineligenciju neprijatelja jer mu je odavno hakirao matricu i spreman ceka napad razotkrivene zvjeri. Tokom godina iranci su razvili tehnologije koje nisu u potpunosti poznate kreatorima kriza ratova i svih ostalih zala u svjetu i zato su najveci trn JEDOOKOJ ZVJERI jer su itekako svjesni na koji nacin porazit zvjer. Takav luksuz nebi mogli sebi dopustiti bez ZNANJA zbog kojeg su odavno meta zvjeri koja ce polomt zube na… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI