„Atentat je američki Modus Operandi“- Assad o Trumpovom starom planu da ga ubije

Assad
5 komentara

Čin atentata tipično je političko sredstvo Sjedinjenih Država, pa nedavno otkriće da je američki predsjednik Donald Trump ranije imao namjeru da eliminiše svog sirijskog kolegu ne iznenađuje u kontekstu interesa Washingtona u Siriji, rekao je sirijski predsjednik Bašar Assad.

Sredinom septembra Trump je priznao da je na početku svog mandata namjeravao da fizički eliminiše Assada i da ga je tada odgovorio šef Pentagona, Džim Matis.

„Atentat je američki modus operandi. To rade sve vrijeme – decenijama, svuda, u različitim oblastima na ovom svijetu. Ovo nije nešto novo“, rekao je Assad.

Kao što je argumentovao sirijski predsjednik, postojanje američkih planiranja atentata je „samo po sebi razumljivo“ i „oduvijek je postojalo iz različitih razloga“.

„To moramo očekivati u našoj situaciji u Siriji. Ovim sukobom, sa Amerikancima – koji okupiraju našu zemlju i podržavaju teroriste – očekivano je. Čak i ako nemate nikakve informacije, to bi trebalo da bude samo po sebi razumljivo“, nastavio je Assad.

Govoreći o prevenciji, sirijski predsjednik je rekao da je ne bi trebalo primjenjivati na svaku pojedinačnu epizodu prijetnji, već na opšte specifičnosti ponašanja SAD.

„Ništa neće odvratiti Sjedinjene Države od činjenja takvih vrsta opakih radnji ili djela, osim ako ne postoji međunarodna ravnoteža u kojoj se Sjedinjene Države ne mogu izvući iz svojih zločina. U suprotnom, SAD će nastaviti ovakve akcije u različitim oblastima i ništa ih neće zaustaviti“, rekao je Assad.

Upitan da li je znao za bilo kakve druge pokušaje atentata tokom svog mandata, sirijski lider je rekao „Nisam čuo ni za jedan pokušaj, ali kao što sam rekao, samo je po sebi razumljivo da imate mnogo pokušaja ili možda planova, tačnije.”

atentatbashar al-assadDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jamai
3 godine prije

Danas u petak u NATO Norveskoj se daje nobelova nagrada za mir.
Na komitetu je brat od Stoltenberga i bivsi skolski i univerzitetski kolege.
Medju kandidatima je Navalni, Svetlana, Pompeo i kojekakvi “freedom fighters” iz Sirije.

piždro
3 godine prije

Ipak ni kabali nije sve išlo kakoko je zacrtono bilo.. Dokaz da je Asad još među žiivima i nije mu zemlja pale pod noge osvajača i domaći “pobunjenika”.. dakle nije jos nastupio nwo

HEZBOLLAH
3 godine prije

ima tajne planove

Max
3 godine prije

U pravu je. Pa Trump govori o ubojstvima na televiziji kao da najvljuje kviz.

buga
3 godine prije

U Siriji su Assad i alaviti shvatili da ako izgube da im sljedi fizički nestanak.Kad nemate nikakvu drugu opciju osim uništenja onda shvatite da vam je borba jedini izlaz bez obzira kiliko jak protivnik bio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI