Banja Luka – Zašto narod poručuje policiji: “Platit ćete za sve ovo!”

Dodik i policija
362 komentara

Mučne scene iz Banja Luke se nastavljaju. Davor Dragičević, čiji je sin David 18. ožujka 2018. pronađen mrtav na obali rijeke Vrbasa, nastavlja borbu za istinu. Policija Republike Srpske je prvobitno Davidovu smrt proglasila nesretnim slučajem utapanjem, da bi se, na temelju naknadne obdukcije, pokrenula istraga o ubojstvu.

Davidov otac već mjesecima prosvjeduje na ulicama Banja Luke tražeći odgovornost za prikrivanje kaznenog djela od strane policije Republike Srpske. Otvoreno je prozvao imenom i prezimenom neke visoke dužnosnike, te ih okrivio sa smrt svoga sina. Tragedija iz Banja Luke daje puno pravo svima koji žele znati što se ustvari dogodilo, a posebno obitelji Dragičević.

Policija Republike Srpske je uhitila Davidovog oca zbog neodazivanja na poziv primjenjujući prisilu, što je dovelo do novog “događanja naroda”. Tijekom prosvjeda uhićeno je više osoba na vrlo grub način, metodama koje do jučer nisu bile poznate u našim krajevima. Video snimke specijalne policije Republike Srpske otkrivaju detalje o kojima rijetko tko govori.

Policija je služba javne uprave kojoj je povjereno čuvanje javnog reda i poretka. Kao legalni represivni aparat jedne zemlje policiju možemo podijeliti u tri grupe: temeljnu, interventnu i specijalnu policiju. Na jednoj strani imamo obične policajce koji svakodnevno izvršavaju uobičajene zadatke, a s druge strane one koje angažiramo samo u “specijalnim” prilikama. Policajci koji su vrlo agresivno intervenirali u Banja Luci pripadaju JZP (Jedinici za podršku). Radi se o jedinici za osiguranje lica i brze intervencije pri MUP-u Republike Srpske.

Što možemo zaključiti prateći intervenciju specijalaca u Banja Luci?

Oprema policajaca, njihov način kretanja i organiziranja, strategija koju koriste i niz drugih detalja jasno govori da se radi o policiji obučenoj od strane zapadnih instruktora. U datim momentima, da ne znamo da se radi o Banja Luci, pomislili bih da smo na ulicama Pariza gdje policija na vrlo grub način guši mirne prosvjede žutih prsluka.

Specijalna policija Republike Srpske maskama (kapuljačama fantomka) krije lice. Ovo je “zapadni patent” koji rješava dva bitna psihološka problema.

Maska na licu rješava policajca društvene, susjedske i obiteljske stigmatizacije koja može utjecati na njegovu odlučnost pri izvršavanju zadataka. Dobar i miran susjed, otac i suprug bez maske, može lako postati agresivac s maskom u policijskoj odori. Ta ista maska nudi policajcu dozvolu za sve, pa čak i ono što ne bi smio nikada učiniti bez maske. Ona ga štiti i ohrabruje, te usput oslobađa osjećaja krivnje.

Drugi, puno gori i za društvo devastirajući zapadni patent, je način na koji se vrši prisila. Udarci koje gledamo u Banja Luci nemaju cilj smiriti “agresivne” prosvjednike, nego ih se želi ozlijediti. U svim policijskim priručnicima jasno piše da na već kontroliranoj osobi sva sredstva prisile moraju prestati.

Zadnjih mjesec dana u Parizu smo pratili francusku specijalnu policiju koja nemilice tuče žene i starce, pa čak i onda kada nisu ništa učinili. Sada slične scene gledamo i u Banja Luci. Već kontrolirane osobe na zemlji se tuku bez milosti, točno birajući mjesta na tijelu gdje su posljedice po zdravlje najgore i teško su uočljive. Netko ih je tome naučio.

Nije tajna, da su zapadni specijalni policajci pažljivo birani i angažirani. Već desetljećima se perfekcioniraju psihološki prijemni testovi s ciljem da se otkriju i zaposle osobe koje neće postaviti pitanje etike pri svome radu. Nerijetko se u redove policije provuku osobe kojima tu nije mjesto. Zbog toga se ne trebate čuditi kada pročitate vijest da je jedan ili više policijskih djelatnika uhićeno zbog pljačke, preprodaje narkotika, naručenih ubojstava i drugih kaznenih djela upravo u našoj regiji.

Zapad je osim “demokracije” našim zemljama regije uveo i način odabira represivnog aparata koji ne postavlja pitanja, a moral i etika mu nije jača strana.

Da budemo jasni. Policija je legalni represivni aparat kojoj narod svojim glasom daje legitimitet, međutim sve ima svoje pravno definirane okvire izvan kojih jedan časni policajac ne smije ići. Ako to pak učini, onda to nije policajac, nego osoba koja mora tražiti drugi posao.

Kako je onda trebalo smiriti “nelegalne” i “agresivne” prosvjede?

Do prosvjeda nije trebalo ni doći. Vlast Republike Srpske je pogriješila u startu. Trebala je odmah kazniti one koji su prikrivali nasilnu smrt Davida Dragičevića. Kako je moguće da liječnik danas tvrdi da se ne radi o ubojstvu, a sutra kaže da ipak sumnja u ubojstvo? Očito se neki osjećaju nedodirljivim i misle da im je sve dopušteno, pa čak i ubojstvo.

Gotovo da nema logike u optužbama kako su u sve umiješani visoki dužnosnici Republike Srpske, ali da postoji odgovornost za prikrivanje dokaza, nema sumnje. U ovom slučaju su mnogi trebali dobiti momentalni otkaz. Da je vlast u startu bila spremna kazniti odgovorne i pokrenuti objektivnu istragu, do prosvjeda možda ne bi nikada došlo.

A što je s drugom stranom – s prosvjednicima?

Svaki događaj ima dvije strane, tako i ova tragedija vezana za mladog momka koji vjerojatno nikada nikoga nije ugrozio. Nije moguće pratiti ponašanje policajaca, a ignorirati ponašanje prosvjednika. Doista, prosvjednici imaju pravo mirno prosvjedovati, što im je zagarantirano ustavom.

Policija kao institucija ne može biti odgovorna za sva ubojstva koja se događaju, a prosvjednici moraju znati da ulica nikada nije, niti će u budućnosti stvorit pravdu u društvu. Zamislimo što bi se desilo da nakon svakog kaznenog djela građani izađu na ulice? Gdje bi to vodilo? Vjerojatno u anarhiju i još veću agoniju.

Problem nastupi kada se tragedijom krene manipulirati. Kada određeni pojedinci ili interesne skupine pomisle da se radi o dobroj prilici za ostvarenje svojih ciljeva. Ne, ovdje se ne radi o optužbi oca Davida Dragičevića kojeg navodno financira strani faktor. Takve tvrdnje nemaju nikakve logike. Danas ne možeš dobiti ni lizalo, a da za takvo što ne sazna bar pet sigurnosnih domaćih i stranih službi. Vlasti Republike Srpske bi već odavno otkrile takvo opskurno financiranje, te bi vrlo brzo završile sa svim prosvjedima i s ocem Davida Dragičevića.

Potpis prosvjeda “Pravda za Davida” nije izmišljen u Bosni i Hercegovini. Dovoljno je par minuta na internetu kako bismo shvatili da se radi o dobro osmišljenoj strategiji korištenoj u velikom broju država. Agresivnost pojedinaca s obje strane se kanalizira prema sukobu.

Svi elementi su tu. Imamo ubojstvo koje se prikriva, policija se optužuje, a onda na ulice izlaze građani s uzdignutom pesnicom. U pet minuta smo pronašli više od deset identičnih slučajeva, a neka od njih vam i nudimo da pročitate: Pravda za Adama, Pravda za Theo,…

Pravda za Babacara

Pravda za feministkinje

Pravda za Adama

Pravda za koga

“Netko” programom policijske obuke bira i šapće specijalnim policajcima da s “maskom na glavi” mogu nekažnjeno raditi što hoće, a s druge strane ti isti guraju žrtve da se bune protiv pojedinih agresivnih policajaca. I jedna i druga priča dolazi iz iste kuhinje. Građani i policija se tuku i svađaju, umjesto da rade i grade.

Je li ovo početak kraja Milorada Dodika?

Milorad Dodik se očito okružio osobama koje će mu doći glave. Dok mu zapadni partneri preko bliskih, u životu još neostvarenih, suradnika šapću da se policajci trebaju ponašati odlučno i agresivno, ti isti zapadni partneri koriste svaki moment i svaku ljudsku tragediju za političku destabilizaciju svog “štićenika”.

I u slučaju Davida Dragičevića imamo sve što je potrebno za stvoriti sukob. Tužne roditelje koji s pravom traže pravdu za svoje dijete, pojedine policajce koji preagresivnim ponašanjem žele suzbiti prosvjede i na kraju obične ljude koji u svemu vide otpusni ventil za osobnu dugogodišnju agoniju.

Bez obzira što mislili pojedinci, Milorada Dodika je birao narod. Ne bude li radio u ime naroda, zasigurno će biti srušen od strane svojih zapadnih partnera, tako što će rušenje izvršiti upravo narod koji mu je ukazao povjerenje.

Što je rješenje?

Aktualne i buduće vlasti, bez obzira na stranačku pripadnost, moraju u budućnosti misliti na interes svih svojih građana. Svi građani čine jednu obitelj. Voditi računa samo o određenim članovima obitelji, kojima je sve dopušteno, ne može biti rješenje.

U slučaju “Pravda za Davida”, jedan razuman političar bi odmah odbacio sve loše policijske doktrine zapada, koje služe stvaranju sukoba u društvu. Pravni sustav bi osobe odgovorne za prikrivanje dokaza vezanih za smrt Davida Dragičevića, kao i pojedine agresivne policajce kazneno gonio i omogućio pravdu za sve, a ne samo za Davida. Pravda za sve je temelj zdravog društva. Budu li se političari oglušili na vapaje građana i policajaca koji pošteno rade svoj posao, sutra mogu očekivati i druge prosvjede.

Pojedini policajci s visokom razinom testosterona koji misle da im je sve dozvoljeno, neka se spreme i odu ratovati protiv terorista ISIL-a. Tamo će biti posluženi kao nigdje do sada. Postat će istinski heroji u očima naroda i u očima svojih najbližih. Maske im više neće trebati.

David DragičevićPravda za Davida
Pretplatiti se
Obavijesti o
362 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
anix
5 godine prije

Ovo je nasa realnost , ovo je velika sramota onih koji glasaju iz nacionalistickih pobuda pa se sada obija o glavu gradjanima a svi smo mi gradjane neke drzave… Nema zakona policija upada u kucu bez naloga pa to radi i mafija sta se onda cudimo mafijaskim potezima , hapse covjeka koji samo trazi istinu a predocena istina njemu je puna lazi i promasaja… Ima tu dosta stvari koje bi se mogle navesti no nazalost pitanje je kako to ko vidi i iz kojeg ugla gleda…

Alen
5 godine prije

Policije se obucavaju na zapadu , sudci i tuzitelji isto ,vojska takodjer, za politicare da ne pricam , zapadne banke nam doziraju tek toliko da smo živi i nesretni, ambasade su tu i sve to fino nadgledaju a narod se vrti oko svoje ose nesvjestan stvari sto se oko njega dogadjaju i ko kolo vodi i kuda…

Histrion
5 godine prije

Nema se kamo pobjeći. Agonija društva svugdje. Ljudima su podrezanih osjećaji
milosti, pravde, suosjećanja.

Iza_horizonta
5 godine prije

Odličan tekst.
Bravo autoru koji je tešku i komplikovanu temu uspio da opiše na dobar način. Bez pristrasnosti, uzimajući u obzir kompletnu sliku dešavanja.

Laki Topalović
5 godine prije

Advokat Davora Dragičevića je sinoć na TV BN rekao da se oglušio da dođe na saslušanje, pa su ga htjeli privesti i bježao je, Tek su ga na trgu uhapsili, jer je dotle bježao i tamo mu je bio automobil. Sarajevski mediji i na društvenim mrežama pokušavaju da progurati priču da su došli specijalci Srbije u RS, što je glupost. I s pravnog aspekta, on prije svega što je inscenirao nije bio u svojstvu “uhapšenog”, nego “privedenog na saslušanje”, što može potrajati sat ili dva, da nije pravio urnebes.

fenix
5 godine prije

Ovi demonstranti su u velikoj mjeri izgubili potporu javnosti sto god tko mislio cijeli dan u BL ih je bilo samo 150-200 ljudi maksimalno. Sto se tice ove grupe jeste nastala na tragediji ali gledajuci siru sliku potpuno je neosporno da imaju podrsku od raznih NGO kao i njihov slogan “pravda” takodjer i stisnuta pesnica simbol pokreta otpora. Policija nije uopce postupila toliko agresivno u nekim momentima jest ali ne stalno pogotivo sto su demonstranti da bi uzbudili javnost namjerno usli u dvoriste najvece crkve u BL ocekujuci policijski napad sto je na kraju krajeva poprilicno svetogrdje da se politicki mitinzi drze u dvoristu crkve. Ovo ima veze najvise sa NATO jer su vlasti RS odbile MAP program za nato pakt a NATO- u se zuri da popuni prazninu na Balkanu jer su Rusi vec zavrsili posao u Siriji evo vec ulaze u Manbij a govori se i u ostatak… Čitaj više »

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Ne daj se Igi!! Piši, i ja se nekada po tom pitanju iznerviram. Pude pogrešna riječ il i odgovor nekome ko je obrisan pa stradaš i ti. ??

eu kolonija
5 godine prije

jedan od prosvjednika je vlasnik portala žurnal info financiran od strane usaida iz tuzle bojan begić. I ostali su slični njemu a onaj koji je od samog početka tvrdio da zna tko je ubio davida dragičevića slobodan vasković inače zaposlenik zapadnih agentura na poziv tužiteljstva pobjegao sa obitelji u inozemstvo. inače na prosvjede najviše pozivaju američki plaćenički mediji u bih a najviše bhrt koji je pod utjecajem američkog veleposlanstva. tko poznaje strukture u bih zna da je tužiteljstvo pod zapadnim utjecajem a osim policije republike srpske u koju prosvjednici ne vjeruju ima sipa koju kontrolira vijeće ministara a samim tim kadrovi oporbe iz republike srpske iz sds-a I pdp-a. ovo je klasični pokušaj obojene revolucije u režiji američkih I drugih zapadnih agentura.

Dub Miroslav
5 godine prije

igi nedaj se prevariti
Postoji samo par nacija na svijetu: bogati, siromašni, pošteni, nepošteni, političari, “stoka sitnpg zuba”, bankari, vojnici, tajna društva, crkva . Sve drugo su izmišljotine koje koriste neke od spomenutih “nacija” zlorabe druge od spomenutih “nacija” i to rade fenomenalno uspješno.

ZEN
5 godine prije

Novi rat na Balkanu i Svijetu voditi će se između elite i naroda. Moramo ustati protiv onih koji na nas racun zive dobro i protiv njihov satelita. Previse je onih koji žive lagodno jer su povezani s vlasti i elitom. Previše je onih bogatih koji izrabljuju svoje radnike od 7 do 4 pa onda na veceru s lokalnim političarom kako bi se dogovorio neki biznis i ubacio kovertu u torbu. Toliko je ljudi koji su direktno ili indirektno svjesno ili nesvjesno povezani s elitom na vlasti. Ljudi jednostavno nisu svjesni. Da li ih treba osudjivati zbog tog, kolilo god zvucalo grubo DA. Zašto to kažem. Zato jer sam 222 puta čuo kako ne žele pričati o ratu. O novcu o raznoraznim stvarima jer eto to njih ne zanima ili nemogu gledati slike iz Sirije a nisu ni svjesni da moraju, jer će to što se dešava sada negdje drugdje doći… Čitaj više »

Koba
5 godine prije

Dali su prijavili prosvjede? Da ovako nešto pokušaju u USA ili Rusiji polomili bi ih ko zmije. Kulminacija ovih prosvjeda bila je za izbornog mjeseca s očitim ciljem izazivanja reakcije postojeće vlasti i uticanja na izbore. Ambasade i OHR su otvoreno pomagali, a Britanci su, opet otvoreno, pojačali svoj kontigent u BiH dodatnim trupama za specijalni rat. Usprkos svemu Dodik i koalicija su potukli oporbu.

shumadinac
5 godine prije

Uravnotežen članak kao što je ovaj je jedan od boljih načina protiv mahinacija. Puno puta sam naglašavao da korupcija nije samo podmićivanje novcem, socijalizam je propao zbog korupcije koja je partijske poslušnike forsirala na račun pravih stručnjaka. To je korupcija, laž koja uvek ima tendenciju širenja i nagriza društvo. U ovom slučaju zaštita kolega, zaštita službe prikrivanjem zloupotrebe i zločina je česta praksa i na Zapadu ali uvek dovodi do rušenja kredibiliteta službe i vlasti koja iza službe stoji. JEDINI način da narod ima poverenje i poštuje službe je da se zakon apsolutno sprovodi, na sve pa i na pripadnike službi ali i na vlast – sve do kazni za pogrešno parkiranje. Na taj način će i vlast da vodi računa kakve zakone donosi a ne da u zakonu imamo kaznu od desetine hiljada dinara za ubijenog mrava. Evo kako obično ide “puštanje sa lanca” vlasti. Manje-više svaka vlast u… Čitaj više »

Ante
5 godine prije

Tim policajcima koji se skrivaju iza maske treba objaviti slike na internetu osim toga treba njihove slike polijepiti po ulicama. Neka se vidi tko to radi.

Busola
5 godine prije

Glupav zaključak da je Milorada birao narod. Bira ga aparat koji je toliko glomazan i želi status quo, jer većina ljudi u tom aparatu ništa ne rade, a znaju da jako malo vrijede.

Ljudi bi do beskraja trebali držati pognute glave i odobravati nove savjetnike (povecavaju broj tamo opet…) te hraniti pijavice. Onda je bolje da se svi isele i da se završi agonija na ovim prostorima.

Tko misli da sve ove kriminalne vlasti od Hrvatske do Makedonije, od Srbije do Crne gore će otići same i biti smijenjen na izborima taj se grdno vara. Niti Zapad niti oni neće to dozvoliti od izbora do represije… ( Biti će izbori u Hrvatskoj za predsjednika samo gledajte Apis i opstruiranje…)

Zato mora doći vrijeme i da obični ljudi sitnu sistem i doslovno ugaze nacionalizam i liberalizam kao sredstvo manipulacije na ovim prostorima.

Laki Topalović
5 godine prije

Nisam znao da je Dodik “zapadni miljenik”? Da je lopov to sam čuo, ali ovo sa Zapadom prvi put.

nonwo
5 godine prije

Zlorabe tregediju.U potpisu se prepoznaje “organizirana pobuna”.”Pobunjenici” toga nisu/ne moraju biti svjesni,osim organizatora i kolaboracionista….
Treba naučiti prepoznavati obrasce koji su,jednom prepoznati,više nego očiti.Organizatorima je “smrtni udarac” kad im modus operandi bude pročitan.
A opet,da ima zakona/pravde za sve Davide….,strani “remetilački faktor” teže bi pokretao “obojene revolucije”…
Mogli su se ozbiljno pozabaviti krivcima za Davidovu smrt,…i ako ih ima privesti slučaj pravdi ..Smiriti situaciju na jedan normalan,civilizirani,ljudskiji način,…koji bi problem riješio bolje od tamburanja interventne policije i potpirivanja sukoba…

Nik
5 godine prije

Zapad je osim “demokracije” našim zemljama regije uveo i način odabira represivnog aparata koji ne postavlja pitanja, a moral i etika mu nije jača strana. dajte molim vas u bivsoj jugi nisi smija milicajca pogledat kada me je pogleda gace su mi se tresle …..danas po nasoj policiji pljuju vrjedjaju itd , ovo pisem ne da opravdam dogadjaje u Banjoj Luci vec da se u clanke ne provlaci poluisitina ili polu laz pa se dobije skroz drugaciji kontekst…

Son of Alerik
5 godine prije

Hm, nekako bi se morali odlučiti – je li Dodik narodni igrač ili je igrač bolesnog Zapada? Ako je “Milorada Dodika birao narod” te ” Ne bude li radio u ime naroda, zasigurno će biti srušen od strane svojih zapadnih partnera” – nije jasno radi li Dodik za narod ili za zapadne partnere. Zašto bi ga zapadni partneri rušili, ako radi u ime naroda? Jednadžba je rješiva jedino ako je rad “u ime naroda koja ga bira” isti onaj koji se odrađuje “u ime zapadnih partnera” što se nekako ne čini logičnim. Imamo li na jednoj strani Dodika i narod, a na drugoj zapadne službe koje rade protiv naroda i Dodika ili imamo Dodika i zapadne službe na jednoj strani, a narod na drugoj? Fantomke, trening policajaca i zapadni izumi – čini se da su patent koji se primjenjuje univerzalno, da su ga jednako dobro svladali Francuzi, Rusi i Kinezi,… Čitaj više »

Laki Topalović
5 godine prije

OVO nije NAROD RS, nego skupina instrumentaliziranih upravljana medijima Buka Aleksandra Trifunovića, koji je tek nedavno s portala maknuo logo Open Society, Radija Slobodne Europa, kao što vidimo u videu u ovom tekstu, RTV BN , ne treba komentirati, tko živi u RS i BiH zna što je, i N1 (CNN za Balkan) Oni su jučer prvi napisali UHAPŠEN JE !!!! Davor Dragičević je uhapšen i bla bla bla. Zakon o kazenom postupku zna termin privođenje zbog neodazivanja na obavijesni razgovor, kojeg je on ignorirao. To NIJE HAPŠENJE.

Bg CG
5 godine prije

Ovdje se radi o jednom klasičnom autorovom logičkom delirijumu. Obojena revolucija se uvijek primjenjuje protiv antiglobalistickih lidera. Milorad dodik to jeste, svidjao se on nama ili ne. Isto tako, ukoliko globalističke strukture pokušavaju ukidanje republike srpske, onda bilo kakav rad kojim se pomaže u tome predstavlja zapravo saradnju sa našim zajedničkim neprijateljima.Da li je taj dragicevic ubijen ili ne, još niko nije utvrdio.takodje, niko ne zna ni ko ga je ubio, ako je ubijen. On sam sobom kao ličnost je bio opskurna pojava, te nikako društveno uzorna ličnost. Njegov upravo uhapšeni otac prosto nije za komentar. Činjenica da on pominje neka imena, apsolutno nema nikakvu težinu. Jako je lako, kako u tekstu stoji, pronaći koliko ima sličnih prostesta po identičnoj matrici širom svijeta i koliko SAKRALNIH ŽRTVI proizvodi zapad. Kako znamo, ako je ubijam, da ga nisu ubile zapadne strane službe? Borisa njemcova mogu u sred MOSKVE, a kod nas… Čitaj više »

Aleks
5 godine prije

Odlican tekst koji na drugaciji nacin analizira proteste.

Maksim
5 godine prije

Zna li netko ko’ ubi Kenedija ?

Vlado Banja Luka
5 godine prije

Џабе ја годинама говорим да је Миле Додик убачени елемент, човјек који је доведен од стране Запада, да изнутра ослаби и уруши Републику Српску. Џаба ја на овом порталу пишем већ неколико пута, да Додик и његови квази-министри нису никакви “русофили”, “Србенде”, “патриоте”, бећ најобичнији криминалци, тајкуни, батинаши и заштитници товара дроге који пролазе кроз Бања Луку и Републику Српску… Драге моје колеге коментатори – пробудите се више…

cogo
5 godine prije

nije jos zaboravljeno ubijanje drugcijih u toj pokrajini kad su vlasi pocele sa ubijanjem vlastitih ljudi sonarodnjaka ,,pa sta je tim politicima ,,prije si ubijali druge rase sada ves svoje ,,a zasto??? za vlas ali novce ,,zalostno sto narod jos poupire takve ,,i pise se skoro godina 2019

antinwo.hr
5 godine prije

Podrška narodu u Banja Luci iz Hrvatske.A ovu bagru policijsku može biti sramota.Udri narode i po izrodima

Nisan
5 godine prije

Na hrtskovoj tv i mainstrem medijima “slike strave i užasa” u BL. Jedino me čudi da dodikova milicija nije upotrijebila “demokratske metode protiv nelegalnih okupljanja, kao Macron u FR: vodeni topovi, suzavac i topovski udari u kombinaciji s ” gumenim metcima” pa bi sve bilo demokratski po zapadnim standardima. Nisan ni Srbin, ni Rvat i ne znam u kojem grmu leži zajec. Ako dodikove službe čitaju ovaj komentar neka primijene ” zapadne standarde” Da ne ispadnem totalni “lajbek”, ipak san ponešto saznao o ovom slučaju i to iz razgovora s jednim od pro bono branitelja dotičnog Dragičevića, g. Nobila. Nisam ja vodio razgovor. Neka neki od mainstrem medija preispitaju ovu “žrtvu” koja je notorni i dokazani diler. Mislim na oca a ne pokajnika.

Ero sonog svijeta
5 godine prije

Vrijedi Davorov i Davidov osmjeh sada i energija kao svenjihove pare i imovina

Anancy
5 godine prije

Trebali ste prije modelirati Policiju, a ne se sad čuditi.

HEKPCT
5 godine prije

Kao i u slučaju Crne Gore, nato želi Bosnu samo zato da u Bosnu ne ulete Rusi. Dodik/bosanski Srbi žele Ruse, a ne nato. Ovi prosvjedi su pokušaj nato-a da se ukloni Dodik. Dečka je ubio nato, zato se o ubojstvu ništa i ne zna. Prosto ko pasulj. Mene čudi naivnost naroda koji to ne vidi.

Delboy
5 godine prije

Siva, bolje crna, elita ovog portala na čelu sa LT, Alen, Laki itd su upravo u službi onih snaga koje prokazuju kao globalnu silu. Kriju da je Baju američki nwo abrams doveo na vlast, kriju da je Baja samo velikotreći krak hobotnice organiziranog kriminala u cjelini znane kao Bih, kriju ili ne shvataju da je Baja Langley virus uvaljen bacuskama sto isti glume da ne znaju itd itd. Ali najgori je nedostatak empatije za mrtvu glavu momka koji je moj i njihov sin, brat,prijatelj kod ove imran husein-sputnik ekipe. Tužan sam zbog Davida a i zbog njih.

ne bu islo
5 godine prije

Vucic je poslao svoje specijalce i ovo je bio test kako smirivati pobunjene mase,a vjezba nije zbog BIH srba nego za planirano djelovanje na podrucju cijele BIH.
Sto narod zeli to i dobije,a medju srbima su samo varijecije na temu kako postati dio velike srbije.

giordano bruno
5 godine prije

Mnogo je ljudi poginulo u Brato-ubilackom ratu da bi sada dizali tenzije u korist anglosasa.
Nijedno ubistvo ne zastareva.

SrdjanKs
5 godine prije

Obrisali ste mi komentare, znaci pogodio sam pravo u istinu. Jebo Vas Ifet Fataget.

cogo
5 godine prije

puno sam razocaran ,,imao sam vjeru da si barem na ovom portalu komentatori politicki ispravno opredeljeni ,na zalost vidim da je puno njih koji su fanatici ,kad se taj otac digao proti politiki dodika ste vi skocili do plafona ,,znaci za vas su prvo politiki pa makar korumpirani ili krvavih ruki a ne vasi sugrađani koji si maltretirani sa strane tih ,,zalostno da vam nije bilo iskustvo zadnji rat ,,stvarno ste me razocarali ,,jeste li vi prvo ljudi ili samo fanovi vasih vojenih vođa ..???? sada dajmo minuse pa da vidim da nisam pogrjesio ,,

Komunista
5 godine prije

Neću previše govoriti o situaciji generalno ovdje, ali glavni su mi oni koji kažu sljedeće:
– Ko ne glasa za SDA, nije musliman
– Ko ne glasa za HDZ nije hrvat i
– Ko je protiv Dodika, on je izdajnik i nije srbin.
Imate li oči o ovce?! Shvatili smo da mozga nemamo ali da vas pitam, imate li makar oči???

Komunista
5 godine prije

Ismijah se čitajući komentare tipa “Dodik zadnja linija odbrane od zapada”, “NATO hoće da skine Dodika”, “hrvati su uz srbe” ?
Mislio sam da su ovdje komentatori ipak ozbiljniji i bolje informirani.

Siniša
5 godine prije

Nešto sam zabrljao…nema mojih komentara a ne da mi se pisati.
Moram samo napomenuti…ovo nije buna protiv Policije zato ne trošite snagu u ludu već se koncentrišite na suštinu problema a to je sistem koji je mafijaški organizovan a koristi državu i njene poluge sile kao zaštitu,naravno valja spomenuti nesposobnu opoziciju koja tragediju jednog čovjeka koristi kao podlogu za državni udar. Pamet u glavu, ne treba nam više mrtvih nevinih glava.

SrdjanKs
5 godine prije

A Drasko Stanivukovic openio od pravde za Davida… Nema nam pomoci, ovde se opet mogu pojaviti Dafina i Jezda sa 20% mesecne kamate.

Ivi.tz
5 godine prije

Samo se zapitajte KOLIKO je nedužnih ljudi u SARAJEVU ubijeno. Unazad 20 godina. Volio bi da neko napravi spisak. I koliko je ostalo neriješeno.i pojela maca. Nikom ništa. A baki se smješka. Naravno da svaka normalna osoba ne podržava nijedan zločin.NARODE treba malo široko gledati i prosudjivati.

Ray
5 godine prije

Lol, na ovom portalu se toliko pise o obojenim revolucijama i demonstracijama motivisanim sa strane, a ne prepoznaju istu ispred nosa. Cim se ljudi emotivno ukljuce saosecajuci sa roditeljima nesrecnog decka, ode logika kroz prozor. Cu, oni znaju da je vlast odgovorna…kako da ne znaju. Koriste njihov ocaj da bi pokusali da smaknu nepodobnog Dodika, i da situaciju koriste kao polugu pritiska.

Sardelino
5 godine prije

Pogledaj svoj dom anđele.

Miljenko
5 godine prije

Ovo je sve u organizaciji zapada koji zeli da srusi Dodika, ubijen momak a zatim optuzuju predsednika drzave
deja vu

Prorok
5 godine prije

Ovdje se radi o zamjeni teza .Ukratko sta se zna , a sta ne o ovom slucaju.David je ubijen u to nema sumnje .Ko ga je ubio ne zna se. Postoje pretpostavke ,ali nista vise od toga.Ko je bio David?Dijete rastavljenih roditelja,konzument opijata, ne i ovisnik.Prosjecan momak,nista specijalno.Posto imam dosta prijatelja u Banja Luci ,razgovarao sam sa njima i njihove pretpostavke idu do toga da je dilao marihuanu i to da je dilao za nekoga iz policije.Problem je navodno nastao kada je zaj.stvar i potrosio robu ne davsi pare.Samo ubistvo lici na ubistvo narko mafije.To je dio price.U pocetku su svi bili na strani oca , medjutim kako je vrijeme odmicalo stvari su se pocele komplikovati.Upetljana je politika i krenulo se sa stravicnim insuinacijama kako je vrh RS i vrh policije umijesan u sve.Tada su se pocele mijesati i NVO organizacije ,zatim novinari , a najvise TVBN koja je direktno… Čitaj više »

barba tonći
5 godine prije

Alo, demokrate u vas nima cenzure !?

ShaCkaL
5 godine prije

U svakoj državi postoji Organizirani Kriminal a BiH je jedna od rijetkih država gdje Organizirani Kriminal ima državu..

tihobl
5 godine prije

A sad u vezi naslova:
Banja Luka – Zašto narod poručuje policiji: “Platit ćete za sve ovo!”

Naslov tendenciozno 200 sorosevaca proglasava narodom.
Eto i ja pretjera, nisu svi soreosevci ima tu i opozicionih politicara, novinara sto ce za 100 evra napisati sta god hoces koji su i najgrlatiji medju demonstrantima, zatim “prijatelja” iz federacije i iz Beograda (ekipa Srdje Popovica) i slicnih likova. Zato se ispravljam od tih 200 pola su sorsevci, ali daleko od toga da se u naslovu mogu proglasiti narodom u Banja Luci.

nikud nikam
5 godine prije

Ovaj puta članak ima krivu poveznicu. Zapadna policija. Sve policije rade iste metode. Obučavaju se ovi i u Rusiji i u Srbiji, a oni su poznati po tome da svoje demonstrante maze, daju im tople napitke, a one koji duvaju motaju im džointe da se smire. Dodo je američki čovjek od onog dana kad im se je zakleo na vjernost na onom nosaču aviona i Putin to vrlo dobro zna. Da ga hoće skinuti međunarodni predstavnik Incko ima bonske ovlasti za to bez ikakvih cirkusa po ulici. Mogao je bar ovog bolesnika Lukača smijeniti.

Slavonac
5 godine prije

Dobar clanak u dnevno.hr pise ko vlada BLukom.Djeca udbe sa Vanjom Spiljak.Samo porjekla crvene bagre i dobijete bogatase.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

nebi me čudilo da uhapse starog na dvadesetak godina zbog ubojstva u stilu pravih diktatora

ante vlašić
5 godine prije

nee služe više oni narodu od koga su izabrani… narod samo plaća njihove raćune …. bando lopovska koja služi oleogarhiji…. koja sve ima a narod je gladan i jadan..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI