Banja Luka – Zašto narod poručuje policiji: “Platit ćete za sve ovo!”

Dodik i policija
363 komentara

Mučne scene iz Banja Luke se nastavljaju. Davor Dragičević, čiji je sin David 18. ožujka 2018. pronađen mrtav na obali rijeke Vrbasa, nastavlja borbu za istinu. Policija Republike Srpske je prvobitno Davidovu smrt proglasila nesretnim slučajem utapanjem, da bi se, na temelju naknadne obdukcije, pokrenula istraga o ubojstvu.

Davidov otac već mjesecima prosvjeduje na ulicama Banja Luke tražeći odgovornost za prikrivanje kaznenog djela od strane policije Republike Srpske. Otvoreno je prozvao imenom i prezimenom neke visoke dužnosnike, te ih okrivio sa smrt svoga sina. Tragedija iz Banja Luke daje puno pravo svima koji žele znati što se ustvari dogodilo, a posebno obitelji Dragičević.

Policija Republike Srpske je uhitila Davidovog oca zbog neodazivanja na poziv primjenjujući prisilu, što je dovelo do novog “događanja naroda”. Tijekom prosvjeda uhićeno je više osoba na vrlo grub način, metodama koje do jučer nisu bile poznate u našim krajevima. Video snimke specijalne policije Republike Srpske otkrivaju detalje o kojima rijetko tko govori.

Policija je služba javne uprave kojoj je povjereno čuvanje javnog reda i poretka. Kao legalni represivni aparat jedne zemlje policiju možemo podijeliti u tri grupe: temeljnu, interventnu i specijalnu policiju. Na jednoj strani imamo obične policajce koji svakodnevno izvršavaju uobičajene zadatke, a s druge strane one koje angažiramo samo u “specijalnim” prilikama. Policajci koji su vrlo agresivno intervenirali u Banja Luci pripadaju JZP (Jedinici za podršku). Radi se o jedinici za osiguranje lica i brze intervencije pri MUP-u Republike Srpske.

Što možemo zaključiti prateći intervenciju specijalaca u Banja Luci?

Oprema policajaca, njihov način kretanja i organiziranja, strategija koju koriste i niz drugih detalja jasno govori da se radi o policiji obučenoj od strane zapadnih instruktora. U datim momentima, da ne znamo da se radi o Banja Luci, pomislili bih da smo na ulicama Pariza gdje policija na vrlo grub način guši mirne prosvjede žutih prsluka.

Specijalna policija Republike Srpske maskama (kapuljačama fantomka) krije lice. Ovo je “zapadni patent” koji rješava dva bitna psihološka problema.

Maska na licu rješava policajca društvene, susjedske i obiteljske stigmatizacije koja može utjecati na njegovu odlučnost pri izvršavanju zadataka. Dobar i miran susjed, otac i suprug bez maske, može lako postati agresivac s maskom u policijskoj odori. Ta ista maska nudi policajcu dozvolu za sve, pa čak i ono što ne bi smio nikada učiniti bez maske. Ona ga štiti i ohrabruje, te usput oslobađa osjećaja krivnje.

Drugi, puno gori i za društvo devastirajući zapadni patent, je način na koji se vrši prisila. Udarci koje gledamo u Banja Luci nemaju cilj smiriti “agresivne” prosvjednike, nego ih se želi ozlijediti. U svim policijskim priručnicima jasno piše da na već kontroliranoj osobi sva sredstva prisile moraju prestati.

Zadnjih mjesec dana u Parizu smo pratili francusku specijalnu policiju koja nemilice tuče žene i starce, pa čak i onda kada nisu ništa učinili. Sada slične scene gledamo i u Banja Luci. Već kontrolirane osobe na zemlji se tuku bez milosti, točno birajući mjesta na tijelu gdje su posljedice po zdravlje najgore i teško su uočljive. Netko ih je tome naučio.

Nije tajna, da su zapadni specijalni policajci pažljivo birani i angažirani. Već desetljećima se perfekcioniraju psihološki prijemni testovi s ciljem da se otkriju i zaposle osobe koje neće postaviti pitanje etike pri svome radu. Nerijetko se u redove policije provuku osobe kojima tu nije mjesto. Zbog toga se ne trebate čuditi kada pročitate vijest da je jedan ili više policijskih djelatnika uhićeno zbog pljačke, preprodaje narkotika, naručenih ubojstava i drugih kaznenih djela upravo u našoj regiji.

Zapad je osim “demokracije” našim zemljama regije uveo i način odabira represivnog aparata koji ne postavlja pitanja, a moral i etika mu nije jača strana.

Da budemo jasni. Policija je legalni represivni aparat kojoj narod svojim glasom daje legitimitet, međutim sve ima svoje pravno definirane okvire izvan kojih jedan časni policajac ne smije ići. Ako to pak učini, onda to nije policajac, nego osoba koja mora tražiti drugi posao.

Kako je onda trebalo smiriti “nelegalne” i “agresivne” prosvjede?

Do prosvjeda nije trebalo ni doći. Vlast Republike Srpske je pogriješila u startu. Trebala je odmah kazniti one koji su prikrivali nasilnu smrt Davida Dragičevića. Kako je moguće da liječnik danas tvrdi da se ne radi o ubojstvu, a sutra kaže da ipak sumnja u ubojstvo? Očito se neki osjećaju nedodirljivim i misle da im je sve dopušteno, pa čak i ubojstvo.

Gotovo da nema logike u optužbama kako su u sve umiješani visoki dužnosnici Republike Srpske, ali da postoji odgovornost za prikrivanje dokaza, nema sumnje. U ovom slučaju su mnogi trebali dobiti momentalni otkaz. Da je vlast u startu bila spremna kazniti odgovorne i pokrenuti objektivnu istragu, do prosvjeda možda ne bi nikada došlo.

A što je s drugom stranom – s prosvjednicima?

Svaki događaj ima dvije strane, tako i ova tragedija vezana za mladog momka koji vjerojatno nikada nikoga nije ugrozio. Nije moguće pratiti ponašanje policajaca, a ignorirati ponašanje prosvjednika. Doista, prosvjednici imaju pravo mirno prosvjedovati, što im je zagarantirano ustavom.

Policija kao institucija ne može biti odgovorna za sva ubojstva koja se događaju, a prosvjednici moraju znati da ulica nikada nije, niti će u budućnosti stvorit pravdu u društvu. Zamislimo što bi se desilo da nakon svakog kaznenog djela građani izađu na ulice? Gdje bi to vodilo? Vjerojatno u anarhiju i još veću agoniju.

Problem nastupi kada se tragedijom krene manipulirati. Kada određeni pojedinci ili interesne skupine pomisle da se radi o dobroj prilici za ostvarenje svojih ciljeva. Ne, ovdje se ne radi o optužbi oca Davida Dragičevića kojeg navodno financira strani faktor. Takve tvrdnje nemaju nikakve logike. Danas ne možeš dobiti ni lizalo, a da za takvo što ne sazna bar pet sigurnosnih domaćih i stranih službi. Vlasti Republike Srpske bi već odavno otkrile takvo opskurno financiranje, te bi vrlo brzo završile sa svim prosvjedima i s ocem Davida Dragičevića.

Potpis prosvjeda “Pravda za Davida” nije izmišljen u Bosni i Hercegovini. Dovoljno je par minuta na internetu kako bismo shvatili da se radi o dobro osmišljenoj strategiji korištenoj u velikom broju država. Agresivnost pojedinaca s obje strane se kanalizira prema sukobu.

Svi elementi su tu. Imamo ubojstvo koje se prikriva, policija se optužuje, a onda na ulice izlaze građani s uzdignutom pesnicom. U pet minuta smo pronašli više od deset identičnih slučajeva, a neka od njih vam i nudimo da pročitate: Pravda za Adama, Pravda za Theo,…

Pravda za Babacara

Pravda za feministkinje

Pravda za Adama

Pravda za koga

“Netko” programom policijske obuke bira i šapće specijalnim policajcima da s “maskom na glavi” mogu nekažnjeno raditi što hoće, a s druge strane ti isti guraju žrtve da se bune protiv pojedinih agresivnih policajaca. I jedna i druga priča dolazi iz iste kuhinje. Građani i policija se tuku i svađaju, umjesto da rade i grade.

Je li ovo početak kraja Milorada Dodika?

Milorad Dodik se očito okružio osobama koje će mu doći glave. Dok mu zapadni partneri preko bliskih, u životu još neostvarenih, suradnika šapću da se policajci trebaju ponašati odlučno i agresivno, ti isti zapadni partneri koriste svaki moment i svaku ljudsku tragediju za političku destabilizaciju svog “štićenika”.

I u slučaju Davida Dragičevića imamo sve što je potrebno za stvoriti sukob. Tužne roditelje koji s pravom traže pravdu za svoje dijete, pojedine policajce koji preagresivnim ponašanjem žele suzbiti prosvjede i na kraju obične ljude koji u svemu vide otpusni ventil za osobnu dugogodišnju agoniju.

Bez obzira što mislili pojedinci, Milorada Dodika je birao narod. Ne bude li radio u ime naroda, zasigurno će biti srušen od strane svojih zapadnih partnera, tako što će rušenje izvršiti upravo narod koji mu je ukazao povjerenje.

Što je rješenje?

Aktualne i buduće vlasti, bez obzira na stranačku pripadnost, moraju u budućnosti misliti na interes svih svojih građana. Svi građani čine jednu obitelj. Voditi računa samo o određenim članovima obitelji, kojima je sve dopušteno, ne može biti rješenje.

U slučaju “Pravda za Davida”, jedan razuman političar bi odmah odbacio sve loše policijske doktrine zapada, koje služe stvaranju sukoba u društvu. Pravni sustav bi osobe odgovorne za prikrivanje dokaza vezanih za smrt Davida Dragičevića, kao i pojedine agresivne policajce kazneno gonio i omogućio pravdu za sve, a ne samo za Davida. Pravda za sve je temelj zdravog društva. Budu li se političari oglušili na vapaje građana i policajaca koji pošteno rade svoj posao, sutra mogu očekivati i druge prosvjede.

Pojedini policajci s visokom razinom testosterona koji misle da im je sve dozvoljeno, neka se spreme i odu ratovati protiv terorista ISIL-a. Tamo će biti posluženi kao nigdje do sada. Postat će istinski heroji u očima naroda i u očima svojih najbližih. Maske im više neće trebati.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Alen
Gost
Alen

Policije se obucavaju na zapadu , sudci i tuzitelji isto ,vojska takodjer, za politicare da ne pricam , zapadne banke nam doziraju tek toliko da smo živi i nesretni, ambasade su tu i sve to fino nadgledaju a narod se vrti oko svoje ose nesvjestan stvari sto se oko njega dogadjaju i ko kolo vodi i kuda…

Mat
Gost
Mat

Alene odlican osvrt,ali ponudi I …..rjesenje.

Moreno
Gost
Moreno

Mat Rješenje je očito, ali teško izvodivo. Budući da živimo u inverziji stvarnosti triba se samo vratit u stvarnost odnosno radit obrnuto od onoga šta nam se čini kako bi tribalo, a za to triba kritična masa onih kojima se svijest prominila

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni

Gasit TV, odbacit internet i sve mobitele. Okrenit se zajednici. Malo vjerovatno.

Alen
Gost
Alen

Prije rjesenja se treba zapitati kome ponuditi rjesenje . Očigledno je da ljudi vole zapad , imaju vjeru i nadu da ce zapad da im rjesi sve probleme ili ce da odu na zapad i tako sami da rjese svoje probleme.. Isti taj zapad im je vec ponudio rjesenje , dodjite na zapad.. Ko se je zapitao ,postoji li ista bolje od zapada ? A titanik tone… Bice ti dovoljno da imas rjesenje sam za sebe , i to je ogroman uspjeh..

kiki
Gost
kiki

Ovo je jedan od najmudrijih komentara koji sam ikad pročitala….

Dunja
Gost
Dunja

HVALA

cogo
Gost
cogo

mat dok je narod tako pasivan ce se to i događati ,,svake godine vise i vis e,,i dok biraju takve kao je dodik onda se ne cudi.kad dobiju vlast neljudi krvavih ruku koji vole krvav i prljav novac je to tako ,,ne place mi se po jugi ali tada smo imali neku cast i moralu ,,i zlocinci su bili kaznjavani a danas su zlocinci na vlasti po vecini ex jugo drzavama ,,i tu gamad jos biraju i podrzavaju ,,znaci sa narodom nesto ne valja ,barem vecinom njih

tihobl
Gost
tihobl

Prvo treba preimenovati policiju u miliciju. Kriminalci bi zacas bili pohapseni, a dovoljna bi bila jedna patrola da kaze razlaz i da sorosevci nestanu sa trga u momentu.

Dunja
Gost
Dunja

Pošto sam matora i dobro pamtim i miliciju, mogu reći da bi bilo bolje, ali ne mnogo….

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Alene+

Krkan
Gost
Krkan

Alene oprosti

Acrobat
Gost
Acrobat

Alene potpuna fula! Tacno je da su Dodika NATO tenkovi dovukli na vlast – ali to je bilo davno. Preko 10 g. je Dodik na ruskoj sisi i valjda je nesta od njih naucio.
Zasto niko ne kaze istinu: pokojni David je bio haker i usao je u dealove droge vrha policijske strukture na celu sa Draganom Lukacom (u Banja Luci je javna tajna saradnja policije i glavnih dealera droge). I to je morao platiti glavom.
A zasto Dodik ne istjera istinu na vidjelo? Zato sto bi tada morao otkaciti Lukaca, a ovaj previse zna o Dodikovim i ratnim i poslijeratnim mešetarenjima (posebno sa tajkunom Stankovicem). Zato ce politcko policijski vrh RS-a igradi zajedno – sve do samog kraja.

Milanče
Gost
Milanče

istina..

tihobl
Gost
tihobl

Bio je haher ko i ti. Znao je otici na FB, YT i word.
Prodaj vaskoviceve spinove na nekom .ba sajtu.

Savio
Gost
Savio

Aj ne mlatite, cuj kakovao policiju.
Pa SAD i njihove sluzbe prisluskoju i nadziru ciitav svijet, i njemacku kancelarku, a kamoli Dodika. Da je tu bilo kakvih informacija koje se mogu iskoristiti protiv polocije RSa i Dodika SAD bi to davno proslijedio opoziciji RSa, i iskoristii bi te informacije da smjene proruskog Dodila koji blokira ulazak BiH u NATO.
Posto nema nicega, onda izmisle pricu da je djecak hakovao nesto, mozes mislit…
Da je bilo sta da se hakuje, za to bi SAD odavno znao, i bilo bi iskoriateno.
Ta prica o hakiranju je besmislica, stvaranje vjestackih motiva da se da neki razlog zasto bi uopste policija ili vlast RSa ubila nebitnog djecaka.

Sardelino
Gost
Sardelino

Svaka policija može ubiti svakog.Bilo kada I bilo gdje.Ne treba razlog.Dovoljan je I krivi pogled ili krivo izgovorena riječ.
Puno je policajaca sa kratkim fitiljom.

tihobl
Gost
tihobl

Tacno je da policija moze ubiti svakoga. Ali reci ti meni da li postoji toliko glup policajac da les baci u sred grada u potok? Recimo da policija ubije nekoga bez svjedoka. Zar mislis da nisu u stanju da uklone les da nikad ne bude nadjen? Nema lesa, nema istrage, vodi se kao nestali sa stotinama drugih koji jos uvijek nisu nadjeni. Postoji li toliko glup policajac da nebi znao ukloniti tragove?

Dunja
Gost
Dunja

:))) Asanž i vikiliks u jednom ???!!!!!! a da se uozbiljimo,ovo NIJE film…..

fenix
Gost
fenix

Ovi demonstranti su u velikoj mjeri izgubili potporu javnosti sto god tko mislio cijeli dan u BL ih je bilo samo 150-200 ljudi maksimalno. Sto se tice ove grupe jeste nastala na tragediji ali gledajuci siru sliku potpuno je neosporno da imaju podrsku od raznih NGO kao i njihov slogan “pravda” takodjer i stisnuta pesnica simbol pokreta otpora. Policija nije uopce postupila toliko agresivno u nekim momentima jest ali ne stalno pogotivo sto su demonstranti da bi uzbudili javnost namjerno usli u dvoriste najvece crkve u BL ocekujuci policijski napad sto je na kraju krajeva poprilicno svetogrdje da se politicki mitinzi drze u dvoristu crkve. Ovo ima veze najvise sa NATO jer su vlasti RS odbile MAP program za nato pakt a NATO- u se zuri da popuni prazninu na Balkanu jer su Rusi vec zavrsili posao u Siriji evo vec ulaze u Manbij a govori se i u ostatak SDF teritorije a Turci jos ne napadaju takodje postoje neke informacije da se Rusi spremaju uci i u Libiju. Sve ovo treba gledati u kontekstu toga.

Alen
Gost
Alen

nato ,nato i nista drugo.. Sve price se sad vode samo oko toga ..Komsic eno izjavljuje da je pitanje nato-a ,pitanje svih pitanja u BiH…

fenix
Gost
fenix

Naravno iza svega stoji Nato nije slucajno da samo dan nakon odbijanja Map programa za Nato demonstranti na celu sa Dragicevicem pokusavaju uci u Narodnu Skupstinu RS i onda policija RS odlucuje da pocisti trg(sto su uradili veoma uspjesno a pogotovo sto su sklonili simbole obojene revolucije koji su demonstranti postavili). Samo mogu se oni natezati koliko hoce izgubili su velikim dijelom podrsku javnosti jer ih je bilo jako malo cijeli dan. Za danas su opet najavili proteste i to u dvoristu crkve u BL simbolika?.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Alen zna o čemu pišeš feniks@.Ali pogledaj neke druge komentare. Uzalud trud, džaba sve.

dunja
Gost
dunja

Nije uzalud, ako su iskreni naivci, setiće se da im je pojašnjavano i da su prevareni….

Alen
Gost
Alen

Svakako da je simbolika , i to kakva..

jupiter
Gost
jupiter

komsic je lajavi krelac !!!

Alen
Gost
Alen

Ma jest on lajav ali bitno je da smo culi sta ih zulja.. Zato je dobro da je lajav..

eu kolonija
Gost
eu kolonija

potpisujem. usaid plaćeni novinari iz federacije su činili okosnicu ovih prosvjednika. teroristi iz sirije bježe u bih I na zapad. mogao bi ih vlado poganjati I u bih pa su se ameri prepali

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Nisu EU kolonijio iz Federacije glavni. Vlada Trišić i one bitange sa BN Tv su glavni pokretači svega. Na istom platnom spisku su kao i Slobodan Vasković, onaj ološ sa portala Buka.BL,onaj patološki mrzitelj sa centralnog dnevnika Face Tv koji ovo radi iz čiste mržnje prema svemu srpskom, tako da je za njega lako?(neću ološu ime napisati) BN je najopasniji jer je najgledaniji.Svoju nečasnu rabotu prikriva patriotizmom, njegovanju tradicionalnih vrijednosti, pravoslavlje i ljubav prema Rusiji.Zbog navedenog je najgledaniji u RS-u pa to maksimalno zloupotrebljava i kreira linč… Bitange. Ko ih ne zna..?

eu kolonija
Gost
eu kolonija

trišić napiše tekst na bn tv pa ispod teksta napiše 400 komentara u ime 400 “komentatora”. niko drugi osim trišića nemože objaviti komentar na bn tv

Odisea
Gost
Odisea

Najgledaniji,nečasni…koliko kontradikcija,izgleda imaš problem sa osobnošću kad di tako kontradiktoran

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Odisea, problem sa disleksijom ili..? Pročitaj ponovo ali pažljivo. Molim te.

Savio
Gost
Savio

Sta je tu kontradikcija ?
I CNN je bio najgledaniji i najnecasniji.

Nego, koliko ja znam BN nije najgledaniji u RS, ili se varam?

Acrobat
Gost
Acrobat

Te tvoje bitange sa BN-a su jučer i danas imali gledanost 40%, a RTRS 10%!

maca lutic
Gost
maca lutic

AcroBot jesi ti smijesan.Nadaj se da ces svojim pisanjem osim butera da dobijes namazan mileram i koju markicu pride,i nadaj se da ces svojim upornim neistinima doprineti nesto zbog cega ces profitirati.Znas koliko botova je u zadnjoj godini napustilo nase prostore i otislo za evropske zemlje,cekali,pisali, lagali,nadali se nesto da ce da promijene i kad su im crijeva betonirana ostala od suvih sendvica rijesili da sve batale i otisli.Ti si tek jedan od novih ali takva je i tvoja sudbina uskoro.

Рашо
Gost
Рашо

ВН тај дан незасужује критику.Тај дан нигде и ништа о догађајима на Тргу Крајине није се могло видети на РТРС-у,а чији је то ” јавни” Сервис?А тај дан ни градоначелника није било да се јавности обрати,боли га уво шта се у његовом граду у самом центру догађа.

Tadmur Palmorović
Gost
Tadmur Palmorović

Rašo,navedi jednu javnu televiziju na svijetu koja nije pod kontrolom vlasti?!Jednu…!Tako je i RTRS Dodikovo vlasništvo.Jasno kao dan ali nemojte mi više o BN – u ko” Boga vas molim.Stalo je Suzani,Vladi i Siniši do pravde i Davida i Davora i slobode ?!?Moš* * misliti.Prenosili čitav dan jer su plaćeni.

Рашо
Gost
Рашо

Делимично се слажем,ипак сматрам да је “јавни севис” или можда градоначелник требао одвојити бар нешто времена и јавности се обратит а прећутиват а ћутали су 9 месеци и то је за мене неодговорно понашање како ртрс-а,Владе а и градоначелника,такав догађај није обични саобраћајни( који се често чак и директно преноси) прекршај да се једноставно јавност не обавештава.За тај дан ВН свакако заслужује похвалу ,јер многи би тај дан остали без извештаја о тако важном догађају.Чак и неки страни медији беше бржи са извештајем него ртрс,а колко се сећам то и није први пут.Леп поздрав.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Hvala Bogu da neko napiše komentar a da info nije pokupio na Face Tv ili BN. Bravo feniks.

smart tool
Gost
smart tool

Trebamo PTPC gledati…i sve uspjehe Dodikove vlade…pljuc

Tadmur Palmorović
Gost
Tadmur Palmorović

Niko ovdje ne navija za Dodika niti RTRS.Valda je to jasno.Pljuc??

Acrobat
Gost
Acrobat

Tadmure za za koga navijaš – za Rusiju, dakle!? Tako brate želiš da i najgori nad nama preuzmu vlast samo da je nad njima ruska šapa.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Za Akrobata i ekipicu:hoću da vidim kako je kad te lupa ruska šapa jer 30god. milovanja zapadne ručice po mom obrazu je previše.

Alen
Gost
Alen

Acrobat = Željko 🙂 🙂

eu kolonija
Gost
eu kolonija

jedan od prosvjednika je vlasnik portala žurnal info financiran od strane usaida iz tuzle bojan begić. I ostali su slični njemu a onaj koji je od samog početka tvrdio da zna tko je ubio davida dragičevića slobodan vasković inače zaposlenik zapadnih agentura na poziv tužiteljstva pobjegao sa obitelji u inozemstvo. inače na prosvjede najviše pozivaju američki plaćenički mediji u bih a najviše bhrt koji je pod utjecajem američkog veleposlanstva. tko poznaje strukture u bih zna da je tužiteljstvo pod zapadnim utjecajem a osim policije republike srpske u koju prosvjednici ne vjeruju ima sipa koju kontrolira vijeće ministara a samim tim kadrovi oporbe iz republike srpske iz sds-a I pdp-a. ovo je klasični pokušaj obojene revolucije u režiji američkih I drugih zapadnih agentura.

Acrobat
Gost
Acrobat

A čiji su zaposlenici Dževad Galijašević, Miroslav Lažanski, & camarila sa RTRS-a?

kiki
Gost
kiki

O čem ti pričaš? Tu dvojicu u istu rečenicu? Dževad je pametan čovjek, a taj antipatični Lazanski, minimalno 3,4 dana nakon događaja, ‘objašnjava’ nešto, i to onako kako se njemu čini…

Ožalošćen nad internetom
Gost
Ožalošćen nad internetom

halooooo akrobato… dževad galijašević je jedan od najvećih južnoslavenskih sinova XXI stoljeća, koji se uspješno i znalački bori ne samo protiv američke okultno-političke mafije već i protiv islamista!!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Advokat Davora Dragičevića je sinoć na TV BN rekao da se oglušio da dođe na saslušanje, pa su ga htjeli privesti i bježao je, Tek su ga na trgu uhapsili, jer je dotle bježao i tamo mu je bio automobil. Sarajevski mediji i na društvenim mrežama pokušavaju da progurati priču da su došli specijalci Srbije u RS, što je glupost. I s pravnog aspekta, on prije svega što je inscenirao nije bio u svojstvu “uhapšenog”, nego “privedenog na saslušanje”, što može potrajati sat ili dva, da nije pravio urnebes.

Koba
Gost
Koba

Dali su prijavili prosvjede? Da ovako nešto pokušaju u USA ili Rusiji polomili bi ih ko zmije. Kulminacija ovih prosvjeda bila je za izbornog mjeseca s očitim ciljem izazivanja reakcije postojeće vlasti i uticanja na izbore. Ambasade i OHR su otvoreno pomagali, a Britanci su, opet otvoreno, pojačali svoj kontigent u BiH dodatnim trupama za specijalni rat. Usprkos svemu Dodik i koalicija su potukli oporbu.

Busola
Gost
Busola

Da baš Navalni i ostali kriminalci najavljuju prosvjede ili one kokoši Pussycat riot

Dovoljno je pogledati sjednicu njihovog parlamenta i doći do zaključka kako su na vlasti tipični kriminalci.pogledao sam video onog mladog lika i čovjek im govori istinu a oni pljuju i reže…

Oporba ne postoji osim nešto mladih ljudi sada koje plaćenici kako mi se čini opstruiraju. Svaka sličnost sa HDZ-OM u Hrvatskoj slučajna.

Nato, nato ovo ono realno nema koristi NATO-u ako ne bude ljudi… Baze ionako već odavno imaju po cijeloj BiH , a Zapad financira cijeli politički sistem trule BiH i plaće dolaze korumpiranim političarima sa Zapada. Neka se krene Dodik financirati bez love sa tog Zapada pa bi mu možda nešto i vjerovao. Ovako običan glumac

Rata ne može biti ako nema ljudi zato se ljudima na Kosovu ne daju vize, jer oni kriminalci sa Kosova ne bi više mogli režati, nebu imali narod iza sebe…

Koba
Gost
Koba

Prava oporba ima jasan program. Svaka vrsta pobune je legitimna ako je sistem postao nepodnošljiv za kritičnu masu ljudi. Ovaj sistem je defektan, to je činjenica, a oporba umjesto želje da ga mijenja ide nasilno zamijeniti njegovu vrhušku s ciljem postavljanja neke svoje neodređene. Ako nemaš alternativu sistemu i ne želiš ga mijenjati onda poštuj njegova pravila. Dodik ih je tukao na izborima legalno i legitimno, pred svim povecalima tvz međunarodne zajednice koja ga svim silama želi maknuti. Zašto? Zato što im je rekao NE i opstao. Prošlo je vrijeme kad je faraon iz OHR-a smjenjivao legalno izabrane poslanike, nametao zakone i mijenjao ustav kako mu se ćefne. Što se to sarajevskoj čaršiji i liberalnim medijima ne sviđa baš me briga.

Busola
Gost
Busola

Kakvi programi u uništenom društvu, koda slušam HDZ-ovce.

Napisao sam ne stotine nego tisuće stranica programa za ŽZ , na početku za Lesara i sve ostale stvari i uvijek priča ista nemaju program ovo ono. Od tih tisuća stranica ti koji kritiziraju nisu pročitali 2 stranice…

Mene boli briga i za Dodika i za ostale , samo ako je ljudima alternativa Dodik , Čović, Izetbegović … bolje da odmah kupe prnje jer će biti u BiH obični jadnici koji će npr. pri zaustavljanju automobila tražiti od stranca 20 maraka mita…

Koba
Gost
Koba

Program s jasnim “što da se radi”. Bez toga nema promjene već samo reciklaža postojeće politike. Dok se ne pojavi svijest, pa s njome i snaga koja će srušiti postojeći sistem i zamijeniti ga efikasnijim na korist širokim masama stvari će ostati iste. Europa će se okrenuti socijalizmu i moralnim tradicijama ili će se nastaviti putem američkog kapitalizma i liberalizma u barbarizam srednjoamerickog tipa.

Koba
Gost
Koba

Što se BiH tiče tu rat nikad nije zaustavljen, samo su puške zasutjele. Silama to potencijalno bure baruta treba i to je izvoriste većine problema. Dok se etničko pitanje ne rijesi, stranci odu to će biti država slučaj.

Busola
Gost
Busola

Nitko ti tamo više nije spreman za rat. Niti 20% mladih ne bi išlo u rat, dok 90-tih je bilo spremno preko 70% mladih ići u rat za svoju stranu…

Isto je i u drugim republikama, mogu političari pričati što žele , ali oni više nemaju ljudstvo za rat i to jako dobro znaju ovi na Zapadu. Imaju stare ishlapjele ljude koji su još u ratu i ratuju u medijima, na internetu po kafićima, jer dobro žive od toga ili liječe svoje komplekse što su sve ove države upropaštene …

Koba
Gost
Koba

Ja sam, relativno, mlad i ne slažem se. Ovdje otrov još kola venama. Što su mlađi to su agresivniji. Hrvatska je cijela, više-manje, etnički čista pa razumijem tvoje nerazumijevanje problema, ali ovdje je to realnost.

Belegija
Gost
Belegija

To je razlog vise da BiH udje u NATO, da mladi narastaj ako nista nebi ponovio historiju prethodnih generacija.

Busola
Gost
Busola

A i ti melješ gluposti Belegija , a Turska i Grčka oko Cipra se nisu “slučajno” sukobile uz velike žrtve i nikada stvoren mir , a oba dvije države u NATO-u. NATO dapače nije jamac nikakvog mira , već obična prekopirana organizacija skup država kao prije 2 svjetskog rata što su Nijemci skupljali saveznike.

Da bar sreće da ljudi nisu brijali na Zapad (bili svoji i nesvrstani …) nikada se ne bi desile po meni 80-te i 90-te…

Belegija
Gost
Belegija

@Busola: A sta je alternativa ? Nesvrstani ? Eto Putin ce nam svojim proxy, hibridnim ratovima i bacanjem sjemena zla medju narodima i narodnostima u vidu MIG-ova, smerceva i sl. sranja donijeti mir i to samo sa jednim ciljem da slucajno nebi se na ovim prostorima pojavila americka baza sa anti-balistickim projektilima, koja bi mogla ugroziti Rusiju. Bolje da mi ratujemo ovdje nego da se Rusija osjeca ugrozeno. Kakav predivan plan i nikad jeftinija krv na Balkanu … Za sve zemlje na Balkanu koje nisu u NATO bi bilo bolje da budu, radi sigurnije buducnosti svih nas na ovom podrucju i garancija da se dogadjaji iz proslosti nece ponoviti, a svi oni koji zele da se mi medjusobno zavadjamo i ratujemo trebaju biti nas zajednicki neprijatelj ma ko on bio. Ako dodjemo na taj stepen svijesti moguce da nesto bude od nas, ali cisto sumnjam jer dosta je domacih izdajnika koji rade za tudje interese a ne svog naroda … Mito i korupcija su cudo …

Alen
Gost
Alen

“Ja sam, relativno, mlad i ne slažem se. Ovdje otrov još kola venama” – a jel j.ebes ista ? Stari narodni lijek za istiskivanje otrova…

Koba
Gost
Koba

To kućni ili mahalski odgoj.

Alen
Gost
Alen

Pa ne znam sta da ti kazem na tvoju pricu o ljubavi,suzivotu i potocima sreće koje osjecas ziveci sa ostalim narodima .. Takon si negativan da sam pokusao sa narodnim lijekom ..

Koba
Gost
Koba

Di su ti kvačice?

Koba
Gost
Koba

Iako su nas oni koji se bore protiv cenzure i nikada sami ne cenzuriraju, ipak, cenzurirali odgovoriti ću ti na post u kojem si naveo da tvoja raja Bošnjaci glasa za gospodina komšića usprkos tome što se kandidira za predstavnika hrvat iz razloga što je najbolji. Najme mojoj raji Srbima iz RS-a se posebno sviđa gospodin Dževad Galijašević. Kažu borac za BiH, oficir,čovjek patriota voljeli bi da se kandidira za prestavnika Bošnjaka u RS i rado bi glasali za njega. Ali ipak, usprkos svojoj želji, to ne bi učinili. Stvar časti i čojstva. I na kraju krajeva to ne bi bilo dobro za ugled i stabilnost Republike Srpske. No da dotični po uzoru na Nerkeza Arifhodžića koji često zanonići u jednon,a probudi se u sasvim drugoj naciji doživi preobraženije i postane Srbin, te se kandidira na poziciju određenu za Srbina sigurno bi punoga srca i mirne duše glasali za njega.

Busola
Gost
Busola

Što ovdje neću pročitati ugled i čojstvo Republike Srpske. Ta paradržavica u državi kao Kosovo je toliko ugledna u svijetu , sa takvim entuzijazmom stanovnika da jedino im Kosovo može pozavidjeti. Ništa bolje nije ni naša hrvatska ni bosanska strana.

Još jednom čast i čojstvo 😀

Koba
Gost
Koba

Bravo moj Busola ugazio si u samu srž našega problema. Vidiš ta Republika Srpska, uz HZHB i alijinu R-BiH, je konstituent današnje Bosne i Hercegovine. Znači bez RS nema ni BiH. Ako voliš i poštuješ državu Bosnu i Hercegovinu moraš voljeti i poštovati Republiku Srpsku, njene simbole i političku volju naroda koji tamo živi. Naravno ljubav nije neophodna, ali poštovanje jeste. Narodi BiH će morati učiti i izučiti greške svojih predaka, ako to ne urade osuđeni su ih ponavljati.

kiki
Gost
kiki

Ja bih glasala za Galijaševića da se kandidira u Hrvstskoj.
Zašto ti nebi? Stvarno si me iznenadio. Pošten čovjek će se uvjek dogovorit sa drugim poštenim.
A do sad nisi naučio da te ‘tvoj ‘ može zaj*?

Koba
Gost
Koba

Ekipa iz HSP-ova bi rado popunila listu Srba u saboru RH nekim svojim “Srbima”, no progresivni zakon ih u tome spriječava. Vidiš nije problem u boji kože, visini, debljini, nacionalnoj pripadnosti osoba koje predstavljaju određenu skupinu AKO i samo AKO ih je ta grupa sama izabrala.

Acrobat
Gost
Acrobat

Dodik je štampao 500 hiljada višlka listića!

tihobl
Gost
tihobl

Acrobat:
Dodik ubio Davora – Dodik stampao glasacke listice.
Vama u SDS Mektic je glavni mislilac pa zato svi ponavljate njegove grandiozne misli.

Kao prvo Dodik ne stampa listice, vec CIK, kao drugo uvijek za RS odstampaju 500.000 kom viska za svaki slucaj ako bi bila izlaznost 100%.

Sta je sledece: kad stegne mraz okrivicete Dodika za globalno zatopljenje?
Daj, pokusate smisliti nesto u sta bi se moglo povjerovati.

kiki
Gost
kiki

” Nato, nato ovo ono realno nema koristi NATO-u ako ne bude ljudi…”
Ma nemoj?
Što će mu onda baze iz drugog dijela rečenice?
A na Kosovu, kao i svugdje na Balkanu, narod ne podržava vlast…osim određenih kategorija, u njihom slučaju, sud za takve se bliži.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

igi nedaj se prevariti
Postoji samo par nacija na svijetu: bogati, siromašni, pošteni, nepošteni, političari, “stoka sitnpg zuba”, bankari, vojnici, tajna društva, crkva . Sve drugo su izmišljotine koje koriste neke od spomenutih “nacija” zlorabe druge od spomenutih “nacija” i to rade fenomenalno uspješno.

Gumiflex
Gost
Gumiflex

@Dub Miroslav
Dobro je, da si to napisao, jer mnogi to gube iz vida, a time ujedno pokazuješ, da su ovdje još prisutni igrači poput tebe koji ne pristaju na zamjenu muda za bubrege.
To je dobra vijest u moru sranja.

ZEN
Gost
ZEN

Novi rat na Balkanu i Svijetu voditi će se između elite i naroda. Moramo ustati protiv onih koji na nas racun zive dobro i protiv njihov satelita. Previse je onih koji žive lagodno jer su povezani s vlasti i elitom. Previše je onih bogatih koji izrabljuju svoje radnike od 7 do 4 pa onda na veceru s lokalnim političarom kako bi se dogovorio neki biznis i ubacio kovertu u torbu. Toliko je ljudi koji su direktno ili indirektno svjesno ili nesvjesno povezani s elitom na vlasti. Ljudi jednostavno nisu svjesni. Da li ih treba osudjivati zbog tog, kolilo god zvucalo grubo DA. Zašto to kažem. Zato jer sam 222 puta čuo kako ne žele pričati o ratu. O novcu o raznoraznim stvarima jer eto to njih ne zanima ili nemogu gledati slike iz Sirije a nisu ni svjesni da moraju, jer će to što se dešava sada negdje drugdje doći jedan dan kod nas a mi to nećemo znati prepoznati, primjer rat 90tih i sve što se dešavalo poslije. Jako me zabrinjava nesvjesnost i indifirentnost ljudi prema znnju i informacijama. Meni je žalosno kad vidim da mladi u Bosni još uvijek broje zrnca, al to nije naša krivnja to je krivnja društva i obitelji. Ali ipak priče kao što je ova daju nadu. Kada zbog jednog mladog života ustanu svi sa sve 3 strane tu su vidi nada, a u zraku se osjeti ta nevidljiva nit koja nas sve spaja. Eh kad bi se tek oslobodili političke i financijske elite i okova kleraa gdje bi nam bio kraj. Stavite u sobu 4 zapadnjaka i s njima bosanca srbima hrvata, onaj koji će se isticati će biti naš. Područje ex yu je jedna od energetskih centara zemlje. Ako Vas zanima zašto smo toliko mali a sportski tako uspješni eto Vam odgovor, i to je samo jedan primjer. Guje su to znale kad su nas isli huskat pa dijelit.

Sretan Božić svima koji slave i koji će tek slaviti.

nonwo
Gost
nonwo

Kad ljudi “ustaju” moraju ubuduće znati za što i protiv koga ustaju…Inače će ponovo biti iskorišteni kao “korisni idioti” ,instrumentalizirani za tuđe interese.Svoj protiv svoga,…za drugoga…To se više nikada ne smije dozvoliti..Zato,pamet u glavu…
Sretan Božić svima,također.

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik

Vrtis se k’o macak oko vrele kase, i posredno odajes pocast korisnim idiotima organizovanim od stranih ambasada i ljudi koji su u njihovoj sluzbi.
Samim tim podpadas pod ‘nase’, htio ti to ili ne.

Histrion
Gost
Histrion

Nema se kamo pobjeći. Agonija društva svugdje. Ljudima su podrezanih osjećaji
milosti, pravde, suosjećanja.

cogo
Gost
cogo

ne treba bjezati ,,neka se junak nađe i pocne ,,ljudima je svega toga dosta ,,samo treba prava iskra da se digne narod,to sto politika radi posle raspada juge je jos veci genocid nego je bio sam taj rat ,,na vlas su dosli oni koji u jugi nisu imali muda ,,sad kazu svoje pravo lice a zmanipuliran bedan narod jos podrzava te zlocince i kriminalce ,,i saj su poceli da vas bijejo a doci ce i dan kod budi streljali na vas ,,

barba tonći
Gost
barba tonći

EVALA kuvaru,nisan niki yugos ali ti mogu kaza da si sve pošteno reka, da mogu opizdija bi ti 100 +

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta

Odličan tekst.
Bravo autoru koji je tešku i komplikovanu temu uspio da opiše na dobar način. Bez pristrasnosti, uzimajući u obzir kompletnu sliku dešavanja.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Nije dobar tekst druže. Svi, pa i ovaj (po inicijalima vidim novi autor) nije napisao par redi u inače opširnom tekstu ko je bio taj stradali momak(Laka mu zemlja i Bog da mu dušu prosti) Čim se bavio, otkud baš on?Koliko je ljudi ubijeno na ovakav način i iza njihovih roditelja nije ovakva mašinerija. Zašto nije napisao niti on niti ona izdajnička gamad sa BN-a šta je sa policajcem koji je cipelaren na podu, je li on nečije dijete, a fantomke neću komentarisati. Epska glupost, pa i FSB i Alfa tim ih koristi. Ne branim postupke Laktaške kamarile, ubice se moraju naći ali tako isti mora se stati na kraj plaćeničkoj bandi sa trga Krajine.Teks je pristran, samo dobro upakovan.

igi
Gost
igi

tadmure svaka tvoja kao u …njegoša….

Jole
Gost
Jole

Tadmure tekst je odličan jer se ne bavi Davidom i Dodikom, već pravim problemom. Ti si izgleda Dodikov glasač, što cijenim ali za biti objektivan treba problem sagledati sa svih strana. Ti u tekstu tražiš sebe.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Daj Jole uzmi se u pamet. Kakav Dodikov glasač? Nisam ničiji glasač već 15god.Stojim da je tekst pristran. Pogledaj simboliku sa trga, stisnuta pesnica, pogledaj medije gdje “prosvjednici” gostuju,pogledaj koji vaši Hr portali i TV prate “pravednike” a ovdje čitamo o fantomkama. Pa zar policajac koji hapsi dilera treba biti otkrivena lica pa da ga sutra neko masakrira na ulici ili ubije. To su isti ljudi koji su bili na trgu. Je li treba doći i reći da će ministru sjeme zatrti.. Daj Jole…

Jole
Gost
Jole

Tadmure izgleda da ti članak nisi ni pročitao. U članku upravo piše to što ti govoriš, samo što si zaslijepljen i tražiš otvorenu pristranost ovog portala.

Je li činjenica da je mladić ubijen? Je li činjenica da je netko pokušao prikriti tu činjenicu?

Što je onda pristrano u članku?

Sramotno je to što si usporedio prosvjednike s dilerima i ubojicama. Zar ne vidiš da tu imamo policajce bez maski?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Sramotno? Sramotna je zloupotreba nečije smrti, tačnije djeteta od 20 i neke god. Nisam zaslijepljen, očito je da ti jesi jer ne čitaš sa razumijevanjem. Znam ja dobro da se na proteste ide bez fantomke samo sa kacigama, štitovima. Neka je tebi na sramotu što izvlačiš iz konteksta ono što nisam napisao. Znaju skim imaju posla, ko ih posmatra, zato i imaju maske. Je li ga ubio D. Lukač? Tom istom Lukaču na megafon poručuju sa bine i ispred parlamenta da će mu sjeme zatrti. Ti to ne znaš jer čitaš Avaz i BN i telegraf, ja znam. Ne tražim pristrasnost portala, nego malo više objektivnosti. Riječ je o ovom tekstu, a ne o portalu. Ostavi se manipulacija Jole.

Gumiflex
Gost
Gumiflex

@Tadmur
E sada si stvarno pretjerao Tadmure, zahtjevom da se Jole ostavi manipulacija. Nemoj nikada ljudima oduzimati njihov značaj.
Kada bi mi bili ozbiljni i razumni ljudi, a nismo, cijela situacija u u BL bi se mogla opisati jednom rečenicom: “U BL se događaju prosvjedi koji su podmazani interesima stranih elemenata, a kao povod je iskorištena tragična sudbina jednog mladog čovjeka i evidentna traljavost i nesposobnost policije u vođenju istrage oko utvrđivanja činjeničnog stanja.”

Ono što traži Davidov otac je u ovim okolnostima nemoguće. On traži pravdu. Pravdu mogu sprovoditi čestiti i kompetentni ljudi, a ne ulica ili stranački puleni kojima dirigira netko izvana.
To vam je začarani krug u kojem živimo i zato Davidov otac neće dočekati pravdu, čak i da se 17 puta promijeni vlast.
Onoga dana kada je David nesretno izgubio život, umro je i njegov otac. To zna svaki roditelj i nitko mu ne može zamjeriti što krivi vlast ili Mjesec za smrt svojega sina.

nonwo
Gost
nonwo

Gumiflex@,točno.

Tadmur Palmorović
Gost
Tadmur Palmorović

Ko je rekao da roditelj ne smije znati ime i prezime ubice svoga djeteta ?Niko.Slažem se da je roditelj ubijen zajedno sa djetetom.Znam da onda ogorenčeni roditelj ne bira sredstva ali šta je sa ovima oko njega? Što se tiče Joleta on je mene optužio da lažem,da sam Dodikov glasač itd.Eno ,dole je okačio link Draškovog hapšenja ,koje i nije od jučer jer Stanivuković voli glumiti Pernara pa blokira saobraćaj ispred vlade RS.Jučer je presjekao žutu traku i vidi se ko ga vodi ali ja ne kačim nikakav video ovdje i ne da mi se više natezati sa ljudima koji preko medija bolje znaju od mene šta se tamo dešava a bio sam na desetine puta na platou trga Krajine i sve vidio.

Gumiflex
Gost
Gumiflex

@Tadmur
Molim te, da moj prijašnji odgovor upućen tebi pročitaš još jednom i bez žurbe. Nemoj si dozvoliti površnost i tumačenja naprečac. Pravdanjem svojega odnosa spram Joleta, pokazuješ da nisi uhvatio nit mojega odgovora. Bilo bi ponižavajuće za obojicu, kada bih morao pojašnjavati napisano, pa te molim, da spustiš loptu i čitaš s razumijevanjem.
Važem svaku riječ koju napišem, pa učini i ti napor glede razumijevanja napisanog.
Ne ulazeći u suštinu onoga o čemu piše shumadinac, stoji njegova tvrdnja, da je potrebno temama prilaziti bez emocija.

Dunja
Gost
Dunja

Znate nekog ko je bez emocija??? ne valja biti bez, treba ih bolje kontrolisati, jer lako zavedu…..

Gumiflex
Gost
Gumiflex

@Dunja
Dunjo moja slatka, samo jedna mala žličica tvojega slatkoga i već naviru emocije. Što si zapravo htjela pitati?

Savio
Gost
Savio

Tadmur je apsolutno u pravu. Ja zivim u RSu, i moja koleginica sa kojom sam nekada isao u gimnaziju, sada radi kao novinarka za internet portal koji dan i noc pljuje po Dodikum i neprekidno doraira temu “pravda za Davida”, ona mi je rekla otvoreno da ih finansira ambasada SADa u BiH i diktira u kom tonu ce da pisu i protiv koga…

Ovo je pokusaj prodane opozicije i zapadnih ambasada da zloupotrebom tragedije ovog covjeka smjene Dodika koji je blizak sa Rusijom, i vrlo tvrdoglav, nezavisan covjek, koji ne da da BiH uvede sankcije Rusiji, i da BiH udje u NATO.
SAD takvog neposlusnog covjeka ne moze da tolerise, i cini klasicne pokusaje da naprave obojenu revoluciju.

A sve pocinje emotivnim trikom i manipulacijama, sjeca li se neko “Asad puca na protestante”, ili “nebeskih stotinu” u Ukrajini, isti sablon, koji ukljucuje emotivnu manipulaciju sa odvija i zloupotrebom tragedije ovog covjeka, kroz “pokret” “pravda za Davida”.

shumadinac
Gost
shumadinac

Mi sa strane gradimo sliku na osnovu informacija koje dobijamo. Ja ne gradim sliku na osnovu ideoloških naklapanja, prilično sam imun na svaku vrstu reklame – mene zanima da li je postojao izveštaj da nije ubijen pa posle promenjen u možda ili jeste.
Bio bih zahvalan na ovoj informaciji kao i na linku koji to potvrđuje.

Mister Yes
Gost
Mister Yes

Da jeste. Isprva su slucaj proglasili zadesnom smrti pa su nakon par mjeseci pod pritiskom dokaza okvalifikovali slucaj kao ubistvo i poslije toga tuzilastvo mjesecima nista ne preduzima na rijesavanju istog. Otuda i bunt naroda.

kiki
Gost
kiki

, trebaju bar neke činjenice. Nema ih. Najodgovornija osoba u ovom slučaju je – patolog. Koji je uzrok smrti?? Udarac u glavu? Ako je utapanje mora biti vode u plućima. Mogao ga je netko i držati pod vodom. Dobro se zna razlika između povreda koje nastaju prije i poslije smrti, npr. Koljena i ruke više upućuju na – nasilje.
Ne treba se zavaravati da bilo koja vrsta ‘profesionalaca’ ovako ne ubija; naprotiv, uobičajeno je angažirati nekog kriminalca iz blizine (npr. Sarajevo). I bitno je da je odmah pronađen. Da bi njegov otac radio upravo to što radi…
Mi zapravo vrlo malo znamo, ali nije neuobičajeno nekome tko zapali jedan ‘joint’ staviti etiketu narkomana i dilera.
Usprkos 300 komentara, meni nije jasno što se krije.

Ana Marija
Gost
Ana Marija

Lažeš Savo samo tako.

Dunja
Gost
Dunja

Na našu žalost nije ni blizu sve rekao….kad se otkrije sve, nemojte zaboraviti reći “ma na onom portalu je čovek baš to pisao!!vidi bogati!!”

SrdjanKs
Gost
SrdjanKs

Bravo za Tadmura.

shumadinac
Gost
shumadinac

Opet previše emocija kada su domaće teme u pitanju ali hajdemo ovako: da li je milicija u Titovo vreme nosila fantomke? Da li se milicija tada plašila dilera i da li je bila toliko povezana sa kriminalom (ne računajući pojedince kojih uvek i svuda ima)? Da li je narod bio u tolikoj meri ugrožen od strane milicije (određena doza straha mora postojati, posebno ako na neki način ne poštuješ zakon, da bi policija mogla funkcionisati)?
Šta se dogodilo u međuvremenu?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Nema emocija šumi@ ili ih ne bi smjelo biti. ?Emocije i površnost idu zajedno. Treba malo “zagrebati”..

shumadinac
Gost
shumadinac

Postavi više svojih komentara Tadmure pa ih uporedi – sam ćeš videti koliko ovaj odskače. Ali ne osuđujem, ni sam nisam imun – jedino što mogu je da se trudim.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Haha.. znam što pišeš. Ma, samo neke ljude u ovom slučaju medijske kuće i novinare nazovem pravim imenom i to je to,zato ljudi koji čitaju pomisle da sam ostrašćen. Nisam ili kako ti kažeš – trudim se ne biti?

SrdjanKs
Gost
SrdjanKs

Shumadinac nemoj trudan da ostanes…
Klasican mainstrem text. Advokat Ifet Faraget…pitam qrac.

Aca Zenga
Gost
Aca Zenga

Shumadinac koje ti mesto podrijetla? Bihac ili Rozaje?

shumadinac
Gost
shumadinac

Ja sam Aco svojim nickom prikazao teritorijalno pozicioniranje a ti svojim ideološko – čini mi se da se nećemo složiti ni po jednom ni po drugom.

Savio
Gost
Savio

Sumadinac “objektivnost” ti nista ne vrijedi ako fulas istinu.

(Inace ne vjerujem u objektivnost, objektivan moze biti samo Bog, covjek je po definiciji subjektivan).

Pogledaj americku televiziju N1 i nacin na koji izvjestavaju o Dodiku, policiji RSa, “pravdi za Davida”.

Pa nismo idioti, vidimo sta gura i na sta poziva americka struja.

shumadinac
Gost
shumadinac

Da Amerika napada Dodika je sasvim logično, još nisu “pustili mašinu u pogon” – mogu oni mnogo bolje, viđeno na Miloševiću.
Da koriste Davida opet je logično, koriste oni šta god mogu pa i “rusku invaziju na Britaniju”.

Ali sve to ne znači da nije bilo zloupotrebe, da se policija nije bahatila pa pokušala da sakrije. Zamolio sam gore tihobl a molim i tebe za isti podatak ako ga imaš. Ne smemo dozvoliti ideološke rasprave oko konkretnih pitanja jer je to upravo način na koji ova vrsta korupcije funcioniše.

kiki
Gost
kiki

Apsolutno točno. Međutim, u ovom slučaju primjetno je još nešto.
1. Prikrivanje. Može biti i vlastite neefikasnosti.
2. Imputiranje kojekakvih surovosti, s tim ds se očito ne radi o narodu, nego o grupici nwo plaćenika.
3. Medijska pompa. Sasvim je moguće da cilj nije Dodig, nego ukidanje policije RS. A migranti? I ovako ih je previše.

cogo
Gost
cogo

sumadinac ,,to ti je to ,nekima to odgovara da je narod zavađen da ne vidi zlovince koji su ukrali vlast ,,a da se obican narod svađa među sobom je posao izroda iz politike ,,a tu politicku gamad bedni ljudi biraju makar jim ubijaju djecu ,,koga je birao taj otac tog ubijenok decka ??? neka se svaki birac pita prije ide na izbore hoce li tak koga je izabrao skrenuti kad dobije vlast u ruke

aga cija
Gost
aga cija

Lako li je vama trabunjati o emocijama kad se vama i vašima nije ništa nije dogodilo.Brzo bi vi(neki), još kako “ostrašćeno”, reagirali da vam je dijete u pitanju. A, šta se tiće biranja, pa jel ima tko normalan da razmišlja kako narod odlučuje i bira.Vi možete jedino odlučiti dali izići ili ne na izbore.I mene boli istina ali, negdje se drugdje sve odlučuje a nama ostaju komentari na nekom portalu.Neko je rekao da, kad bi se izborima nešto promijenilo, odmah bi bili zabranjeni.Slažem se s konstatacijom da je podmuklo koristiti nečiju smrt za dnevnopolitičke događaje ali, ako gledate narod koji je nezadovoljan i vidi što se radi, trebao je takvu, NAŽALOST, motivaciju da se pokrene. Stvar je u povodu a uzrok je ova socijalna neizdrživa kaljuža .Isto se tako s mirnim prosvjedima ništa ne rješava , a kockaste glave pod maskama očito imaju puno toga za sakriti, osobito utišati svoju savjest.
Svatko, tko želi nešto promjeniti, mora računati na žrtvu i biti spreman na ekstrem jer se suočava s beskrupuloznim ljudima koji su za plaću od par tisuća spremni ubiti Boga u vama, ili ubiti vas.To im je u opisu radnog mjesta, i normalno da tu nema mjesta emocijama. Netko je rekao da ne izlazi na biranje , pa, i to je maska kojom se želi opravdati pred masom,” nisam kriv jer nisam niti birao”. Kako god okrenete u poziciji ste da gubite. Kad ta spoznaja dopre do svijesti , neminovnost je da se stvara energija koja ljude tjera u očaj i na reakciju .Razlika ( po mom skromnom mišljenju )je, da su ljudi ogorčeni na nametnuto zlo i tjeranje u tor.Činjanica je da svi osjećamo da nešto ne valja i da se mora promjeniti. Koliko još smrti i nevinih ljudi mora stradati dok se stvar ne riješi pitaj Boga. A riješiti se mora!

Gumiflex
Gost
Gumiflex

@aga cija
Ma ni slučajno! Ti bi narod na cestu, a svakih nekoliko godina se na izborima pipa puls naroda! Narod je izabrao svoju vlast i time ostvario puno pravo da pod njom stenje.
Idi ti fino na cestu pa żrtvuj svoju djecu i pokaži vlastitim primjerom koliko stojiš iza svojih riječi. Ako mene pitaš, ja sam obična pička i zato se potpisujem glupavim nickom Gumiflex, a ti koji pozivaš ljude na ulicu i navlačiš ih da budu spremni žrtvovati svoje najmilije, ti se potpisuješ časno i ponosno svojim punim imenom i prezimenom kao @aga cija. Čestitam!

kiki
Gost
kiki

‘Nema kajgane bez razbijenih jaja’

Aca Zenga
Gost
Aca Zenga

Ja prosto ne verujem sta pises bre brate. Jel imas i ti majonez na sendvicu ? Pa jok ce da ih puste da naprave revoluciju obojenu Merkelovci i Klintonova struja, o cemu ti pricas bre.

Srdjan Krusevac
Gost
Srdjan Krusevac

Evo dorektno na Aljaziri… Ifet u stidiju, fino prica…malo masi temu.

Mister Yes
Gost
Mister Yes

Tadmure a kakav je to ministar koji 20 min premlacuje momka od 20g i onda mu kaze da ce mu sledeci put zabiti kramp u glavu a taj isti ministar (Lukac) drugi dan od pronalaska tjela D.D. zove tuzioca i sugerise mu da zatvori slucaj i potvrdi zades?
Veoma je ocigledno da on ima licni interes da se slucaj zataska.

Srdjan Krusevac
Gost
Srdjan Krusevac

Cemu ovoliko prepucavanje ljudi? Mi kao sve znamo o Ukraini, Siriji, Jemenu…pi… materini a padamo na “domacem” terenu. Stvar je ocigledna, Dodik bode oci i ne uklapa se u trenutne zapadnjacke kombinacije, kopaju rukama i nogama da ga skinu, nazalost koriste smrt jednog mladica za svoje prljave planove i to je to. Mi ovde oci “povadismo” od razjasnjenja i objasnjenja. Dosta brate. Dosta. Ne dajmo trolovima i botovima da nas zabavljaju o jadu. Nije ovo nista, spremaju oni i gore varijante. TihoBl objasnio covek sve.
p.s. i ovaj Davor ko da je na lepku (sintelanu).

Alen
Gost
Alen

Sve se vrti oko NATO pakta i pristupanja bosne istom.. Sve ostalo su samo sredstva prisile,ucjene ka tom cilju…

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik

Dogovoreno i ugovoreno obaranje Dodika je pocelo puno ranije. Ovo bi trebalo da bude polu-finale jer se jos nije pocelo protestvovati u Hrvatskoj. Kad bude sve lijepo organizovano u Hrvatskoj i Sloveniji, onda mozemo ocekivati finale.

Acrobat
Gost
Acrobat

Vrijedni radnik@ Tako je i Vučić uzvikivao da će poslije bh. izbora obznaniti sve vrste pritisaka kojima su bili izloženi (njegovi – čitaj dodikovi) Srbi. I šta bi poslije izbora?. Dodik (uz gomilu manipulacija, štampanja 500 hiljada lažnih listića i pritisaka na zaposlene u institucijama) preuzeo apsolutnu vlast u RS-u a donekele i u BiH, šute zapadne ambasade, šuti Vučić.

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL

Daj frendu molim te uključi logiku a ne ono što bi ti želio.. 500 tisuća lažnih listića pa daj nije Indija s populacijom milijarde!!! Drugo ako ti neodgovara Dodig zna se što ti neodgovara – kosi se sa tvojim načelima građanske države.. Diktaturu u R.Srpskoj hehehehe nemoj molim te kakvim to resursima raspolaže Dodig.. Pazi on ostaje a ovi pokušaji da se izazove bijes naroda neće proći – jedina nada je organizirati Autobuse iz Sarajstana da idu u Banjaluku rušiti Srpsku..

Acrobat
Gost
Acrobat

Alene ti kao Bošnjak, i uz to Dodikov rusofilski fan, izjasni se: Je li to dobro kada Dodik kaže da BIH kao država za njega ne postoji, da nema granice na Drini između Srbije i RS-a, da traži reciprocitet sa terititorijalnim razgraničenjem Kosova također i u BiH, da u Srebrenici nije bilo genocida….
Izjasni se genijalni licemjeru!

Alen
Gost
Alen

IZJASNJAVAM SE :

1. Dodik je u pravu jer drzava BiH postoji samo na papiru.. Ovakva kao država je obična šprdancija i naravno da za iole ozbiljnog čovjeka ona niti ne postoji..Pitaj ove sve mlade ljude sto odlaze da li drzava BiH postoji za njih.. Svi su saglasni da ne postoji.. Dakle dobro je sto ima neko ko ce to pitanje da pokrene ..Jel hocemo drzavu ili ovu šprdanciju.. Ako ti stranci prave drzavu ,tesko je osjecati i dozivljavati je svojom..

2. Granice postoje ,ali medju ljudima nema granica. Slazem se s njim.. Ni za mene nema granica izmedju srbije,hrvatske i BiH naroda…

3.Kako ti ne bi volio da se rs odvoji od bih , to isto vazi i za srbe i kosovo . To je namjenjeno zapadu kao primjer da se ne bi trebali igrati crtača mapa i granica više nikad na balkanu..

4. Slusao sam dodika oko srebrenice..Trazi istragu u koju ce biti ukljuceni svi domaci i medjunarodni subjekti , i oni zapadni i oni istočni. Sta je problem da se dozvoli istraga.. I trebalo bi da bude svima nama u cilju ta istraga i da se zavrsi s tom temom a ne da se koristi u politicko prepucavanje…

shumadinac
Gost
shumadinac

Gotov si Alene, sad ćeš biti proglašen Dodikovim čovekom i sto hadisa te ne može spasti 😉

Alen
Gost
Alen

Ma nek ljepe drug sta hoce 🙂 , kad izvade glavu iz americkog sup.ka mozda ce skontati neke stvari..

Dunja
Gost
Dunja

Svaka na mestu, da ima više onih koji uzmu vazduh i broje do 5 pre nego se prepuste TUĐEM mišljenju, imali bismo bolje šanse za borbu protiv manipulatora….

Srdjan Krusevac
Gost
Srdjan Krusevac

Kakve veze ima sto je covek Bosnjak???

Ogi
Gost
Ogi

Tadmure u potpunosti se slazem sa tobom. Ubice Davida treba naci ali slucaj je previse izpolitiziran sto je potvrdio i Ante Nobilo. Pravdu treba traziti ali ne onako kao na trgu u Banja luci iz dana u dan. Kad sam vidio kako Davor trpa usta i zvace sliku svog sina vidio sam da taj covjek nije normalan. Njima i jeste bio cilj isprovocirati intervenciju policije. A PDP i SDS kao i tv BN su odmah tu okrive aktuelnu vlast. Svaka cast policiji. Ovo su trebali davno uraditi.

Acrobat
Gost
Acrobat

U nacelu za Tadmura & co. Dodik i njegova kamarila jesu mafioze ali su dobri dok furaju rusku akendu.Oni sa BN-a su mozda i posteni ali su pokvareni jer guraju probosansku i prozapadnu agendu.

Gumiflex
Gost
Gumiflex

@Acrobat
Kako se ono zove sporazum koji jamči cjelovitost BiH? Moskovski ili daytonski?

John
Gost
John

možda pošten manipulator 🙂

Vile
Gost
Vile

lik je sorosev placeni novinarcic

SrdjanKs
Gost
SrdjanKs

.… Imao si na Al Dzaziri uzivo konferenciju za stampu Mupa Srpske, mogao si bacit oko malo.
Pa samo pogkedajte ko im daje podrsku u Beogradu, decko koji ima na sebi garderobe za 1000e.

Acrobat
Gost
Acrobat

Bravo autoru koji je maherski sva kljucna pitanja kao: zasto je ubijen Dragicevic, ko ga je ubio, zasto Dodik cuva svoje pravosudje od istine – uspio elegantno eskivirati.

tihobl
Gost
tihobl

Bravo i tebi kao i autoru na spinovanju. Momak je izvrsio samoubistvo, a svi ovde spinuju o ubistvu. Koliko je je doprinos oca u davidovoj odluci da se ubije je ono sto se pokusava zataskati spinovima o ubistvu. Pravosudje nije dodikovo, vec je u rukama VST vijeca, a zna se ko je njih osnovao i ko namjesta svoje ljude u njega. Mogao si reci i da je hrvatsko pravosudje u dodikovim rukama.

Busola
Gost
Busola

Glupav zaključak da je Milorada birao narod. Bira ga aparat koji je toliko glomazan i želi status quo, jer većina ljudi u tom aparatu ništa ne rade, a znaju da jako malo vrijede.

Ljudi bi do beskraja trebali držati pognute glave i odobravati nove savjetnike (povecavaju broj tamo opet…) te hraniti pijavice. Onda je bolje da se svi isele i da se završi agonija na ovim prostorima.

Tko misli da sve ove kriminalne vlasti od Hrvatske do Makedonije, od Srbije do Crne gore će otići same i biti smijenjen na izborima taj se grdno vara. Niti Zapad niti oni neće to dozvoliti od izbora do represije… ( Biti će izbori u Hrvatskoj za predsjednika samo gledajte Apis i opstruiranje…)

Zato mora doći vrijeme i da obični ljudi sitnu sistem i doslovno ugaze nacionalizam i liberalizam kao sredstvo manipulacije na ovim prostorima.

shumadinac
Gost
shumadinac

Nisam previše upoznat Busola ali nisam kao ti siguran da ga ne bira narod. I kod nas ti je aktuelno biranje “između dva ili više zala”. Ako ne bude Dodik bilo ko drugi neće moći da se probije ako nije američki čovek – to su naši izbori.

Busola
Gost
Busola

Nevažno američki , ruski čovjek, nama treba NAŠ ČOVJEK i NAŠI LJUDI koji se BAVE BUDUĆNOŠĆU i SADAŠNJOŠTI, a ne prošlošću.

Nisam neki pobornik tih prosvjeda i roditelja koji su nažalost malo prolupali (tragedija , zataškavanje…) , ali pričati da je to Soroševo djelo mogu samo plaćenici i naslonjeni ljudi na sistem kojima je dobro što Balkan i zemlje bivše Jugoslavije propadaju. Sjetih se i onih prosvjeda u Tuzli posve opravdanih , znate li gdje je organizator prosvjeda : U Njemačkoj radi pošteni radnik morao otići od prijetnji svih mogućih ljudi naslonjenih na sistem BiH, dok su obični ljudi od straha pobjegli od njega.

VI mislite da će se čovjek promijeniti piskaranjem po internetu ili DJELIMA?
Vi mislite da moguća pobuna će donijeti i neke loše stvari , normalno to su uvijek i desi , ali ako postoji ispravna uvjerenja sve se to ispravi .
Vi mislite

Muka mi je pognute glave i zanovijetanja. Kao najveće kukavice spremni smo za elitu narod na naroda skočiti , prijatelj na prijatelja, a kada se treba boriti za pun tanjur, za bratstvo i jedinstvo , za nezavisnost, za običnog čovjeka nema nas nigdje… Kada sam vodio prosvjede takvi su se skrivali iza drveća misleći u sebi da ako svi pobjegnu u EU postati će nam bolje , biti ćemo svoji. DA svoji smo toliko da više djeca ne govore hrvatski, srpski , bosanski bolje od engleskog…

Isto je i u Hrvatskoj sada oko Uljanika, dok je tamo 1960-tih direktor Uljanika i cijela ekipa pretučena od strane radnika nakon neisplate dogovorenog povećanja plaća , danas njih par tisuća boje se sukobiti sa policijom i ološom koji je Uljanik pljačkao iako im se ne isplaćuju plaće i vjerojatno Uljanik kao brodogradilište neće opstati.

Pitam se dokada taj strah od ološa, dokada strah od lokalnih birtijaša, “branitelja” , probisvjeta koji podignu glas za sistem i uplaše obične ljude. Što svi VAN bez ispaljenog metka , pa tipkati priče kako su uspjeli…

Ako je uspjeh pobjeći iz zemlje bez borbe i hvaliti se plaćom BOLJE DA ODMAH umrem!

Busola
Gost
Busola

Da su prosvjedi plaćeni od Soroša već bi bili najmanje šatori i policija bi se doslovno usrala kao grlica što se desilo u Makedoniji…, a stranaca bi bila puna Banja Luka kao što je bilo puno Skopje ili Kijev…

Piretis
Gost
Piretis

@Busola- Dobro zboriš, slažem se da bi trebalo nešto učiniti. I nije, barem moja generacija ta koja se ne buni jer ju je strah. Što bi me bilo strah nekog tipa pod “fantomkom” ako me nije bilo strah tenka (iskreno, bilo me je, svakog mora biti strah tenka). Ali zašto očekivati da promjene krenu od starijih dok nam mladi vrijeme udobno provode po kafićima i manje više im je potpuno svejedno tko vlada, koliki je porez, u kojem smo paktu ili savezu.
Kako vrijeme ide sve manje vjerujem u promjene, one koje bi ljudi sami izborili. A sve više da ako ih i bude neće ovisiti o nama nego o globalnim promjenama. Nešto slično kao mi, moja generacija, koja je rođena u sustavu koji nije stvarala, za koji se nije borila, i koji je nekome odgovarao nekome ne. ali je postojao neovisno o nama i nismo ga mogli mijenjati a i kad smo mislili da ga mijenjamo (90-ih godina) Bog dragi zna tko je vukao konce. Mi sigurno ne, bili smi piuni.

Busola
Gost
Busola

Strah je izgubiti ono malo, strah je ponovno počitiniti pogrešku , jer su ratovi na Balkanu bila velika greška, strah je što sutra…

Naši narodi su naučili biti sluge i niti 30 godina Titinog doba nije naučilo narode biti svoji. Našim narodima tj. ljudima većini je cilj života prvenstveno vlasititi uspjeh i vlastiti novac, a tada je puno veći strah od nekog rata za kojeg se znalo da će netko stati na tvoju stranu u određenom trenutku…

shumadinac
Gost
shumadinac

Tako je Busola, nešto se mora uraditi ako se želi napred – ali šta?
O tome sam dosta razmišljao i uvek se nađem u zatvorenom krugu. Da bi se nešto menjalo neophodna je žrtva, bar privremeno “stezanje kaša”. Ali narod ne želi da trpi čak i ako može – a baš i ne može. Ljudi se plaše i za ono malo sigurnosti što imaju: imaš malu decu ili su na fakultetu – kako da ih odhraniš, školuješ? U penziji si – šta ako ne bude penzije makar bila i ovako mala?

Veće promene zahtevaju mnogo odricanja, siguran je ogroman pritisak ne samo aktuelnih vlasti već i sa strane jer niko ne želi da se takve promene prošire i kod njih. Mogle bi se sprovoditi i postepeno ali je tu vreme bitan faktor – ako elita ima dovoljno vremena shvatiće opasnost i uspeće da se organizuje kupovinom najvažnijih protivnika.

Postoje lakši putevi za promene ali zbog gore navedenog moraćemo da čekamo neka teža vremena koja ćemo iskoristiti – ili nećemo.

Piretis
Gost
Piretis

@shumadinac- Kaže @Busola što je sve strah. I ima pravo. Da, moja generacija, s kraja 50-ih i početka 60-ih je u prilici da puno izgubi. Da izgubi sve što je stekla, da provede zadnji dio života u siromaštvu. Zato nismo skloni promjeni koju bi baš mi morali platiti. Nekako mislim, cijeli život se borimo da steknemo neku sigurnost i udobnost a sad bi trebali boriti se za ideale i donijeti promjene koje sami nećemo ionako uživati. Osim toga iskustvo je na našoj strani. Kad god se netko borio za promjenu ili se borio za sebe (češći slučaj) ili se ta promjena poslije obila o glavu “revolucionara”.
S naših prostora nikada nisu kretale velike promjene. Znali smo tu i tamo ustrijeliti prijestolonasljednika, pridružiti se, sa zakašnjenjem, nekoj revoluciji ili nemirima, ali inicijatori nismo bili. Tako mislim da će, eventualne, promjene biti one iz “uvoza” a mi ćemo u najboljem slučaju biti samo mali dio njih. Ili kakve smo sreće biti opet pijunu u igri velikih.

shumadinac
Gost
shumadinac

Nije ovo prvi put da “pretresamo” istu temu Piretis – i treba jer je tema od životne važnosti.

Ja apsolutno shvatam one koje ne žele da rizikuju, posebno one koji imaju iskustvo a iskustvo kaže da se stvari obično ne razvijaju kako bi trebalo (Marfijev zakon, šta li). Ali sada ulazimo u “sivu zonu”, gubitak onoga što imamo je zagarantovan bilo da se sporije topi ili da ispari odjednom. Bez obzira da li su “žuti protesti” namešteni ili spontani, preko 90% učesnika je tamo zato što je svesno da tonu i da nema koga da im pruži ruku. Moje je mišljenje da je bolje odabrati na vreme svoj put nego krenuti jedinim preostalim.

Dotakao si još jednu bitnu stvar: “S naših prostora nikada nisu kretale velike promjene”. Nikako mi nije jasno zašto naši narodi pate od kompleksa niže vrednosti, zašto odbacujemo mogućnost da smo u stanju da pokrenemo prave stvari. Shvataš li da se među čitaocima ovog portala može odabrati bolja vlast nego što je imamo. Više bih voleo čoveka sa tvojim stavovima u skupštini nego većinu koja je tamo “dogmizala” (nemoj da shvatiš ovo kao uvredu 😉

Neophodan nam je dijalog, svenarodna rasprava koja bi izbacila najbolje među nama jer sadašnje biranje je “eci, peci, pec”. Ti najbolji bi trebalo da predlože šta dalje raditi – i to bi bio početak promena. Znam, “da budali daš 100 pameti ona bi opet izabrala svoju” ali kada ljudi shvate da im od odluke zavisi sudbina i sudbina njihove porodice da vidiš kako će da uključe mozak ili bar da puste one sa mozgom da rade.

Piretis
Gost
Piretis

@shumadinac- Stoljećima svi smo mi bili nečiji. Neki turski, neki mađarski, neki talijanski… I cijelo to vrijeme maštali da budemo svoji na svom. Netko je drugi donosio odluke a naši se pretci bunili ali na kraju ipak radili što je gazda rekao. Kada smo konačno postali “svoji” prva nam je stvar bila da se što prije priključimo nekom drugom.
Svi su narodi na ovom prostoru mali narodi. A što je narod manji ima veći kompleks veličine. Pa bi htjeli igrati neku značajnu ulogu, a kako znanosti velike nemamo, politički smo nevažni onda svoje mjesto među važnima tražimo kroz sport. Neki dan na radiju pitaju slušatelje što je najvažniji događaj u 2018 godini. I većini je drugo mjesto na nogometnom prvenstvu.
Nisu naše “vlasti” bile toliko loše namjerno, imali su ideje ali su uvijek bili diletanti koji su nehotično radili štetu u ekonomiji, A kako se, ipak, od novca živi imamo propale ekonomije pa vezano i propale države. Mladi nemaju volje čekati da netko stvar popravi pa masovno odlaze van, stariji koliko god vidjeli što ne valja najradije ne bi talasali (iz razloga koje sam ranije naveo). A i jedni i drugi znaju da promjena vlasti najčešće ne znači i bolje sutra.
P.S. Nisam siguran da smo baš na ivici ponora, kako ti kažeš, i da ćemo ostati bez svega što imamo. Takvih priča je bilo i prije pa ipak nismo svi završili kraj kontejnera. Francuski građani se opravdano bune jer su lošom politikom osiromašeni ali previđaju da su i sami pridonijeli svojem nezavidnom položaju životom na dug. To nikako ne treba previdjeti. Gorivo je najskuplje onome koji živi od plaće do plaće a rupe u budžetu krpa sitinim (ili krupnim) zaduživanjem. Ista stvar vrijedi i kod nas. Još nisam sreo nikoga tko radi i nema nikakvih dugova (po bilo kojoj osnovi) da mašta o revoluciji. Od sredine 90-ih počeli smo se ponašati kao pijani milioneri. Trošilo se a nije se mislilo kako vratiti. Sada se čudimo kad nam susjed dobije ovrhu na stan a zaboravljamo da je godinama živio preko mogućnosti.

shumadinac
Gost
shumadinac

Piretis, tvoje komentare čitam pažljivo i često se sa njima slažem ali iz ovog proizilazi da smo sami krivi zbog situacije u kojoj se nalazimo pa čak i da nismo bolje ni zaslužili. Možda bih se mogao složiti sa tobom da ne znam da neki daleko od nas mnogo bolje žive a manje rade.
Sve ostalo iz toga proizilazi.

Piretis
Gost
Piretis

@shumadinac- Neki dan me je netko (ne sjećam se tko) poklopio kad sam komentirao. Tipa: Drugi su krivi.
Znam da neki negdje bolje žive, i znam da nisu ni pametniji ni ljepši od nas ali su imali bolju startnu poziiciju, manufakture i industriju su počeli razvijati u vrijeme kad se kod nas još spavalo u istoj prostoriji sa marvom. I da nam netko da još 300 godina nećemo dostići što Švicarci danas imaju. Ako im se i približimo naćiće se netko da nam za naše dobro poveća poreze i trošarine.
Uzalud je razmišljati jesmo li zaslužili bolje. Ili imamo najbolje u danim uvjetima? Pitaj nekog Koreanca ili Japanca (turistu) što misli o nama. Njima smo mi nevjerojatno zanimljivi zato jer znamo gubiti vrijeme a uspit ne umrijeti od gladi. Ili Nijemca koji ne može vjerovati da su nam kafići puni u 10 sati prije podne u radni dan.
Dobrim smo dijelom sami krivi. Živim, svojevoljno, u ruralnom području i gledam zapuštenu zemlju, štale pretvorene u spremišta otpada, gospodarstva koja nemaju kokoši ni krave. Svaki dan slušam kako se baš ništa kod nas ne isplati. Pa pošto se ne isplati najbolje je kukati i ne raditi ništa. Ne isplati se ni meni pa svejedno radim. A drugima je to smiješno, oni odu na more pa tri mjeseca rade a ostalo vrijeme ništa, pa skoče u Njemačku pa kad se vrate počnu: E, kod nas u Njemačkoj…
P.S. Nemaju npr. Slovenci bolje političare nego mi ostali ali imaju bolje radne navike.

Odisea
Gost
Odisea

Ako smo mo mojenjali 90ih pa se zahebali zašto tražiti od mladih da oni ispravljaju naše hrške,neka ih u kfićima mi smo zbog naše pameti proveli u rovovoma,ako smo bili pijuni pa mjenjali da li to isto čeka i njij?

nonwo
Gost
nonwo

Zlorabe tregediju.U potpisu se prepoznaje “organizirana pobuna”.”Pobunjenici” toga nisu/ne moraju biti svjesni,osim organizatora i kolaboracionista….
Treba naučiti prepoznavati obrasce koji su,jednom prepoznati,više nego očiti.Organizatorima je “smrtni udarac” kad im modus operandi bude pročitan.
A opet,da ima zakona/pravde za sve Davide….,strani “remetilački faktor” teže bi pokretao “obojene revolucije”…
Mogli su se ozbiljno pozabaviti krivcima za Davidovu smrt,…i ako ih ima privesti slučaj pravdi ..Smiriti situaciju na jedan normalan,civilizirani,ljudskiji način,…koji bi problem riješio bolje od tamburanja interventne policije i potpirivanja sukoba…

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik

Dva pokusaja su im propala. Za ovaj treci su englezi cak dopremili i svoje specijalne sluzbe, ali kako izgleda i to ce im propasti.

Busola
Gost
Busola

Englezi će poslati Šešelja ionako je pušten iz Haaga nakon “briljantne odbrane”…. da divlja po Srbiji…

shumadinac
Gost
shumadinac

Uravnotežen članak kao što je ovaj je jedan od boljih načina protiv mahinacija.

Puno puta sam naglašavao da korupcija nije samo podmićivanje novcem, socijalizam je propao zbog korupcije koja je partijske poslušnike forsirala na račun pravih stručnjaka. To je korupcija, laž koja uvek ima tendenciju širenja i nagriza društvo. U ovom slučaju zaštita kolega, zaštita službe prikrivanjem zloupotrebe i zločina je česta praksa i na Zapadu ali uvek dovodi do rušenja kredibiliteta službe i vlasti koja iza službe stoji.

JEDINI način da narod ima poverenje i poštuje službe je da se zakon apsolutno sprovodi, na sve pa i na pripadnike službi ali i na vlast – sve do kazni za pogrešno parkiranje. Na taj način će i vlast da vodi računa kakve zakone donosi a ne da u zakonu imamo kaznu od desetine hiljada dinara za ubijenog mrava.

Evo kako obično ide “puštanje sa lanca” vlasti. Manje-više svaka vlast u početku vodi računa o zakonu. Vremenom se u radu dešavaju propusti koje neko “pegla”. Taj koji pegla dobija određene privilegije, i njemu počinje da se gleda kroz prste. Vremenom se krug privilegovanih širi i spušta se sve niže čak i na službe kao što je policija. Ne samo što se širi krug privilegovanih već i prestupi postaju sve teži, sve ih je teže sakriti, “zasluge” su sve veće… Ne samo vlast već i privilegovani sve više gube dodir sa realnosti, tačnije realnost je takva da nemaju razloga (prividno) da se brinu o zakonu. Pri kraju drugog a tek trećeg mandata nakupljen je toliki “šljam” da ga nikakav zakon više ne može očistiti. Tada se policijom rešavaju svi problemi.

Narod je posebna priča ali mnogo kraća – mnogo teško se pokreće kad nije isprovociran a kada se pokrene često bude zloupotrebljen. Nema sreće ni napretka za državu ako se zakon ne sprovodi – prema svima. Ja ne znam danas ni jednu državu u kojoj se to praktikuje ali takođe ne znam ni jednu bez problema.

Koba
Gost
Koba

Socijalizam je propao zbog lažne elite koja ga je prisvojila i odjela iz njegove prirodne sredine fabrike u kancelarije, te ga svela na isprazne akademske divane. Korupcija je samo jedan od simptoma te bolesti. On je “umro” davno prije saopcenja njegove smrti. No greške su sastavni dio življenja i on bi bio besmislen bez njih. Na novim generacijama je da iz njih uče, usavrsavaju se i pokušavaju.

Busola
Gost
Busola

Nikada više bljutavosti na ovoj temi nisam pročitao … odmoriti ću se.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

OVO nije NAROD RS, nego skupina instrumentaliziranih upravljana medijima Buka Aleksandra Trifunovića, koji je tek nedavno s portala maknuo logo Open Society, Radija Slobodne Europa, kao što vidimo u videu u ovom tekstu, RTV BN , ne treba komentirati, tko živi u RS i BiH zna što je, i N1 (CNN za Balkan) Oni su jučer prvi napisali UHAPŠEN JE !!!! Davor Dragičević je uhapšen i bla bla bla. Zakon o kazenom postupku zna termin privođenje zbog neodazivanja na obavijesni razgovor, kojeg je on ignorirao. To NIJE HAPŠENJE.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Kada normalne države protjeraju ovakve medije i portale, ili im uvedu ograničenja (Orban, Rusija, Kina, Indija, Iran …….. ima ih na desetke,) onda ih slavimo, a u RS ili BiH je dobra njihova propaganda . Zašto?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Najnovija vijest : Davor je pušten! Svi na Trg u 18 časova! Dakle, nije ni bio UHAPŠEN, nego glumi budalu i dovljno je bilo da se odazove na “obavijesni razgovor” u društvu svog odvjetnika.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Eto. To je to. Slomljena, ruka, noga, stigla Beogradska žandarmerija,bla,bla..U kojoj normalnoj zemlji onaj balonja Stanivuković smije presjeći žutu policijsku traku a da ne bude priveden? Smije u BiH.Privedaen je jer je tražio zbog publiciteta i još se žali da ima rez na jakni od 2cm.

Alen
Gost
Alen

Došli rusi !!!! hahahah

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Specnaz sa srpskim amblemom. ???

EU dismr
Gost
EU dismr

..bio SUP il’ MUP, uvijek plav i glup .. 🙂 😉

Рашо
Gost
Рашо

Дошли, дошли и отишли само их нико није видео ( вероватно неки невидљиви).

Рашо
Gost
Рашо

Није он никакав балоња него ипак посланик са имунитетом и као такав неможе једноставно бити приведен( ухапшен па ни привремено) а што се жуте трке тиче, дали је ради тога било потребна интервенција спец. са фантомкама а дали је она бака са или без имунитета толику опасност представљала да су чак и спец.можда били угрожени.Е ту ми нешто много смрди,после чак девет(9) месеци,тј.ко би ту могао бити извор провокације?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

policajci svih zemalja ujedinite se,
ipak, oni samo ”hiće”,
zašto Hićo nije uhićen
milicija hići u fići?

Рашо
Gost
Рашо

“Закон о казненом поступку зна термин…..” итд. ,али ме баш ради тог занима дали тај “закон” зна нешто о имунитету посланика( предходно нису били позвани на саслушање или разговор а привођени су) и дали тај закон може да образложи,који је разлог или ко је тај дан био толико угрожен те да су морали чак и специјалци са ФАНТОМКАМА да интервенишу?

Malomorgen
Gost
Malomorgen

Policajci-specialci,za suzbijanje nereda,hapšenje kriminalaca,mafijaša…ne nose crne podkape da se mogu izživljavati na ljudima.to je za njihovu zaštitu u civilu,za zaštitu njihovih familija,jer mafija ima duge prste….to nisu neki psihopati i moraju raditi po zakonu. ?

Nik
Gost
Nik

Zapad je osim “demokracije” našim zemljama regije uveo i način odabira represivnog aparata koji ne postavlja pitanja, a moral i etika mu nije jača strana. dajte molim vas u bivsoj jugi nisi smija milicajca pogledat kada me je pogleda gace su mi se tresle …..danas po nasoj policiji pljuju vrjedjaju itd , ovo pisem ne da opravdam dogadjaje u Banjoj Luci vec da se u clanke ne provlaci poluisitina ili polu laz pa se dobije skroz drugaciji kontekst…

Moreno
Gost
Moreno

Nik To je za narodnu miliciju točno, međutim znalo se ko te batina i zašto. Danas se to baš i nezna jer se suprotstavljaju građani istoga grada jedni protiv drugih di su i vlast i protivnici vlasti manipulirani od izvanka društvene zajednice odnosno grada ili države jer valjda tako demokracija funkcionira.

Nisan
Gost
Nisan

Na hrtskovoj tv i mainstrem medijima “slike strave i užasa” u BL. Jedino me čudi da dodikova milicija nije upotrijebila “demokratske metode protiv nelegalnih okupljanja, kao Macron u FR: vodeni topovi, suzavac i topovski udari u kombinaciji s ” gumenim metcima” pa bi sve bilo demokratski po zapadnim standardima. Nisan ni Srbin, ni Rvat i ne znam u kojem grmu leži zajec. Ako dodikove službe čitaju ovaj komentar neka primijene ” zapadne standarde” Da ne ispadnem totalni “lajbek”, ipak san ponešto saznao o ovom slučaju i to iz razgovora s jednim od pro bono branitelja dotičnog Dragičevića, g. Nobila. Nisam ja vodio razgovor. Neka neki od mainstrem medija preispitaju ovu “žrtvu” koja je notorni i dokazani diler. Mislim na oca a ne pokajnika.

Tadmur Palmorović
Gost
Tadmur Palmorović

Ti sa fantomkama i nisu hapsili,nego ” obični ” policajci.Ali eto,mnogima je to ” promaklo” ..vidi se i ovdje što je žalosno.

Jole
Gost
Jole

Tadmure ipak ne govoriš istinu. Pogledaj ovaj video:

https://www.youtube.com/watch?v=3fJNBh2a0ms

Jesu li ovo obični policajci ili s fantomkama?

Zvrk
Gost
Zvrk

stariji video

Tadmur Palmorović
Gost
Tadmur Palmorović

Zvrk ,baš sam gore napisao da se neću nadmudrivati više sa Joletom ali neka je neko prepoznao šta je ovaj video ustvari.Nije ni vrijeme ni lokacija hapšenja ista.

Prorok
Gost
Prorok

Ovdje se radi o zamjeni teza .Ukratko sta se zna , a sta ne o ovom slucaju.David je ubijen u to nema sumnje .Ko ga je ubio ne zna se. Postoje pretpostavke ,ali nista vise od toga.Ko je bio David?Dijete rastavljenih roditelja,konzument opijata, ne i ovisnik.Prosjecan momak,nista specijalno.Posto imam dosta prijatelja u Banja Luci ,razgovarao sam sa njima i njihove pretpostavke idu do toga da je dilao marihuanu i to da je dilao za nekoga iz policije.Problem je navodno nastao kada je zaj.stvar i potrosio robu ne davsi pare.Samo ubistvo lici na ubistvo narko mafije.To je dio price.U pocetku su svi bili na strani oca , medjutim kako je vrijeme odmicalo stvari su se pocele komplikovati.Upetljana je politika i krenulo se sa stravicnim insuinacijama kako je vrh RS i vrh policije umijesan u sve.Tada su se pocele mijesati i NVO organizacije ,zatim novinari , a najvise TVBN koja je direktno finansirana od strane nekoliko americkih nvo organizacija ,navodno Sorosevih.TVBN je ustupila frekvencije RSE ,koja se direktno finansira iz americkog kongresa.TVBN je na sve nacine gurala pricu o politickoj pozadini ubistva , pokusavajuci direktno utjecati na izbore.Muslimani iz federacije pustaju pricu kako je David bio haker , pa je provalio neke sifre.i sl. gluposti.U zemlji gdje operise desetak najjacih svjetskih sluzbi i stotine spujuna Dqavid je nesto otkrio?????
Normalno , mnogima smeta RS,ali nacin na koji je zele srusiti je stvarno bizaran i bezpotreban.Posto je RS garant Srbima iz BiH za opstanak u istoj jako tesko da ce ovo proci. Medjutim postoji jedan veliki problem. Ova desavanja mogu lako dovesti do suk kao garant oba ,zato sto muslimani uveliko mjesaju prste u sve ovo i cak je Komsic izjavio da treba reformisati policijske snage u RS. Svaki takav pokusaj odvest ce BiH ponovo u rat.Rezime .Od jednog uobicajnog slucaja ,koji se u svijetu desava svaki dan moze se izroditi veliko sra..Jer ovo je Bosna , soba puna plina i potreban je samo jedan mali plamicak i gotovo , put bez povratka.Hrvati i muslimani moraju shvatiti , Srbi imaju samo dvije solucije ,da ocuvaju RS kao garant opstanka ili da budu protjerani .Prva solucija nikome ne skodi , a druga samo moze da se desi ratom.Ovo je jos jedan pokusaj obojene revolucije .Zato ljudi pamet u glavu ni Hrvatska ni Srbija nece biti postedjeni ako u Bosni opet izbije bezpotreban rat.

tihobl
Gost
tihobl

Pogrijesio si u startu – nije ubistvo i nema dokaza za tako nesto.
Nekoliko dana nakon otkrivanja tijela otac odjednom pocinje pricu da je mali ubijen. Novinari prihvataju. Nakon stravicnih pritisaka nekoliko mjeseci kasnije tuzilastvo otvara istragu oko ubistva i ne zatvara. Pazi, samo su otvorili istragu, jos uvijek nema zvanicne kvalifikacije da je rijec o ubistvu. Nemaju dokaza osim fantazija preplacenog oca i jos preplacenijeg novinara. Tri advokatska tima su digli ruke, rekli da ne postoje dokazi o ubistvu. To sto BN, N1 i Glas amerike ponavljaju ruijec ubistvo ne znaci da se desilo ubistvo. Pogledaj koliko su puta mijenjali pricu: da je haker, da je narko diler koji radi za policiju, daje otet zbog silovanja … Mute vodu, ispaljuju glupe price kako bi se neko upecao za neku od njih. Beskrajnim ponavljanjem i skepticniji ce povjetovati da tu nesto ima.

Prorok
Gost
Prorok

nazalost mali jeste ubijen ,nazalost postoji i necija odgovornost za to,Nobilo se upetljao u slucvaj , jer je mislio da ce to biti slucaj vijeka.Medjutim shvatio je da se radi o obicnom ubistvu iza kojih ne stoje bilo kakve institucije i tu je za njega slucaj gotov.Nikada, ali bas nikada nije izjavio da se ne radi o ubistvu…..Ostalo i ti i ja znamo sta je cilj….

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Nisam znao da je Dodik “zapadni miljenik”? Da je lopov to sam čuo, ali ovo sa Zapadom prvi put.

PPP
Gost
PPP

Laki nisam znao da ti je ta činjenica promakla. Dodik je prošao specijalnu obuku u SAD-u prije nego je postao predsjednik Republike Srpske. S par procenata na izborima i pregovaračkim inženjeringom stranaca on je preuzeo vlast.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Točno, bio je u igri i sa Zapadom da se makne Karadžićev SDS. Kasnije baš i nije opravdao povjerenje svojih tadašnjih “sponzora”, baš kao Orban ili neki drugi, koji su također namješteni kao vođe od Zapada, a sada im zagorčavaju život.

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

Isuviše dobro je on opravdao povjerenje svojih sponzora,uništio je sve čega se dotakao,prenio je more ovlasti sa RS-a na BiH,sa nekih 1 200 000 Srba koliko nas je bilo 98 kada je on uz pomoć NATO tenkova došao na vlast sve nas je na jedva 900 000 a ako ostane na vlasti narednih 10 godina sa svojom kriminalnom organizacijom neće nas biti ni 500 000, pa vala ako je i od njega previše je !

Alen
Gost
Alen

Isto i u federaciji , bjezanija ziva , isto su jako velike cifre u pitanju ali se kriju.. A nema dodika ! Problem je u bankarskom sistemu koji je u 100% vlasnistvu zapada….

Busola
Gost
Busola

Problem nisu samo banke, nego korupcija, apatija , pognute glave, raspad ikakve ideje oko budućnosti, nesuradnja država oko razvijanja infrastrukture (pogledaj bačene novce za Pelješki most…)…

Alen
Gost
Alen

Sve to ima korjen u kapitalu.Busola… Kad fali para ,javlja se korupcija i to od portira do direktora, eto i apatije i pognute glave bez para, o idejama praznog novcanika nema sta da raspravljamo a saradnja drzava ce biti kad budu suverene a za to bi morale imati suveren bankarski sistem sa vecinskim domacim vlasnistvom…

Bankarski sistem dozira onoliko koliko on zeli i on je ustvari taj koji prourokuje sva ostala stanja…

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

@Alen
Ista su to govna care moj i jedni i drugi i treći,u iste su škole išli,iz istih su stranaka ponikli,istu su obuku prošli,isti su im nalogodavci a narod stoka na sve tri strane i glasa po principu ,,samo neka su naši pa nek su i lopovi” !comment image

Busola
Gost
Busola

Kajzer pa to i je cilj zapada iseliti Balkan i kasnije uzeti zanimljiv komad zemlje za sebe. Stovirit turističku meku za svoje elite, a političari će glumiti da se malo svađaju i drže “stav” pred glupavim i zaostalim narodom.

Busola
Gost
Busola

NE zna on uopće da je bio u SAD-u, a kamoli da je uz podršku SAD i zapadnih zemalja (ne nikakve Rusije ili Kine…) postao mandatar Vlade iako tada uopće glasove nije skupio … Biljana Plavšić i Milorad Dodik, kao fini ljudi…

Amerikanci ga otvoreno financiraju, podržaju te 1998 , a on odjednom postane strašni “rusofil” . Vuk dlaku mijenja ćud NIKADA nažalost…

Svašta tu ću pročitati nekada 🙁

Alen
Gost
Alen

Dodik je bio mlada nada zapada pripreman u peruđi skupa sa sejfudinom tokićem i jos jedan je bio u ekipi , u godini pred sam kraj rata , da nakon rata oni zamjene ratne strukture ,svaki u svom nacionalnom dijelu.. Odmah nakon rata su imali top podrsku zapada ,dodik je uspio dorzati se na vlasti ova druga dvojica su pometeni.. Sad sta se desilo u medjuvremenu da li je dodik iskoristio njih da se popne na vlast pa da gura svoju agendu ili je u medjuvremenu promjenio stranu ( mozda ga je bombardovanje srbije na to potaklo ) ili je i dalje njihov igrac malo ko to zna..

Po potezima vezanim za nato ,tj odbijanjem mape puta ,vezuci odluku da bosna udje u nato s odlukum srbije da ako ona udje onda ide i on ( sto je mudar potez ) , ne pustanjem perspektivne vojne imovine da predje u ruke nato ,moze se reci da i nije igrac zapada ali opet danas je doslo takvo vrijeme da insan samo Njemu moze vjerovati..

Ovaj mandat kao clana predsjetnistva bi nam trebao dati odgovore na ta pitanja… Ovde u bosni ti je ko na bliskom istoku , zaspes u savezu s nekim ,osvanes s drugim…

novo doba
Gost
novo doba

američko-izraelsko (britansko) kopile 100%, kao i svi srpski “velikani” zadnjih 200 godina” O ovome bi kakav učen novinar trebao napraviti ozbiljnu analizu, i ne samo o srpskim, o svim ostalima sa ovih prostora. Tek onda bi mogli razumeti Balkan, šta se događalo, šta se događa i šta će se događati među nama.

Bg CG
Gost
Bg CG

Ovdje se radi o jednom klasičnom autorovom logičkom delirijumu. Obojena revolucija se uvijek primjenjuje protiv antiglobalistickih lidera. Milorad dodik to jeste, svidjao se on nama ili ne. Isto tako, ukoliko globalističke strukture pokušavaju ukidanje republike srpske, onda bilo kakav rad kojim se pomaže u tome predstavlja zapravo saradnju sa našim zajedničkim neprijateljima.Da li je taj dragicevic ubijen ili ne, još niko nije utvrdio.takodje, niko ne zna ni ko ga je ubio, ako je ubijen. On sam sobom kao ličnost je bio opskurna pojava, te nikako društveno uzorna ličnost. Njegov upravo uhapšeni otac prosto nije za komentar. Činjenica da on pominje neka imena, apsolutno nema nikakvu težinu. Jako je lako, kako u tekstu stoji, pronaći koliko ima sličnih prostesta po identičnoj matrici širom svijeta i koliko SAKRALNIH ŽRTVI proizvodi zapad. Kako znamo, ako je ubijam, da ga nisu ubile zapadne strane službe? Borisa njemcova mogu u sred MOSKVE, a kod nas nisu u stanju? Naše emocije, odnosno mržnja ili ljubav prema republici srpskoj ne smije da nam rukovodi prilikom formiranja mišljenja u sličnim temama. Naš neprijatelj je zajednički, a on se nikako ne zove dodik, koliko god on nama bio lično iritantan. INACE, SVI SMO BILI NEZADOVOLJNI JANUKOVICEVIM KUKAVICLUKOM 2014, SKLONI DA GA OSUDIMO I PROGLASIMO ODGOVORNIM ZA OVAJ KASNIJI HQOS, KOJI JE ON, NAVODNO, ODLUCNIJIM PONASANJEM MOGAO ZAUSTAVITI JOŠ U KIJEVU 2014.

PPP
Gost
PPP

Bg CG rezimirao si sve što piše u tekstu, a tvrdiš da se radi o delirijumu. 🙂

Bg CG
Gost
Bg CG

Nisam bas rezimirao 🙂 ne slažem se sa autorom, ne osuđujem akcije policije u ovom slučaju.

PPP
Gost
PPP

Nije ni autor osudio akciju policije, nego pojedince iz policije koji se iživljavaju nad osobama koje više nisu prijetnja.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Bg CG nije za zapad problem postojanje RS-a dok imaju njom upravljaju njihovi poslušnici. E, sad, Dodika su oni instalirali ali ovi događaji pokazuju da je sa njim nešto krenulo po zlu.

Alen
Gost
Alen

Ruska agresija na britaske teritorije ? Tereza vrišti !! .. Nije ni cudo da su se britanci toliko obrusili na njega..

Tadmur Palmorović
Gost
Tadmur Palmorović

Hoće li Tereza poslati preko Dunava i Save jedan brod kao Ukrajincima?

Bg CG
Gost
Bg CG

I to je moguce

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL

Upravo to pazi Dodig jest došao na vlast s njihovom pomoći jer je zagovaramo sve što je njima odgovaralo ali to je bio jedini način da dođe na vlast i pokaže patriotizam. Isto kao i Viktor Orban iz Soroseve škole ali zadržao je patriotizam i ljubav prema ljudima ali to je bio jedini način da dođe na vlast.. Ja sam pratio izbore u Republici Srpskoj – nevjerojatno koliko su se potrudili da skinu Dodiga i čak su prebrojavali glasove ( nešto kao hajka na Trumpa u dosta manjem izdanju) ali nisu uspjeli i to je odlično on je zadržao Balans..

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz

Samo se zapitajte KOLIKO je nedužnih ljudi u SARAJEVU ubijeno. Unazad 20 godina. Volio bi da neko napravi spisak. I koliko je ostalo neriješeno.i pojela maca. Nikom ništa. A baki se smješka. Naravno da svaka normalna osoba ne podržava nijedan zločin.NARODE treba malo široko gledati i prosudjivati.

Aca Zenga
Gost
Aca Zenga

kakav narod brate moj. Kakav narod pola njih ne ume da se potpise veruje u bajke za decu koje vide na tvu i gledaju rijalitije, Zmaja od Sipova kako naskace na kozu.. I odusevljava mu se. Razumes li ti da ovde kod nas pametni ne mogu da prosperiraju, i zato idu, i opet ostavljaju ovim nakaznima da budu vecina. Gde ce on u svet, takvi nigde ne trebaju. No lepo da se protektorat uvede i samo sila.

bh drzavljanin
Gost
bh drzavljanin

@Ivi.zt, spisak postoji a objavio ga je dnevni list Oslobodjenje, ljeto 1996 ili 1997 godine. Civilne zrtve rata, sa godinama zivota u trenutku smrti.

Maksim
Gost
Maksim

Zna li netko ko’ ubi Kenedija ?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Gavrilo Pricip 🙂

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Ja sam ali neću to da napišem

shumadinac
Gost
shumadinac

Sram da te bude!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Nisam mogao da gledam skrštenih ruku
kako hrabri engleski vojnici brane domovinu
od ruske agresije!

shumadinac
Gost
shumadinac

Lako je tebi kad imaš vremeplov – malo u prošlost pa onda u budućnost 🙂
Nego, čini mi se da nisi jedini koji se tako ponaša 😉

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Vremeplov s prikolicom(fleksibilitet) i nije registriran.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Neću više!

Tink
Gost
Tink

Hhaaahhaa, Zukov?

Alen
Gost
Alen

Ubica

Geth Riddiked
Gost
Geth Riddiked

Njegov brat Robert. Tako kažu iz CIA, stoga mora da je istina.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Robert i njegov brat Niko ? Umpah pa pa 🙂

Geth Riddiked
Gost
Geth Riddiked

Šta ako je Umpah Pah zapravo Robert? To je moguće dokazati ako uzmemo u obzir da je CIA priložila vrlo uvjerljive dokaze o postojanju Robertovog dvojnika. Taj dvojnik je žrtvovan, dok je pravi Robert nestao bez traga.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Žuky:
Nemoj da me prijaviš Staljinu!
Dodiga za Kenedija!
Nešto su mi se zakrvavile oči?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Ali ja to ne żelim da napisem!
A i Žukov piše da je to bio Gavrilo!
On je bio na sve spreman za 10 dkg.Gavrilovica?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Žuky:
Papa:
Postati Umpah,
još nisam zaslužio?

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Život damo Umpaha ne damo.Priznajemo samo sud i posuđe njegove partije.Za žlicu i vilicu spremni!

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Ima da pravimo i Tita i Jugoslaviju od blata ,Umpah Pah kazi NO , Umpah Pah kazi NJET .

Bosanski lonac mora pasti ! 🙂

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Zuky:
Njot!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Žuky:
NEĆE BANDA VIŠE KRASTI!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Žuky:
Živio Ja!

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Za Umpaha ili Tita,narod se pita!

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

“Drugovi, pred nama su odlučujući dani. Naprijed sada u konačnu borbu. Iduću konferenciju moramo održati u oslobođenoj zemlji i od tuđina i od kapitalista.” Umpah Pah u govoru na V. zemaljskoj konferenciji KPJ, listopad 1940. u Zagrebu.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Čeka nas puno oslobadjanja:
A Atlantić
A Pacifić
A Panasonić
A ja ne volim zemljane radove?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

A historija povijesti radnickih pokreta rukama i nogama?

shumadinac
Gost
shumadinac

A ja vidim da mi je odnekud poznat…

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@jezurka:
Ne zaboravi Jovanku da te ne pukne pundžom!

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

„Nikad više nećemo dozvoliti da se pojedinci bogate na krvi , znoju i muci naroda. Mi ćemo našu kući provjetriti tako, da zauvijek nestane izdajničkog i kapitalističkog smrada, koji nikada više ne smije kužiti našu zajedničku kuću – slobodnu, federativnu Jugoslaviju“
Umpah Pah, „Vjesnik“, 25. svibnja 1945., br. 30., str. 4.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Dodig je dobro ime za kvasac(Podig?),
gdje njega ima,ima i kruha?

EU dismr
Gost
EU dismr

..ima i muha ?? ..

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Žuky:
ispravka,nije biloSoroša pa nije strana 4.nego ”nasa”4.

jezevakucica
Gost
jezevakucica

U pundži je skrivala peglu na ugalj,valtera i radiostanicu.Da me sa pundžom opiz..sada bi se zvao netko drugi.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Diže se Ježić , oči mu sjaje,
gostima čudnim odgovor daje:
– Ma kakav bio moj rodni prag,
on mi je ipak mio i drag.
Prost je i skroman, ali je moj,
tu sam slobodan i gazda svoj.
Vrijedan sam, radim bavim se lovom
i mirno živim pod svojim krovom.
To samo hulje, nosi ih vrag,
za ručak daju svoj rodni prag!
Zbog toga samo, lude vas troje
čestite kuće nemate svoje.
Živite, čujem, od skitnje, pljačke
i svršit ćete – naopačke!

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Žuky,sada si me razježio!

EU dismr
Gost
EU dismr

.. zrno ..

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Mnogo je ljudi poginulo u Brato-ubilackom ratu da bi sada dizali tenzije u korist anglosasa.
Nijedno ubistvo ne zastareva.

Komunista
Gost
Komunista

Neću previše govoriti o situaciji generalno ovdje, ali glavni su mi oni koji kažu sljedeće:
– Ko ne glasa za SDA, nije musliman
– Ko ne glasa za HDZ nije hrvat i
– Ko je protiv Dodika, on je izdajnik i nije srbin.
Imate li oči o ovce?! Shvatili smo da mozga nemamo ali da vas pitam, imate li makar oči???

Komunista
Gost
Komunista

Još bih samo rekao, pljuju po BN-u a RTRS je najrežimskiji medij na svijetu! Kakva TV Sjeverne Koreje! Kakav Pink u Srbiji što idolizira Vučka 😀

igi
Gost
igi

…imaš li ti oči….da shvatiš kao ja 91. da u bosni nema građana,a ako ih je i bilo otišli su za kanadu.

Ero sonog svijeta
Gost
Ero sonog svijeta

Vrijedi Davorov i Davidov osmjeh sada i energija kao svenjihove pare i imovina

Siniša
Gost
Siniša

Nešto sam zabrljao…nema mojih komentara a ne da mi se pisati.
Moram samo napomenuti…ovo nije buna protiv Policije zato ne trošite snagu u ludu već se koncentrišite na suštinu problema a to je sistem koji je mafijaški organizovan a koristi državu i njene poluge sile kao zaštitu,naravno valja spomenuti nesposobnu opoziciju koja tragediju jednog čovjeka koristi kao podlogu za državni udar. Pamet u glavu, ne treba nam više mrtvih nevinih glava.

Ray
Gost
Ray

Lol, na ovom portalu se toliko pise o obojenim revolucijama i demonstracijama motivisanim sa strane, a ne prepoznaju istu ispred nosa. Cim se ljudi emotivno ukljuce saosecajuci sa roditeljima nesrecnog decka, ode logika kroz prozor. Cu, oni znaju da je vlast odgovorna…kako da ne znaju. Koriste njihov ocaj da bi pokusali da smaknu nepodobnog Dodika, i da situaciju koriste kao polugu pritiska.

tihobl
Gost
tihobl

A sad u vezi naslova:
Banja Luka – Zašto narod poručuje policiji: “Platit ćete za sve ovo!”

Naslov tendenciozno 200 sorosevaca proglasava narodom.
Eto i ja pretjera, nisu svi soreosevci ima tu i opozicionih politicara, novinara sto ce za 100 evra napisati sta god hoces koji su i najgrlatiji medju demonstrantima, zatim “prijatelja” iz federacije i iz Beograda (ekipa Srdje Popovica) i slicnih likova. Zato se ispravljam od tih 200 pola su sorsevci, ali daleko od toga da se u naslovu mogu proglasiti narodom u Banja Luci.

Tadmur Palmorović
Gost
Tadmur Palmorović

Naravno da oni nisu narod niti B.Luka.Ovim naslovom i tekstom smo dobili nešto protiv čega se bori ovaj portal i ogromna većina ljudi koji ga čitaju.

nikud nikam
Gost
nikud nikam

Ovaj puta članak ima krivu poveznicu. Zapadna policija. Sve policije rade iste metode. Obučavaju se ovi i u Rusiji i u Srbiji, a oni su poznati po tome da svoje demonstrante maze, daju im tople napitke, a one koji duvaju motaju im džointe da se smire. Dodo je američki čovjek od onog dana kad im se je zakleo na vjernost na onom nosaču aviona i Putin to vrlo dobro zna. Da ga hoće skinuti međunarodni predstavnik Incko ima bonske ovlasti za to bez ikakvih cirkusa po ulici. Mogao je bar ovog bolesnika Lukača smijeniti.

tihobl
Gost
tihobl

Dobro kazes bolesnika.
Ovo je nevjerovatna situacija da ja branim jednog Lukaca, bolesnika, psihopatu i ludjaka. Da mi je ko prije godinu dana rekao odgovorio bi mu da je lud i da nema sanse da se u bilo cemu slozim sa Lukacem. Ali kad vidim altenativu sa jos vecim psihopatama i ludjacima, odjednom Lukac i nije tako los. Ovi su ljudski otpad, moralno dno, psihopate bez ikakvih obzira i osjecaja.

nikud nikam
Gost
nikud nikam

Malog su najvjerojatnije ubili neki kreteni jer da je išta znao nikad ga nebi ni našli. Ali 101 kriva procesna radnja ukazuje na prikrivanje od trećerazrednih policijskih sližbenika. I dok je to došlo do Baje bilo je već kasno jer bi padom ministra pao i on. Vrhunski odigranom izbornom prevarom i kasnijom kupnjom majmuna iz opozicije osjetili su da je ovo trenutak za guranje slučaja u zaborav i sad gledamo triler. Što onaj reče boljeg nema, a goreg se ne može naći.

tihobl
Gost
tihobl

Malog nije niko ubio. Jedino oni koji tvrde da znaju ko je ubica znaju zasto je skocio, ali galamom prikrivaju svoju sramotu.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Hm, nekako bi se morali odlučiti – je li Dodik narodni igrač ili je igrač bolesnog Zapada? Ako je “Milorada Dodika birao narod” te ” Ne bude li radio u ime naroda, zasigurno će biti srušen od strane svojih zapadnih partnera” – nije jasno radi li Dodik za narod ili za zapadne partnere. Zašto bi ga zapadni partneri rušili, ako radi u ime naroda?
Jednadžba je rješiva jedino ako je rad “u ime naroda koja ga bira” isti onaj koji se odrađuje “u ime zapadnih partnera” što se nekako ne čini logičnim.
Imamo li na jednoj strani Dodika i narod, a na drugoj zapadne službe koje rade protiv naroda i Dodika ili imamo Dodika i zapadne službe na jednoj strani, a narod na drugoj?
Fantomke, trening policajaca i zapadni izumi – čini se da su patent koji se primjenjuje univerzalno, da su ga jednako dobro svladali Francuzi, Rusi i Kinezi, a da ni mi u ex YU ne zaostajemo u tom za svijetom (gospodarsko zaostajanje se ne računa, odnosno – s tom zaostalošću svi računaju kao s činjenicom koju sami nismo u stanju primijeniti, prečesto ni primijetiti).

nonwo
Gost
nonwo

“Zašto bi ga zapadni partneri rušili, ako radi u ime naroda?”
Obično “zapadni partneri” ruše one koje su postavili ako se ovi predomisle pa počinju raditi u ime naroda,ili soliraju..(primjera je dosta)..
Uglavnom,ovi postavljeni bi se trebali početi zabrinjavati za svoju budućnost…Ako odbiju poslušnost pri kreiranju sukoba,ode glava..
Naravno,ruše “elite” i one koje nisu postavili a koji rade u ime naroda, ali na našim prostorima takvih nema…

kiki
Gost
kiki

A kad su nekad takve nazivali ‘protunarodna vlast’ ili ‘narodni izdajnici’, ti kao nisu bili u pravu?

Moreno
Gost
Moreno

SoA Upravo suprotno, nebi se tribalo odlučivat za ijednu stranu jer su obe dvi strane manipulirane. Dodik upotrebljava legitimne “demokratske” metode isto ka i prosvijednici, a to je osnova recepta za stvaranje kaosa.
Da je manipulacija sveopća vidi se i po drugim situacijama di Dodik koji je na vlasti skriva aktere kriminala u RS di niko ne prosvijeduje, također nema prosvijeda ni protiv kriminala koji generira famozna međunarodna zajednica u BiH.
U trenutku kad izbije još veći kaos oni koji su ga generirali ponudit će rješenje.
Tako kontrolni sistem funkcionira.

Miljenko
Gost
Miljenko

Ovo je sve u organizaciji zapada koji zeli da srusi Dodika, ubijen momak a zatim optuzuju predsednika drzave
deja vu

Vlado Banja Luka
Gost
Vlado Banja Luka

Џабе ја годинама говорим да је Миле Додик убачени елемент, човјек који је доведен од стране Запада, да изнутра ослаби и уруши Републику Српску. Џаба ја на овом порталу пишем већ неколико пута, да Додик и његови квази-министри нису никакви “русофили”, “Србенде”, “патриоте”, бећ најобичнији криминалци, тајкуни, батинаши и заштитници товара дроге који пролазе кроз Бања Луку и Републику Српску… Драге моје колеге коментатори – пробудите се више…

Alen
Gost
Alen

Jest , ali kako sad da znamo da ti nisi ubaceni element ,koji govori da je dodik ubaceni elemnt .. Inace u bosni ti je toliko puno ubacenih elemenata da se pogubilo i ko je ubacen a ko je element..

Vlado Banja Luka
Gost
Vlado Banja Luka

Не тучем ја српску дјецу од 2 године старости и њихове баке по бањалучким улицама, већ Додикова и Лукачева приватна милиција.

Ožalošćen nad internetom
Gost
Ožalošćen nad internetom

kamo sreće da vas još više tuče, vlado… pa ne bi lajali da vas i amerikanci slušaju… vlado, đe ti je sinko ponos predački, srpski, slavjanski?! đe se ponos denuo, vlado?

kiki
Gost
kiki

Čovječe, Alen, ti si danas zbilja nadahnut. Svaki komentar danas ti je za 50 pluseva…

novo doba
Gost
novo doba

to brate Vlado, samo još dodati našeg Fahru iz Federacije, Đukanović i dileri s Kosova već nisu naš problem…

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL

U svakoj državi postoji Organizirani Kriminal a BiH je jedna od rijetkih država gdje Organizirani Kriminal ima državu..

tihobl
Gost
tihobl

Neistinita parola.
To vazi za vecinu drzava. Samo 3 su izuzetak.

barba tonći
Gost
barba tonći

Alo, demokrate u vas nima cenzure !?

barba tonći
Gost
barba tonći

jeba vas Irud da vas jeba

Aleks
Gost
Aleks

Odlican tekst koji na drugaciji nacin analizira proteste.

Komunista
Gost
Komunista

Ismijah se čitajući komentare tipa “Dodik zadnja linija odbrane od zapada”, “NATO hoće da skine Dodika”, “hrvati su uz srbe” ?
Mislio sam da su ovdje komentatori ipak ozbiljniji i bolje informirani.

Sardelino
Gost
Sardelino

Pogledaj svoj dom anđele.

Slavonac
Gost
Slavonac

Dobar clanak u dnevno.hr pise ko vlada BLukom.Djeca udbe sa Vanjom Spiljak.Samo porjekla crvene bagre i dobijete bogatase.

HEKPCT
Gost
HEKPCT

Kao i u slučaju Crne Gore, nato želi Bosnu samo zato da u Bosnu ne ulete Rusi. Dodik/bosanski Srbi žele Ruse, a ne nato. Ovi prosvjedi su pokušaj nato-a da se ukloni Dodik. Dečka je ubio nato, zato se o ubojstvu ništa i ne zna. Prosto ko pasulj. Mene čudi naivnost naroda koji to ne vidi.

Komunista
Gost
Komunista

Idi saberi se druže.

Geth Riddiked
Gost
Geth Riddiked

Kada prosvjednici počnu upadati ko hajduci sa automatskim oružjem u zgradu Vlade RS-a, onda možda i povjerujem da iza svega stoji NATO.

Sale
Gost
Sale

Cijeli pokret ‘Pravda za Davida’ dio je specijalnog rata protiv Republike Srpske. Gotovo nestvarno deluje činjenica da je simbol protesta nazvanih „Pravda za Davida“ zloglasna stegnuta pesnica, najprepoznatljiviji brend obojenih revolucija koji je nastao 90-ih godina u Beogradu i potom bio iskopiran od celog niza revolucionarnih pokreta širom sveta. Stegnuta pesnica je nastala kao zaštitni znak pokreta „Otpor!“ koji je odigrao ključnu ulogu u svrgavanju Slobodana Miloševića…Svi konci u rešavanju slučaja Davidove smrti u rukama su nadležnog Tužilaštva. A zašto predmet još nije završen ni nakon 270 dana – samo oni znaju.Napadi Davora Dragičevića idu prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, a ne dotiču se zgrade Tužilaštva.Davor ne napada Tužilaštvo u Srpskoj i ne gađa njihovu zgradu jajima.Zašto? Zato što je Naručilac tako rekao…he,he…

ante vlašić
Gost
ante vlašić

nee služe više oni narodu od koga su izabrani… narod samo plaća njihove raćune …. bando lopovska koja služi oleogarhiji…. koja sve ima a narod je gladan i jadan..

Dadi
Gost
Dadi

Ovaj tekst je pisao novinar koji vjerovatno nema pojma sta se sa nama desava u Banja Luci a i u BiH.Sa tekstom se slazem jedno 40%.Sve ostalo su njegova naglabanja i gluposti.

Tonči
Gost
Tonči

poslije “pročišćenja” otužne manje polovice bosne od hrvata i bošnjaka, neko je drugi morao ući u “igru”, svima dobro poznatu, igru batinaša i bitangi, koji moraju s vrimena na vrime da stave nečiju koščicu pod zub… bagra se ostrvila…šta li

Šime Pecikoza
Gost
Šime Pecikoza

Ko biva pravda je ovo pravda je ono…
A tisuće pobijenih i prognanih iz tog monstruiteta blagostanja i sreće – ti i takvi ne zaslužuju pravdu?
Jer su možda bili pripadnici nekog drugog naroda?
H, lipi moji… pa ne ide tako
Nismo na tržnici…
Pa da bude pravedno jedne pobit i prognat i nikom nič.

Delboy
Gost
Delboy

Siva, bolje crna, elita ovog portala na čelu sa LT, Alen, Laki itd su upravo u službi onih snaga koje prokazuju kao globalnu silu. Kriju da je Baju američki nwo abrams doveo na vlast, kriju da je Baja samo velikotreći krak hobotnice organiziranog kriminala u cjelini znane kao Bih, kriju ili ne shvataju da je Baja Langley virus uvaljen bacuskama sto isti glume da ne znaju itd itd. Ali najgori je nedostatak empatije za mrtvu glavu momka koji je moj i njihov sin, brat,prijatelj kod ove imran husein-sputnik ekipe. Tužan sam zbog Davida a i zbog njih.

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris

nebi me čudilo da uhapse starog na dvadesetak godina zbog ubojstva u stilu pravih diktatora

Anancy
Gost
Anancy

Trebali ste prije modelirati Policiju, a ne se sad čuditi.

SrdjanKs
Gost
SrdjanKs

Obrisali ste mi komentare, znaci pogodio sam pravo u istinu. Jebo Vas Ifet Fataget.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Malo si pretjerao Srđane. Pročitao sam što si pisao.Portal je OK. Ako si čitao komentare vidio si da ovaj tekst, ustvari način na koji je napisan meni nikako ne štima ali to nije razlog da bacamo kamenje na sve u redakciji. Sve u svemu rade ljudi dobar posao. I mene nekada Iritira brisanje. Nisi jedini.

SrdjanKs
Gost
SrdjanKs

Ok, pomislih da su skrenuli sa pravog puta…
Pola Srbije sam “navukao” na portal, pa se osetih “izdanim”.

Geth Riddiked
Gost
Geth Riddiked

Hvala ti što si me nasmijao sa tom psovkom. Hahahaha

anix
Gost
anix

Ovo je nasa realnost , ovo je velika sramota onih koji glasaju iz nacionalistickih pobuda pa se sada obija o glavu gradjanima a svi smo mi gradjane neke drzave… Nema zakona policija upada u kucu bez naloga pa to radi i mafija sta se onda cudimo mafijaskim potezima , hapse covjeka koji samo trazi istinu a predocena istina njemu je puna lazi i promasaja… Ima tu dosta stvari koje bi se mogle navesti no nazalost pitanje je kako to ko vidi i iz kojeg ugla gleda…

cogo
Gost
cogo

e pa minusarima zeli da jin se dogodi isto ,,dobet cete i vi zlocesti neljudi svoje ,,ima boga i za vas ,,taj otac si zasluzuje svu podporu postenih i casnih ljudi ,,

cogo
Gost
cogo

e pa minusari vi se samo tjesite ,kad dobijete i vi porciju nemojte plakati ,,vi samo podrzavajte te vase pokvarene politicare ,,kad budete vi na redu ne trazite utjehu ,,,zao mi je samo pravih postenih koji stradaju i zbog vas ,,neka vam barem nova godina prođe mirno ..

cogo
Gost
cogo

vidim da nisam pogresio ,sretan sam da ne zivim među vama ,,budite sretni i dalje se mrzite ,,doviđenja u slejdecem ratu ,,tako je poceo i onaj zadnji ,,mrznja je vasa hrana ,,nije cudo da se juga raspala i tako ce se raspasti i vasa dadasnja zajednica ,,

barba tonći
Gost
barba tonći

E moj lipi kuvaru je li ti znaš kome pišeš ? Sve si dobro reka ma viš neki okrutan svit.

tihobl
Gost
tihobl

Realnost je drugacija od onoga sto je prestavljeno u ovom obojenom tekstu. Isto vrijedi za video gdje su ljudi iz davorove stranke (niste rekli da je osnovao stranku) prestavljeni kao slucajno anketirani banjalucani.
Gledao sam jucerasnja desavanja. Policija je bila mlaka. Malo se nagurivala sa stranackim aktivistima i izvlacila deblji kraj. Mozda ste culi da je jedan mladi policajac teze povrijednjen, ali niste da su i ostali zadobili poprilicno povreda (iz nekog razloga to kamere nisu uhvatile).

O povredama policajaca, niko ne pise, svi su se raspisali o navodnim povredama Dragicevica i Stanivukovica prilikom hapsenja, o njihovim slomljenim rukama (a doktori na Paprikovcu nisu uspjeli otkriti ni jednu povredu).

Mister Yes
Gost
Mister Yes

Tiho lazes ko pas i siris neistine…taj tvoj “teze povredjeni policajac” je dobio samo jedan udarac u glavu a to nikako nisu teze povrede a pre toga je sa jos nekolicinom policajaca vukao momka preko trga do policijskog auta i to je jedini policajac koji je zadobio neke povrede dok je goloruk narod premlacivan neko sto je nesto dobacio a pojedini jer su se zatekli tu
Tuzilastvo vec 9 mjeseci nema pomaka u slucaju ubistva D.D. i pored svih dokaza o prikrivanju ubistva od strane visokih sluzbenika R.S.

tihobl
Gost
tihobl

Ne lazem, a ti mi neces raci sta sam vidio svojim ocima. Momku krv oblila cijelu glavu, a tebi je to laka povreda. E da nije otiaso sakolomac u penziju da kaze bagri sorosevskoj razlaz vidio bi sta je pendrekanje.

Dadi
Gost
Dadi

A gdje su dokazi?

nikud nikam
Gost
nikud nikam

Fantaziraš. Ovog policajca je ogrebala mama od dečka kojeg su pokušali oteti na silu iz gomile.

tihobl
Gost
tihobl

O kojem pricas?
Ja pricam o onome razbijene glave koji je bio sav krvav.
Sto se tice ogrebanih vidio sam vise njih, ali nisam vidio da ih odvode na previjanje.

Mister Yes
Gost
Mister Yes

Tiho nadji bar jednu sliku krkavog policajca i vjerovat cu ti…u rezimskim medijima samo kruzi slika pandura kome je spala sapka prilikom naguravanja sa narodom i tad je dobio pesnicu u glavu da bi se odmah zatim hvatao za pistolj. Jadno je to…petnaest policajaca u grupi i oko njih desetak gradjana i on poteze pistolj. Bas bjedno.

Mister Yes
Gost
Mister Yes

Za ove nevjerne Tome koji guraju zvanicnu pricu policije R. Srpske neka ukucaju “slike sa obdukcije Davida Dragicevica” pa ako i dalje budu pri tome da takve povrede mogu nastati prilikom pada u potok kako policija tvrdi onda vise nemamo sta raspravljati.

tihobl
Gost
tihobl

A ti si vidio nekad les od 4 dana pa znas?
Ili si isao na casove patologije kod Vaskovica?

tihobl
Gost
tihobl

Eto sad ces reci da ja lazem, a ne lazu oni sto su tvrdili da su im polomljene ruke.
Sve junacine pred kamerama, a kad ih je privelo u stanicu rasplakali se kako su im slomljene ruke i trazili da idu na ljekarski pregled. A ono cak ni na rendgenu nisu mogli otkriti nikakve povrede.

Dunja
Gost
Dunja

Mi u Bgd smo se na tu protest koru okliznuli toliko puta da smo već i sebi smešni, o onim kad je Sloba oduvan gde smo masovno naseli na Soroševe fore, mogu da pričam iz ličnog iskustva, sada se tužno smejem na vučić-đilas priču kao neke “krvave košulje”…….oni svi rade za Soroša, zašto bi inače Dodik sada krenuo u odgovor protestantima, mada su “trpeli” proteste mesecima, kome sada???? treba zaoštravanje priče, zašto bi Rusi rizikovali da ostanu bez jedinog naklonjenog političara????? zašto Dodik ovako radi?? ne izlazi na ulicu?? ne čita?? ne gleda tv??zašto u Bgd protestanti nemaju pojma šta pričaju, zašto nijedna tema nije ona koja nam je bitna za preživljavanje??? zato što vlast i opozicija imaju istog gazdu i u toku je kurta-murta akcija, da se zamažu oči i sistem opstane još ihaaa nedirnut…..

tihobl
Gost
tihobl

Dunja, Dodik je pojeo govno sto je toliko ignorisao Davora i sorosevce oko njega. Znao je da mu ne prestavljaju opasnost i da ce dobiti izbore. Pustao ih je da rade sta hoce, jer njemu licno ne smetaju. Ali kad je Davor proglasio da nece dozvoliti slavljenje nove godine na trgu, jer je on kao u zaslosti i kad je otrcao Komsicu da dogovori sprecavanje proslave 9. januara tad je Dodik shvatio da je vrijeme da ga skloni sa trga. Da te pitam: kako tebi zvuci recenica necete slaviti novu godinu, jer i ja ne slavim.

tihobl
Gost
tihobl

Nego da se osvrnem na spinove gornjeg nepristrasnog teksta:
“Ucviljeni” otac ne nastavlja borbu za istinu. Njega istina ne interesuje ako se ne poklapa sa njegovom. A svakih nekoliko dana druge ljude proglasi ubicama.
Zna otac da mu se sin ubio, ali njega istina ne interesuje. Interesuje ga onih 800.000 koje je prikupio do izbora, interesuje ga obecanje da ce biti lider opozicije na sledecim izborima.

Znaju i tuzioci da nema rijeci o ubistvu, ali pod pritiskom su morali dici optuznicu. Znaju i advokati da je rijec o samoubistvu, pa su zato tri tima napustila slucaj bez obzira na visinu dnevnica. jedino Vaskovic i Dragicevic znaju da je rijec o “otmici, cetverodnevnom sliovanju, prebijanju i ubistvu”. Oni imaju svoje “dokaze” a zanemaruju da sadrzaj zeludca odgovara sadrzaju kupljenom u pekari sat ranije (toliko o 4 dana prebijanja i bacanju u Crkvenu).

barba tonći
Gost
barba tonći

As ti Dodikova tovara ? A je li se pokojni-ubijeni mladić i sam brutalno silova? A ?

tihobl
Gost
tihobl

Bas je silovan. Eto uhvatio ga je ministrov sin od 11 godina u ponoc i onda ga je silovao. To je Davor danima izjavljivao dok mu neko nije rekao da je glupo i da niko u to nece povjerovati. Za veliko cudo otkrivam da ima nko ko je u to povjerovao.

Dadi
Gost
Dadi

Ti znas da je on silovan? haha daj ne budali majke ti! Ako znas idi u tuzilastvo u BL pa svjedoci.Svasta ljudi vjeruju sto cuju!

Mister Yes
Gost
Mister Yes

Jado jadni zar stvarno mislis da je neko spreman unovciti svog sina ? Covjek je obicni konobar a ne neko kome je cij da udje u politiku i nije osnovao nikakvu stranku nego gradjanski pokret u cilju rasvetljavanja ubistva sina. Pljuc.

tihobl
Gost
tihobl

Gradjanski pokret koji ce ucestvovati na narednim izborima je sta?

Mister Yes
Gost
Mister Yes

Otkuda ti to? Grupa “Pravda za Davida”je u samom pocetku bila grupa naroda koja je stala na stranu roditelja cije je dijete ubijeno a tek cini mi se prosle sedmice je zvanicno zvanicno registrovano udruzenje a ne nekakva stranka koja ima aspiracije da ucestvuje na izborima.

tihobl
Gost
tihobl

Tacno je da je u pocetku bila grupa naroda koja je stala uz roditelje i trazila da se utvrdi istina o slucaju (prijatelji, komsije, rodbina …). Ali brzo su potisnuti od strane likova koji nikad nisu vidjeli pokojnog Davida. Sad ste politicki pokret koji vodi predizbornu kampanju.

Mister Yes
Gost
Mister Yes

Kakvu predizbornu kampanju kad su izbori bili prije par mjeseci. Mani se suplje price.

Bondone
Gost
Bondone

Nevezano na temu, zasto “obicni” konobar? Ja sam u svojim najboljim danima kao “obicni” konobar zaradjiovao do 15.000 $ mjesecno! /nije laz/, zato sto sam govorio 3 strana jezika, poznavao tehnologiju i posluzivanje hrane i pica, te iznad svega, psihologiju gosta kako bih se prilagodio njegovim zahtjevima, navikama, frustracijama…..”Obicni” konobar! WTF

Ana Marija
Gost
Ana Marija

E moja botino kako te samo nije sram da tako pišeš a i one koji ti dadoše plus. Od mene imaš jednu nulu.

Mister Yes
Gost
tihobl
Gost
tihobl

I sta vidis na slikama: razderana koljena, razderane sake i udarac glavom. Kako kad sa visine padnes na kamento tlo. Dodaj jos bujicu koja je po kamenu nosila tijelo (a tad se topio snijeg i bila je bujica), pa jos 4 dana u vodi i dobijes takav les. Da ga je neko tukao bile bi masnice oko ociju a ne na celu. Pronadju slike drugih utopljenika iz Vrbasa ili iz Drine pa uporedi slike. Nemoj nam glumiti patologa Vaskovica koji prica da se hrana u zeludcu ne moze svariti za 4 dana.

tihobl
Gost
tihobl

Idemo dalje:
U tekstu su pomenuti slicni rezirani pokreti, ali ispustena je pravda za Davida u Gruziji koja je izbila skoro istovremeno sa banjaluckom (par dana kasnije ako me pamcenje sluzi). U vrsnjackom nasilju ubijena su dva tinejdzera, ali ime onoga drugoga je nije uzeto u slogan pokreta iz nekog razloga. Sve se zavrsilo za 15-20 dana podnosenjem ostavki par ministara. Oko 3-4 mjeseca ranije izbijali su “spontani” prosvjedi ljubitelja tehno muzike i tako nesto, ali od njih se odustalo zbog nezainteresovanosti gruzijaca. Pravda za Davida se pokazala pun pogodak sa brzim rezultatom.

Da se osvrnemo na finansiranje i recenicu: Takve tvrdnje nemaju nikakve logike.
Otac je dobro unovcio svoju “zalost” a majka kad je vidjela da moze nekoliko puta vise zaradjivati nego u Austriji vratila se. Aktivisti pokreta su iz raznih NVO. Vecinom se radi o osnivacima kojima je 20 godina to glavni izvor prihoda. Mnogi od njih stu tako zaradili stan, auto i redovna ljetovanja po stokakvim seminarima i radionicama. Sad im je nalozeno da se prikljuce ovom pokretu. Znam ih vecinu, znam sta pricam. Sve su to minorni likovi sa malim NVO gdje su im svi ukucani clanovi organizacije. Zato sad moraju dovoditi djecu i supruznike na davorove manifestacije i tjerati ih da drze dignutu ruku sa stisnutom pesnicom dok Davor lupeta nebuloze.

Šok
Gost
Šok

Po tebi soroš (usa) se rješava dodiga i ekipe preko demontracija-građanskog neposluha. zašto im dodig toliko smeta? dobio je izbore otišao u sarajevo, više nije meta.

Alen
Gost
Alen

Tek sad je opasnost za njih..Ono sto njima treba to samo aminuju trojica predsjednika…

tihobl
Gost
tihobl

Smeta jer ne mogu provesti ustavne promjene jedan covjek jedan glas. Smetao im je Dragan prethodne 4 godine koji se provukao tako sto su prosli put prebacili komsiceve glasace Ivanicu. Sad su planirali istovremeno srediti obojicu i Covica i Dodika, zatom protiv njih podici optuznice za korupciju, a onda na miru progurati ustavne promjene u svom troclanom predsjednistvu. Zeznuli su se u racunu i sad pokusavaju jermenski scenario u RS, a kad Dodik ostane bez baze onda bi ga uklonili iz predsjednistva. To je sva mudrolija ove igranke.

Dunja
Gost
Dunja

Oni su se razveli i otišli svako za svojom srećom, David ostao sa ocem koji je imao neka preča posla, dete gluvarilo i naje#alo zbog raznih okolnosti i malo svoje gluposti…niko ga nije zaista pazio i voleo…ALI sad se mama vraća iz Austrije, gde je uredno provodila novi život, tata je pun love I???Davida nema, niko od njih ne traži Istinu….a Policija glupa i jadna, kakva je skoro pa uvek….majmuni za pare…..

tihobl
Gost
tihobl

A sad o raspolozenju u BL: Davor ima oko 200 aktivista i jos 100x vise sljedbenika na FB. Prije izbora vecina na njega nije obracala paznju kao ni na kampanje ostalih stranaka. Lik je tad izjavljivao sta ce raditi kad postane ministar i vidio je sebe u vrhu vlasti nakon pobjede opozicije.
Kad su prosli izbori i kad se posvadjao sa opozicionim politicarima jer su mu obecali da ce se odreci fotelja pa ga ispalili svi smo mislili svakoga cuda tri dana dosta i da je to gotovo. Ali nakon posjete ambasadi, obecanja da ce postati lider opozicije, gostovanja po sarajevskim TV lik nastavi sa svojim morbidnim cirkusom na trgu, zabranjujuci odrzavanje nekih manifestacija. Kad je zabranio djeci manifestaciju tad se svima popeo na onu stvar. A kad je izjavio da niko nece slaviti Novu godinu na trgu jer je to davidov trg i kad je rekao da ne dozvoljava slavljenje posto i on ne slavi tad je pretjerao. Da ga nije komunalna policija uklonila 31.12. uklonili bi ga banjalucani – bacili bi i njega i likove koji prebijaju policiju u Crkvenu. Nebi bilo njeznosti kao sa policijom.

PS. nastavicu pisati kad administacija ovo objavi i prethodni dio da cujete nesto drugacije od verzije glasa amerike i slobodne evrope. Na vama je da skontate ko laze.

Mister Yes
Gost
Mister Yes

Ok Tiho… hajd samo reci jeli tebi izgleda logicna prica sa kojom je policija izasla na onoj famoznoj pres konferenciji (koja je i pokrenula sve ovo)?
Davida D. predstave kao ulicnog fajtera sklonog tucama i onda kazu kako taj isti fajter od 21 g na povratku iz grada svrati u pekaru pojede burek zatim ode stotinu metara dalje opljacka kucu i na izlasku iz kuce i upadne u potok od 10 cm vodostaja i utopi se. Meni je to jadno.

tihobl
Gost
tihobl

Jasta da je jadno. Nadju utopljenika, izvrse uvidjaj, ustanove da nije nasilna smrt, vec nesrecan slucaj ili samoubistvo i gurnu u fijoku kao i ostale slicne slucajeve prethodnih godina. Kad su otkrili kakva im je igranka spremljena u ambasadi ponovo otvore slucaj i nabrzinu ga otaljaju kako bilo da imaju sa cim izaci pred javnost i tako useru sve. Bolje bi bilo da nisu prikrivali svoj nerad i da su se drzali prvobitnog zakljucka. Trebali su priznati da su nasli utopljenika, da se nisu htjeli sa njim baviti i gubiti vrijeme posto se obicno ispostavi da je rijec o samoubistvu umjesto sto su lagali , a onda jos pokusali prikriti lazi. Svaka laz se razotkrije, osim davorovih. Hajde pobroj sta je sve Davor izjavljvao pa reci da ne laze ko pas cielo vrijeme.

Dunja
Gost
Dunja

tihobl svaka čast na pokušaju da otvoriš oči ljudima, to je teška priča, ljudima je normalno da budu prijemčivi za bol i patnju, naivnost i glupost nas osetljivih Balkanaca je dovela dotle da nas je ološ vrteo kud god mu je trebalo i sad će evo, kako vidim ponovo…je#eš narod koji vuče za nos ofucana ljiga kakav je “filantrop” Soroš…..

tihobl
Gost
tihobl

Dunja iznerviralo me je koliko se naroda uhvatilo na propagandu punu nelogicnosti.
Pogledaj koliko misli da je momak ubijen, a ne postoji ni jedan dokaz da je rijec o nasilnoj smrti.

“Ucviljeni otac” prvo izjavi da mu je sina ubio i silovao sin ministra policije. Kad je saznao da mali ima 11 godina onda prebaci krivicu na oca. Kad je saznao da je ministar u to vrijeme bio nekoliko dana na sluzbenom putu u inostranstvu onda izjavi da je saucesnik koji je znao da ce ubiti Davora i da se zato sklonio u inostranstvo. Kako god okrenes uvjek si kriv – bitno je da niko ne pita oca za njegov alibi te noci.

Sa ravnozemljasima je lakse razgovarati, njihovi su argumenti ubjedljiviji. Sa ovima ne mozes. I dalje se drze price da je mali negdje bio 4 dana silovan iako sadrzaj zeludca odgovara onome sto je kupio u pekari sat vremena prije nestanka.

Ovde je rijec o engleskoj aroganciji. Nije im vazno koliko je prica glupa, nije vazno koliko su im dokazi nelogicni, uzdaju se u medijsku masineriju i da ce biti dovoljno glupaka koji ce to prihvatiti kao istinu.

Obrati paznju na spinovanje: Dodika u BG nazivaju ustasom, u ZG cetnikom, a po zapadu plasiraju price o totalitarnom rezimu, korupciji i kriminalu.

tihobl
Gost
tihobl

A sad jedno logicko pitanje: izvadjen je jedan utopljenik iz rijeke u jednom provincijskom gradu (ako se ne varam cetvrti u poslednje dvije godine) i to je prica za mnoge novinare vec 300 dana – otkud tolika popularnost. Recimo cak da je rijec o ubistvu – njih je jos vise u regionu, a ni jedno ne dozivljava ovoliku popularnost. Zato su novinari nezainteresovani za druge smrti? Ponekad neko dobije clanak koji se zaboravi za tri dana i to je sve. Da li vam je to prirodno?

tihobl
Gost
tihobl

Imam jos jedno pitanje: otkud ovolika zainteresovanost sorosoida za ovu temu? Na temi o Siriji su skoro nestali, rijetkost su na temama o Rusiji, Iranu, Kini, Venecueli … Nije valjda da je centrala digla ruke od velikih i vaznih drzava i da se fokusirala na Banja Luku? Nije valjda sa su spali na jedna provincijski grad?

Zvrk
Gost
Zvrk

Ima jedan primjer iz bivše države, iz Rijeke. Jedan momak je bježao od policije i bacio se s prozora – u smrt. To je toliko utjecalo na alternativnu scenu da su se pisale knjige i skladale pjesme o tome. A momak je postao mučenik. Da se to dogodilo danas, mislim da bi čitav MSM poludio.

cogo
Gost
cogo

nije jos zaboravljeno ubijanje drugcijih u toj pokrajini kad su vlasi pocele sa ubijanjem vlastitih ljudi sonarodnjaka ,,pa sta je tim politicima ,,prije si ubijali druge rase sada ves svoje ,,a zasto??? za vlas ali novce ,,zalostno sto narod jos poupire takve ,,i pise se skoro godina 2019

cogo
Gost
cogo

puno sam razocaran ,,imao sam vjeru da si barem na ovom portalu komentatori politicki ispravno opredeljeni ,na zalost vidim da je puno njih koji su fanatici ,kad se taj otac digao proti politiki dodika ste vi skocili do plafona ,,znaci za vas su prvo politiki pa makar korumpirani ili krvavih ruki a ne vasi sugrađani koji si maltretirani sa strane tih ,,zalostno da vam nije bilo iskustvo zadnji rat ,,stvarno ste me razocarali ,,jeste li vi prvo ljudi ili samo fanovi vasih vojenih vođa ..???? sada dajmo minuse pa da vidim da nisam pogrjesio ,,

Ante
Gost
Ante

Tim policajcima koji se skrivaju iza maske treba objaviti slike na internetu osim toga treba njihove slike polijepiti po ulicama. Neka se vidi tko to radi.

plavi trn
Gost
plavi trn

Jeste ante kao i ti sto ovde i na svakom portalu stavljas svoje slike.Ajd ne dipr!

Ante
Gost
Ante

Bojiš se da tvoj milicajci ne dobiju što su zaslužili od naroda.

tihobl
Gost
tihobl

Ante 200 sorosevaca nije narod.

Рашо.
Gost
Рашо.

Питање је само, ко је тај дан био толико угрожен да они чак са фантомкама буду у акцији,”неко” требао и на такво питање дати одговор

antinwo.hr
Gost
antinwo.hr

Podrška narodu u Banja Luci iz Hrvatske.A ovu bagru policijsku može biti sramota.Udri narode i po izrodima

ne bu islo
Gost
ne bu islo

Vucic je poslao svoje specijalce i ovo je bio test kako smirivati pobunjene mase,a vjezba nije zbog BIH srba nego za planirano djelovanje na podrucju cijele BIH.
Sto narod zeli to i dobije,a medju srbima su samo varijecije na temu kako postati dio velike srbije.

Tadmur Palmorović
Gost
Tadmur Palmorović

Izvor: Saf.ba ili kamenjar ili bujna mašta???

POVEZANE VIJESTI

Izbornik