Optužbe opozicije: „Milorad Dodik gura BiH u NATO!“,… i nastaje kaos u RS

Milorad Dodik
236 komentara

Tjedan iza nas je u regiji bio buran. U četvrtak je Crna Gora usvojila novi „Zakonu o slobodi vjeroispovijesti“ koji je doveo do sukoba između Srpske pravoslavne crkve u zemlji i oporbe na čelu s Demokratskim frontom na jednoj strani i vlade Mila Đukanovića i premijera na drugoj. O čemu je riječ, opisali smo jučer u analizi „Zakon o „vjerskim slobodama“ u Crnoj Gori zemlju gura u stare podijele i sukobe“. O čemu je riječ, možete se vidjeti u poveznici na kraju ovog članka kojeg ćemo posvetiti Bosni i Hercegovini, bolje rečeno apsurdnom danu u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Banja Luci.

Naime, tamo je u utorak ujutro započela sjednica na kojoj je većina dala potporu srpskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku te politici koja bi trebala zaustaviti put ka članstvu države u NATO paktu.

Međutim, prije izglasavanja potpore je trajala burna rasprava u kojoj je jedan od glavnih protagonista bio zastupnik oporbene Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković.

Nakon kaotične sjednice obilježene verbalnim sukobima, fizičkim napadima i uvredama u utorak rano ujutro dao potporu Dodiku.

Kako javljaju hrvatski mediji, „Narodna skupština RS je prihvatila Dodikovo tumačenje po kojemu dokument pod nazivom „Program reformi“, kojeg je 19. studenog usvojilo Predsjedništvo BiH, ne znači suglasnost za nastavak približavanja članstvu u NATO paktu nego tek plan mjera koje će biti provedene kako bi se suradnja s tim vojnim savezom nastavila na dosadašnjoj, a ona podrazumijeva samo članstvo u programu „Partnerstvo za mir“.

Nakon što je Stanivuković rekao kako izvorni dokument poslan u NATO nije onaj kojeg Milorad Dodik prikazuje javnosti, te da ima više od 50 stranica, a ne 21, počele su pljuštati uvrede sa svih strana, došlo je do naguravanja, a ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač je navodno ošamario Stanivukovića. Sukob, ali verbalni, nastavio se u restoranu Narodne skupštine RS, ali su se kasnije stišale strasti. Međutim, ostaje otvoreno pitanje gura li Milorad Dodik BiH i Republiku Srpsku u NATO ili ne?

Prema onome što se može pročitati na stranicama NATO pakta, čini se da je u pravu Milorad Dodik, dok je kopiju izvornog dokumenta objavilo Radio Sarajevo.

U početku dokumenta na petoj stranici  stoji kako on „ne prejudicira buduće članstvo BiH u Sjevernoatlantskom savezu i da će za takvu odluku biti potrebna dodatna odluka predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH“.

Peta stranica „Programa reformi BiH“
FOTO: Peta stranica „Programa reformi BiH“

Odakle Stanivukoviću podatak da postoji drugi i opširniji dokument i da ovo nije original, nitko ne zna. Inače je mladi političar iz  Partije demokratskog progresa poznat po demonstracijama takozvanog pokreta „Pravda za Davida“, mladića koji je pod nerazjašnjenim okolnostima ubijen u Banja Luci, a na čijoj je smrti Stanivuković pokušao zaraditi političke bodove. Da ne objašnjavamo detaljno, pokret „Pravda za Davida“ kao krivce za smrt mladića imenova opet Milorada Dodika, Dragana Lukača i ostatak vlasti RS. Što je istina u ovom slučaju, teško je reći, ali postoji „barometar“ koji nikada nije pogriješio. Naime, pokret je dobio veliku medijsku pokrivenost i podršku balkanskog ureda Radija Slobodna Europa i njegovih medijskih satelita, uključujući RTV BN, kao i brojnih nevladinih udruga iz galaksije Otvorenog društva, a posebno portala Buka, formalno osnovanog pod okriljem Centra za kulturnu dekontaminaciju Banja Luke i novcem nevladinih organizacija, privatnih nevladinih udruga i zapadnih veleposlanstava.

Ranije portal Buka to nije ni krio i donatore je objavljivao na internetskoj stranici, ali se kasnije od te prakse odustalo i rubrika „donatori“ ili „vanjski suradnici“ je danas prazna. Međutim, Centar za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu na dnu stranice kao sponzore navodi Otvoreno društvo, Terre Solitaire i Zakladu braće Rockefeller. Mnogi će reći da ovaj projekt suzbija nacionalizam, poziva se na antifašizam i citira velikane misli svih naših naroda, što je točno i mnogima je kao takav zanimljiv i preferiraju ovakve portale u odnosu na nacionalističke koji šire najniže strasti. Međutim, kao što je bio slučaj s ugašenim E-Novinama, koje su glorificirale Mila Đukanovića prije ulaska Crne Gore u NATO ili Hashima Thaçija u pregovorima s Bruxellesom i Beogradom s ciljem zatvaranja „poglavlja Kosovo“, uz prihvatljive gore navedene sadržaje se na njima sustavno provlači atlantistička agenda. Najbliži primjer Centru za dekontaminaciju i portalu Buka je portal Peščanik, koji ima odlične novinare i sadržaje, ali kada pogledate donatore upali se lampica za alarm. Opet nalazimo američki NED, Otvoreno društvo, Zakladu Heinrich Böll, Zakladu Braće Rockefeller i druge. Znači li to da svi ovakvi projekti ipak djeluju neovisno o svojim sponzorima? Ako je tako, to bi bilo pohvalno, a je li ili nije, lako je zaključiti iz sadržaja o temama kao što je ulazak ostatka zemalja regije u EU i NATO, stav prema Rusiji, Kini, Assadu u Siriji, ajatolasima u Iranu, Hezbollahu i drugima. Uz citate Danila Kiša, Miroslava Krleže ili Meše Selimovića se uspješno proda priča o pogodnostima saveza s NATO paktom, na primjer.

Zašto ova digresija o aktivnostima medijskih projekata u regiji? Zato što je spomenuti Duško Stanivuković izjavio kako Milorad Dodik gura BiH u NATO i u Banja Luci je nastao „krš il lom“. Mnogi čitatelji su njegovu izjavu uzeli zdravo za gotovo i da u sjedištu NATO pakta postoji druga verzija dokumenta koja otvara put prihvaćanju Akcijskog plana za članstvo (MAP), koraka do punopravnog ulaska u savez, iako i u njemu stoji kako on ne prejudicira ulazak zemlje u NATO.

MAP je Bosni i Hercegovini NATO ponudio još 2010., ali ga zbog veta Banja Luke savezna razina vlasti nikada nije prihvatila. Nije prihvaćen ni Godišnji nacionalni program (ANP) koji otvara put prihvaćanju Akcijskog plana za članstvo (MAP), već spomenuti dokument pod imenom „Program reformi“.

Stanivuković i njemu slični, koji navodno kritiziraju NATO i optužuju Dodika da BiH i RS gura u savez, nemaju  nikakvih dokaza da potkrijepe svoje optužbe, osim igrokaza u Narodnoj skupštini i ranije na ulicama Banja Luke gdje su, navodno, tražili „pravdu za Davida“.

Jedini im je argument da je aktualna vlast BiH i RS dovela do visoke razine suradnje s NATO paktom kroz „Individualni akcijski plan partnerstva“ (IPAP), koji predstavlja najintenzivniji oblik bilateralne suradnje sa zemljama NATO pakta onih zemalja koje nisu članice ovog saveza, te „Partnerstva za mir“.

Ali „Partnerstvo za mir“ je političko-vojni program NATO pakta deklarativno usmjeren ka stvaranju povjerenja između zemalja članica saveza i drugih zemalja Europe i bivšeg Sovjetskog Saveza, uspostavljanju međusobne vojne suradnje i regionalne stabilnosti. Osnovan je 1994. godine, nakon pada Istočnog bloka i druge koje nisu članice NATO-a. Tako su u „Partnerstvu za mir“ Rusija, Bjelorusija, Armenija, Azerbejdžan, Gruzija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Tadžikistan, Turkmenistan,Ukrajina i Uzbekistan. Od zemalja regije su u njemu Srbija i BiH, dok Makedonija čvrsto korača prema punopravnom članstvu. I na kraju, dio ovog projekta su Austrija, Finska, Irska, Malta, Švedska i Švicarska. Cipar i Kosovo teže članstvu „Partnerstvu za mir“, ali zbog neriješenog statusa, Cipar zbog podijele zemlje na južni i sjeverni “turski dio” zemlje, a Kosovo iz svima poznatih razloga, to ne mogu postići.

Dakle, ulazi li BiH u NATO ili ne? Ili, bolje rečeno, je li Milorad Dodik, kako Stanivuković tvrdi, potpisao „Program reformi“, ime godišnjeg plana koje upravo zbog toga nije nazvan „Godišnji nacionalni program“ (ANP), koji ima oko 50 stranica i nitko ne zna njihov sadržaj ili nije, kako bi za godinu  ili dvije otvorio put usvajanju ANP-a i prihvaćanju ponuđenog Akcijskog plana za članstvo (MAP)?

Ovdje se netko ozbiljno poigrava sa stabilnosti BiH, počevši od raznih „pravdi za…“, koje su u modi diljem Europe, do ovakvih konstrukata koji dovode do političke nestabilnosti ionako nestabilne i podijeljene zemlje.

I za kraj, ovo nije nikakav hvalospjev „Miletu od Laktaša“, što je termin kojeg koristim u razgovorima s prijateljima i poznanicima za Milorada Dodika. Njemu se može prigovoriti stotine stvari, a kada bi pravosuđe RS i BiH radilo svoj posao možda bi mogli naći na stotine nezakonitih afera u kojime je on na vrhu piramide. Istina, po tome malo razlikuje od većine političara u regiji.

O njegovom „političkom usponu“ i manevrima kojima godinama u svojim rukama drži sve poluge vlasti srpskog entiteta u BiH bi se mogle napisati knjige, možda i kriminalni romani. Ali to sada nije tema. Ključno je pitanje je li Milorad Dodik potpisao „Godišnji nacionalni program“ (ANP) pod imenom „Program reformi“ ili nije? Ako nije, i ako je suradnja BiH s NATO paktom slična ili nešto bolja od ostalih iz „Partnerstva za mir“, jer u zemlji postoje i dva konstitutivna naroda koji žele ući u savez, onda su napadi Stanivukovića & Co. politički motivirani, možda upravo s ciljem da se postigne ono za što se optužuje „Mileta od Laktaša“, ili člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Zapravo, pokušajmo razmišljati logično i tko u medijskom prostoru iza koga stoji, jer su upravo ti pokazatelji u svim situacijama u bilo kojem dijelu svijeta uvijek doveli do ispravnih zaključaka.

Radio Sarajevo / Kopija Dokumenta / NATO/BiH / Centar za kulturnu dekontaminaciju / Peščanik/Podrška

Zakon o „vjerskim slobodama“ u Crnoj Gori zemlju gura u stare podijele i sukobe

NATOPartnerstvo za mirPravda za Davida
Pretplatiti se
Obavijesti o
236 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
4 godine prije

BiH je kao elektricna jegulja, opali svakoga tko polozi ruke na nju, bolje nato nek se zamisli. Mislim da bi Dodik da se odcepi, a u zamjenu pusti ostatak u nato, ali jegulja ne vidi razliku…

Siniša
4 godine prije

Eh Babiću…kada bi ti mogao da napišeš nešto o zlodjelima kolege traktoriste Milorada Dodika zvanog “Mile od Laktaša”, znam da bi to bio veoma obilan PROJEKAT i veoma opasan posao sa veoma velikom vremenskom potrebom ali kada bi mogao posvetili bi te. Elem….kada je bilo prvo zasjedanje Skupštine povodom ANPa trajala je do 2/3 sata u jutro, apsolutno kretensko ponašanje i jednih i drugih, kao dva čopora kerova koji škevre jedni na druge a najmanje se dotiču teme laveža;ovo zadnje je bilo dno dna, pozicija u stilu sekte podržava Milokrada a opozicija u stilu pijetla bez glave skače okolo kenja po svemu i svačemu. Mali Stanivuković je razočarenje vijeka, zbilja je bio nešto šta za ponadati jer zbilja mali istinu priča o svim zločinima i i kriminalu sekte na vlasti(ovo zadnje još nismo skontali ali i to će naleći) međutim ovo zadnje je zbilja ponižavajuće za njega i baš je… Čitaj više »

Tony
4 godine prije

Ajmo strucnjaci iz rs evo vase teme o velikom srpstvu sad cijeli dan ima da pršti o tome ko je veci srbin…

Laki Topalović
4 godine prije

Onome malom Stanivukoviću ne vjerujem ništa. To je Čeda Jovanović u RS

Nema
4 godine prije

Stanivukovic je cetalj teski…ovo sto srbirade nesto je mutno tu. A nije mi jasno zasto je srbija protiv nato pakta. I grcka je u nato pa sta im fali?

puf
4 godine prije

U BiH ne postoji politika, nego politicka trgovina. To mi koji zivimo u BiH veoma dobro znamo. Da bi se bilo kakva odluka donijela na “saveznom” nivou BiH tu se vrsi politicka trgovina po principu ja tebi pomognem oko ovoga i dam svoj glas,a sutra ti meni oko onoga drugoga. Nema drugog nacina da se donese bilo kakva odluka u drzavnim institucijama BiH zbog toga sto se sva tri tora ovaca moraju sloziti oko bilo cega da bi to bilo sta postalo zakonito. Tako je bilo i po ovom pitanju. SDA je pristala da Predsjedavajuci Vijeca ministara, sto je manje-vise ekvivalent funkciji premijera drzave iako se tako ne zove, postane Zoran Tegeltija iz SNSD-a. Samo da napomenem da su ovlasti Predsjedavajuceg Vijeca ministara mnogo vece nego ovlasti troglavog Predsjednistva BiH. Zauzvrat je SNSD, koja je najveca srpska politicka stranka u BiH, potpisao sta je potpisao. Za one koji nisu upuceni,… Čitaj više »

smart tool
4 godine prije

Mile je dosao sa Natom, a tako ce i otici. Opstaje sve dok je na vlasti i zato mora da pravi kompromise. Profitirao je od nacionalizma ko niko u regiji, partizansko dijete sa Kozare. RS drzi glavu iznad vode zahvaljujuci inekcijama is Srbije. Sad sa novim vijecem ministara ce kupiti jos 3 godine, a poslije ce valjda ostati para da opet zaigramo i zapjevamo pod satorom.

Alex
4 godine prije

Babiću nije bilo teško malo proguglati pa naći originalni dokument koji ima 51 stranicu, za razliku od lažnog Dodikovog dokumenta:
https://zurnal.info/novost/22649/dodik-od-nsrs-a-sakrio-kljucne-odredbe-anp-se-pominje-u-dokumentu

Dodik je najveći prevarant koga je majka rodila, spreman je na apsolutno sve zarad komada vlasti.
Puna podrška mladom lavu Stanovukoviću.

Alen
4 godine prije

Naravno da će pritsci da se BiH uvede u nato bitu žestoki , ovo još nije ništa kako se očekuje , mada dzaba im trud , prije će se oni raspasti..

Zax
4 godine prije

Najbolju definiciju republike srpske je dao jedan srpski pisac. Na vlasti su kriminalci koji glume cetnike. Opozicija su cetnici koji bi zeljeli bit kriminalci. To stvarno nema smisla komentirati niti se time baviti.

Weteran
4 godine prije

SAD i NATO je Harver!
A Softver?
Meni (ne samo meni) zapada za oko :
Konstantni nemiri, vatra, problemi u Srpskom korpusu, na prostorima gde Srbi čine većinu (ne mora i apsolutnu)?
– Podgorica
– Banja Luka
– Beograd
Spontano?
Slučajno?
Zagreb, Sarajevo, Skoplje – idila? Ili su eutanizirani?
Tirana ima žeravice u sebi, ali je pod kontrolom.
I onda kad napišem da su Pravoslavni Srbi i Rusi najveća prepreka Globalističkom Točku, meni se ovde izruguju?!

Rusofil
4 godine prije

Jedino Dodik govori i radi prave stvari. Radi on i druge stvari ali do ovog dokumenta nisam sumnjao da se bori za RS. Kod reformi, prva stvar koja me je zabrinula je da se Komšić obradovao potpisu i pohvalio ga. Druga stvar je da je dokument ostao u sefu i nije dat na uvid javnosti. Moguće da je i Dodik podlegao pritisku a možda je ipak sve neka igranka da se diskreditira.
O Stanivukoviću ne bih puno. Dopao mi se samo na prvi pogled, na drugom je već bio sušta suprotnost. Mislim da je mali ljigo i prodana duša. Ne tvrdim da sam u pravu ali vrijeme će pokazati. Ko god je šurovao sa stranim ambasadama, sigurno nije dobar.

Laki Topalović
4 godine prije

Dobro,ima li tko tamo da zna što se događa. Ovaj dolje link u komentaru nekoga, usporedio sam, isti je tekst engleska verzija u fontu i zbog dužih rečenica proširena na 51 stranicu, ali je tekst isti. Ćirilična verzija je zbijena u fontu/razmaku između redova / ali prati poglavlja kako se “šire”. Nema nijednog više ni teksta “viška”. Tako da je papak Stanivuković mogao reći engleska verzija ima 51 stranicu, a “zgusnuta” srpska 21. , ali je tekst isti. Tako da tu nema neke mudrolije. Koliko sam slušao, “Program za mir” imaju svi, to nije sporno, a Dodik reče da će pratiti beograd . Dok su oni neutralni, BL će insisirati na neutralnosti zemlje. Iako je to , sa Srabijom ili bez, za BiH najbolja opcija. Mogu igrati sa svima, a nisu obavezni prema nikome, zar su toliko glupi da ne iskoriste tu prednost. Zašto Finci nikad nisu i kažu da… Čitaj više »

Zvrk
4 godine prije

Izvan teme pa tko hoće, neka preskoči. Jučerašnja je tema došla do 435 komentara u sadašnjem trenutku. Mislim da je to potuklo čak i onu temu o cjepivima koja je dogurala do brojke od 400 komentara, jedine do sada. Nisam tu samo da brojim komentare. Što hoću da glagoljam. Redakcija ipak uvažava komentare stalnih čitatelja i konačno malo više piše o zbivanjima na ovim prostorima. Jest da će uvijek uz nešto malo afirmativnih komentara biti golema količina otrovnih koji samo pozivaju na prekrajanje granica i povijesnih knjiga, mržnju, flejmanje ili sprdnju. Međutim, čak i da se tako nastavi primjerice nekoliko godina unaprijed, bitno je da se razvije diskusija među čitateljima i razmjena stavova, to jest da nema zabranjenih tema. Vjerujem da će takvim tempom, možda čak nakon nekoliko godina ovi svi otrovni komentari postati manjina. Grdno sam kritizirao redakciju jer je naprasno i preko noći makla komentare kad je bila… Čitaj više »

Siniša
4 godine prije

435 komentara na članak o SPC u Crnoj Gori…..mislim da je to rekord koji se nikada neće oboriti.
Svaka čast komšije,polaskan sam vašom “brigom”.

Fenix
4 godine prije

Tesko da program reformi znaci ANP jer NATO je vojna organizacija a ako se u jednom dokumentu promjeni jedna rečenica onda to nije dokument jer je NATO jasno odredjen sto je ANP,MAP itd dakle kao u vojsci jasne stvari sa svojim značenjem a program reformi koliko ja znam u NATO-u nepostoji samim tim to onda nemoze biti ANP već neki politički kompromis u BiH. A nakraju tesko da ce se NATO siriti jer vise ni sam ne zna kuda i sta vidimo kako do ide sa Makedonijom traljavo. U principu ako pogledamo procese vidimo da se NATO počinje raspadati zbog dvije stvari promjene globalnih snaga a najviše zbog enormnog slabljenja Europe (gospodarski,tehnološki a najviše demografski) jedan podatak da je u protekla dva vijeka Europske zemlje dominirale u broju vojnika a sada ako izuzmemo Rusiju nema niti jedne jedine a tako ce se i dalje nastaviti.

Trt
4 godine prije

Vjerojatno se ne radi o potpisu Dodika za pridruživanje NATO-u budući da je ruski ambasador u BiH izjavio da taj Program reformi nije u vezi sa Akcijskim planom za ulazak u NATO. E sad, jedino ako su Dodik i ruski ambasador zajedno u dosluhu da podvale ulazak RS u proceduru za pristupanje NATO što se ipak čini malo vjerojatno..Budući da su financijeri opozicijskog političara razjašnjeni u članku, vjerojatnije je da je ovaj potez dio lukave taktike da se Dodika optuži za ono zbog čega se Srbima u RS najviše diže kosa na glavi, a to je – izdaja svih prethodnih obećanja i ulazak u NATO. U takvom scenariju Dodik zasigurno gubi političku podršku većeg dijela naroda, a ako ništa unosi se crv sumnje u već ionako paranoidnu atmosferu u RS tj. jaz između naroda i političkog vodstva. Dojam je pokretanja intenzivnijh operacija stranih službi na području Balkana ako pogledamo aktualna… Čitaj više »

Arcibald Rajs
4 godine prije

Zanimljivo mi je da kad je rec o izmisljenoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi ovaj portal ne dovodi u pitanje istorijsko postojanje iste. Podseticu da je posle raspada hriscanske crkve na istocnu i zapadnu, zapadnu tj. Rimokatolicku objedinio Rim sa Papom na celu, a istocna tj. Pravoslavna davala je autokefalnost pomesnim crkvama. Carigrad nikada nije dao autokefalnost patrijarsiji Crnogorske pravoslavne crkve jer ona nikada nije ni postojala. Autokefalnost je dobila Srpska pravoslavna crkva sa sedistem u Peckoj patrijarsiji koja je osnovala Mitropoliju crnogorsko-primorsku srpske pravoslavne crkve. Sve ostalo je cist falsifikat istorijskih podataka i proizvoljno tumacenje. U Crnoj Gori je na delu cista otimacina privatne imovine koju je Srpska pravoslavna crkva kupovala vekovima i dobijala donacijama od vernika.

Bosanac
4 godine prije

Oni (nasi tadasnji politicari) koji su Jugu razjebali su tada sve ovo dogovorili (prodali nas), na ovim danasnjim je da to samo sprovedu, osim ako narod (kojeg niko nista ne pita) ne ucini nesto u tom pogledu.

Farree
4 godine prije

Zapravo je Međed jedini koji bi do prekosutra mogao da uvede Bosnu u EU i NATO već prekosutra. On bi trebao da predloži Putinu otvaranje ruske vojne baze (najbolje sa S500 I nuklearnim boje im glavama) kod Banja Luke. On bi vjerojatno poginuo rušenjem helikoptera direktno njemu na glavu, ali bi ostao legenda i vjekovima bi se prepričavala njegova žrtva za dobrobit Srbstva. Mogao bi postati drugi car Lazar.

tihobl
4 godine prije

Babicu ispravak krivog navoda:
– “…dok je kopiju izvornog dokumenta objavilo Radio Sarajevo” – objavili su fotografije prevoda dokumenta.
– “Odakle Stanivukoviću podatak da postoji drugi i opširniji dokument i da ovo nije original, nitko ne zna.” – nije tacno daniko ne zna, mnogi znaju.
– “… mladića koji je pod nerazjašnjenim okolnostima ubijen u Banja Luci…” – imas li dokaz da je ubijen, jer ga ni tuzilastvo nema? ne mozes iskljuciti samoubistvo i nesretan slucaj.

I jedna informacija: pokret pravda za Davida ne podrzava vise Stanivukovica, cak su se okrenuli protiv njega.

Koba
4 godine prije

Projekt Stanivuković smo upoznali kao mladog, ekcentričnog i nezaposlenog ekonomista kojem se prelila čaša, pa je odlučio inicirati promjene osobnim primjerom. Kandidirao se na lokalnim izborima, na kojim je osvojio nedovoljan, ali relativno lijep broj glasova. Na krilima toga uspjeha nastavlja s dobro režiranim predstavama za javnost tipa rezanja asfalta, energičnim napadima na vladajuću partiju i sličnim stvarima koje su rezultirale njegovim ulaskom u narodnu skupšrinu RS. E sad kako objasniti perfektnu medijsku pokrivenost, i to od samog početka, koju je dotični uživao i tko ga snabdijeva podatcima koje u medijskim nastupima iznosi. Kako objasniti to što ti “demokratski mediji” nisu primjetili da je taj mladi nezaposleni čovjek, koji je od neimaštine “pukao” i progovorio vatrenim jezicima, zapravo sin multimilijunaša. Kako nisu primjetili da je tata siromašnom sinu sazidao “beli dvor”, mislim nije to bilo teško, tamo su mnogobrojne turbofolk zvijezde snimale svoje spotove. Kako nisu primjetili da taj beli… Čitaj više »

Koba
4 godine prije

Moralni vrhunac liberalnih medija je kada, oni, kao zagovornici integracije u NATO, napadaju Dodika što, kao, pristaje na istu.
Stvarno zanimljiv viđenje stvari, za koje psihijatrija ima, ili je imala, prikladnu dijagnozu.

Koba
4 godine prije

Ako je Republika Srpska genocidna tvorevina, a ta tvorevina je sastavni dio Bosne i Hercegovine, što je onda Bosna i Hercegovina? I ako vam se ne živi s genocidnim Srbima raziđite se s njima, siguran sam da bi i oni, možda teška srca, izašli iz zajednice s vam.

puki
4 godine prije

Dodik je također igrač cio-kabale i duboke države, kao i svi ostali akteri: Kolinda, Plenki, Vučić, Bakir, Đukanović, Zaev…itd.. Dodik je klaun, koji evo nekih 16-17 godina galami da će se RS otcjepiti od BiH, a i sam zna da je to nemoguće… on služi za zadovoljavanje srpskih masa.. Svako malo on grmi i zalaje, a zna da se ionako ništa neće dogoditi i promijeniti. U slučaju stvarnog pokušaja otcjepljenja (što je zapravo znastvena fantastika), cio-kabala i duboka država, bi odmah aktivirala svoju vehabijsku i ISIL-ovsku mrežu u BiH i na Balkanu, i eto ti noviog kaosa i klanja…Drugim riječima: u slučaju bilo kakavog pokušaja osamostaljivanja RS, duboka država bi preko svoijih saudijskiah ciovehabija i svog igrača Erde, dala zeleno svjetlo (i naoružanje) Bošnjacima da vode rat. Dakle; da pojasnim: duboka država ustvari kontrolira sve 3 strane, tako što 1)namjerno održava BiH ovako kaotičnom i 2) namjerno huška 3 strane… Čitaj više »

puki
4 godine prije

I još koristim priliku, da ovdje iznesem mišljenje o onoj temi, koja ima veze sa glasanjem hrvatske dijaspore u inozemstvu, ko kojoj je portal logično prije par dana, sa 2 članka izazavo toliko pažnje ( a kako vidim i ljutnje, pojedinih čitatelja, očigledno onih, još uvijek SDP-bolesnih i Indexovski manipuliranih. Koji su ljuti, ponajvieš što ta dijaspora većinom glasa za HDZ, i još uvijek niosu skužili, da je to potpuno svjedeno, da li u Hrvatskoj vlada HDZ ili SPD, jer su obadvije u službi gazda iz duboke države. “Domoljublje” HDZ-a i “antifašizam” SDP-a su samo kozmetika. Odnosno to su kosti, koje se idiotima na obje strane bacaju, kao glupim psima, da ih gložđu, i da se stalnoi kolju oko njih. što se tiče glasanja tzv. dijaspore u inozemstvu, to je sasvim normalno u svim ostalim državama. Dobro mi je poznato, da naprimjer Talijani (ima ih oko 600.000) i Amerikanci (ima… Čitaj više »

nije bitno tko
4 godine prije

Milo i Mile, dva NATO plačenika….

nije bitno tko
4 godine prije

Za kofer dolara Milo i Mile prodali bi i rođenu decu. Tipična balkanska prodana žgadija…….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI