Berlin zaustavio Trumpa da kupi njemačku tvrtku i „rad na cjepivu za COVID-19 samo za SAD“ 

Donald Trump spriječen od Njemačke
40 komentara

Njemačka vlada je spriječila američki pokušaj preuzimanja kompanije CureVac koja radi na lijeku protiv koronavirusa.

Ranije je za Die Welt njemačko ministarstvo zdravstva potvrdilo kako se Donald Trump “za velike novce” želi domoći biotehnološke kompanije CureVac koja radi na lijeku protiv koronavirusa, kako bi moguće cjepivo osigurao “ekskluzivno za građane Sjedinjenih Država”.

Mediji su prenijeli kako su predstavnici kompanije nedavno o transakciji i preuzimanju razgovarali s Trumpom osobno. Međutim, uslijedila je reakcija njemačke vlade, a kako je priopćio savezni ministar zdravlja Jens Spahn, preuzimanje se neće dogoditi, jer kompanija iz Tübingena radi na “lijeku za sve”.

“Savezna vlada je vrlo zainteresirana za to da se cjepiva i aktivne tvari protiv novog koronavirusa razvijaju u Njemačkoj i Europi“, potvrdio je glasnogovornik njemačkog ministarstva zdravstva za Die Welt.

S tim u vezi, vlada je intenzivirala kontakte s tvrtkom CureVac. Iz tog razloga Njemačka navodno pokušava spriječiti američkog predsjednika da dobije ekskluzivna prava na rad znanstvenika.

2. ožujka je tadašnji predsjednik uprave CureVaca, Daniel Menichella, prisustvovao sastanku u Bijeloj kući s Trumpom i hitnom radnom skupinom, a razgovarali su  o “strategijama i mogućnostima za brzi razvoj i proizvodnju cjepivo protiv koronavirusa“.

“Njemačka kompanija je to sama priznala i precizirala: “Snažno smo uvjereni da ćemo u roku od nekoliko mjeseci moći razviti jakog kandidata za cjepivo”. 11. ožujka tvrtka je priopćila da je Menichella smijenjen, a na njegovo je mjesto imenovan Ingmar Hoerr, bez objašnjenja koji su razlozi ove odluke.

Kaže se da je na tome odlučno insistirao suvlasnik CureVaca i vlasnik nogometnog kluba Hoffenheim Dietmar Hopp, iako se ne navodi po čijoj uputi.

Ova priča je samo dokaz više koliko je oštra borba među kompanijama i unutar sektora Big Pharma tko će prvi doći do cjepiva. Naime, prošlog tjedna su dvije tvrtke, jedna povezana s agencijom DARPA američkog ministarstva obrane, a druga povezana s izraelskom vojskom priopćili kako su ostvarili veliki napredak u radu na cjepivu i nadomak su faze u kojoj će zatražiti dozvolu američke Agencije za hranu i lijekove (FSA) za pokretanje proizvodnje.

Ova i druge informacije potvrđuju ranije iznesene tvrdnje da će ona kompanija ili istraživački laboratorij koji prvi  dođe do dokazano učinkovitog cjepiva zaraditi na desetke milijardi dolara.

Die Welt

CJEPIVO JE TU? Pentagon i izraelska vojska tvrde da imaju cjepivo za COVID-19 i čekaju dozvolu FDA

cjepivoCOVID-19Donald TrumpKoronavirusnjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
4 godine prije

Tako to ide, prvo ljude preplaše pomoću medija a onda pronađu cjepivo.
I svi se moraju cjepiti.
Ah…

Anica
4 godine prije

Ludilo vlada jer im to dopuštamo.Lov na vještice samo što su danas perfidni i uvjerili su sve da je ludilo ispravno.

Toso
4 godine prije

Cekajta malo, pre par dana ste ovdje pisali, da su Amerkanci prosli lek protiv corone..mozda je to samo neprjateljski prevzem zbog monopola u svijetu..

mislim
4 godine prije

a zašto je zlato i srebro ovaj tjedan roknulo doli slobodnim padom. a minuse ste mi dali kad sam rekao da je najvažvije pitanje ko je posadio krumpire,

basso
4 godine prije

Amerikanci imaju vec cjepivo protiv corona virusa jer su sami napravili taj virus.Ovu kompaniju su htjeli da kupe samo da onemoguce evropljane i druge da se lijece i izlijece.Naravno to su nijemci znali i zato su sprijecili su kupo-prodaju.

Venator
4 godine prije

“priopćili kako su ostvarili veliki napredak u radu na cjepivu i nadomak su faze u kojoj će zatražiti dozvolu američke Agencije za hranu i lijekove (FSA) za pokretanje proizvodnje.”

Danas pišete da je ostvaren velik napredak te da će tek zatražiti dozvolu od FSA, a 15.3. pišete da cjepivo postoji i se čeka odobrenje od FSA.
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/cjepivo-je-tu.html

Ne sviđa mi se to.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Kojoj instituciji bi se trebao javiti? Imam cjepivo za koronu!
Psihijatriji. Soba za pronalazače cjepiva je pored sobe za Napoleone, a prekoputa sobe za Kapetane Amerika…..
(Pročitah ovu konverzaciju sinoć….. 🙂 )

Siniša
4 godine prije

“Док Европљани праве залихе марихуане, Американци праве залихе муниције. Рафови широм света се празне, али поред страха да неће бити довољно намирница у периодима карантина, код Американаца такође постоји бојазан и да неће бити довољно муниције и оружја, што диже потражњу и прави огромне редове код добављача.”
https://pbs.twimg.com/media/ETK76_EX0AEG7Jc?format=jpg&name=small

eks
4 godine prije

U Oktobru prošle godine zapadne elite su organizovale simulaciju pandemije korona virusa . Akteri su bili : Džon Hopkins centar , Fondacija Bil-Melinda Gejts, Blumberg škola, Svetski ekonomski forum ( Svetski ? ), …. .Bilo bi dobro da nam Logično pruži više informacija o ovoj temi . Ono malo informacija do kojih sam ja došao , govore mnogo .

Sadu treba sad.vid
4 godine prije

co.vid, mar.vid, vi.vid, … i.vid … sad.vid

Buco
4 godine prije

Bilo je jasno da onaj tko se prvi javi da ima cjepivo protiv virusa, je napravio oboje. Sada je najbitniji tajming koliko dugo kroz medije širiti paniku i u kojem trenutku izbaciti cjepivo. Ako se čeka predugo, postoji mogućnost da konkurencija napravi cjepivo i preuzme dio tržišta. Razlog za čekanje je što nije biznis samo cjepivo koje će se izbaciti nego i testiranja na kojima se okreče isto ogroman novac. Jedan tester košta između 200 i 300 Eura, a u SAD-u cijeli tretman testiranja u privatnim bolnicama se penje do 3000 $. Tu su još i maske i razne gluposti koje idu uz to, a Kina je već poslala takve stvari Italiji i Iranu i to besplatno. Ako Kina napravi cjepivo prije, postoji mogućnost da ga isto tako pokloni ili proda za puno manji iznos nego što su kreatori svega mislilii. Puno je tu sad obavještajnog posla i industrijske špijunaže… Čitaj više »

Bosanac
4 godine prije

Sad Donald pjeva: https://youtu.be/XK8Vv8iMh1o

Živa istina
4 godine prije

Njemci imaju cjepivo u 6. mjesecu, a ameri i Izrael tek u 11. možda. Puno milijardi $ je Trump ponudi gazdi njemačkog Hoffenhema da proda firmu i istraživanje preseli u USA, ČOVJEK odbio smjenio COE firme koji je bio na razgovoru i rekao cjepivo ide za cjeli svijet nitko neće imati ekskluzivno pravo na cjepivo!

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
4 godine prije

Njemačka vlada ne postoji, istim su upravljani i teutonci i kravokradice svjetske, dakle ovo je spin da bi švabe pomislile kako su jaki, moš si misliti, robovi kao i SVI ostali!

Patriot
4 godine prije

Sve je to ista mafija, tko god da ga proizvede naj3b@smo..

Max
4 godine prije

Bravo NJemci.

Zorule
4 godine prije

Sumnjam da ce Nijemci plasirati cjepivo za badava (ako bude uopce uspjesno na kraju), zaradit ce pare to je sigurno, kao sto je sigurno da bi ga ameri prodavali bar po 10x vecoj cijeni.

emi
4 godine prije

Za vas, Logično: Uvjeren sam, da več spremate svoje odgovore na ovu “pandemiju”, pri čemu če, siguran sam, u nekoj dobroj meri pomoči i ovaj snimak (a vjerovatno ste ga več primjetili): https://www.youtube.com/watch?v=p_AyuhbnPOI&fbclid=IwAR01n5-V-zMs7k76O4P8LBO90uePyUk-6plPDFCLVRdHDi3qG9ejT6r2cPg

kardinale
4 godine prije

Nije problem u tome sta “ameri” kradu to rade od kako su ugledali indijance prvog dana nego sto su nam oni mentori i veliki brat. Ludilo sto se siri svijetom. Amerika i ne postoji to je nekoliko bank familija sta tresu kontinentom uz diviziju advokata i gomile radnika koja posteno radi dva tri posla za preziviti.

neznanje
4 godine prije

Gospodi Trump, Mister prezident of USA. Pozovite Gospđu Gajski i njenu ekipu Antivaxera koja zna sve opasnosti cjepiva. Ona će objasniti zašto je bolje umtijeti od bolest mego ozdraviti od cjepiva, Ostali bi budući članovi čiste rase, s posbnim pozdravom, koji ne zahtjeva rukovanje i prenos virusa, a korišten je u u povjenim vremenima, uz dizanje ruke ljudi su se pozdravljali riječima “Heil”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI