Biden kaže da se prvi put osjećao kao svjetski lider kada je sjedio preko puta Putina

Biden i Putin
32 komentara

 Američki predsjednik Joe Biden rekao je da se prvi put osjetio kao vođa slobodnog svijeta kada je sjeo preko puta ruskog predsjednika Vladimira Putina.

„Uvijek čujete ‘vođa slobodnog svijeta’. Pa, shvatio sam kada sjedim preko puta Putina, koji znam, da zna ko sam ja. Ja znam ko je on. Zna da mislim ono što kažem i mogu uraditi ono što kažem”, rekao je Biden tokom CNN događaja u srijedu. „To je prvi put da sam prihvatio ideju da sam u kancelariji vođe slobodnog svijeta.“

Poslije prvog ličnog sastanka u Ženevi u junu, Putin i Biden izjavili su da namjeravaju da pokrenu sveobuhvatan dijalog o strateškoj stabilnosti i započnu konsultacije o bezbjednosti, kontroli naoružanja i potencijalnoj razmjeni zatvorenika.

Prije samita, Biden je svog ruskog kolegu nazvao „bistrim“ i „žilavim“, kao i „dostojnim protivnikom“. Sastanak se dogodio neposredno nakon što je Biden otputovao u Evropu na samite G7 i NATO.

Američko-ruske tenzije su se pojačale nakon američkog obavještajnog izvještaja o navodnoj ulozi Moskve u sajber napadu SolarWinds i navodnom miješanju u predsjedničke izbore 2020. godine. Nakon što je Bidenova administracija završila obavještajni pregled, Washington je uveo novu seriju antiruskih sankcija.

U martu je Biden pokrenuo diplomatsku vatru nakon intervjua za ABC News, u kojem je tvrdio da će ruski predsjednik Vladimir Putin „platiti cijenu“ za navodno miješanje u američke izbore i potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“. Rusija je nakon toga opozvala svog ambasadora iz Washingtona na konsultacije o cjelokupnom bilateralnom odnosu.

U intervjuu američkom emiteru NBC, Putin je rekao da ga ne brine takva oštra retorika i pripisao je ukupnoj američkoj kulturi. Prema NBC, etiketu „ubice“ nazvao je „holivudski mačo“.

“Čuo sam na desetine takvih optužbi, posebno tokom perioda nekih velikih događaja, tokom naših antiterorističkih napora na Sjevernom Kavkazu. A kada se to dogodi, uvijek se vodim interesima ruskog naroda, ruske države”, rekao je Putin.

Ranije je ruski lider komentarisao Bidenove riječi, poželjevši mu dobro zdravlje i podsjetivši da je ocjenjivanje drugih ljudi kao gledanje u ogledalo.

BidenPutinsvjetski lider
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lopata
2 godine prije

bljuv.

Maki
2 godine prije

Lideri? Prije ce bit da su to glumci u tragicnoj komediji gdje “nevidljivi” scenaristi i reziseri imaju glavnu rijec

Maki
2 godine prije

‘vođa slobodnog svijeta’ – kako zivimo u svijetu zamjene teza ovo se moze prevesti kao ‘vođa porobljenog svijeta’ – judejski svesvjetski kralj-Antikrist. “Prorok” Bajden samo najavljuje sta ce biti

RENEW
2 godine prije

Dec neumen je pozabil, da ni on Ši Džinping, ampak samo dementna marioneta, ki so jo postavili lobiji in kapitalistični zločinci.

Maki
2 godine prije

“Pa, shvatio sam kada sjedim preko puta Putina, koji znam, da zna ko sam ja. Ja znam ko je on”. Normalno da se znaju jer obojca rade za judeo masoneriju na projektu stvaranja Novog poretka

NeBudiOvca
2 godine prije

Njihov sastanak iza zatvorenih vrata se vjerojatno odvijao na slijedeci način:
Biden je gledao u prazno i nekoliko puta se upisao u gaće, Putin je igrao tetris na mobitelu. Nakon par sati gazde su im rekle, možete ici sastanak je završen.

Zsphere
2 godine prije

Diznilend

nekoime
2 godine prije

Želi reći, osjećao se kao da sjedi preko puta svjetskog lidera.

Ime
2 godine prije

Iza zatvorenih vrata sigurno je pitao Putina autogram.

FATIH
2 godine prije

BAS MI JE NESTO ZAO OVOG MATOROG I POMALO SENILNOG STARCA IZ OVALNOG UREDA.
MALO ME PODSIJECA NA LIKA IZ ROMANA DERVISA SUSICA TVRDJAVA- AMHETA SABU.

qwer
2 godine prije

Zašto je globus između njih na slici?

Max
2 godine prije

Senilni starac.

Zvrk
2 godine prije

Zanimljivo je to. Kako jenkiji gube primat, a britosi su postali razredni klauni postaje sve jasno kako se središnje zbivanje svjetskog gospodarstva seli na istok.
Tim više je jasniji angažman predominantno britanskih plaćenih trolova. Zašto britanskih? Jer su za njih specifične te podle igre gdje je dovoljno suptilno baciti mamac ili kost i polagano nametati drugaliji narativ.
Zato ćemo na ovom portalu slušati floskule kako geopolitika ne postoji, da su svi isti ili da žigosaju svoje. Da je kojim slučajem obrnuto, takvi bi prvi nametali stavove o nužnosti obrane onoga što nazivamo demokracija i ljudska prava.
Dakle, prije koju godinu je išlo: “Zli Rusi!”
Sada ide: “Svi su oni isti!”

Mok
2 godine prije

Senilni, reci to Indijancima u SAD.

Neko je iz krda
2 godine prije

Za one koji su vec odavno popili red pill ispitajte ovaj koncept. Lideri su se sreli u vili La grange u Biblioteci..
Uporedite La grangeove tacke u astronomiji sa polozajima sjedenja dva lidera ( tacke) u odnosu na globus izmedju . Sunce bi bila nasa svijest kao dodatni element da bi oni mogli da gravitiraju bez napora. Pretrazujte na google slikama “La grange ” points ..Uporedite polozaje lidera i globusa sa slikama La grange points- a i bice vam jasno ..
Procitajte sta su La grange tacke i booooom ..
Da dodam ,pracenjem datuma sam u jednom momentu pomislio da je broj zvjeri 616 (sreli su se 16.6 ili 6.16 ) uradim pretragu the number of the beast 616 i vidim da nisam sam..Ne negiram Bibliju samo sam uocio neke rituale vezano za datum..

Mosha pfizerovani
2 godine prije

trebao je Vladek obuči Vijetnamsku odoru ili bar stavit značku Ho Shi Mina pod crvenom ili vijetnamskom zastavom ovaj bi dobio srčani i moždani od ptsp-a

Sven
2 godine prije

Prestava za javnost. A svaka prestava ima rezisera.

Scorpiorex
2 godine prije

Samo mi jedno nibe jasno,pored najmoderniheg oruzja,tehnike,prorodnih bogatstava,kako ta ” velika,jaka” rusija nikako da sklepa bilo kakav premium auto? Lada 1945 pa Lada 90tih,pa nova Lada 2020,Lada,Lada,nikako se pomac od Lade. Ima neko objasnjenje?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI