Biden napadnut pošto je rekao da je najbolji način borbe protiv Covida-19 da „stalno nosi masku“

Biden
5 komentara

Dok je kritikovao postupanje predsjednika Donalda Trumpa sa pandemijom Covid-19, Joe Biden je preporučio ljudima da nose maske „sve vrijeme“, pokrećući kritike na društvenim mrežama.

“Potrudio bih se da svi budu podstaknuti da stalno nose masku”, rekao je Biden tokom predsjedničke debate u četvrtak, dok je razgovarao o svojim potencijalnim planovima za okončanje pandemije, što uključuje brže testiranje i nacionalne standarde za države koje ponovo otvaraju svoje ekonomije.

Trump je ismijavao Bidena zbog njegovog konstantnog nošenja maske u prošlosti. Dok predsjednik nije nosio masku za vrijeme debate, Biden jeste. Takođe je više puta podizao masku kada je podsticao ljude da ih nose.

Njegov komentar „stalno nosite masku“ izazvao je zabrinutost kritičara na društvenim mrežama, već umornih od maske koja je trenutno obavezna u mnogim državama.

„Da budem iskren, vjerovatno bih trebao da nosim masku dok sjedim na šolji“, tvitovao je Geoffrey Ingersoll iz Daily Callera.

„Hm, ljudi ne žele da stalno nose masku, Joe“, dodao je podcaster Dave Rubin.

„Bidenov COVID plan: manija maske. Maske sve vrijeme. Maske, maske, maske “, napisao je radio voditelj Buck Sekton.

Biden je više puta iznio ideju o nacionalnom mandatu maske, mada je takođe rekao da nije siguran da li predsjednik ima ovlaštenje da donese takav nalog. Na debati u četvrtak, moderator Kristen Welker nije slijedila Bidenov komentar „maske“ o bilo kakvim potencijalnim mandatima.

američki izboriCOVID-19joe bidenmaske
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mislim
3 godine prije

tramp je trampav.
ali ako amerikanci izaberu senilka, onda u demokraciji možemo svaki put ići na psihijatriju ,birati ko je dobar kandidat za predsjednika.

nekoime
3 godine prije

Ne nosi Biden stalno masku, nego ju zaboravlja skinuti.

Brainstorm
3 godine prije

sto ste svi protiv maski?
ja sam odlucio da dam svoj obol na nacin da ne perem ruke.

Max
3 godine prije

Bidenov prijedlog je sulud ali je u skladu s planovima njegovih gospodara.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI