Biden razočaran Xi Jinpingovom odlukom

Xi i Biden - Kina i SAD
12 komentara

Predsednik SAD, Joe Biden, izrazio je svoje razočaranje kada su ga novinari upitali o navodnom planu kineskog predsednika Xi Jinpinga da preskoči samit lidera G20 u Nju Delhiju.

“Razočaran sam… ali ću ga videti”, rekao je Bajden novinarima u Rehoboth Beachu, Delaver, u nedelju, ne elaborirajući gde tačno se nada da će se sresti sa kineskim liderom i kada.

Xi Jinping je verovatno da neće prisustvovati predstojećem samitu G20 u Indiji lično, izvestila je Reuters prošle nedelje, pozivajući se na neimenovane kineske i indijske zvaničnike. Delegacija Pekinga na događaju će umesto toga biti predvođena kineskim premijerom Li Ćiangom, tvrdila je agencija.

Peking još nije zvanično potvrdio planove putovanja kineskog lidera. Indijsko i kinesko ministarstvo spoljnih poslova su odbili komentar kada su ih pitali za ovu temu.

Si je obavio samo dva strana putovanja od ukidanja strožih kovid-19 restrikcija u Kini krajem 2022. godine. Putovao je u Moskvu ovog marta na razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a lično je prisustvovao i samitu BRICS u Južnoj Africi prošlog meseca.

Predsednik Putin takođe neće putovati na samit G20. Prema Kremlju, Rusiju će u Nju Delhiju predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Samit G20 zakazan je za 9. i 10. septembar u Nju Delhiju, a zapadni mediji su očekivali da će okupljanje postati prilika za prvi direktni susret Bidena i Xi Jinpinga od njihovih razgovora na samitu G20 u Baliu, Indonezija, u novembru prošle godine. Prema Beloj kući, očekuje se da će lider SAD stići u Indiju ranije, 7. septembra, kako bi prisustvovao višestrukim bilateralnim sastancima sa drugim svetskim liderima.

BidenG20xi jinping
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Čim se konjina razočarao – ovaj – DOBRO RADI 👍 🍸 !

Nekoime
7 mjeseci prije

A već sve pripreili za slučajno rušenje kineskog aviona!

Amater
7 mjeseci prije

Svjetski policajac izgubio pendrek … ostaje im još samo da se čude …

deev_zg
7 mjeseci prije

isti qurac doć će drugi

Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Cekaj pa jel zna Biden da mu to nije onaj frend indijski premijer s kojim se uhvatio za ruku i veselo skakutao po crvenom tepihu!?

nekoime
7 mjeseci prije

Ta kretenčina je samo lutka na koncu pravih gospodara Amerike, čudnovatih kljunaša.

tatamata
7 mjeseci prije

znaci dolazi  joe prvi ….2 dana ranije da ne zakasni, ali i da bude vremena za promicanje svojih zahtjeva… ocesnecesmoras

Max
7 mjeseci prije

Sad,Biden,od,žalosti,neće,jesti,kašicu.

Jomla
7 mjeseci prije

Bidan: -A lijepo sam mu rek’o da ne preskače g20, i on tako… razotjaran sam i uvredjen! 
(Dobro je da nije zabezeknut 😛 )

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI