Bidenova administracija traži od Federalnog suda da ukine zabranu obavezne vakcine protiv COVIDA-19 na radnim mjestima

Mandat obaveznih vakcina
12 komentara

Prošle nedjelje, Uprava za bezbjednost i zdravlje na radu (OSHA) bila je prinuđena da obustavi sve aktivnosti u vezi sa primjenom i sprovođenjem naredbe Bidenove administracije za vakcinu protiv COVIDA-19 na radnim mjestima, nakon što je vijeće Apelacionog suda Petog okruga reklo da ima „ozbiljne statutne i ustavne“ brige u vezi s naredbom.

Bidenova administracija je zatražila od saveznog suda da dozvoli da nastave sa naredbom za vakcinu protiv COVIDA-19 za kompanije sa 100 ili više zaposlenih, navodi se u podnesku od utorka u Apelacionom sudu šestog okruga u Cincinnatiju, Ohio.

Advokati OSHA i Ministarstva pravde SAD su tvrdili da bi naredba – procijenjeno je da će uticati na oko 84 miliona radnika u SAD– spasila živote 6.500 radnika i spriječiti preko 250.000 hospitalizacija u periodu od šest mjeseci.

„Zaključak OSHA je da su ove mjere neophodne za ublažavanje prenošenja Covida-19 na radnom mjestu i teških posljedica koju virus nanosi radnicima“, navodi se u dokumentu.

Advokati su se takođe suprotstavili prethodnom argumentu Petog kruga da COVID-19 ne predstavlja opasnost na radnom mjestu.

Tim Bidenove administracije je tvrdio da su kancelarije i radna mjesta generalno oblasti sa velikim prometom u kojima zaposleni dolaze u kontakt jedni sa drugima tokom dužeg perioda, „čime se rizikuje prenošenje veoma zaraznog virusa na radno mjesto“.

Prema OSHA Privremenom standardu vakcinacije i testiranja protiv COVIDA-19 (ETS), kompanije sa 100 ili više zaposlenih bi morale da osiguraju da su njihovi zaposlenici u potpunosti vakcinisani protiv visoko zarazne bolesti ili da pristanu na nedjeljno testiranje na COVID-19.

Odbor od troje sudija Petog apelacionog suda u New Orleansu ranije je odložilo taj prijedlog, navodeći u jednoglasnoj odluci da je ETS nepropisno potvrdio „praktično neograničeno ovlaštenje da kontroliše ponašanje pojedinca pod maskom propisa o radnom mjestu“.

OSHA ETS je odbor okarakterisao kao „jednoobrazni udarac, koji jedva da pokušava da objasni razlike na radnim mjestima i radnicima koje imaju više nego malo uticaja na različite stepene osjetljivosti radnika na navodno „ozbiljnu opasnost“ kojom se naredba navodno bavi.”

Države predvođene republikancima koje se protive saveznoj naredbi za vakcine optužile su Bidenovu administraciju i OSHA za prekoračenje savezne ovlasti.

Iako je naredba za vakcine protiv COVIDA-19 na radnom mjestu – prvobitno zakazana za 4. januar – zaustavljena je zbog sudskog spora, nijedna sudska odluka nije dovela do suspenzije povezanih naredbi za zdravstvene radnike i radnike savezne vlade.

BidenBidenova administracijacjepivoCovidFederalni sudvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Legendarni Grk
2 godine prije

U Sloveniji je neki dan buknuo veliki skandal i danas cijela Slovenija govori o velikoj podvali u vezi cjepiva. Glavna medicinska sestra na UKC, kliničkom centru u Ljubljani, koja radi na primanju cjepiva i vodi sve to, dala je otkaz, izašla je pred kamere i iznijela bočice s tekućinom cjepiva. Pokazala je narodu kodove na bočicama gdje svaka sadrži 1, 2 ili 3 brojku u kodu, a potom objasnila značenje tih brojki. Broj 1 je placebo, fiziološka otopina. Broj 2 je klasično RNK cjepivo. Broj 3 je RNK cjepivo koje u sebi sadrži, onko-gen, vezan za adeno-virus koji doprinosi razvoju raka. Za ova cjepiva pod brojem 3 kaže da će ljudi koji su ih primili u roku od dvije godine obolijevati od raka meko-tkivnih organa. Ona kaže da je osobno bila prisustna cijepljenju svih političara i tajkuna i svi su primili cjepivo s brojem 1, znači primili su fiziološku otopinu,… Čitaj više »

Senilni Joe Biden
2 godine prije

Toliko o odvojenosti zakonodavne, izvršne i sudske vlasti. Ova plandemija je dosta toga pokazala o stanju zapada i zapadne “demokracije”. 🤡

tuf
2 godine prije

Meanwhile in California: “According to the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), there had been only 605 U.S. deaths involving COVID among children under the age of 18 as of November 17. That compares to 1,105 pediatric deaths over the same time span involving pneumonia, an infection for which the public education system has not been radically reorganized.

And yet the Los Angeles Unified School District (LAUSD), the country’s second-largest, is poised to bar from schoolhouse grounds as many as 44,000 students who failed to meet the district’s November 21 deadline for getting a first vaccination shot, according to numbers crunched by the Los Angeles Times.”

Max
2 godine prije

nelegalno ludilo

KVISKO
2 godine prije

NAGRADNO PITANJE:

-Uvod:
U prostoriji je 100 osoba. 50 osoba je cijepljeno koji su usli na Covid potvrdu bez ikakvih dodatnih kontrola kao i 20 preboljelih osoba. Jedina kontrola je bila za 30 zdravih koji su mogli uci samo sa negativnim testom.

-Nagradno pitanje je sljedece:
Koja osoba moze biti zarazna i zaraziti 49 cijepljenih i 30 zdravih osoba sa negativnim testom, tocnije 79 osoba u prostoriji?

Plenki-moon
2 godine prije

Zar zaista vjerujete u ovakve spinove medija i odredjene politicke struje iz samog vrha politickog establismenta najvece sile svijeta, da se oni zalazu za toboze ukidanje potvrda radnicima i da razmisljaju o njihovim pravima i slobodama. Nemojte bit naivcine, jer ovo je obicna spin prevara, nesto slicno sto kod nas nazalost prolazi ovih dana kod stranke MOST koja je zajasila na valovima prosvjeda i demonstracija stvarne opozicije vladajucim garniturama i toboze oni traze ukidanje potvrda ali jasno daju do znanja da je virus prisutan i opasan i da se treba stalno testirati, u prijevodu protiv su potvrda i kao protiv cijepljenja ali virus je opasan i treba se borit protiv njega i stalno se testirat sto na kraju ispadnje “manje” zlo od ovog sada ali samo prividno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI