Bijela kuća osudila GOP za ispitivanje “teorija zavjere” Huntera Bidena

Hunter Biden
17 komentara

Bijela kuća je odbacila napore republikanaca da istraže prekomorske poslovne veze predsjednika Joea Bidena i njegovog sina, odbacujući optužbe da je vrhovni komandant pod utjecajem “stranih dolara” kao neosnovanu teoriju zavjere.

U izjavi za New York Post u četvrtak, glasnogovornik ureda advokata Bijele kuće Ian Sams rekao je da republikanci u Predstavničkom domu “gube vrijeme i resurse na političku osvetu” nakon što je nekoliko poslanika obećalo da će otvoriti istragu o porodici Biden, tj. predsjednikovom sinu Hunteru.

“Umjesto da rade s predsjednikom Bidenom na rješavanju pitanja važnih za američki narod, kao što su niži troškovi, glavni prioritet kongresnih republikanaca je da krenu na predsjednika Bidena politički motiviranim napadima punim dugo razotkrivanih teorija zavjere”, rekao je glasnogovornik.

Ranije u četvrtak, predstavnici GOP-a James Comer i Jim Jordan najavili su da će istraga o predsjedniku biti prioritet tokom sljedeće runde Kongresa, rekavši da će se njihova istraga usredotočiti na to da li je Biden bio “direktno umiješan u poslovne poslove Huntera Bidena” i da li je on je na bilo koji način “kompromitovan”. Par zakonodavaca je naveo da su Bideni “bili uključeni u šemu da pokušaju natjerati Kinu da kupi tečni prirodni plin” i rekli su da će pokušati utvrditi je li predsjednik ikada bio “pod uticajem stranih dolara ili uticaja”.

S obzirom na to da su republikanci vratili većinu u Predstavničkom domu nakon prošlosedmičnih izbora na sredini mandata, Comer i Jordan bi trebali biti na čelu pravosudnih i nadzornih odbora Predstavničkog doma, što će ih staviti u bolje pozicije da predvode istrage u Kongresu.

Poslovne veze Huntera Bidena sa inostranstvom republikanci su doveli u pitanje od izvještaja New York Posta iz oktobra 2020. u kojem je objavljen sadržaj jednog od njegovih laptopa. E-mailovi i druga komunikacija pronađena na kompjuteru ukazuju na to da je mlađi Biden koristio politički uticaj svog oca za ličnu korist, i pokrenuo je druga pitanja o tome da li je Joe Biden bio umiješan u bilo koji posao svog sina.

Međutim, do srednjeg mandata, demokrate su, osim u Bijeloj kući, držale većinu u oba doma Kongresa, ostavljajući kritičare GOP-a nesposobnim da nastave s dugo traženim istragama.

BidenBijela kućaGOPHunter BidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
1 godina prije

“Teorija zavjere”, pojam konstruiran ne bi li se spriječilo propitivanje službene verzije o ubojstvu JFK, one sa jednim strijelcem i čarobnim metkom koji se odbijao kao loptica u fliperu izmedju Kennedyja i Connelyja. Vjerojatno uz “govor mržnje” najjači pojam za kontrolu ovcoidne mase.

Dokurčilomi
1 godina prije

Ako Biden ima imunitet, sin nema. Dajte sudstvu pa ćemo vidjeti.

Max
1 godina prije

Demokrati štite zločinca.

tuf
1 godina prije

Demokrati su zaista organizirali odličnu mafijašku mrežu. Sve što im ne odgovara proglašavaju teorijama zavjere, čak i u ovom slučaju legitimnog interesa za detalje poslovnih veza uskog obiteljskog kruga najvišeg državnog dužnosnika. Sjetimo se kako su secirali Trumpove potomke, što su im sve radili, kako su se spuštali čak i na osobnu razinu.
Ta mafijaška mreža naravno pokriva i MSM jer u roku od 24h je čak i u lokalnoj pripi*dini zvanoj index.hr osvanuo članak tipa “Republikanci pokreću istrage na temelju teorija zavjere”. Da se radilo o bilo kojem nepodobnom političaru ton članaka bi naravno bio potpuno suprotan – pozivalo bi se ne samo na istragu, nego na linč, presudu prije istrage, osuđivanje svih bližnjih i daljnjih.
Ne bi me čudilo da se obitelj Biden na kraju izvuče baš kao i mafijaška obitelj Clinton.

Mrčikola
1 godina prije

Ne dirajte maloga Huntera…ni mafija ne dira djecu i žene.😁

Osam Šezdeset
1 godina prije

Ma ko bi li se nado? Duboka država ne dozvoljava istragu sina tate koji glumi “predsednika”? Skočite na stranicu ivantić dot info, pa pod “Dejvid Ajk i zavere” pogledajte kaj je tata prije glumio!

Jadranka S.
1 godina prije

Opet kazem, ako se objelodani cjelokupan sadrzaj laptopa Huntera Bidena igri je prakticki kraj.

Rimtutituki
1 godina prije

Bek odu na youporn nickname analgey69 eto im juniora tamo. Kako se snimao,koji psihic,i retardirani idiot.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI