Bilderberška grupa sastaje se u tajnosti kako bi se razgovaralo o “dezinformacijama”

Bilderberška grupa
20 komentara

Elite iz svijeta politike, medija, velike tehnologije, biznisa i još mnogo toga, nalaze se u Washingtonu na 68. godišnjem sastanku Bilderberške grupe.

Prvi sastanak Bilderberške grupe održan je 1954. godine, a dnevni red je bio povratak Evrope nakon Drugog svjetskog rata.
Organizirao ga je princ Bernhard od Holandije, a održan je u hotelu Bilderberg koji se nalazi u Oosterbeeku.

Lista prisutnih je često tajna, ali organizatori su potvrdili da je nekoliko ljudi prisustvovalo ovogodišnjem sastanku, poput bivšeg izvršnog direktora Googlea Erica Schmidta, direktora CIA-e Williama Burnsa, izvršnog direktora Pfizera Alberta Bourle, bivšeg šefa CIA-e Davida Petraeusa i senatora Krysten Sinema ( D-AZ). Prisustvuju i premijer Holandije Mark Rutte, kao i zamjenica premijera Kanade Chrystia Freeland koja je ove godine naredila bankama da zamrznu račune demonstranata za građanske slobode.

Kako se navodi na sajtu Bilderberga , diskusija na ovogodišnjem sastanku će uključivati:

  • Geopolitičko prestrojavanje
  • Izazovi za NATO
  • Kina
  • Indo-pacifičko prestrojavanje
  • Kinesko-Američko tehničko takmičenje
  • Kontinuitet vlade i privrede
  • Poremećaj globalnog finansijskog sistema
  • Dezinformacije
  • Rusija
  • Energetska sigurnost i održivost
  • Zdravlje nakon pandemije
  • Fragmentacija demokratskih društava
  • Trgovina i deglobalizacija
  • Ukrajina

Kao što se vidi iz liste, grupa planira da iza zatvorenih vrata razgovara o načinu borbe protiv „dezinformacija“.

Ideja cenzuriranja “dezinformacija” ili “misinformacija” je ubrzano eskalirala posljednjih godina, posebno kroz pandemiju kada je otkriveno
da je etiketiranje nečega kao takav brz način da se to cenzurira. Izraz “dezinformacije” može izgledati kao da je već godinama glavni uporište u medijskim vijestima zbog učestalosti s kojom se koristi.

Ali statistika GDELT-ovog alata za sažetak vijesti na mreži, servisa koji sumira globalnu medijsku pokrivenost određene teme i sadrži više od četvrt milijarde zapisa, pokazuje da se najveći dio rasta upotrebe ovog termina od strane mejnstrim medija dogodio oko u isto vrijeme kada je epidemija korona virusa postala glavna priča.

Prema podacima GDELT-a, upotreba termina dezinformacija u novinskim člancima fluktuirala je između najnižeg nivoa od 0,06% i maksimuma od 0,16% više od tri godine između 1. januara 2017. i 2. februara 2020. godine.

Zatim, od 3. februara 2020., upotreba termina dezinformacija u vijesti mejnstrim medija gotovo se udvostručila na vrhunac od 0,3% 11. aprila i od tada je ostala iznad 0,22%.

Prema Bilderberg grupi, njene aktivnosti su: „Bilderberg sastanak je forum za neformalne diskusije o važnim pitanjima. Sastanci se održavaju prema pravilu Chatham House-a, koje kaže da učesnici mogu slobodno koristiti primljene informacije, ali ni identitet ni pripadnost govornika ili bilo kojeg drugog učesnika ne smiju biti otkriveni.

„Zahvaljujući privatnoj prirodi sastanka, učesnici učestvuju kao pojedinci, a ne u bilo kakvom zvaničnom svojstvu, te stoga nisu vezani konvencijama svoje kancelarije ili unapred dogovorenim stavovima. Kao takvi, mogu odvojiti vrijeme za slušanje, razmišljanje i prikupljanje uvida. Ne postoji detaljan dnevni red, ne predlažu se rezolucije, ne glasa se niti se izdaju izjave o politici.”

Detalji o sastanku koji je počeo u četvrtak su oskudni jer novinarima nije dozvoljeno da izvještavaju, iako su neki pozvani kao učesnici.

Bilderberška GrupaEliteTajni sastanak
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Gle, Ukrajina na zadnjem mjestu.

eks
1 godina prije

Počela da mi se gadi i sama reč “elita”.

Гавран
1 godina prije

Kao da prate stanje fronta u Ukrajini.
Koliko se po temama može videti, brane dostignute položaje, sa tendencijom povlačenja u podzemlje Azovstalja. Od globalizacije – niš. Jedna od tema je deglobalizacija.

1 godina prije

pa junaci tipkovnice – ajd’ pokažite im svoj I P
https://www.bilderbergmeetings.org/press/press-release/participants 

1 godina prije

od zviždača…. ..Kao što objašnjava sljedeći komentar Brahme Chellaneyja, nacisti su već izgubili. “Zelensky priznaje da Rusija sada posjeduje petinu Ukrajine, najveću zemlju u Europi.  “To ne možete znati čitajući američki tisak. Zadnjih nekoliko dana @washingtonpost je objavio da se “rat očito okreće protiv agresora”, dok je @Forbes objavio da Rusija “gubi rat”. Drugi mediji su rekli da zemlji ponestaje načina da izbjegne poraz. ” Nacistički gubitnici Bilderberga sastali su se prošlog vikenda u Washingtonu kako bi razgovarali o svom porazu. Dopušteno im je da se sastanu kako bi bili nadzirani i identificirali više svojih tajnih kontrolora, kažu izvori iz CIA-e i NSA-e. ….Ipak, razjasnimo jednu stvar. Ovo nije poraz američke vojske i pobjede Rusije i komunističke Kine. Bijeli šeširi američke vojske nemaju nikakve veze s onim što se događa u Ukrajini i ne podržavaju lažni Bidenov režim. Bijele kape SAD-a još uvijek imaju veliku moć i postovanje, o čemu… Čitaj više »

Kalle balle
1 godina prije

Putine posalji im balisticki projektil od 50 MT. Sah mat

Ivan
1 godina prije

Reset se zasniva na dezinformisanju i manipulaciji, to je njihovo oruzje za porobljavanje covecanstva, a sve koji se zalazu za istinu optuzuju za sirenje dezinformacija.

Max
1 godina prije

Elitni klub urotnika.

Neimenovan pouzdanik
1 godina prije

Bilderberška grupa glasat će o samoukidanju!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI