Putin predviđa ‘smjenu elita’ na Zapadu

Putin - Rusija
175 komentara

Ekonomske greške guraju Evropu ka produbljivanju nejednakosti, talasu radikalizma i, na kraju, “promjeni elita”, rekao je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin.

Govoreći na plenarnoj sednici Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), Putin je rekao da su svi aktuelni razgovori na Zapadu o takozvanoj „Putinovoj inflaciji“ namenjeni „za one koji ne znaju da čitaju i pišu“.

Termin su ranije koristili američki predsjednik Joe Biden i britanski premijer Boris Johnson.„Evropska unija je potpuno izgubila politički suverenitet, a njene birokratske elite plešu na tuđu melodiju, prihvatajući sve što im se kaže odozgo, nanoseći štetu sopstvenom stanovništvu i sopstvenoj ekonomiji“, rekao je Putin.

Po mišljenju ruskog lidera, politika evropskih vlasti će produbiti podjele na Zapadu ne samo po ekonomskim pitanjima već i po sistemu vrijednosti.

“Ovakvo odvajanje od stvarnosti, od zahtjeva društva, neminovno će dovesti do naleta populizma i rasta radikalnih pokreta, do ozbiljnih društvenih i ekonomskih promjena, do degradacije, au bliskoj budućnosti i do promjene elita. “ , rekao je Putin.

Termin ‘Putinova inflacija’ opisuje inflaciju koja je rezultat poteškoća sa snabdijevanjem energijom, logistikom i deviznim kursevima uzrokovanih ruskom vojnom ofanzivom u Ukrajini i sankcijama koje su Moskvi uvele zapadne zemlje.

Ruski predsjednik je ranije optužio evropske lidere da su izvršili ekonomsko ” samoubistvo ” pokušavajući da se odreknu ruske energije.

Eliterusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
175 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
1 godina prije

izrazito racionalno postavljena politika

Ahmat sila
1 godina prije
Putin: Zemlje "zlatne milijarde" sve ostale smatraju svojim kolonijama i drugom klasom

Prema Vladimiru Putinu, vladajuće elite Zapada žive u iluzijama i ne žele primijetiti promjene.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da zemlje "zlatne milijarde" sve ostale smatraju svojim kolonijama i drugom klasom. Učinio je to tijekom govora na plenarnoj sjednici Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu. 
 “Vladajuće elite Zapada su u iluziji i ne žele primijetiti promjene. Zemlje "zlatne milijarde" i dalje sve ostale smatraju svojim kolonijama, drugorazrednim", rekao je Putin. 
Osim toga, Vladimir Putin je istaknuo da su se Sjedinjene Države proglasile "Gospodnjim glasnicima" na Zemlji . Prema njegovim riječima, svijet u kojem Washington svoje interese proglašava svetim ne može biti održiv.
Putin je također naveo narušavanje povjerenja u svjetske valute radi ambicija Zapada i zastarjelih geopolitičkih iluzija.  
Ahmat sila
1 godina prije

Putin: Ruska specijalna operacija postala je "žila za spašavanje" Zapada da za sve probleme okrivljuje Rusiju Šef države je istaknuo da je izraz "Putinova inflacija" namijenjen ljudima koji ne znaju čitati i pisati. Rast cijena, inflacija, problemi s hranom i energentima posljedica su sustavnih pogrešaka u ekonomskoj politici američke administracije i europske birokracije, razloge ne treba tražiti u specijalnoj operaciji koju su izvele Oružane snage RF u Ukrajina. To je najavio ruski predsjednik Vladimir Putin, govoreći danas na plenarnom sastanku Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF-2022). Za njih je početak naše operacije u Donbasu spas koji im omogućuje da za vlastite pogrešne račune okrive druge, u ovom slučaju Rusiju, rekao je šef države. Ruski predsjednik je također rekao da će sve zadaće specijalne operacije u Ukrajini biti neizostavno ispunjene. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da zahvaljujući dostupnim tehnologijama Ruska Federacija ima hipersonično oružje, koje još uvijek nema analoga u… Čitaj više »

none
1 godina prije

svaka mu je na mistu 😉

Ana
1 godina prije

Kad bi barem bilo tako!!! Ne samo smijeniti bandite nego natjerati ih da do kraja zivota placaju, krvavo za sve sto su uradili!

1 godina prije

Upravo sam pročitao malo opširnije izlaganje na Nulti Tački.
Putin svake toliko ponudi svjetskoj publici nešto, što ta “zlatna milijarda”, za koju se imaju ovi “izuzetni”, ne znajuči, da nemaju ni sto milijona, jer sve ostale su kupili, ustrahovali, zavezali usta sa cenzuom, i NEMA MILIJARDE, opet ne kuži…
Imao je takve govore več godinama, zadnje Decembra i u noči pred početkom spec. op., ALI NITKO NE ČUJE! Još ni danas, zato ekonomski svjetski rat, koji je u toku, ide dalje!
I nema sumnje, jer za Rusije je cca 95% svjetske populacije, da če Rusija promjeniti svjetski poredak! A mi, obični ljudi, samo čemo imati muke nači medije, koji če nas kolik.toliko pošteno informirati…

mrdo
1 godina prije

Smjena elita? Sumnjam. Evropljani su totalno debilizirani i nemaju pojma šta se dešava. MSM propaganda im je sveto pismo. Hodaju okolo ko retardirani zombiji, bulje u telefone, lajkaju kretenske slike, igraju igrice i prate rijaliti debilizme.

aha
1 godina prije

više mene brine tzv.plandemija. Navodno je i ruski ministar zdravstva rekao da će to cijepljenje vjerovatno u buducnosti biti obavezno. Tako da,može biti da će se odnosi u svijetu promjeniti,ali svi zagovaraju to fakano cjepivo.To je meni veci problem od toga hoce li cijene biti ovakve ili onakve.Bilo je i gorih stvari kroz povijest.Malo stegnut kaiš i prezivjet ce se nekako. Ali ovo s cijepivom mi je suludo.

Vidim
1 godina prije

Od pobjede u Hladnom ratu početkom 1990-ih, SAD su se “proglasile Božjim glasnikom na Zemlji, koji nema nikakve obveze, već samo interese, a ti interesi su proglašeni svetima”, rekao je predsjednik.

Međutim, ideja unipolarnog svijeta u svojoj je srži manjkava, smatra ruski čelnik, jer se norme međunarodnih odnosa ne mogu uvijek tumačiti u korist jedne nacije, “čak i ako je jaka”.

Kao da oni u Washingtonu odbijaju vidjeti nove centre moći koji su se pojavili posljednjih desetljeća i imaju svako pravo “zaštititi svoje interese i osigurati svoj nacionalni suverenitet” , rekao je.

držnedaj
1 godina prije

Putin je prošlog petka rekao da su se globalisti prilično nasmarili, tokom susteta sa vođom Afro-unije u Sočiju: …”Mislim da to zapravo i nije tako komplicirano, ali čini se da mnogi ljudi ne razumiju što govorim. Nemam ni želju ni mogućnost prisiljavati nekoga da se sa mnom složi, ali ako se ne želi složiti sa mnom, trebao bi dati odgovor na ono što sam rekao i smisliti protuteoriju zašto se čini kao što bi to učinio Zapad će se potpuno uništiti programom koji Kinezima ostavlja da dominiraju svijetom. Jedini “pošteni” protuargument za koji znam je tvrdnja shizofreničara da su Rusija i Kina “u savezu sa WEF-om”. Na ovo sam odgovorio mnogo puta, a shizoi su odgovorili još ekstremnijim shizo stvarima, ali ovo postaje epistemički regres u kojem je shizo temeljno uvjerenje da postoji sveznajuća tajna elita koja ne može pogriješiti. Osobno vjerujem da zlo nije nepogrešivo, a ako želite dokazati… Čitaj više »

nekoime
1 godina prije

Nekontrolirano tiskanje dolara i eura nema naravno nikakve veze s inflacijom.

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Počelo je …….

Max
1 godina prije

To nije Putinova već inflacija bankara iz Londonskog Citya i Američkog Wall Streeta.

ad astra
1 godina prije

Koje države su bile sudionice Međunarodnog ekonomskog foruma u Sank Peterburgu?

Brr
1 godina prije

Lijepo je kad se predvida.
Ako znas da postoje nove elite onda je pitanje jel pomazes novim ili starim elitama.

abc
1 godina prije

Rusija je spremna na teška vremena, što se za EU ne može reči. Prognoze za njen opstanak su izuzetno slabe. Za punom sofrom su svi dobri prijatelji. A kad sofra počne zevati prazna, prijatelji se brzo raziđu, pa čak međusobno posvade.

antinato
1 godina prije

Ne može zapad ostalom svetu ništa više ponuditi, što mogu ponuditi Kina, Rusija i ostale nezapadne države.
Svet nije samo vlasništvo američke prčije, nego je globalno vlasništvo svih država sveta.

Mrčikola
1 godina prije

Uskoro ćemo moći prestati nagađati o tome jeli Putin dobronamjeran ili ne.
Način na koji će Rusija “prihvatiti” majmunske boginje ili koronu 2, sve će reći o Putinu, Rusiji i “budućnosti” koja nas čeka.

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Samo tko će ih smijeniti ? Sve poluge vlasti su u njihovim rukama . Mladež je feminizirana i uštrojena! Studenti ,faktor promjene svakoga društva se ne čuju. Odnosno čuju se kada podržavaju LGBT i slične manifestacije !

1 godina prije

Dosad nisu slušali, jer su mislili, da blefira.
Sad strepe, jer vide rezultate.
Severnodonjeck je pao. Vojnici su se počeli predavati, isto kao u Azovstalu.
Sada ide sledeči grad… I tako dalje.
I ništa i niko ne može tog procesa zaustaviti, jer iza vratiju stoji debela batina…
Ovi komedijanti iz EU odsvirali su zajedničku pimpek-klavirsku kompoziciju, zaplesali pred kamerami i dali svjetu na znanje, šta su. Američke marionete, bez trunka vlastite pameti, ponosa.
A mi, ljudstvo se čudimo… I platit čemo zapitak, dok večina ne shvati, šta to imamo.

1 godina prije

BUNT   Ovo je nastavak komentara o strukturi moći na Zapadu. Često se javlja mišljenje da će bunt naroda da promeni situaciju na Zapadu: građanski rat u Americi, zbacivanje zapadne elite i dovođenje „narodnih snaga“ i slično – kakva je realna šansa za to?   Nekada se vladalo najgrubljom silom, represija je bila odgovor na svako pitanje. Eventualno su podmićivani najuticajniji iz mase ali i to vrlo retko. Tada se bilo kakav bunt plaćao glavom, toga je bio svestan svako ko je o buntu razmišljao ali je povremeno dolazilo vreme u kome je bunt nezaobilazan pa su bundžije vrlo pažljivo planirali akcije.   A danas? Preko fejsa se okupi grupa i izađe pred skupštinu da protestvuje… sve vreme svesni da im u tom protestu manje preti opasnost nego na stadionu za vreme derbija. To im dođe više kao izlet nego kao ozbiljna aktivnost – zato su i rezultati odgovarajući. ——————————- Dakle,… Čitaj više »

1 godina prije

“Europska unija je potpuno izgubila politički suverenitet…………………… prihvaćajući sve što im se kaže odozgor, nanoseći štetu vlastitom narodu i vlastitoj ekonomiji! ”
Pa to je Schwabov plan novog svjetskog poretka. Narod sada treba ustati protiv svoje vlasti i izražavati nezadovoljstvo, okriviti je za sve probleme. Tada na scenu nastupa “Klaun Schwab” kao spasitelj. On će riješiti sve naše probleme! Nećemo imati ništa a bit ćemo zadovoljni!!

goran
1 godina prije

ići čemo mi kod naših elita da se razračunamo,neče biti te policije i vojske koja če ih sve zaštititi,neke če čuvati ali večina če ostati goloruka e ti su najebali ko žuti,ne bi im bio u koži kad dodju ta vremena.

1 godina prije

Zapad na aparatima ! 😀👍

1 godina prije

Eto imate i savjet od putina vezan za novac ( toaletni papir ) kojeg danas koristimo…
Što prije ga pretvarajte u zlato , komad zemlje itd..
Kao što sam ja to uradio jpš prije nekoliko godina…😀👍

zapadni neimac
1 godina prije

Izgleda da je pukla tikva izmedju Rusije i Kazahstana.

ZZ Top
1 godina prije

Ovo sto se dogadja u Ukrajini nije sukob civilizacija, ideologija, ekonomija,religija….

Ovo je sukob visih metafizickih denziteta i entiteta kanaliziran kroz fizicko i materijaliziran u ratnom sukobu.

Ne sumnjam da ce Rusija izaci iz ovog sukoba kao pobjednik, jer ima civilizacijsko iskustvo u borbi protiv demona.

Kad civilizacijska kola krenu nizbrdo a dekadencija i dehumanizacija covjeka dosegne svoj vrhunac ,na scenu stupa Rusija kao korektiv, kao balans Bozijeg i prirodnog u srazu sa demonima.

To je tako bilo,tako ce vazda biti.

Mel Gipson
1 godina prije

Sve što je rekao je istina.

1 godina prije

Koga interesuje, pojavio se text Putinovog govora na engleskom. Kompletan.
en.kremljin.ru

ZZ Top
1 godina prije

Eto malo cu biti off topic,bacio sam oko na imbex.hr i citam da zelenski uvodi vize za Ruse.

Ovo mora da je ideja Grlic Radmana.

Dzonson, joe, ursulja,soljc,plenkovic otvaraju sampanjac,ukrajina je oslobodjena, svi rusi bez vize do kraja
mjeseca moraju napustiti Ukrajinu.

Koji su to genijalci, pa sto im nisu uveli vize 24.02.2022.:)))))

burt
1 godina prije

nije mu lako jer su ga natjerali da ratuje na najdužoj bojišnici od drugog svjetskog rata i uveli su mu žestoke ekonomske i političke sankcije i najveće sankcije u povijesti sporta, izbacivanje svih ruskih klubova i reprezentacija u svim sportovima i zabrana svih međunarodnih natjecanja u Rusiji

łedeno doba
1 godina prije

“Putin predviđa ‘smjenu elita’ na Zapadu” — ma da, bit će ono sjašio Kurta, uzjašio Murta ovo je post koji je jučer ovdje objavio kolega pod imenom Coment, u diskusiji na članak “Poslovni program SPIEF-a odražava spremnost Rusije da razvija nove veze”: evo tog posta još jednom: “RIA “Kaćuša”: Naša elita ratuje za globaliste, a ne protiv “kolektivnog Zapada: “Danas u Sankt Peterburgu počinje 25. PMEF – najveći ekonomski forum u Rusiji, na kojem tradicionalno „naša“ globalizovana „elita“ gradi mostove sa Zapadom, promoviše agendu transhumanista, odaje počast Kseniji Sobčak, Danji Milohin i drugim likovima čije imena je u pristojnom društvu stidno izgovoriti. I opet, uz generalno partnerstvo Sberbanke kosmopolitskog bankara Germana Grefa i USM holdinga Ališera Usmanova koji živi van Rusije, ljudi u skupim odelima sa ozbiljnim licima pričaće nam o „održivom razvoju“, „zelenoj energiji“, „pravičnoj raspodeli“, „vakcinama“, „globalnom obrazovnom programu“, „veštačkoj inteligenciji“ itd. Odnosno, za kustose i učesnike ovog… Čitaj više »

Vidoviti Milan
1 godina prije

Ne predviđa Putin ništa nego se nada.

Lepo sam mu reko da mora celu Ukrajinu da omota crvenim koncem pa mora da pljune po tri puta na svaku stranu sveta ako hoće da skine uroke.

TIKTAKTIKATAKATAK
1 godina prije

Nego, pogledam sliku
onih Francuza,NJemca,Italijana sa mjesta događaja, u Kijevu-prepadoh se kako smrknute face, pače ustrašene, onaj Makron s prstom na ustima- izgledaju kao da su učinili nešto što nisu smjeli….?

Mujo&Haso
1 godina prije

Pa da, golube će u Sloveniji zamjeniti ………….
ps: sutra u isto vreme sledi drugi dio.

nessy
1 godina prije

‘Bem ti zivot, EU sa pola miljarde stanovnika, ogromnim gospodarstvom, mora dobijati packe iz Rusije. Sto najvise boli, Putinove primjedbe su 100% tocne, EU radi sama protiv sebe, po USA diktatu. Pa, je li moguce da svi ti “drzavnici”, nisu svjesni da rade najgore moguce svojim stanovnicima? Koje je njihovo opravdanje? Glupost? Neinformiranost? Korupcija bez granica? Kad se bude pisala povijest ovog vremena, njihova uloga ce biti jasna. Pa, zar ih to ne boli? Ucesnik si u povijesnim zbivanjima, a pristao si na ulogu jadnog poltrona, koji samo klima glavom? Neka se ubiju svi zajedno, i daju priliku drugima.

Lucija, prva
1 godina prije

“Dr. Strangelove Kada se do kraja zatvori plin i nafta, onda očekujte Rusku invaziju na Ukrajinu. Ne sklepanim brigadama nego tenkovskim, motoriziranim i VDV armijama koje sjede oko Moskve prema jugozapadu! Prekrasno je biti živ u trenutku kada se cijeli svjetski sustav urušava i iz njega izlazi novi, to je kao biti prisutan porođaju, bit će težak, krvav, ali će uspjeti koliko god neki “doktori” pokušali ubiti to dijete prije nego se porodi! ASEAN zemlje, Kina, Indija, Arapske zemlje, Afrika, J.Amerika jedva čekaju izaći ispod Američke čizme i ovaj rat je samo uvertira! Ne postoji verzija u kojoj Ukrajina pobjeđuje i vraća teritorij koji su Ruje vratile pod svoju kontrolu, samo je pitanje do kuda. Kada se na Kharkov spusti Prva Tenkovska Armija bit će traktorijade prema Lavovu, 8. i 49. armija kroz Donbass i 7. armija (padobranci/VDV i specijalne brigade) na Odessu! Novinari cijelo vrijeme pričajo o Ruskim snagama,… Čitaj više »

Mrčikola
1 godina prije

Za razliku od nekih kojima je Putinov govor ulio nadu, neke fraze, poput ove iz naslova; …smjena elita na zapadu…ili…urušavanje starog svjetskog poretka…meni zvuče i djeluju zloslutno, i to, ponajviše, zbog činjenice da rušenje starog svjetskog poretka podrazumijeva izgradnju novog…a čega drugog nego svjetskog poretka.
Jeli ovo podsvjesno puhanje na hladno ili su u pitanju fobije…a tko će ga znati.

Zoki
1 godina prije

Njemcka ozivljava termoelektrane na ugalj. Na tome najvise insistiraju Zeleni. Toliko o cistoj energiji na vjetroelektrane i solarne panele. Sva prica Elita pada u vodu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI