Bill Gates financira lobi “novih GMO-a” u Europi

Bill Gates
29 komentara

Reporterre danas otkriva da je Zaklada Bill i Melinda Gates platila 1,3 milijuna eura za vršenje pritiska na Europsku komisiju. Izazov: zaobići odluku Europskog suda o “novim GMO-ima”. Detaljno opisujemo trikove i metode ovog lobiranja, u partnerstvu s nekoliko europskih novina.

Intenzivne razmjene s Europskom komisijom – rasprave, “znanstveni” događaji – s nizom novih radnih skupina i ostalim radnim skupinama … i, iznad svega, 1,5 milijuna dolara (1,3 milijuna eura) koje je američki milijarder Bill Gates isplatio. Lobiranje u korist “novih GMO-a” – ili organizama koji proizlaze iz “novih tehnika uređivanja genoma” kako radije kažu njihovi zaštitnici – buči u srcu tijela Europske unije. Velike agrokemijske tvrtke i određeni istraživači biotehnologije nestrpljivo nastoje izbjeći propise o GMO-ima tih organizama dobivene novim biotehnološkim tehnikama.

Reporterre analizira mehaniku ovog lobiranja, koje je diskretno koliko i učinkovito, zahvaljujući skupu dokumenata koje je danas predstavio Opservatorij korporativne Europe (CEO). Dobila ih je službenim postupcima podnesenim Europskoj komisiji i belgijskoj i njemačkoj vladi, na temelju zakona o transparentnosti i slobodi informacija. NVO ih je nazvala “Crispr datoteke”, nazvane po danas poznatoj metodi uređivanja genoma, Crispr-Cas9 [1] i ovdje objavljuje detaljan pregled. Reporterre, kao i drugi europski mediji, uključujući Der Spiegel u Njemačkoj, La Libre Belgique, El Diario u Španjolskoj, Domani u Italiji i EU Observer, imali su pristup tim “datotekama Crispr” za pregled.

Doznajemo da je, kako bi utjecao na proces političkog odlučivanja, Bill Gates preko svoje Zaklade Billa i Melinde Gates platio veliku svotu – 1,3 milijuna eura – “za dijalog sa širokim spektrom stranaka”. Europski dionici o uređivanje genoma “za Re-Imagine Europa”, europski think tank koji je 2018. stvorio Valéry Giscard d’Estaing. Nekoliko mjeseci nakon ove donacije, organizacija je stvorila ad hoc radnu skupinu, “radnu skupinu za održivu poljoprivredu i inovacije”, kojom je predsjedavao bivši povjerenik za istraživanje i inovacije Carlos Moedas. Izjavio je svoj cilj: “Raditi na tome kako bi nam nove tehnologije mogle pomoći da ostvarimo ovu viziju novog, održivijeg poljoprivrednog sustava.” “Ali prije svega djelovati unutar europskih institucija tako da se strogi propisi o GMO-u ne primjenjuju, ili puno lakše, na ove nove tehnologije.

Bill GatesGMO
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
danjan
3 godine prije

ovog smrada treba obisit na javnu rasvjetu dok se neraspadne….

nekoime
3 godine prije

Filantrop? Tko preživi cjepivo, neće GMO hranu.

3 godine prije zadnji put uredio nekoime
Jasminka
3 godine prije

Dobro da mu je naše gore list dr. Nikolić glavni za genski inženjering, isti onaj Nikolić kojeg je Epstein postavio za provoditelja svoje oporuke. Malo nas je al nas ima.

Weteran
3 godine prije

Kada se kaže GMO, prvo što svako treba da pomisli jeste Čokolada!?
Čokolada, fina, slatka, primamljiva, …
Deca, odrasli, starci – svako rado jede čokoladu!

tihobl
3 godine prije

Jeftinije je kupiti Brisel nego troclano predsjednistvo BiH.

Brainstorm
3 godine prije

hehehe

Brainstorm
3 godine prije

registrirao sam korisnicko ime. kakva vise provjera? jesam ja sumnjiv?

Max
3 godine prije

Te zle planove treba spriječiti.

Jack Shadow
3 godine prije

joj e,a snajper je tak dobro oružje,jedan precizan hitac i gotovo je sve.mir u svijetu.

Stara kuka
3 godine prije

Ima li ijednog protuprirodnog, protubožjeg i protuljudskog sranja u kojem ova pomahnitali psihopat i zločinac nije upleo svoje pogane prste? S takvim manijacima zaista postoji samo jedan način.

comment image

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Damir Unusic
3 godine prije

Gnjida on a posebno ta EU banda .

RENEW
3 godine prije

Glede na to, da smo se odpovedali Veliki noči, ni tako nemogoče, da se zgodi zadnja kuga Egipta in bi umrli prvorojenci…

Biti ce dobro
3 godine prije

E moj Bilane…nitko na ovoj planeti nece zivjeti vjecno,pa ni ti! A di nakon ovog zivota? Hm..svi kazu isto..kazu da na dodjem katu stalno vatra gori i da kraja nema,da vjecno gori. a joj..

Biti ce dobro
3 godine prije

Kazu da je jedan od najbogatijih ljudi na planeti..hm. Nismo ni svjesni da smo bogatiji od njega. Sto mi imamo,on to nece nikad imati! TO se ne nemoze kupiti! Bilane,nemozes nam nista! Finale:::90+se igra ,a mi vodimo 3-0!

Tupko Glupko
3 godine prije

Ne mogu proći dva dana da Logično ne piše o ovom kompjuterašu koji je umislio da će riješiti sve svjetske probleme sa cjepivima i GMO hranom.

Tupko Glupko
3 godine prije

Hrvatska je ušla u EU 1. srpnja 2013.
Isti dan (!) izlazi u Narodnim novinama naputak kojim Ministarstvo zdravlja omogućava uvoz genetski modificirane hrane u Republiku Hrvatsku preuzimajući 40 EU direktiva:

Naputak o stavljanju na tržište Republike Hrvatske genetski modificirane hrane i genetski modificirane hrane za životinje odobrene na tržištu Europske unije (nn.hr)

Kmet
3 godine prije

NIJE MI JASNO STO PISETE O OVOME NOVOM VECEM HITLERU.
U HAAG SA GAMADI I VJESAJ GA I NJEGOVE KOJI MU LOVU DAJU.
KUPUJU MASONSKU ZGADIJU I MEDIJE. STOKA PROKLETA SOTONSKA.

Zemlja zrak
3 godine prije

Samo zemlja zemlja i zemlja zrak spašava

3 godine prije

Proizdvodimo NON GMO soju a kamioni se iz EU vraćaju puni GMO sojine sačme. Jedina sojara u zemlji je zatvorena’,a gdje bi se mogla preraditu pa koristiti domaća zdravija soja. Zlo…

Nick
3 godine prije

Doći ćeš i ti na odstrel Hazarska greško prirode

SonjaS.
3 godine prije

Bill Gates nije nikako marioneta, nego glavni i odgovorni akter niza projekata za orobljavanje covjecanstva. Trenutno je uz Klausa Schwaba najjaci igrac u projektu osnivanja Svjetske totalitarne vlade. Uprkos izgledu, on je izuzetno opasan protivnik covjecanstva. Cinjenica je da zloupotrebom novcane moci kontrolira skoro sve svjetske organizacije, ma koliko neozbiljno nam se sve to cinilo. Gates & Co trenutno drze svu moc, obicni igraci – nista. Uocavam da se mnogi zbog sigurnosti interneta sprdaju, nazivaju ga ovako ili onako, ne poimajuci ozbiljnost situacije. Gates doslovce upravlja svim nasim zivotima. Kad drhtavim glasom lazljivca na djelu proglasava “Nema povratka u neku normalu prije nego se cijeli svijet cjepi… svih sedam milijardi” on se ne sprda. Planirao je i financirao operaciju koja ce se u nedogled sprovoditi, sve dok on ne odluci suprotno. Prosla je cijela godina a da ga nitko nije ni pokusao smaknuti… On proteste ne uvazava. Vodi cijelu akciju… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI