Bivši šef Roskosmosa saznao krivce za ranjavanje

Dmitrij Rogozin
9 komentara

Granatiranje koje je umalo koštalo života bivšeg ruskog šefa Roskosmsa Dmitrija Rogozina djelo je ukrajinskih obavještajnih službi, koje su mu mogle pomoći neke zapadne zemlje, tvrdi on u intervjuu.

Bivši visoki zvaničnik rekao je da zna tačnu artiljerijsku posadu odgovornu za napad 21. decembra, navodi se u intervjuu koji su u ponedeljak objavile RIA Novosti. On je dodao da smatra da je stvar lične časti lov na njih u ime dvojice saradnika, koji su ubijeni u incidentu.

Rogozin, koji sada komanduje dobrovoljačkim borbenim snagama pod nazivom “Carevi vukovi”, rekao je da je koristio svoje kontakte u ruskoj svemirskoj agenciji Roskosmos, koju je nekada vodio, da identifikuje počinioce.

“Tražio sam tačnu kartu, sliku koju je te noći napravila jedna od naših letjelica. Vjerujem da smo identifikovali tačno oružje koje je pucalo, a koje je postavljeno u optimalnu poziciju” , rekao je on.

„Nadam se da ću pronaći i uništiti [posudu] nakon što se vratim“ , rekao je. “To je za nas pitanje časti, jer sam izgubio dva svoja borca.”

Rogozin i njegovi saradnici granatirali su hotel u gradu Donjecku, kako je opisao, preciznim udarom kijevskih trupa. On vjeruje da je to bio ciljani “teroristički napad” od strane “ukrajinskih agenata, i ne samo ukrajinskih”. Moguće je da su “zapadne specijalne službe pomogle” , objasnio je.

Rekao je da je na lokaciju palo ukupno sedam granata, od kojih je jedna pala u pod pred njegovim nogama, ali na njegovu sreću nije eksplodirala. Rogozin je od šrapnela povrijeđen u vrat, ali je preživio i sada se oporavlja nakon operacije. On je rekao da namerava da se vrati u Donbas do kraja januara.

Incident se dogodio na Rogozinov rođendan, ali je u intervjuu insistirao da je to za njega “običan dan” . Proveo ga je na streljani na kojoj su trenirali snajperisti dobrovoljci iz njegovih snaga i upravo je izašao iz hotelske sobe da se sastane sa kolegama borcima u hotelskom restoranu, kada se, rekao je, dogodio artiljerijski napad.

On je ranije izjavio da vjeruje da je lokacija njegove grupe sigurno procurila ukrajinskoj strani.

Dimitrij RogozinRoskosmosrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Laze.
Pozvao je pola Donjecka na rodjendan. Svi su znali dva dana ranije u kom restoranu je proslava.

Max
1 godina prije

Pogođen je francuskom haubicom.

LZN
1 godina prije

Citiram:
“Rogozin i njegovi saradnici granatirali su hotel u gradu Donjecku….”

Opet ruje granatirali sami sebe ili greška autora?

goran
1 godina prije

Dobro je Rogozin da si ziv i da ces biti uskoro natrag medju svoje drugove, prave ljude.

Гавран
1 godina prije

Obrnuto se desilo dirigentu Wagner orkestra. Prigožin je obznanio da će odsesti u hotelu sa saradnicima. Naravno da to nije uradio. Pripremio je kontrabaterijski radar. Kada je hotel bombardovan od strane Himarsa, Himars se pretvorio u pepeo.

nessy
1 godina prije

Pa da je tocno sve do rijeci, posada koja je granatirala to sigurno nije napravila na svoju ruku ili jer im je bilo dosadno. Ako vec zeli siptarsku osvetu, neka rijesi naredbodavce, i one koji su ‘procurili’ informacije neprijatelju. U ratu se svetiti neprijatelju zbog vojnog djelovanja je djetinjasto.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI