Bjeloruski predsjednik tvrdi da ga je netko namjerno zarazio koronavirusom

Lukashenko - Covid 19
17 komentara

Danima nakon zbunjujuće najave da se bori protiv Covida-19, a da nije napustio svoj položaj, bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko rekao je ukrajinskom novinaru da ga je netko namjerno zarazio virusom.

Izvanredna tvrdnja pojavila se u 2,5 sata dugom intervjuu, kojeg je Lukašenko dao popularnom ukrajinskom novinaru Dmitriju Gordonu.

”Sve smo bliže verziji da me netko namjerno zarazio koronavirusom. Sada razmatram kada se to moglo dogoditi”.

Lukašenko je dodao da zasad svoje prijedloge javno neće iznositi.

Predsjednik je također otkrio da je ignorirao molbe liječnika o podvrgavanju liječenju nakon što se otkrilo kako boluje od Covida-19, već je on umjesto toga samo dodatno prionuo na rad. Lukašenko je tvrdio da su ga liječnici potpuno vratili na noge u samo „četiri dana“.

Lukašenko je ranije medijima rekao da je imao asimptomatski slučaj Covida-19 i da se od njega uspješno oporavio. Tvrdio je da se nosio s virusom “u pokretu”.

U istom intervjuu predsjednik je dramatično rekao “mogu me ustrijeliti, ali ja nikada neću pobjeći iz Bjelorusije.”

Lukašenko trenutno pokušava biti ponovno izabran za svoj šesti mandat predsjednika usprkos domaćih previranja i prosvjeda. Dvojica oporbenih političara, koji su se htjeli kandidirati protiv njega, trenutno su u zatvoru, a drugi je pobjegao iz zemlje, tvrdeći da se boji za svoju slobodu. Bjelorusija je također vidjela ono što su mnogi promatrači nazvali najvećim protu-vladinim prosvjedom u desetljeću uoči ankete, koja je zakazana u nedjelju.

Dugogodišnji predsjednik više je puta tvrdio da njegovi imaju plan kako da ga se svrgne uz pomoć inozemnih faktora. Narativ je nedavno pojačan uhićivanjem ljudi za koje su bjeloruske vlasti tvrdile da su “ruski plaćenici”, čiji je zadatak bio destabilizirati naciju prije nacionalne ankete. Uhićenje je trenutno jedna od nekoliko bolnih točaka u odnosima između Moskve i Minska.

Aleksandar LukašenkoCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Piždro
3 godine prije

O ovoj “našoj” dimenziji negativno uvjek dominira i ima pravo prvenstva – na svu žalost!!.zašto je to tako – otići ću, a nikad saznati neću..

Mikojan
3 godine prije

Pitao bi ga a sa čime se testirao na taj tkz. Covid-19 (turbo diesel) virus ?
Ono što meni još uvjek nije baš jasno, prehlada viroza je bilo svako ljeto, osobno sam znao otići na jug Dalmacije i prvi drugi dan me znala uloviti “viroza”, temperatura 39-40C, i promuklost, lagani kašalj, ne svake godine ali bilo je jako puno primjera, šta da su me tada testirali na vurus Covid-19 ? Sigurno bi bio pozitivan. Ovo “asimptomatično” je takva muljaža da mutija ne može biti.

neznanje
3 godine prije

Konkurenciju treba zatvoriti i optužiti prije izbora?

sfvwiefviwefvwevnwerfvwervwer
3 godine prije

Pazi ti da ne bude neki jastog.

onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

”……da me netko namjerno zarazio koronavirusom.”
”……mogu me ustrijeliti, ali ja nikada neću pobjeći iz Bjelorusije.”

Bjeloruski žmukler….
Obolio od faraonizma.
Pa širi blesavitis.
Prosipa šuplje govorancije.
Ostala mu navika….
Od nekadašnjih referata na partijskim kongresima.

Saladin
3 godine prije

“Predsjednik je također otkrio da je ignorirao molbe liječnika o podvrgavanju liječenju nakon što se otkrilo kako boluje od Covida-19, već je on umjesto toga samo dodatno prionuo na rad. Lukašenko je tvrdio da su ga liječnici potpuno vratili na noge u samo „četiri dana“.” 😂😂😂😂
Hajd ga sad razaberi “dize li ga na noge” “dodatno prijanjanje na rad” il’ su ga doktori lijecili cetiri dana….il’ je mozda taj dodatni rad bila spasonosna lijencnicka terapija 😊

Mölltaler
3 godine prije

Očito je i on primoran sudjelovati u farsi, ali barem ne maltretira svoj narod brnjicama, gumenim rukavicama, policijskim satovima i ostalim glupostima.

Vinko
3 godine prije

Neki dan ok frenda umrla baka imala je 90 g nije se probudila .potom su došli medicinari eto taman gospodin htjeo napisat uzrok smrti od korone srećom frend ga u tom trenutku upozorava da to ne napiše jer nije istina i što ipak nije učinio pitali su što da napišu frend odgovori pa napišite od starosti nemožemo živjeti vječno

The Truth
3 godine prije

“uoči ankete, koja je zakazana u nedjelju”

Da nisu možda za nedjelju zakazani izbori?
Opet Google Translate?
Vir: RT

onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

Stari diktator radi na tome da ne postane ucviljeni diktator. Želio bi doživjeti dan da vlast preda svom sinu. Kao i hrpa centralnoazijskih diktatora izraslih raspadom SSSR-a. Ali, svijet se brzo mijenja, a mali sporo raste…. Do sada se održao na vlasti zahvaljujući izdašnoj ekonomskoj i svakoj drugoj pomoći Rusije. Koja je to činila iz svojih, razumljivih razloga. A onda je bjeloruski žmukler izgubio mjeru, tražeći još i još i još….. Kad Rusi nisu odgovorili u mjeri da zasite njegov apetit, zaigrao je igru, uspostavio suradnju sa Ukrajinom. Prodajući joj oružje, suradnjom vojne industrije, obavještajnih službi i tako to….. I zadnja afera sa wagnerovcima je u njihovoj zajedničkoj predizbornoj režiji. Poručujući da su Rusi od braće, postali partneri. Prevedeno, brat nešto i da, pokloni, otpiše….. Poslovni partner ne. Ukoliko se u Bjelorusiji stvari počnu odvijati na način da se ona prikloni Zapadu, šta preostaje Rusiji? Ukrajinizacija Bjelorusije? Bjelorusija je rusko… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Nešto se zaista čudno događa u Bjelorusiji . Ne bih isključio ni novi Majdan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI