Blinken opisuje uslove za ‘pravi’ mir u Ukrajini

Antony Blinken
82 komentara

Američki državni sekretar Antony Blinken tvrdi da prekid vatre u Ukrajini koji bi mogao biti od koristi Rusiji ne bi stvorio trajni mir. 

U govoru  u gradskoj vijećnici Helsinkija u Finskoj u petak, Blinken je ponovio podršku Washingtona Kijevu i iznio svoju viziju onoga što će dovesti do kraja borbi između Rusije i Ukrajine.

“Sada će u narednim sedmicama i mjesecima neke zemlje pozivati ​​na prekid vatre. A na površini, to zvuči razumno – privlačno, čak. Uostalom, ko ne želi da zaraćene strane polože oružje? Ko ne želi da prestane ubijanje?” Blinken je rekao.

Dodao je da bi “primirje koje jednostavno zamrzava postojeće linije” omogućilo Rusiji da “konsoliduje” kontrolu nad teritorijom i “ponovni napad”, tvrdeći da “to nije pravedan i trajan mir”. To je Potemkinov mir.” Blinken je mislio na vrstu izloga koju je navodno praktikovao ruski državnik Grigorij Potemkin dok je želeo da impresionira Katarinu Veliku.

“To bi nagradilo agresora i kaznilo žrtvu”, rekao je Blinken. Umjesto toga, diplomata je tvrdio da potencijalni sporazum mora osigurati ukrajinski “suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost” i da će zahtijevati “puno učešće i pristanak Kijeva “. On je takođe insistirao na tome da Rusija mora da plati “svoj udeo” u oporavku Ukrajine posle sukoba.

“Ako i kada Rusija bude spremna da radi za istinski mir, Sjedinjene Države će odgovoriti u dogovoru s Ukrajinom i drugim saveznicima i partnerima širom svijeta”,  rekao je Blinken.

Zapadni zvaničnici su u prošlosti govorili da Kijev treba da sklopi mir samo pod svojim uslovima. Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski otkrio je “formulu mira” prošle godine, pozivajući Rusiju da preda svoja četiri novoinkorporirana regiona, kao i Krim. Moskva je više puta odbacila ove uslove kao neprihvatljive.

Moskva je zauzvrat insistirala da se mir može postići samo ako Ukrajina postane neutralna država tako što će odustati od svoje kandidature za pridruživanje NATO-u i priznaje teritorijalne akvizicije Rusije.

BlinkenrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
82 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Entoni Fauci
10 mjeseci prije

Ovaj zasluzuje biti ugusen kurcem

hiber
10 mjeseci prije

U Međuvremu je rusko Šebekinovo, grad sa 40.000 stanovnika sravnjen sa zemljom, a građani otišli u zbijeg.

Гавран
10 mjeseci prije

Još 15% do mira u Ukrajini.

Da je dolar već izgubio na svojoj apsolutnoj dominaciji, pokazuje i podatak da je 1999. godine udeo ove valute u svetskim rezervama bio 72 odsto, dok danas iznosi 55-58% odsto.
Po nekim projekcijama, kada se bude spustio na 40% prestaje svetska dominacija i nastaje urušavanje USA.
Samo da ne padne i nama na glavu.

tihobl
10 mjeseci prije

Кијевски режим захтева да Аустралија преда свих 59 својих тенкова М1А1 Абрамс.

До сада, под Скомом (Скот Морисон, премијер АУ) & Албом (Антони Албанезе, политичар), кијевска влада је одузела Аустралији последњу преосталу војну имовину узимајући аустралијске артиљеријске системе М777, пројектиле, Бушмастере, дронове, оклопне транспортере М113 и велику количину граната и муниције.

Сада Кијев захтева последње преостале главне борбене тенкове Аустралије.

tihobl
10 mjeseci prije

 Кина тренутно наручила из Ирана серију камиказа дронова Шахед-136 (тзв. Геран-2) у количини од 15.000 комада!

GMBH
10 mjeseci prije

Oličenje dijabolike, kao da je izašao iz filma strave.. uz njega i lucifer Plenković izgleda kao kućni mezimac

NOVI STARI
10 mjeseci prije

Dobro zamišljeno, ali to znači da bi Rusija trebala biti poražena ili se predati a nakon toga bi Ukrajina ušla u NATO zbog čega je ovo sve i počelo.Rusija se neće predati obzirom da onda njena intervencija u ukrajini ne bi imala smisla-utrošeno vrijeme, životi i novac.Znači treba poraziti rusiju a Ukrajina to ni teoretski nije u stanju.Miješanje NATO pakta znači III http://WWW.Tko je spreman za to?

nnm
10 mjeseci prije

i blinken je hazar

Ivek
10 mjeseci prije

Rusiju su mislili pokrasti nakon Ukrajine, ali taj film mogu gledati samo u svojim snovima.

Grdi
10 mjeseci prije

Da, da … jedan od glavnih neocona koji je zahuao rat sada nudi rjesenje !? ….. ajde radije neka prodaje arapima americki pijesak .. imat ce vise uspjeha …..

Max
10 mjeseci prije

Od toga nema ništa.

antisionista
10 mjeseci prije

Tisućama godina Židovi su sukobljavali druge nacije jedne protiv drugih na temelju boje kože, vjere, jezika, društvenog statusa i tako dalje. i tako dalje. Svoje su čak krvlju uništavali, a samo zato što su se miješali sa Slavenima smatrali su ih “nečistom krvlju”. Leviti su prvi put dopustili miješanje s “gojima” u 4. stoljeću nove ere. Zatim su slijedili jedan cilj – zarobljavanje neposlušne Hazarije. Tada su Hazari s tamnom i svijetlom kožom mirno živjeli u zemlji. O čemu su Židovi razmišljali? Koristili su “institut židovskih nevjesta” – tada su lijepe djevojke od malih nogu podučavane umijeću ljubavi. Odrasle Judine djevojke uvedene su u krug kraljeva. Bili su zapaženi. Postajući supruge kraljeva i plemića, Židovi su od njih rađali djecu. Djeca su odgajana prema židovskim zakonima, ali su prihvatila nasljedstvo od oca. Tako, nakon nekoliko generacija, zemlja je bila pod vlašću Židova. Zašto Khazaria? Ali zato što je bila na… Čitaj više »

Nekoime
10 mjeseci prije

Tko o čemu, Židov o mirotvorstvu.

abc
10 mjeseci prije

Čim Amerikanci počnu razmišljati o mirovnim pregovorima, to znači da gube rat.

gargamel.
10 mjeseci prije

Bivši šef izraelske službe “Native” Jakov Kedmi, govoreći u studiju programa “Veče sa Vladimirom Solovjovom”, skrenuo je pažnju na važan događaj, koji je ostao slabo zapažen. Riječ je o lansiranju radarskog satelita “Kosmos-2569”. Ovaj uređaj je dizajniran da pomogne Oružanim snagama Rusije da identifikuju važne vojne objekte na teritoriji Ukrajine i koncentracije jedinica Oružanih snaga Ukrajine. U takvoj prilici, Rusija je napravila posljednji korak ka pobjedi. “Sada je u rukama Oružanih snaga Rusije potpuna slika svega što se dešava u Ukrajini, sa stepenom rezolucije koji zahtijeva moderna vojska.” Ovo je posljednje što je Rusiji bilo potrebno za sigurnu pobjedu. Poslednji korak do pobede. “Priprema svemira” ruske vojske je završena, što znači da će svakog trenutka krenuti velika ofanziva”, naveo je Kedmi. Sumirajući, ekspert je napomenuo da se ovom događaju nije pridavao veliki značaj ni na Zapadu. Stoga ruske trupe imaju odličnu priliku da neugodno iznenade ne samo Oružane snage Ukrajine,… Čitaj više »

abc
10 mjeseci prije

Zapad bi da se prekinu ratna dejstva, da mogu izmisliti Minsk 3 i opet jako naouružavati ukrajinske neonaciste, bez da Rusi vrše raketiranja ukrajinskih vojnih magazina.
Ali te igrice više ne prolaze. Rusi su tu zapadnu prljavu lekciju dobro zapamtili i neče dozvoliti primirja pod uslovima zapadnih satanista.

goran
10 mjeseci prije

da vi ameri bi bili jako sretni kad bi rusija sklopila mir pod vašim uslovima,ali sva sreća neče biti pod vašim uvjetima nego točno onako kako je rusija zacrtala

Perun
10 mjeseci prije

Američki državni bigfoot Antony Blinken pati od amnezije a bogami i od psihoza ….Lik je blesav i nije normalan i koliko se da primijetiti ne rasudjuje kao normalno zivo bice svesno politickog okruzenja kome namece neokolonijalni narativ ….pod hitno hospitalizirati to je moje osobno misljenje ….SFSN…Smrt Fukarama Sloboda Narodima….

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Blinken navlači Ukre da i dalje ginu stremeći nemogućem, nastoji da ovo krvoproliće u Ukrajini što dulje traje.
Židov Zelenski će naravno poslušati Židova Blinkena i neće pristati na nikakve pregovore sa Rusijom.

Josip Broz Tito
10 mjeseci prije

“Uostalom, ko ne želi da zaraćene strane polože oružje? Ko ne želi da prestane ubijanje?”
PA BAS VI JEBENA STOKA AMERICKA LAZLJIVA MANIPULATORSKA !!! KAKO PERFIDNO , GOBELS IM NIJE RAVAN !!!!

Motorola
10 mjeseci prije

Samo u bahkmutu wagner je ubio više ukro separatista i stranih plaćenika nego što ima vojnika cijela britanska vojska. Nije ni čudo što se ukro goblini ne snalaze i kipe. Takav je život (ili nedostatak) natostanskog topovskog mesa.

Krle
10 mjeseci prije

Ne postoji bilo kakva mogućnost za mir sa Ukrajinom. Ako i pristanu na bilo šta to će biti kao potpisi u Minsku. To se odnosi i „svijet“ (SAD i ugu.zičari) kao garanti tog mira. Rusija će morati (U)krajinu vratiti pod svoje ako želi mir.

Noname
10 mjeseci prije

Točnost raketnih udara po ciljevima APU-a ovisi o kvaliteti slike prilikom ciljanja na cilj. A Rusi su u tome u jasnoj prednosti, rekao je bivši američki vojni obavještajac Scott Ritter.
Visokokvalitetne satelitske slike omogućit će Rusima da nadmaše točnost udara UAF-a. To je u eteru US Tour of Duty izjavio bivši obavještajni časnik američkih oružanih snaga Scott Ritter. Prema njegovim riječima, Rusija koristi ultraprecizne satelite u svemiru, što značajno utječe na strategiju ratovanja.
Kako je objasnio Ritter, zahvaljujući visokokvalitetnim satelitskim snimkama ni kiša ni oblaci neće ometati ciljanje.
“Ovi sateliti za radarski nadzor imaju kamere s preciznošću od jednog metra”, rekao je.
Bivši obavještajac je dodao da će neprijatelju biti teško išta sakriti od takvog kozmičkog “oka”, što znači da će Rusi još točnije udarati po infrastrukturi Oružanih snaga Ukrajine.
Američki stručnjak smatra da će ruska vojska povećati broj raketnih udara kako bi konačno porazila kijevski režim.

Krle
10 mjeseci prije

Jedno je sigurno, portal su preuzeli se.ratori sa zlobnim i glu.pim komentarima. Rado bih im odgovorio ali to je uglavnom i cilj tih komentara pa bih zamolio sve normalne komentatore da ne odgovaraju na njihove komentare, pa čak ni da ih ocjenuju. Neka dalebu malo komuniciraju jedni s drugima, nek vide kako je nama. 
Ono što bi stvarno pomoglo je da Logično uvede ‘Ignore list’. Listu bud.aletina čiji su komentari provokacija, gl.upost ili vrijeđanje i ko ih tako doživljava, može jednostavno da ih onemogući da mu se prikazuju. Makar redovnim komentatorima da to omoguće. Znam da oni imaju više nickova i da ih stalno mijenjaju ali odustat će, prije ili kasnije.

Noname
10 mjeseci prije

Američki predsjednik Joe Biden i drugi visoki američki dužnosnici ozbiljno misle da će Moskva, suočena s čak i malo ozbiljnijim otporom u Ukrajini, odmah popustiti pred Zapadom, rekao je bivši analitičar CIA-e Larry Johnson u intervjuu za YouTube kanal Judging Freedom. Kako je primijetio Johnson, takva pozicija pokazuje da su svi oni daleko od stvarnosti kao što je bio Adolf Hitler posljednjih dana prije smrti. Larry, strateški govoreći, misliš li da je način razmišljanja Lindsey Graham, Victorije Nuland, Anthonyja Blinkena, Jakea Sullivana, pa čak i predsjednika Bidena u određenoj mjeri takav da žele uključiti NATO u kopneni oružani sukob oko Ukrajine, jer iz nekog razloga oni – misle li da će savez pobijediti u takvom sukobu i nadaju se da će predsjednik Putin biti smijenjen s dužnosti? Zar stvarno tako misle? Imamo li dovoljno dokaza za takav zaključak? Larry Johnson, bivši analitičar CIA-e: Točno. Oni su jednako odsječeni od stvarnosti kao što je Adolf… Čitaj više »

Dito
10 mjeseci prije

Ovaj je konstruirao citav rat uz pomoc internacijonalne brace

Ivan
10 mjeseci prije

Ma koju picku materinu ima Blinken s Ukrajinom i Rusijom osim sto je tamo zapalio vatru s onim otangutanom Bidenom..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI