Bombastična analiza pandemijske mreže Billa Gatesa probila se i u mainstream medije

Bill Gates - WHO
26 komentara

Istina o pandemijskoj sprezi ‘filantropa’ Billa Gatesa i Svjetske zdravstvene organizacije i polako izlazi na vidjelo čak i u ‘mainstream’ medijima. Američki Politico i njemački Die Welt proveli su sedmomjesečno istraživanje prateći tijek novca u pandemiji i zaključili kako glavne konce u pandemiji nisu vukle države već Bill Gates i mreža njegovih organizacija. U nastavku vam donosimo sažetak ovog opsežnog istraživačkog novinarskog rada.

Kada je izbio Covid-19, svjetske vlade nisu bile spremne. Od Amerike do Europe i Azije, skrenuli su od minimiziranja prijetnje na zatvaranje svojih granica u zlosretnim pokušajima da suzbiju širenje virusa koji je ubrzo zahvatio svijet.

Dok su najmoćnije nacije gledale prema unutra, četiri nevladine globalne zdravstvene organizacije počele su kovati planove za borbu na život ili smrt protiv virusa koji ne poznaje granice.

‘Pomak vlasti s nacionalnih vlada na skupinu nevladinih organizacija’

Ono što je uslijedilo bio je gotovo neumoljiv pomak vlasti s nacionalnih vlada na skupinu nevladinih organizacija. Naoružane stručnošću, potpomognute kontaktima na najvišim razinama i osnažene dobrim odnosima s proizvođačima lijekova, četiri organizacije preuzele su uloge koje često igraju vlade.

Dok su nacije još uvijek raspravljale o ozbiljnosti pandemije, skupine su identificirale potencijalne proizvođače cjepiva i ciljane investicije u razvoj testova, tretmana i cjepiva. I iskoristili su svoj utjecaj na Svjetsku zdravstvenu organizaciju kako bi pomogli u stvaranju ambicioznog plana distribucije diljem svijeta…

Konce vuku četiri organizacije, sve povezane s Gatesom

Četiri organizacije surađivale su u prošlosti, a tri su imale zajedničku povijest. Najveća i najmoćnija bila je Zaklada Billa i Melinde Gates. Zatim je tu bio Gavi, globalna organizacija za cjepiva koju je oformio Gates i Wellcome Trust, britanska istraživačka zaklada s više milijardi dolara donacija koja je surađivala s Gates Foundationom prethodnih godina.

Konačno, tu je bila i Koalicija za inovacije u pripravnosti za epidemiju ili CEPI, međunarodna skupina za istraživanje i razvoj cjepiva u čijem su osnivanju 2017. pomogli Gates i Wellcome. Istraga pokazuje u kojoj su mjeri organizacije koristile svoj utjecaj kako bi pomogle u donošenju odluka o životu ili smrti i o raspodjeli cjepiva i lijekova.

Globalni monopol

Zajedno, te organizacije čine neku vrstu globalnog zdravstvenog monopola. Tim novinara proveo je sedmomjesečnu financijsku istragu – prvu takve vrste – Zaklade Billa i Melinde Gates, Wellcome Trusta, Koalicije za inovacije u pripremi za epidemiju ili CEPI-ja i Gavija. Pregled je uključivao pretraživanje tisuća bespovratnih sredstava i ulaganja dobivenih putem financijskih izvješća, poreznih dokumenata, lobističkih objava…

Postoje deseci globalnih zdravstvenih organizacija koje su radile na Covid pandemiji, no one uključene u financijsku analizu Politica i Welta odigrale su glavnu ulogu u osmišljavanju kriznih programa, uključujući i Svjetsku zdravstvenu organizaciju, za razvoj, osiguranje i distribuciju testova i cjepiva.

Trag novca Billa Gatesa

Četiri organizacije zajedno su potrošile nešto manje od 10 milijardi dolara od siječnja 2020. u borbi protiv Covida – isti iznos kao i Agencija SAD-a za međunarodni razvoj, glavna agencija koja podupire američke napore u borbi protiv Covida u inozemstvu.

Njihova financijska moć omogućila im je pristup nekima od najviših razina vlasti u SAD-u i Europi. Gavi je potrošio više od bilo koje druge tri organizacije koje upravljaju COVAX-om, inicijativom za pomoć zemljama s niskim i srednjim dohotkom u osiguravanju doza cjepiva protiv Covida.

Više od 90 posto od šest milijardi dolara potrošeno je 2021. godine, nakon što je ova organizacija lobirala kod američkih i europskih vlada za donacije kako bi se pomoglo nabaviti doze za zemlje trećeg svijeta. Organizacija je pomogla cijepiti milijune ljudi diljem svijeta, ali nije ispunila svoj opći cilj isporuke dvije milijarde doza do kraja 2021.

Zaklada Billa Gatesa potrošila ukupno 2,1 milijardu dolara

Financijska analiza pokazala je da je Zaklada Gates potrošila ukupno 2,1 milijardu dolara. Glasnogovornik zaklade potvrdio je zaključke ovog istraživačkog tima o potrošenim sredstvima, ali je dodao da financijska analiza nije ”u potpunosti usklađena” s njihovom vlastitom analizom potrošnje. Ranije ove godine, zaklada je objavila neke od detalja svoje potrošnje na svojoj web stranici.

Tijekom posljednje dvije godine, čelnici četiriju organizacija potrošili su najmanje 8,3 milijuna dolara na lobiranje kod zakonodavaca i dužnosnika u SAD-u i Europi.

Održali su desetke sastanaka sa zdravstvenim i političkim čelnicima, ne samo kako bi prikupili više sredstava za svoje organizacije, već i kako bi potaknuli vlade da drugačije razmišljaju o načinu na koji pristupaju borbi protiv Covida.

Na primjer, svi čelnici organizacija vršili su pritisak na vlade da povećaju financiranje i donacije za distribuciju doza cjepiva u zemljama s niskim prihodima.

Utjecaj Gatesa na Svjetsku zdravstvenu organizaciju

Organizacije također imaju značajan utjecaj na Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO). Njihovo financiranje SZO-a, uključujući pomoć u plaćanju tamošnjeg osoblja, daje im pristup čelnicima ove multilateralne organizacije s kojima često razgovaraju o tome kako poboljšati spremnost na pandemiju.

Svjetska zdravstvena organizacija postavlja međunarodnu politiku o tome kako zemlje trebaju odgovoriti na epidemije zaraznih bolesti velikih razmjera poput Covida.

Zajedno, četiri organizacije godišnje doniraju milijarde dolara SZO-u. Zaklada Gates bila je drugi najveći donator SZO-u, iza Njemačke, od 2020. do 2021. Gavi je također donirao značajnu količinu novca organizaciji – ukupno 432 milijuna dolara od 2020. do 2021. Jeremy Farrar, direktor Wellcomea , nekoć je predsjedao znanstvenom savjetodavnom grupom za istraživanje i razvoj u WHO-u i savjetovao je glavnog direktora o tome kako se boriti protiv Covida u cijelom svijetu.

CEPI je jedina organizacija od četiri navedene koja nije davala donacije SZO-u.
Budući da su tri Gatesove organizacije već bile povezane sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, mogle su sudjelovati u definiranju programa u SZO-a koji su omogućili povećano financiranje njihovih projekata tijekom Covida.

Gatesove organizacije 2020. godine, zajedno s nekoliko drugih globalnih zdravstvenih organizacija i predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije, stvorile su Covid-19 Tools Accelerator, poznat i kao ACT-A.

Ta inicijativa imala je za cilj ubrzati razvoj i distribuciju testova, tretmana i injekcija. Svjetska zdravstvena organizacija nadgledala je te napore, ali su čelnici partnerskih agencija, uključujući Gavi i CEPI, odigrali ključnu ulogu u svakodnevnom radu inicijative. Osoblje Wellcomea također je bilo uvelike uključeno u sastanke ACT-A.

Predstavnici organizacija, WHO, kao i vladini dužnosnici iz Norveške i Južne Afrike, razvili su proračun i financijski okvir za ACT-A koji je potaknuo donatore da daju novac za razvoj medicinskih protumjera pandemiji.

CEPI i Gavi dobili bi milijarde dolara, uglavnom od vlada

CEPI i Gavi dobili bi milijarde dolara, uglavnom od vlada, za rad na razvoju, nabavi i distribuciji doza cjepiva zemljama s niskim i srednjim dohotkom kroz COVAX.

Od 23 milijarde dolara koje su partneri ACT-A – poput Gavija i CEPI – primili, velika većina otišla je u razvoj i distribuciju cjepiva, uključujući COVAX. Samo 2,2 milijarde dolara otišlo je na jačanje zdravstvenih sustava pojedinih zemalja.

COVAX nije ispunio svoje obećanje da će isporučiti 2 milijarde doza svijetu do kraja 2021., ali je postigao svoj cilj cijepljenja 20 posto stanovništva u zemljama s niskim prihodima.
Trag novca

Kako četiri organizacije Billa Gatesa funkcioniraju?

Četiri organizacije razlikuju se po načinu na koji prikupljaju sredstva, dodjeljuju novac i općenito kako funkcioniraju. Dvije od njih – Wellcome i Zaklada Gates – su filantropske zaklade koje povlače sredstava iz multimilijarderskih zaklada. Svrstavaju se među najveće dobrotvorne zaklade na svijetu.

CEPI koristi novac javnog i privatnog sektora za financiranje svojih istraživanja i razvoja. A Gavi, organizacija koja se usko usredotočuje na imunizaciju, uzima primarno javni novac – njezin se odbor sastoji od predstavnika vlada iz zemalja donatora i zemalja primatelja.

Tri su organizacije izravno povezane. Zaklada Gates pomogla je u financiranju stvaranja Gavija i CEPI-ja. Wellcome Trust, osnovan 1930-ih u Ujedinjenom Kraljevstvu, udružio se sa Zakladom Gates na razvoju liječenja Covida, a odvojeno je dao 22 milijuna dolara CEPI-ju za pomoć u ubrzavanju razvoja doza cjepiva.

Zaklada Gates i Wellcome Trust financijski su podržali napore COVAX-a – koje vode Gavi, CEPI i UNICEF – za proširenje pristupa cjepivima protiv Covida.

Organizacije često surađuju na inicijativama povezanim s pandemijom i koordiniraju strategije za borbu protiv izbijanja zaraznih bolesti diljem svijeta. Tijekom pandemije Covida preklapali su se i na investicijama i bespovratnim sredstvima, pokazuje ova financijska analiza Politica i Die Welta.

Potkopana AstraZeneca?!

Dali su milijune dolara desecima istih organizacija, uključujući farmaceutske tvrtke i akademske institucije.

Preklapanje naglašava u kojoj su mjeri odluke četiriju organizacija koristile određenim skupinama u odnosu na druge. To pokazuje i primjer kako su jednako kritički gledali na određene farmaceutske organizacije, kao što su Clover Biopharmaceuticals sa sjedištem u Kini i AstraZeneca sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Prioritet na cjepivu

Četiri organizacije uložile su velika sredstva u razvoj i nabavu cjepiva protiv Covida, potrošivši 2,4 milijarde dolara. Oko 75 posto sredstava koja su otišla u razvoj i nabavu medicinskih protumjera – uključujući cjepiva, testove i lijekove – bilo je samo za cjepiva.
CEPI je potrošio 1,7 milijardi dolara za razvoj i nabavu cjepiva, prema financijskoj analizi.

Više od 30 posto ukupne potrošnje Zaklade Gates Covid otišlo je na razvoj cjepiva.

Daleko manje resursa otišlo je na razvoj i nabavu lijekova i testova, što ukazuje na to koliko su četiri organizacije svoju financijsku težinu stavile iza cjepiva.

Nekoliko čelnika organizacija, uključujući Billa Gatesa u intervjuu za Politico iz veljače 2022., rekli su da je trebalo učiniti više u cijelom svijetu kako bi se ulagalo u razvoj i distribuciju lijekova.

Spremanju se za novu pandemiju

Četiri organizacije trenutačno lobiraju kod zakonodavaca i dužnosnika u SAD-u i Europi da posvete više resursa kako bi se pripremili za sljedeću pandemiju i cjepiva.

U svojoj novoj knjizi Gates poziva vlade da financiraju tim stručnjaka za pandemiju, uključujući epidemiologe i druge znanstvenike i stručnjake za javno zdravstvo.

Također je pozvao svijet da učini više na jačanju zdravstvenih sustava diljem svijeta kako bi bili spremni nositi se sa sljedećom velikom epidemijom zarazne bolesti.

Izvor: Narod – Vlatka Polšak Palatinuš

Bill GatesCjepivaCovidPanademija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Klara
1 godina prije

FAŠISTI I ZLOČINCI SVIJETSKI. SVI KOJI SU IMALI POSLA SA TIM ZLOČINAČKIM ,,,filantropima,,, NA DOŽIVOTNU ROBIJU ILI SKRATITI ZA GLAVU. I b.gares i otrovna cijeoiva neka idu u 100000 pi..ki materina . Mater im fasista i mrtvu i žuvu. Dabigda im djeca sutra ispastala , a h o č e digurno, jer narid zaboraviti zločin neče. Kad rekne komu je čača i mater ( ako još budu živi ( p lj u n u l a bih ga u facu da je ,,,božji sin ; VRATIT SE ZLO MORA, ZATO OSTAJE NEKO IZA ZLOČINACA U SVIM GRADOVIMA I DRŽAVAMA. NEEČEEE DOBRO PROČ , što je sigurno. Mater im koja ih okoti. Genetika f a š i s t i č k a zarazila svijet. Neče iči f u k a r e lažljive, S V O Z L O VRATILO VAM SE DABIGDA I TO NA NAJMILIJIM. MA U OSTALOM… Čitaj više »

mrdo
1 godina prije

Da sam popušio bajku o “kovidu” (obična gripa) iza koje stoji ovaj piskutavi kreten gore na slici, i onaj pacov Fauči, i slična gamad, upuc’o bi se ko zec.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Njemci otkrili toplu vodu…
(btw, nesmiju je vise ni koristit koliko zele)

Lucija, prva
1 godina prije

1.) Primarni razlog postojanja zaklada jest – izbjegavanje poreza. Stalno u tekst neke 2 milijarde za istraživanje cjepiva. Pa opet 2 milijarde za istraživanje cjepiva. WTF? Trump je Pfizeru dao iz budžeta toliko!!! Dakle, KOME su davali za istraživanja? I, čega TOČNO? 2.) Većina ovoga je poznata čitateljima portala. Kao i to da se u USA govorilo da je Gates u sukobu interesa, jer ne može donirati tvrtkama u kojima ima vlasništvo. Koliko je Gates ZARADIO od tih tvrtki kojima je donirao? To je pravo pitanje. Od čega je kupovao onoliku obradivu zemlju? A koja blago rečeno, nije jeftina u USA? Jest da je on bio bogat i prije; no nije isto imati 5 milijardi ili 500. Dio te imovine obično je i vezan u nečemu. 3.) “Tijekom posljednje dvije godine, čelnici četiriju organizacija potrošili su najmanje 8,3 milijuna dolara na lobiranje kod zakonodavaca i dužnosnika u SAD-u i Europi.”… Čitaj više »

hogar strašni
1 godina prije

teoretičari zavjere opet u pravu. Tko je prevaren prevaren je i nije mi mi ih žao. Žao mi samo djece koja su iz povjerenja u svoje roditelje pristali na eksperiment cijepivom. Ubiše ih vlastiti roditelji.
COVID test intelegencije je gotov i jedan dio glupljih će otići a za pametnije se pripremaju nova iskušenja.

Keki
1 godina prije

Drugim riječima, da nema tih organizacija, nebi bilo ni pandemija.

bombi
1 godina prije

sve to treba razbucati

SIRIUS
1 godina prije

Ono kad mainstream kasni i polako kaska za mojom spoznajom i do 10 godina, a ne samo dvije tri, kako da se ne osječam ko super lumen genijalac par exellence!!! lolz
Večina vas ovdje zna, ali treba ponavljat, ne samo da je rođak sa rokapederima, več je rođo i sa Ghislaine Maxwell.

Harald
1 godina prije

Mainstream mediji treba da odgovaraju prvo, te hulje dupelizacke su najvise krive za sve sto se dogodilo!!!

Čudan lik
1 godina prije

Opet bacanje prašine u oči!! Bombastična analiza a ni slova o tome da virus uopće ne postoji??? Za one koji neznaju, lobiranje je zakonski dozvoljeni izraz za mito i korupciju! Dakle, nisu političari i države bile nespremne odgovoriti prijetnji (nepostojećeg virusa) nego su političari podmićeni, pardon, lobirani (što bi trebalo biti kazneno djelo) da budu “nespremni”!! Svaka država ima svoje vlastite vojne i civilne stručnjake koji su mogli reći (korumpiranim) političarima da virus ne postoji ali pošto su političari bili “lobirani” logično je da su slušali one koji su ih “lobirali”. Ovim “spektakularnim” otkrićem MSM se pokušava oprati za ogromne količine laži koje su nam servirali i ustvari samo pokušavaju sakriti činjenicu da su i oni sami “lobirani” kako bi nam lagali. Ono što “bode u oči” je da novinari Politico-a i Die Welt-a nigdje nisu spomenuli s koliko milijuna su njihove vlastite novinske kuće “lobirane” da nam serviraju laži… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Samo Pfizer će ove godine proizvesti 4 milijarde Covid cjepiva, u listopadu je to izjavio njihov izvršni direktor Albert Bourla, rođeni Grk i dijete sefardskih Židova. Još jedna stvar koja se skriva je cijena po kojoj EU kupuje ova cjepiva, ali je procurilo da je cijena jednoga oko 20 dolara/ eura. Npr. na portalu Pharmaceutical Technology izašao je 26. listopada 2021. članak naziva “Covid-19: vaccine pricing varies wildly by country and company”, lako ga nađete na netu. Citiram dio teksta: “Both Pfizer and Moderna upped European prices for their products this year; the EU will now pay $23.15 per dose of Pfizer’s jab (up from €$18.40), while Moderna is charging $25.50 for doses that previously cost around $22.60. The latter’s American-made vaccine is considerably cheaper in the US, where each dose costs about $15, while Pfizer is charging the US government around 24$, up from the $19.50 paid in earlier deals.” Za afričke… Čitaj više »

Kit
1 godina prije

Ta njihova vijeste je kao kad malo djete te ogrebe i kaze nisam ja i slozi mutavu facu misleci si izvukao sam se

Internet sve pamti, samo je pitanje je li se zeli odraditi analiza i vidjeti ko je sta i na koji nacin obavijestavao i na osnovu toga propisati kaznu novcanu i zatvorsku.

Max
1 godina prije

Ono što vesesli jest da usprkos svoj moći koju imaju nisu uspjeli. Pa su pokrenuli rat.

petar schroder
1 godina prije

Nece mu vise uspjeti Covjek je psihopat a ljudi su prokuzili da to dolazi iz njegovog labora .Kupio je sve zivo od WHO do tv i prese i vlada Sada se dao na GEOINGENJERING DA NAS PRASE TI AVIONI KOJI LETE DAN I NOC i ispustaju te otrovne metale koje mogu da izazivaju susu na zemlji ili potop sto se momentalno desava Ove godine nije se moglo sunce da vidi mjesec dana jer su ti avioni stalno pravili umjetne oblake koji nas truju Covjek je jedan DEMON ON I TA GRUPA IZ DAVOSA KOJA HOCE DA NAS UNISTI

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI