Breitbart otvoreno promiče genocid, ekstremnu pristranost vijesti u prilog izraelskim zločinima protiv čovječnosti

Izrael i Palestina - Gaza
7 komentara

Ovisno o tome koje medijske izvore čitate ili gledate, dobit ćete puno drugačiju verziju događaja u vezi s predloženim prekidom vatre između Izraela i Hamasa. Middle East EyeHuman Events kažu da je Hamas prihvatio prijedlog o prekidu vatre uz posredovanje SAD-a, ali da ga je Izrael odbio, dok Breitbart News tvrdi da Hamas “iznenada moli za prekid vatre” dok se Izrael sprema pokrenuti napad na Rafah. Dakle, tko govori istinu?

Sam Hamas je rekao da je prihvatio prijedlog Egipta i Katara, uz posredovanje SAD-a, koji uključuje oslobađanje svih izraelskih zarobljenika u zamjenu za palestinske zarobljenike. Netanyahuov režim na to ipak neće pristati jer sadrži “dalekosežne” zaključke koje Izrael ne može prihvatiti.

“Čini se da je ovo prijevara s namjerom da Izrael izgleda kao strana koja odbija dogovor”, citira se izraelski dužnosnik o predloženom sporazumu i svoj zbrci koja ga okružuje.

Breitbart, u međuvremenu, predstavlja priču puno drugačije kako bi izgledalo kao da je Hamas odbijao suradnju do posljednjeg trenutka kada je shvatio da Izrael stvarno planira pokrenuti potpunu kopnenu invaziju na Rafah svaki dan.

Umijeće prijevare

Od incidenta 7. listopada, Breitbart je preuzeo vrlo procionističku orijentaciju, za koju neki kažu da i nije toliko šokantno s obzirom na sumnjivu prirodu kako je njegov osnivač, Andrew Breitbart, umro 2012.

Mnogi već dugo smatraju da je Breitbart, koji je, kao što je ranije spomenuto, zapošljavao cionističkog infiltratora Bena Shapira, kooptiran od strane zlokobnih sila koje su se riješile Breitbarta kako bi njegovu medijsku kuću pretvorile u propagandni glasnik cionizma. Na mnogo načina, čini se da je to ono što se dogodilo na temelju Breitbartova kontinuiranog izvještavanja o izraelskom ratu protiv Gaze.

Breitbart inzistira na tome da se Hamas tjednima držao oko prijedloga o prekidu vatre sve dok nije bilo potpuno sigurno da Netanyahu planira ispuniti svoju prijetnju kopnenom invazijom. Nakon što je to postalo jasno, prema Breitbartu, Hamas je počeo “moliti” za prekid vatre.

Narativ tvrdi da je Hamas pozivao Izrael na blef, ne vjerujući da će on zapravo izvršiti kopnenu invaziju na Rafah. Izrael, u međuvremenu, kaže da u potpunosti planira završiti posao koji je započeo s Rafom kao posljednjom preostalom metom u palestinskoj enklavi.

Definitivno se čini da prekida vatre neće biti bez obzira na uvjete. Izrael je predan eliminaciji Hamasa, a Hamas nastoji opstati bez obzira na sve budući da Izrael pokušava osigurati da se skupina nikada više ne vrati na vlast u Gazi.

Također se navodi da je Izrael nastavio s “tepih bombardiranjem” Rafe odmah nakon što je Hamas prihvatio prijedlog o prekidu vatre, što je još jedna verzija događaja koju su objavili neki mediji.

U ratu je prijevara očekivana, otud i sva zbrka. Pitanje je: obmanjuju li obje strane ili se može pronaći neka konkretna istina o tome što se stvarno događa na Bliskom istoku? Hoćemo li ikada saznati istinu?

Još jedna vijest vrijedna spomena je sastanak koji je direktor CIA-e William Burns navodno imao s Hamasom kako bi pokušali iskovati sporazum o prekidu vatre koji bi bio prihvatljiv za obje strane. Čini se da nitko tko je uključen u tu stvar ne želi govoriti o tome, a vladini dužnosnici odbijaju komentirati.

breitbartCionizamHamasIZRAELprekid vatre
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

To su prodane duše.

Bruno
2 mjeseci prije

Zar čovjeku trebaju mediji da donese ispravan zaključak. Ubili su najmanje 15 000 djece. Zar se taj broj može opravdati bilo kojim rječima ili postupkom. Ljudski životi se ne vraćaju. Kriju se iza fucking holokausta i svojih 6 milijuna žrtava. Pa rusi su izgubili 4 puta više života. Daje li im to zapravo da potaracaju cijeli Njemačku? Ili Izrael.

2 mjeseci prije

Koji Breitbart? Onaj koji je najviše pomogao Trampu da postane POTUS?
“Ne pada sneg da pokrije breg…”

Hehehehe
2 mjeseci prije

Koga briga za nekakav Breitbart. Imamo dovoljno sra.ja sa našim domaćim službenim izvorima informacija, da ne spominjem razne portale, caste i podcaste.

xyz
2 mjeseci prije

Novinari su gori zločinci od političara. Prvo treba počistiti s njima.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Ti od.jebi. Đuro. 🖕

Tihi
2 mjeseci prije

Hvalili ste Breitbert godinama ranije. Pa kako to sad?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI