Briga me, frajeri, za vaše reklame, ovuda su prolazili i drugi prije vas

Zoran Milanović

U ovoj državi, kako god ona nastala, slučajno, namjerno ili zbog tisućljetnih težnji hrvatskog naroda za svojom državom, čak i nakon 25 godina od okončanja rata, najlakše je, umalo redovno stanje ono koje se zove apatija.

Godine za godinama u kojima se ništa ne mijenja, osim što se učvršćuju unutarnji mafijaški savezi pod krinkom ovih i onih državnih uprava, u kojima se stalno premještamo naniže na ljestvicama uspješnosti (od PISA testova do standarda građana), teško je ikomu se othrvati umrtvljujućem zaključku – ništa se ne može promijeniti, svi su oni isti i bit će nam gore.

Od početka ove godine, osim apatije kao redovnog stanja nacije, uslijedio je nad svima nama i socijalni eksperiment pod nazivom pandemija koronavirusa. Sve što diše zahvaljujući državnom novcu (novcu građana prelivenom preko poreznog sustava u financijske tokove koje usmjeravaju konkretni ljudi prema konkretnim ljudima putem složenog, njima poznatoga sustava ustava i brana) i sve što piše, zahvaljujući istom novcu, svrstalo se na jednu stranu – onu koja zagovara putem proxy stožeaških ratnika (uključuje kupljene nazovi znanstvenike) tiraniju, etatizam, diktaturu. Vlast je tobože demokratska, institucije tobože funkcioniraju, izbori su demokratski i tobože slobodni; u naravi parapolitički i parastručno tijelo upravlja već mjesecima svakim vidom života građana, institucija, gospodarstva.

Sabor se pokorio takvom stanju stvari, Ustavni sud se pokorio, oporba se pokorila, mediji se stavili vlastima na raspolaganje poput kurvi mornarima na dokovima, desetine tisuća kukavelji s portirskim mentalitetom se uključilo u nadzor ‘provođenja mjera’.

Još samo da poraste stopa samoubojstava i da zaokružimo priču o jednom samoubojstvu naroda koji se odriče svojih prava i sloboda, ne dobivajući zauzvrat nikakvu protučinidbu.

Tu i tamo se pojavi glas razuma, netko tko prepozna carevu golotinju s njegovim novim ruhom, na rijetkim portalima, na društvenim mrežama koji se odmah ušutkaju preko faktograf nepismenih bojovnika, izvučenih s dna novinarske i ljudske kace.

Onda se dogodi jedan šapat, nešto što zazvuči kao akord među raštimanom kakofonijom sastavljenom od ojkanja, guslarenja, turbofolkiranja i ganganja, praćeno instrumentima s očitom tvorničkom greškom – Zoran Milanović ustvrdi da je stožeraštvo protivno Ustavu. Podrži ga jedan ustavni sudac (Abramović) i mjesecima nitko drugi.

Milanović? To je ona lijenčina koja spava do 10 h kad treba voditi Vladu države koja je u recesiji, koji se klati po Taču (restoran), odlazi na turneju po Australiji, koji je nešto govorio o slučajnoj državi (uistinu je rekao točno ovo: “Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država”), a glasačka mašinerija jedva dočekala iskriviti i prišiti mu barem izdaju kad ne ide veleizdaja; onaj koji je jedva u osam godina uspio zagospodariti strankom zaostalom u 20-om stoljeću (koja dijeli megdan s istom koja je na istom stupnju razvoja i dokaz o pogrešnosti teorije evolucije). Sve to jest, zato što to mediji kažu.

Ispustit će one epizode o tjeranju banaka na uzmak zbog kredita u švicarcima, one o vlakovima s izbjeglicama (po Angeli Merkel su trebale se izbjeglice taboriti u Hrvatskoj kao trajnom okupljalištu kakvo je sada oko Bihaća) koje je privremeno konfiscirao Orban, čak i to da je na kraju njegovog mandata konačno došlo do kakvog takvog gospodarskog rasta.

Kao što unisono, u neslušljivoj disharmoniji zajedno nastupaju svi nabrojani (mediji, kvazi i pseudo ljevičari, vlast i prirepci, itd) s pričom oko covida, isti akteri su se udružili u zajedničkom medijsko-političkom pothvatu protiv Milanovića!

Kad su svi oni na jednoj strani, a jedan čovjek na drugoj, znajući o njima sve što trebamo znati, onda je prirodna pozicija zdravog razuma na onoj na kojoj se nalazi i Milanović.

Samodopadne narikače, ‘sedma najutjecajnija feministica na svijetu’, Plenković, Škoro i ostali.

U čemu je problem?

Predsjednik RH, Zoran Milanović je ustao u obranu Ustava prilikom oduzimanja građanskih, poduzetničkih i ljudskih prava i sloboda zbog ‘pandemije’; o zaključavanju kaže: lockdown koji je bio paušalno i traljavo osmišljen;

  • „Ministri koji su se okupljali u klubu direktora Janafa su bili namagarčeni (naknadno je ‘istraživačkim’ novinarima morao pojašnjavati da nije nazvao ministre magarcima i održao im predavanje o prilozima, prijedlozima i pridjevima);
  • „Uloga Stožera postaje farsa “gdje se pod krinkom struke pogoduje sitnim dnevnim interesima ovog ili onog pajdaša, to se da promijeniti u saboru”;
  • „Živimo u izvanrednom stanju za koje nitko nije dao odobrenje“;
  • „Ova ružna maska oko vašeg lica nije vaša odluka. To je sve skupa jedan mali cirkus”

Milanović je svojim izjavama pritisnuo Plenkovića koji ‘nije znao da je direktor Janafa pod istragom zbog korupcije, da je već preuzeo 2 milijuna kuna za koje su DORH i PNUSKOK znali te ga imenovao na novi četverogodišnji mandat te monopolističke državne tvrtke’. Razotkrio je sav jad sudstva, jalovost vlasti, sve trbuhozboračke politike oko maltretiranja građana zbog’pandemije’.

Na kraju je maestralno zaključio tjedan svog eksponiranja objavom na fejsu rekao o Hanza mediji i jutarnjem listu (u kojoj je feministica i to sedma najutjecajnija na svijetu progovorila o predsjedniku samo zato kako bi ga pozvala na ostavku jer ona to hoće) ono što svi znaju, a nitko ne spominje kao bitnu činjenicu: „To su, da podsjetim, dnevne novine koje su prije nekoliko godina završile u kandžama jednog odvjetničkog ureda koji je sasvim nezainteresiran za novinarstvo i ikakav javni interes, no itekako je zainteresiran za svoj politički i ekonomski utjecaj. Fino, bogami.“

Sjetio se i ‘utjecajnog analitičara’ Žarka Puhovskoga (približavajući se tako sve bliže onomu o čemu piše ovaj portal): „Osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni.“

Zoran Milanović je razlog zbog kojeg apatija u Hrvatskoj uzmiče. Ma što god mislili o njemu. Trn je u peti ‘kabali‘ (on nikad ne bira slučajne riječi u javnom govoru, barem to je dosad pokazao) i meta na kojoj gađanje vježbaju svi regruti kabale.

Predsjedniku koji ispravno, konstektualizirajući cijelu pjesmu, u svom obraćanju javnosti citira Branimira Johnnya Štulića, ja bih vjerovao u ovom sukobu!

„Briga me, frajeri, za vaše reklame, ovuda su prolazili i drugi prije vas.“ (B. J. Štulić: „Grad bez ljubavi“)

apatijahrvatskaZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
124 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bauštelac
3 godine prije

lustracija

piždro
3 godine prije

SoA legenda si, imaš dara za ‘muziku’…

3 godine prije zadnji put uredio piždro
pozitivan pesimista
3 godine prije

daa, bas me briga, kakve su sve spodobe prolazile balkanskim drumovima jos smo mi dobro i ispali;)

JumpingJackFlash
3 godine prije

U zadnje vrijeme Zoran Milanović me stvarno pozitivno iznenađuje!
Najdraže mi je ovo što je rekao o “Sveznadaru” Puhovskom…

mislav
3 godine prije

lijepo raspisano, s “glavom i repom”, ne predugo, “pije vodu” i – kako sam i sam izuzetno protivan ovoj “koronizirajućoj psihuški” – potpisao bih sve!
elem, slažem se, u globalu, s poantom, ali ono na što želim ukazati jest činjenica da autor govori tj. piše o liku koji je post-operator projekta poznata kao “lex perković”.
budući da se zbog svojih radnih navika nikako ne može smatrati inicijatorom – onim tko je tu svinjariju, s ciljem zaštite ubojica i nalogodavaca, osmislio i kroz fake odredbe i objašnjenja ustrojio, već tek onim tko je objašnjavao i obrazlagao da se, recimo, radi o zaštiti hrvatskih branitelja! sapienti sat! …pa, ne bih baš žurio s dodjelom oscara… 😉

Tony
3 godine prije

Politiku često uspoređuju sa ženom sumnjiva morala. I to s pravom ! Stoga se pitam šta stoji iza potpore ovog portala Zvonimiru Frka Petešiću i Zoranu Milanoviću. Moglo bi biti da se i jedan i drugi smatraju manjim zlom u odnosu na druge hrvatske političare, a možda ih se na ovaj način želi kompromitirati. Nezgodno je kad te podrži portal koji svakodnevno difamira Hrvatsku, a njenu vlast proziva za udruženi zločinački pothvat.

Netko
3 godine prije

Proradio mu politički instinkt za preživljavanjem.

buga
3 godine prije

Ponekad se desi da igrač kabale promjeni dres, rijetko al zna se desiti imamo nekoliko primjera u povjesti najpoznatiji je JFK . Milanović je počeo govoriti istinu, a čovjek koji govori istinu nema puno prijatelja. Svjedečimo da čovjek koji je vjerovatno bio najgori premjer postati najbolji predsjednik ili bar onaj koji govori istinu. U ovom trenutku svatko tko im bar malo remeti planove je dobro došao. Svaki glas protiv ovoga terora je dobro došao

netjak od Daltona
3 godine prije

Jučer je moj strikan bio izvan teme (off topic što bi reklo u nas), pa je to izbrisano…. Neka, ako i treba tako. Morao je poć’ pa mi ostavio u amanet da probam opet. (Bolje sam prošao nego Alijin sin. Njemu je babo ostavio u amanet cijelu Bosnu. Osim distrikta Brčko.) Tko zna možda ovaj put bude više sreće. Elem, dakle, dunkve: ”Dogodilo se nešto neuobičajeno, pa je šteta ne spomenuti. Rijetki petki, rekli bi Zagorci…. Sve je počelo još jednim zoranizmom: ”Pompeo dolazi da proba uvaliti američke F-16. Sad kad su ponude otvorene, dva tjedna prije američkih izbora. Do te posjete je trebalo doći ranije. To kažem ja koji sam rekao da bi američka roba trebala biti prioritet.” P.S. ”Pametan dečko”, rekao je američki veleposlanik u Zagrebu. Kad su ga pitali za komentar ranije Milanovićeve izjave da bi američki zrakoplovi trebali biti prioritet. Ja za američkog predsjednika ne bih… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio netjak od Daltona
tuf
3 godine prije

Nemam nekih iluzija prema Milanoviću jer ovo čini iz afekta ili panike, ali drago mi je da se, eto, barem netko odlučio osvrnuti na ličke medvjede ‘civilnog društva’ o kojima se do sada šutilo. Inače jedna od zanimljivijih crtica koju je mister predsjednik ovih dana objavio, a imajmo na umu da on dobiva obavještajna izvješća što znači da je ponekad informiran o onome što mi obični smrtnici možemo sanjati, tiče se bankarske gospođe Puljak. Šteta da ne postoji javni pritisak i državna agencija koja bi ispitala ove navode: “Gospođa Puljak je moj vršnjak, to su osobe u zrelim godinama, zato se postavlja pitanje što si radio u životu, gdje si bio. Radila je u banci, bila je informatičar, po algoritmima koji su dolazili iz Centra za ljudska prava smišljala je zamke za štediše, ljude koji imaju kredite u francima, za kreaciju i plasman novih proizvoda banaka. Da se ne lažemo,… Čitaj više »

Ante
3 godine prije

Uništavali su Jugoslaviju pa su nastavili sa uništavanjem Hrvatske. Jedni i drugi se zaklinju da vole svoju državu. A znamko kako je Jugoslavija završila od te silne ljubavi.

Dabaa
3 godine prije

Isto kao I ovdje
Oni koji imaju vlast
Furaju po svom
Ne slusaju ni savjete ni Kritike
A narod
Ili se pomirio I ceka Godoa
Ili je otisao na bolja mjesta

Mucke
3 godine prije

Ukoliko nije samo galama da se prikrije skandal sa posjetama politicara,vodecih privrednika i novinara privatnom klubu osumnjicenog za primanje mita i to za vrijeme karantene kad je svima ostalima to bilo zabranjeno onda je za mene ugodno iznenadjenje cuti da neko konacno ljude i dogadjaje naziva pravim imenom.

ive
3 godine prije

Svaka čast Zoki, pokazao se kao pravi frajer i fajter!

Ive
3 godine prije

Hebem sve po spisku svakom zivom i mrtvom tko se zalaze za napredak ZLOCINACKOG NATO, bez kojega nebi od jedne drzave napravili 6 i 1/2 usranih govnarskih drzava kojih politicari rade po dikatatu bijelosvijetskih gangstera, a kontra interesa svoga naroda.
Kako ste jebokraciju preimenovali u demokraciju?

3 godine prije zadnji put uredio Ive
Ive
3 godine prije

Ti si izgleda jako zalostan sto tebe nitko ne busi ili barem stipa za dupe kao anemicnog.

Ive
3 godine prije

Svak i svi koji se rijecju ili dijelom suprostavi PLJACKASKOJ i ZLOCINACKOJ politici NATO, USA, EU i njihovih podanika moze imati samo pozitivne osobine. Taj i ti dijeluju u interesu osiromasenih, obespravljenih naroda svojih drzava i svijeta i te narod mora prepoznati i podrzavati.

Hattori Hanzo
3 godine prije

Očigledno da tip nema oraha u đzepu,da nije pokrao sve u ovoj drzavi kao ovi domoljubi iz hdz-a.Sto je veci domoljub vise je opljackao to je zlatno pravilo kod nas.
Sto je najbolje od svega izgleda da se odlucio biti predsjednik a ne neki cvijet u saksiji koji zeli da se određenoj skupini svidi a takvi su nam bili svi poslje prvog.
Iako bez velikih ovlasti dobro ce doci protiv anemične kuge koja sad hara drzavom u vidu nekakvih stozera i sumnjivih ministara.
Ako te soros mediji napadaju radis nesto je…. dobro za svoj narod.

Perun
3 godine prije

Ovo pisem zato sto je Predsjednik Milanovic inicirao cistku medju kvazi ,,lijevima” …Predsjedniku koji ispravno, konstektualizirajući cijelu pjesmu, u svom obraćanju javnosti citira Branimira Johnnya Štulića, ja bih vjerovao u ovom sukobu!..
…Slaven Bijelac Slobodan Strijelac….P.S..Mali ima m…da i zato ima moju podrsku…SFSN

Max
3 godine prije

Nisam Milanovićev fan. Ali svaka mu čast na ovome.

Max
3 godine prije

@Son Of Alerik svaka čast.

miroslav lončar
3 godine prije

…muda im zaprašuju cestu,guzice spuštaju nisko do poda-kako se samo oni furaju—kad smo već kod braneta

Bosanac
3 godine prije

Eno premier mu uzvraca udarac pocinje opasnu borbu protiv korupcije i jos neke pare velike ulazu u Slavoniju …a istocni susjedi nakon dugog mozganja su veeelikom vecinom gradjana Srbije odlucili da novi premier bude …..pogodite ‘ko……Brnabic, a kod nas jedan od predsjednika (mi imamo trojicu + visoki nadglednik) otis’o u Albaniju u posjetu i dogovorili se eto kad skupe para i jedni i drugi da ce otvorit ambasade.

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
mrkva
3 godine prije

Bravo!

NSU
3 godine prije

Zoki ima samo jednu neoprostivu grešku, a to je Pleso!

Miljenko
3 godine prije

Ovo izgleda kao onaj dio o kome pišete, članak u službi. Ovo sve o čemu je Milanović govorio, nije od jučer, Puhovski je davao iskaz prije 48 godina, ali svega se toga vrli predsjednik sjetio tek nakon vijesti da je bio gost Kovačevićevog kluba. Da li je trebalo da blati čovjeka za svjedočenje za koje je ne rehabilitiran, nego objašnjeno naćin i motiv,bez prethodnog potpunog upoznavanja sa slučajem. Blaćenje svih koji su se drznuli osvrnuti na njegov posjet klubu. Poćašćeni su uvredama, Gong, Babe, pojedinci. Svi. Vi to nazivate razbijanjem apatije! To je jednostavno srozavanje ugleda funkcije koju obavlja. Sve, ili veliki dio toga mogao je pričati i prije dolaska na ovu poziciju. Imunitet je vraška stvar! Široko otvara usta, a smanjuje rasuđivanje!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI