CDC obavještava američke guvernere da se pripreme za distribuciju vakcine protiv COVIDA-19 do novembra

Covid-19 vakcine
6 komentara

Šef američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) zatražio je od američkih guvernera brze dozvole i neophodne licence potrebne za distribuciju nove COVID-19 vakcine protiv koronavirusa, čiji kandidati su trenutno na ispitivanjima, prema novootkrivenoj korespodenciji.

„CDC hitno traži vašu pomoć u ubrzavanju prijava za ove distributivne objekte“, napisao je dr Robert Redfield, direktor CDC 27. avgusta, „i, ako je potrebno, tražimo da razmotrite odricanje od zahtjeva koji bi spriječili da ovi objekti postanu u potpunosti operativni do 1. novembra 2020. “

„Uobičajeno vrijeme potrebno za dobijanje ovih dozvola predstavlja značajnu prepreku uspjehu ovog hitnog programa javnog zdravlja“, ustvrdio je on u pismu.

„Zahtjevi kojih ćete možda morati da se odreknete kako biste ubrzali distribuciju vakcina neće ugroziti sigurnost ili integritet proizvoda koji se distribuiraju.“

Dr Anthony Fauci, direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, objasnio je u utorak da očekivano odobrenje vakcine zavisi od zabrinutosti za sigurnost i efikasnost, koje pokreće Odbor za nadzor podataka i bezbjednost, nezavisno tijelo sastavljeno od nevladinih službenika.

“Ako donosite odluku o vakcini, bolje budite sigurni da imate vrlo dobre dokaze da je i bezbjedna i efikasna”, rekao je Fauci. „Nisam zabrinut zbog političkog pritiska.”

Nakon odobrenja, Fauci je rekao da bi istraživači tada imali “moralnu obavezu” da zaključe ispitivanje i distribuiraju vakcinu – prvo svim aktivnim učesnicima studije, a zatim većoj populaciji SAD.

Dr Eric Topol, glavni urednik Medscapea, napisao je u ponedjeljak da želi da podsjeti američkog komesara za hranu i lijekove (FDA) dr Stephena Hahna na izjavu misije savezne agencije.

„Ovdje je naglasak na tačnim informacijama zasnovanim na nauci. Otkako ste položili zakletvu 17. decembra 2019. godine, serijski ste pokazali svoju spremnost da odstupite od ove temeljne premise“, napisao je, pozivajući se na brzo dodjeljivanje hitnog odobrenja FDA komesara za upotrebu hidroksihlorokvin lijeka zbog tvrdnje američkog predsjednika Donalda Trumpa da je lijek pouzdan u liječenju COVIDA-19.

Zbog volje šefa da odobri lijekove „bez ikakvih dovoljnih ili značajnih dodatnih dokaza“, Topol je pozvao Hahna da, ili bude iskren prema javnosti o napretku u razvoju vakcine protiv COVIDA-19, ili da neko ko to može učiniti dođe na njegovo mjesto.

CDCCOVID-19vakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Kako to, pa nece valjda demokratski zapad pustiti neispitanu vakcinu kao Putin?

Max
3 godine prije

Zlo je u pokretu i morat ćemo se braniti od njega.

Dokurčilomi
3 godine prije

Kao što sam napisao prije par mjeseci. Ukoliko krenu na silu, zadnji za mene.

3 godine prije

Haha….
Pa nije li upravo CDC neki dan javio da su 94% “covid umrlih” – bile FAKE NEWS?
I sto je jos komicnije, cionisticki FB i NYT – cenzurirali CDC (Najvisu drzavnu agenciju za “sprecavanje zaraze” u SAD!)…
Haha… Koji cirkus!
A sad ovi iz CDC kao valjda da se malo “poprave” posto ih je Gates ili Rockfeller malo izgrdio – evo…..pripremaju vakcinu protiv – lazne pandemije, od koje je i prema njima umrlo manje od 0.05% ljudi u Sad…
😉

Mahatma
3 godine prije

Libtardima će ekplodirat glave.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI