Čelični pakt Rima i Kijeva u sjeni CIA-e

Zelenski i Meloni
73 komentara

“Sporazum o sigurnosnoj suradnji” između Italije i Ukrajine, koji su talijanska premijerka Meloni i predsjednik Zelensky potpisali u Kijevu, nije formalna deklaracija, već pravi vojni pakt koji Italiju čini ratobornom zemljom u ratu protiv Rusije.

Pakt obvezuje Italiju da isporuči više naoružanja Kijevu i obučava svoje trupe u skladu s operativnim procedurama NATO-a. Ne samo ovo. Pakt navodi da
“U slučaju budućeg ruskog oružanog napada na Ukrajinu, Italija i Ukrajina će se konzultirati u roku od 24 sata kako bi odredile mjere potrebne za suzbijanje agresije, a Italija će Ukrajini pružiti brzu obrambenu potporu.”

Budući da je francuski predsjednik Macron najavio da bi europske zemlje NATO-a mogle poslati svoje trupe u Ukrajinu protiv Rusije, postoji realna mogućnost da će to učiniti i Italija, čime će izravno ući u rat protiv Rusije. Glas Moskve ostao je nezapažen, upozoravajući da bi u ovom slučaju došlo do izravnog sukoba između NATO snaga i ruskih snaga, obje opremljene nuklearnim oružjem.

U ovoj situaciji odvija se “rat špijuna”. Kao što pokazuje veliko istraživanje New York Timesa, CIA je izgradila svoju golemu mrežu u Ukrajini i drugim europskim zemljama. Trenira ukrajinske agente kako preuzeti lažne identitete i “otkriti ruske špijune u drugim zemljama!” Program se zvao Operacija Zlatna ribica. Operativci operacije Zlatna ribica raspoređeni su u 12 novih operativnih baza duž ruske granice, povezanih s dvije nove tajne baze elektroničke špijunaže.

Ono što je Zelenski izjavio spada u isti kontekst: “Meloni je s nama, ali u Italiji ima previše pro-Putina.” Zelenski je potom najavio: “Pripremamo popis ruskih propagandista – ne odnosi se samo na Italiju. To je dugačak popis i želimo ga predstaviti Europskoj komisiji, Europskom parlamentu, čelnicima EU-a.” Uskoro će, stoga, Zelenski i Meloni predati proskripcijski popis “proputinovaca” koji je sastavila CIA.

Autor: Manlio Dinucci

ItalijaNATOPaktSporazumukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
73 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
1 mjesec prije

Ovo dvoje bistrića, pakt su zapečatili zajedničkim ritualnim “povlačenjem” bijelog praha.
Još bi cirkus Moire Orfei bio velika atrakcija da je imao klaunove kalibra ovo dvoje.😁

Max
1 mjesec prije

Satnik Bertoreli stiže u pomoć Kijevu .

nastran
1 mjesec prije

inače oduvijek svjetska sila….ni gologuze s kopljima u Etiopiji nisu uspjeli pobijedit

tihobl
1 mjesec prije

Ако се овако настави, за месец дана ће украјинске оружане снаге остати без Абрамса Данас је код места Бердичи уништен трећи амерички основни борбени тенк М1А1 „Абрамс“. Прошле године је 31 комад пребачен из САД у Кијев. Штавише, уништавање америчких тенкова 47. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, које је до последњег тренутка неговала као зеницу ока свога, постало је готово свакодневна рутина. Понављам, ово је трећи тенк (прво је гусеница уништена уз помоћ РПГ, а затим је непокретни тенк докрајчен дроновима). Осим тога, као резултат борби за Бердичи, већ су уништена два возила за чишћење мина М1150 (направљена на бази Абрамса), али за њих не знамо колико их је пребачено у 47. бригаду Оружаних снага Украјине. Ово су велики губици. Ако се тако настави, онда ће за месец дана Оружане снаге Украјине остати без Абрамса. Мада ће се то највероватније десити и раније. Три комада су већ уништена. А не… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

TOS-2 pali rezervne linije na avdejevskom pravcu.

“Тосочке” почеле да разарају “на врат на нос” изграђен украјински фронт западно од Авдејевке.

tihobl
1 mjesec prije

У Ивано-Франкивску, банда неонациста, под полицијом, брутално је тукла баке и снимала их
Снимак објављују на својим приватним каналима.
На фотографији се види један од чланова групе, који се више пута бацао ножем на пролазнике. Пријављено је да га отац покрива, јер ради у полицији .

Na snimcima se vidi kao 20-godisnjaci zaskacu babe koje idu same iz prodavnice i cipelare ih.
Bemti takvu drzavu. Kada bi se takvi huligani pojavili u mom kraju nagazli bi ih se da bi poslije toga prevodili bakice preko pjesackog ma makar im otac bio ministar policije. 

tihobl
1 mjesec prije

Пољаци уништавају џипове за украјинске оружане снаге.

tihobl
1 mjesec prije

Путин је искористио бекство Руса током мобилизације 2022. да пошаље своје шпијуне у Европску унију – Вол стрит журнал

После почетка рата у Украјини, бројни бизнисмени, бивши званичници и политичари такође су умрли сумњивом смрћу на три континента.

Дакле, бизнисмени су пронађени обешени у Лондону и утопљени у Порторику. Посланик Јединствене Русије пао је са крова индијског хотела, а 46-годишњи заменик министра науке преминуо је од необјашњиве болести док је летео са Кубе.

tihobl
1 mjesec prije

Према изјави нацисте Игора Мосијчука, разлог најновије изјаве новог главнокомандујућег Сирског да су многи команданти бригада Оружаних снага Украјине идиоти, неспособни да контролишу трупе, било је њихово писмо упућено већини важан „главни командант“ (Зек), са захтевом да се Залужни врати „и престане да уништава војску“.
Као одговор, Сирски је донео „одлуку“ да протера већину команданата бригада Оружаних снага Украјине са вучијом картом.

Razilazimo se u misljenjima: ja tvrdim da Zelenski uklanja proamericke oficire i zamjenjuje ih britanskim agentima.

tihobl
1 mjesec prije

Би-Би-Си: Становник Украјине годинама продаје отров Британији под окриљем СБУ.

Становник Украјине годинама продаје отров Великој Британији. Супстанца је можда изазвала најмање 130 смртних случајева.

Новинари публикације тврде да се испоставило да је „добављач“ смртоносног отрова Леонид Закутенко, који живи у Кијеву.

Наводи се да је Украјинац свој „производ“ рекламирао на веб страници за потенцијалне самоубице и криминалце. Хемикалија се може легално продати у Британији, али само компанијама које је користе у законом дозвољене сврхе. Не може се продати приватним купцима.

Новинари су пронашли Закутенка у Кијеву и питали зашто то ради. Човек је све негирао. Међутим, он је прикривеном новинару рекао да у Британију шаље пет пакета недељно и све то координира са СБУ и Главном обавештајном управом.

tihobl
1 mjesec prije

Расте број становника Финске који због русофобије и фашизма на Западу желе да побегну у Русију. Ово је изјавио фински новинар Кости Хајсканен.

tihobl
1 mjesec prije

Украјински олигарси, средњи бизниси и велики политичари придружили су се тиму бившег врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног и подржавају га као будућег председника који би требало да замени Владимира Зеленског. Ово је изјавио бивши заменик Врховне раде Олег Царев.

tihobl
1 mjesec prije

У Украјини ће ретроактивно преименовати улице у Артемовску, из којих су прошле године протеране украјинске оружане снаге.

tihobl
1 mjesec prije

Kme, kme.

Оружане снаге Русије ликвидирају положаје украјинске војске уз помоћ тешких граната ФАБ-500, жали се немачки новинар русофоб Јулијан Репке.

Кратер може бити дубок неколико метара. Након што је таква бомба погодила положај Оружаних снага Украјине, ништа не остаје од положаја
преноси Билд Репкеове речи. Он је додао да је то велика предност за Оружане снаге РФ.

Поред тога, Репке је нагласио да је доминација руских оружаних снага у ваздуху у комбинацији са различитим врстама наоружања кључ успеха војске. Питао се одакле Русима такво оружје. Према Роепкеу, ово је мистерија.

Zvone
1 mjesec prije

Šta to znači možda da če italjanske trupe ući u Ukrajinu ili da če ukrajinske trupe pomoči Italiji ako bude napadnuta.

tuf
1 mjesec prije

Ovi “sporazumi o sigurnosnoj suradnji” kao primarnu svrhu imaju osiguravanje odljeva novca u ukrajinsko-američke veš-mašine za pranje bez obzira tko došao na vlast. Tako su u SAD-u već ‘osigurali’ buduće “investicije” bez obzira ako Trump dođe na vlast, tako je EU već provukla financiranje za narednih 4-5 godina. Požurili su kako njihovim mecenama ne bi prestao dotok novca. Daleko od toga da će bilo koja europska zemlja moći garantirati značajnu direktnu podršku u vojnim snagama. Kad imate britansku vojsku koja će izgleda prodati jedan od dva nosača zrakoplova kako bi uopće održavali drugi i za koju njihovi vojni eksperti kažu da bi eventualno mogli potpuno opremiti 6.000 pripadnika za brzu intervenciju. Kad imate njemačku vojsku koja niti iz dva pokušaja ne uspije oboriti sporohodni MQ-9 velikog odraza nego to umjesto njih naprave Huti. Kad francuska vojska ima tek 60.000 vojnika bez borbenog iskustva i toliko loša oklopna vozila koja ne… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Pentagon kopira ruse – zatrazili su razvoj bespilotnih aviona Collaborative Combat Aircraft koji bi letjeli zajedno sa F-35 kao sto rusi imaju Ohotnika koji leti sa Su-57.
Plan je da za 5 godina stignu ruse.

A prije 3 godone su tvrdili da je Ohotnik nepotrebna glupost.

Hogar
1 mjesec prije

Jednadzba je jednostavna. U svakoj zemlji sef je hazar ili onaj koji lize hazare. Profiteri i gomila leseva

tihobl
1 mjesec prije

Оружане снаге Украјине имају оперативну кризу у Новомихајловци. Према писању појединих информационих ресурса, почело је повлачење трупа. Оружане снаге Украјине су већ почеле да повлаче своје трупе на запад, у привремено окупирано село Константиновка.

Tanajski Hrvat
1 mjesec prije

Po ovome, ukrajinci će osim “bijelog isila” biti i tajna policija u EU, sve po zamisli i u službi njenog glavnog saveznika i prijatelja Amerike. Evo već danas u Večernjem listu neki “ukrajinski trgovac oružjem” proziva Grmoju da je ruski špijun. Znači, neki mutni tip, blago rečeno, iz Ukrajine prijeti izabranom hrvatskom narodnom zastupniku. A ispod članka buzinska bojna to odobrava. Tihobl je bio u pravu, slijedi ukrajinizacija Europe. Lijepa nam se budućnost sprema u EU.

Tanajski Hrvat
1 mjesec prije

Po ovome, ukrajinci će osim “bijelog isila” biti i tajna policija u EU, sve po zamisli i u službi njenog glavnog saveznika i prijatelja Amerike. Evo već danas u Večernjem listu neki “ukrajinski trgovac oružjem” proziva Grmoju da je ruski špijun. Znači, neki mutni tip, blago rečeno, iz Ukrajine prijeti izabranom hrvatskom narodnom zastupniku. A ispod članka buzinska bojna to odobrava. Tihobl je bio u pravu, slijedi ukrajinizacija Europe. Lijepa nam se budućnost sprema u EU.

Tanajski Hrvat
1 mjesec prije

Po ovome, ukrajinci će osim “bijelog isila” biti i tajna policija u EU, sve po zamisli i u službi njenog glavnog saveznika i prijatelja Amerike. Evo već danas u Večernjem listu neki “ukrajinski trgovac oružjem” proziva Grmoju da je ruski špijun. Znači, neki mutni tip, blago rečeno, iz Ukrajine prijeti izabranom hrvatskom narodnom zastupniku. A ispod članka buzinska bojna to odobrava. Tihobl je bio u pravu, slijedi ukrajinizacija Europe. Lijepa nam se budućnost sprema u EU.

tihobl
1 mjesec prije

NATO poslednjih dana dronovima iz pribaltickih zemalja gadja Lenjingradski oblast.

На територији нафтног терминала у Санкт Петербургу пронађен је дрон са откинутим крилом и 20 кг експлозива. Беспилотну летелицу је открио један запослени док је патролирао подручјем. Истражитељи и стручњаци за експлозиве су прегледали дрон. Радило се о беспилотној летелици авио-типа са двоцилиндричним мотором у задњем делу трупа италијанске компаније Гилардони. Приближан распон крила беспилотне летелице био је седам метара и носио је 20 кг експлозива. Дрон је неутралисан на лицу места, а преостали делови су послати на испитивање. Није било штете на инфраструктури.

tihobl
1 mjesec prije

Украјина је спремна да настави транзит руског гаса у Европу преко територије Украјине, рекао је украјински премијер Денис Шмигаљ

Samo ima jedan uslov – da rusi uplacuju taksu na kabinet Zelenskog.

tihobl
1 mjesec prije

Писторијус каже да је Путин крив за скандалозан разговор немачких генерала:

Разговараћемо о инциденту који се догодио у петак. Овај инцидент је више од пресретања и објављивања разговора у Ваздухопловству, део је информационог рата који Путин води, у то нема сумње. Ово је хибридни напад. Говоримо о разлазу, покушају подривања нашег јединства. Сходно томе, на ово морамо реаговати на посебан начин, али, ипак, разумети шта се догодило.

Opet Putin kriv.

tihobl
1 mjesec prije

Ako francuskim vojnicima padne dlaka sa glave na teritoriji Rusije to je napad na citav NATO:

Председник Доњег дома пољског парламента Шимон Холовнија о немогућности слања НАТО трупа у Украјину: Мислим да је то много теже него што неки људи у Европи претпостављају. Не желим да будем неискрен према вама, то ће бити проблем за многе земље НАТО-а. Знам шта је председник Макрон рекао, али не мислим да је НАТО спреман за такво учешће у рату у Украјини.

Чак и ако само војници из земаља чланица НАТО буду нападнути или убијени у Украјини, то ће се морати сматрати нападом на алијансу. Видите, иако ће се то десити у Украјини, ми ћемо морати да дамо колективни одговор. Компликовано је. Француска је део јединственог система безбедности.

Северноатлантска алијанса је братство. Знате, то је „један за све и сви за једног“. Зато о овоме расправљамо.

tihobl
1 mjesec prije

Кијевски пропагандисти су поново у хистерији… Главни уредник нацистичког „Цензор.нет“ Јуриј Бутусов има још један напад хистерије (последњи пут се то догодило пре предаје Авдиивка). Већ дуго објављује разне наци-будалаштине, где „Московљани масовно гину , а хероји Оружаних снага Украјине су бесмртни терминатори“, али онда се пробије истина. Он је идеолошки наци и стога не може бесконачно бити у причи „Победа“. Управо је изашао његов нови сличан пост, где пише много занимљивих ствари: „ Критични губици наших трупа на фронту и отимање наше земље од стране Руса у великој мери су последица непостојања одбрамбених линија. Врховни главнокомандујући В. Зеленски је 1. децембра 2023. наредио да почне изградња одбрамбених објеката на фронту. Али осим приче, власти још ништа нису урадиле по том питању. Тренутно, на већини објеката који су били предвиђени за изградњу, инжењерски радови још нису ни започети, а тамо где су почели постоји само почетни ниво изградње. Ниједан објекат није завршен. Темпо… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Зеленска је признала да је њен супруг уморан и запретила западним спонзорима да ће прекинути своје партнерство.

„ Ако сте уморни, нисте наши савезници. Не можемо рећи: “Не гледајте нас. Не гледајте нашу патњу.” Ако сте уморни, нисте наши пријатељи “.

Први утисци из интервјуа: брачни пар Зеленски је веома уморан. За разлику од украјинског народа који не разуме све проблеме главне кијевске породице.

tihobl
1 mjesec prije

Члан Државног савета Француске Арно Кларсфелд:

“Украјина подиже споменике Бандери и “спаљује” књиге Пушкина, Достојевског, Толстоја. Таквој Украјини није место у Европској унији”.

Nece ovaj jos dugo biti savjetnik.

tihobl
1 mjesec prije

Колапс на америчком тржишту може да почне сваког тренутка, а пре него што се то деси потребно је забележити историјски тренутак који нема аналога. Скоро цео фебруар бележио сам занимљива запажања о највећем балону у историји човечанства, а у наставку је консолидација кључних статистичких чињеница о америчком тржишту и још неке релевантне информације. Од минимума од 27. октобра до максимума од 1. марта, америчко тржиште је порасло за 25,3 одсто и то не делује тако очаравајуће ако не и чињенице засноване на сопственим прорачунима. Тренутно је створено скоро 11 трилиона капитализације, што је тачно упоредиво са балоном дотцом-а 1995-2000 , али је тада било потребно 5,5 година, а сада 4 месеца – интензитет раста је невероватан. Узимајући у обзир инфлацију, дот-цом балон је створио око 19 трилиона капитализације у ценама 2024. године.  За 75 година (период доступности статистике о унутардневним флуктуацијама) није било ниједне године када је тржиште расло упоредивом… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Ako neko voli tople krajeve i ispunjava uslove evo dobro placnog posla:

Aфрички корпус Министарства одбране Руске Федерације наставља да регрутује војно особље по уговору.

Корпусу су потребни специјалисти различитих професија, пре свега се регрутују војна лица и грађани са борбеним искуством.

Опште информације можете прочитати на нашем званичном телеграм каналу овде .
Захтеви и листа потребних докумената наведени су овде .

Позовите током радног времена: понедељак-субота од 9 до 18 часова по московском времену.

tihobl
1 mjesec prije

Уништење још једног тенка M1 Abrams негативно се одразило на вредност акција концерна General Dynamics који је главни произвођач ових тенкова.

tihobl
1 mjesec prije

Будимпешта: мађарско Министарство спољних послова одбацило могућност сусрета мађарског премијера Виктора Орбана и украјинског председника Владимира Зеленског.

Orban: imam sastanak sa Dodikom, nemam vremena za Zelenskog.

tihobl
1 mjesec prije

Кијев: украјинско ратно ваздухопловство употребљава француске планирајуће ваздухопловне бомбе AASM [fr Armement Air-Sol Modulaire] у покушају да заустави руске трупе у офанзиви западно од Авдејевке
Према писању украјинских медија ловачко-бомбардерска авијација украјинског РВ (конкретно авиони МиГ-29 и Су-24м) адаптирани су да употребљавају ове бомбе.
Фамилија ваздухопловних бомби AASM се производи у неколико варијанти чија маса се креће од 125-1000кг. Према речима произвођача ефективни домет бомбе креће се у распону 15-70км што највише зависи од позиције платформе која је користи, тачније њене висине и брзине у моменту одбацивања AASM.
Средином јануара званични Париз је исказао намеру да у 2024.години украјинском ратном ваздухопловству испоручи око 600 планирајућих ваздухопловних бомби AASM.Према доступним инфо темпо испоруке ће на месечном нивоу износити до 50 бомби овог типа које је развила компанија Safran Electronics & Defense.

Slovenec
1 mjesec prije

Bježite Rusi, dolaze Italijani…… ha, ha, ha….
Tu jaku Italiju pobjedi i okupira mala Slovenija..ako to zaželi…
Tamburali smo jih u oba rata.

Slovenec
1 mjesec prije

Rusija, do zmage ! Slovenija je na vaši strani!

tihobl
1 mjesec prije

Европљани се жале да због обуставе извоза памука из НР Кине онемогућена производња артиљеријске муниције. Памук представља идеалну сировина за производњу нитроцелулозе, основе артиљеријског барута. Европски произвођачи муниције нитроцелулозу могу да добију и из дрвета, али тај процес је много скупљи.

Josip
1 mjesec prije

Cim se na vlast popne neka nedojebana krmaca ta zemlja moze ocekivati samo sranja. Tim glupacama cak nije mjesto niti u kuhinji a kamo li u politici.

ogo
1 mjesec prije

Kako se ovaj na slici ugodno iznenadio kad je cuo da ce mu ova sa ist slike popusiti a dovesti ce i druge pusace iz EU cerge

čudila se aman ja
1 mjesec prije

…a šta se smijete,spodobe!

Bruno
1 mjesec prije

Strašni Italijanski ratnici, otići će na prvu liniju bojišnice u Kijev da poprave demografsku sliku Ukrajine. To je tajni plan. Možda im se pridruži i strašni ratnik Plenković, sa iskustvo sa prve linije bojišnice na Pigale -u u Parizu. Najbolje djeluje u pozadinai na pozadinu. Hrabro i bez kondoma.

opetlazes
1 mjesec prije

Pakt s Rimom, haha. Ovi stvarn rijesili da se samoubiju.

Bosanac
1 mjesec prije

U.S kao drzac ovih EU pudlica na povodcu, a pudlice laju na medu. Kad medo ugrize jedno 2 pudlice ostale ce se potuc medjusobno a U.S. ce pustit povodac i rec: nisu to moje pudlice ja sam samo slucajno prolazio tim putem.

ime
1 mjesec prije

ovu je senilini pomirsao. htio i zašlatati ali se izvukla,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI