Čikaški sudac oduzeo je majci roditeljska prava zbog necijepljenosti

Majki oduzeta roditeljska prava radi necjepljenosti
35 komentara

Sudac u okrugu Cook u Illinoisu (koji uključuje Chicago i dio okolice) oduzeo je roditeljska prava ženi zbog njezina odbijanja cijepljenja protiv Covid-19, prema Foxu u Illinoisu.

Ono u čemu se sve strane slažu vrlo je neobičan i možda dosad neviđen korak, sudac u čikaškom Daley Centru oduzeo je skrbništvo Rebecci Firlit zbog njezina odbijanja cijepljenja protiv Covid-19.

Tog dana Firlit se pojavila na sudu putem Zooma, u pratnji svog bivšeg muža, na saslušanju za uzdržavanje djeteta u kojemu je sudjelovao njezin 11-godišnji sin. Njih dvoje su razvedeni sedam godina i dijele skrbništvo i vrijeme roditeljstva. Iznenada, sudac okruga Cook James Shapiro upitao ju je je li cijepljena. Firlit je rekla Shapiru da se nije cijepila jer je u prošlosti imala loše reakcije na cjepiva.

Shapiro je tada naredio neka se Firlitonemogući u provođenju vremena sa svojim sinom dok se ne cijepi. U posljednja dva tjedna Firlit je mogla razgovarati sa sinom telefonom i putem video poziva, ali ga nije mogla osobno vidjeti.

“Mislim da je to pogrešno. Mislim da je to podjela obitelji. I mislim da nije u najboljem interesu mog sina da bude daleko od svoje majke,“ rekla je Firlit.

Firlit se sada žali na sudski nalog, rekavši da sudac nema ovlaštenja oduzeti joj roditeljska prava zbog statusa cijepljenja.

“To nije imalo nikakve veze s onim o čemu smo pričali. Svoje stavove iznosio je na mene. I oduzeo mi je sina”, rekla je Firlit.

Njena odvjetnica Annette Fernholz tvrdila je da je sudac prekoračio svoja ovlaštenja.

“U ovom slučaju imate suca, bez ikakvog pitanja pred njim u vezi s roditeljskim vremenom s djetetom koje je odlučilo‘ Oh, niste cijepljeni. Ne možete vidjeti svoje dijete dok se ne cijepite. ‘To nadilazi njegovu nadležnost”, rekla je Fernholz.

cijepljenjeCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
2 godine prije

I te kako ima pravo, američko sudstvo i pravo imaju onaj institut “presedan” sa kojim bukvalno stvaraju nova pravila i praksu.
E sada…s te strane ova odluka suda je izuzetno opasna jer ako ne uspije da se obori ova odluka bukvalno stvara novu sudsku praksu koja zbilja može imati monstruozne posledice po sve nevakcinisane porodične ljude.
Zbilja problematična odluka.

Abe 04
2 godine prije

Rt pise o nekom ragbijasu i pritiscima lige na bocku.

AbuDabi
2 godine prije

Sudac je retardirani idiot, kada ospore odluku treba direktno tužiti suca i oduzeti mu licencu. Neka kruha bude gladan, GAD.

neznanje
2 godine prije

Još jedno dijete kome je vlast odlučila uništiti djetinstvo. Nemaju pravo uništavati djetinstvo razvlačeći dijete po studovima, udaljavajuči ih od roditelja i izlažući ih dodatnom stresu “u interesu djeteta”! Sramota.

Jadranka S
2 godine prije

Apsurd apsurda.
Ovo je jedan u nizu dokaza da sustav nije prijatelj djece.

Legendarni Grk
2 godine prije

Grk bi rekao da je taj sudac kopilo, krvavo neprijatelj, fasisticko okupator i lukavi inteligentno varaliča koji bazira na hiljadu mudrijaskih metota.
On bi takve tipove cekao da se pojave na cos od spic i onda bi ih lecio, lecio i lecio – a onaj koga Grk odluči leciti u pravilu gadno nastrada.
Prvo bi Grk njegov telo primio na ruke i onda bi mu sa koleno prebio kic i bačio bi ga s osmog sprata dole na kvalitetno armirano betona.
Onda bi rezao kopilo na hiljadu komata i pravio od njega OSTATAKA!
Kada Grk od nekoga napravi OSTATAKA, onda od kopilo na kraju dolje ostane stopalo do glezanj, gore kosa, a izmedzu zrak!

Abe 04
2 godine prije

rumble.com/vlvnkd-quebec-rebel-catches-six-politicians-in-one-week-alexa-lavoie-joins-ezra-le.html

Novinarka hvata kanadske političare tokom predizborne kampanje i pita neka “jednostavna” pitanja.
Mislite li da cijepne putovnice trebaju važiti do određenog trenutka/vremena? (Do you think that vaccination pass should have an end date?). Na drugom mjestu preformulira: bi li cijepne putovnice trebale biti trajne?

Voditelj daje usporedbu kako je porez na prihod uveden u vrijeme 1. svj. rata tek da bi se financirao rat pa ga imamo i danas 100+ godina poslije (???), hoće li tako ovaj pass ostati trajni nadzor?

Njeno drugo pitanje: G. Trudeau, koliko još med. sestara trebamo izgubiti prije nego se zdravstveni sistem uruši? Nisu trebale biti cijepljene u 18 mjeseci rada, zašto se najednom od njih zahtijeva obavezno cijepljenje?

2 godine prije

Da se kladimo u 100 € da je roditelj crnac ili da je pripadnik LGBTQ zajednice da se ovo ne bi desili

Sebo
2 godine prije

Krenulo je oduzimanje djece, ovo je već drugi slučaj koliko znam. A kad kažemo da će uskoro odvoditi ljude u logore, onda nam kažu da smo teoretičari.

iebvqiebrvqfqwefqwed
2 godine prije

Pa sudstvo je izmišljeno od inventora kurtone…………………

TeoretičarZavjera
2 godine prije

Ja bih tom sucu j… majku. Zatim bih pronašao nekog još luđeg od mene i platio mu da ga prebije. Na kraju bih mu još jednom j… majku. Đubre jedno. Ma fuj. #MisliNaSebe #MNS

Ante
2 godine prije

Odavno već govorim da naša djeca nisu naša već da su vlasništvo državnog aparata. To se pokazuje pogotovo kod rastave roditelja. Međutim kada su vidjeli da mogu malo odlučivati o našoj djeci to rade s vremenom sve više i više. Roditelji samo služe da tu djecu hrane, oblače i financiraju njihovo odrastanje . Evo kao u ovom primjeru mnoga od te djece je sistem oduzeo roditeljima prije punoljetnosti, a i nakon punoljetnosti koristiti djecu da bi za njih vodili ratove ili zadovoljavale njihove pohote a i još mnoge stvari

Max
2 godine prije

To je čudowišno

Sven
2 godine prije

Zona sumraka…epizoda vjerovali ili ne. Slijedi nastavak u drugoj epizodi zvanoj tko se zadnji smije….

grunf
2 godine prije

Pozivam gore spomenutog suca,i ove naše u RH,koji isto razmišljaju,da dođu i meni oduzmu dijete ..zato što nisam,niti ću se cijepiti…po cijenu,njihovog života….Adresu mogu dostaviti,bude li imalo potrebe…I neka požure,dok sam raspoložen,…..i dobre volje…

Mali Ivica
2 godine prije

A koji magarac je ucjepio toga sudca koru izlaz koji mu ponekada služi kao ulaz. Ako nije to bio magarac barba Frane onda sudca odmah suspendirati i poništiti njegove presude iz doba plandemija.

Lurker
2 godine prije

Nakon sto se digla medijska prasina by fox news sudac se naglo predomislio…
Trebalo bi ga smjeniti, zamislite to…

ledeno dob
2 godine prije

sudac Shapiro.—pripadnik bezgrešnih

Martin
2 godine prije

zalosno. ps://ca.news.yahoo.com/texas-school-system-closes-2-000626740.html

Any
2 godine prije

Korumpirani sudac vjeran sustavu. Pravo i pravda ga ne zanimaju. Živi lagodno i to želi zadržati pod svaku cijenu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI