Civili ubijeni u „izraelskom napadu“ na Siriju – državna TV

Vazdusni napad na Siriju
10 komentara

Najmanje dva civila su ubijena, a nekoliko vojnika ranjeno u navodnom izraelskom vazdušnom napadu u centralnoj Siriji, navode državni mediji u toj zemlji, koji su naveli da je sirijska protivvazdušna odbrana aktivirana da odbije napad.

„Izraelski neprijatelj je izveo vazdušni napad rafalima projektila iz pravca sjeveroistočno od Bejruta, gađajući neke tačke u centralnom regionu“, rekao je vojni zvaničnik državnoj Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA) rano u srijedu ujutru, dodajući da su pored dvoje ubijenih „teško ranjena“ još dva civila.

Šest vojnika je takođe ranjeno u udarima koji su uslijedili oko 1.30 po lokalnom vremenu i nanijeti su „neki materijalni gubici“, nastavio je oficir, ali nije precizirao.

Nepotvrđeni snimci koji kruže internetom navodno pokazuju jedan od projektila u vazduhu iznad Homsa, međutim u kratkom snimku nisu primijećeni sirijski presretači.

Iako izraelska vojska rijetko potvrđuje takve operacije, Damask je više puta optuživao Tel Aviv za izvođenje periodičnih napada na sirijsku teritoriju tokom svog decenijskog rata sa pobunjeničkim džihadističkim grupama, dok je još jedan vazdušni napad u blizini glavnog grada zemlje prijavljen prošle nedjelje.Izraelski zvaničnici su priznali neke od napada, a bivši premijer Benjamin Netanjahu je jednom izjavio da je Izrael pokrenuo „stotine“ napada na Siriju posljednjih godina kako bi odbio iranske trupe i grupe milicija koje su tamo stacionirane.

IZRAELsirijavazdušni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dokurčilomi
2 godine prije

Ma ja bi im ga vratio u Tel Aviv pa šta bude.

Zagor
2 godine prije

Vratili na Haifu

ףךפםן
2 godine prije

Pa gdje je ta iranska PZO tehnologija?
Svaki dan ih Izrael skida kao glinene golubove.

Max
2 godine prije

Dok god ne uzvrate istom mjerom ,, bit će tako.

Rezu
2 godine prije

Što ne napadnu Iran? A da, boje se..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI