CNN voditeljka na udaru zbog poređenja Trumpovog predsjedništva sa nacističkom „Kristalnom noći“

Donald Trump
47 komentara

Predsjednik Donald Trump osporio je preliminarne rezultate američkih izbora koji tek treba da budu potvrđeni, nakon što su američki mediji proglasili njegovog demokratskog izazivača novim izabranim predsjednikom. Međutim, navodno je rekao istraživačkom novinaru Geraldu Riveri da je još uvijek „realista“.

Voditeljka CNN International Christiane Amanpour dobila je snažnu kritiku nakon što je pomenula godišnjicu zloglasne Noći slomljenog stakla ili „Kristallnacht“, nacističkog pogroma nad Jevrejima, da bi oklevetala mandat Donalda Trumpa, dok je navijala za potencijalnog predsjednika Joea Bidena.

„Ove nedelje prije 82 godine dogodio se Kristallnacht“, rekla je voditeljka sa sjedištem u Londonu na početku svog izvještaja.

„Upravo su nacistički hici upozorenja preko pramca naše ljudske civilizacije doveli do genocida nad cijelim identitetom i, u toj kuli od zapaljenih knjiga, doveli do napada na činjenice, znanje, istoriju i dokaze“, nastavila je Amanpour.

„Poslije četiri godine modernog napada Donalda Trumpa na iste te vrijednosti, tim Biden-Hariss obećava povratak u normalu.“

Kristallnacht, što se doslovno prevodi kao „Noć kristala“ ili „Noć slomljenog stakla“, bio je pogrom širom zemlje koji su paravojne snage Nacističke stranke izvele nad Jevrejima širom Njemačke 9. i 10. novembra 1938. Skoro stotinu Jevreja je ubijeno tokom noći, prema zvaničnim procjenama, bezbroj trgovina i sinagoga su vandalizovani ili uništeni, a ulice su bile prepune razbijenog stakla. Vjeruje se da je Kristallnacht najavio tragične događaje povezane sa smrtonosnim holokaustom.

Živopisno poređenje Amanpour izazvalo je kritike među njenim kolegama, sa Steveom Krakauerom iz FourthWatcha, koji je retvitovao ovaj članak, tvrdeći da je bilo “bezobrazno” i “nečuveno” upoređivanje mandata američkog predsjednika sa nacističkim zločinima rekavši da “oni napadaju” ‘iste vrijednosti’ ”.

„Dok Christiane Amanpour uživa u svom elitnom londonskom životu i ležerno baca nacističke analogije prema Donaldu Trumpu i njegovoj administraciji, više Jevreja, Latinoamerikanaca, Crnaca, LGBT Amerikanaca glasalo je za Trumpa 2020. nego 2016. i za GOP kandidata za predsjednika decenijama“, dodao je novinar.

CNNDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mikojan
3 godine prije

Pa normalno da ga proglašavaju ovim i onom, 4 godine ga ruše i osatalo im je samo rušenje izborima, prevarom ili ne ali je legitimno za “demokracije”, to što su napravili početničke greške sami su krivi, mogli su pitati kako se to radi ima na Balkanu pravih eksperata za to.

Brainstorm
3 godine prije

ovo morate procitati:
americka pjevacica pozitivna na koronu u jenoj nosnici, u drugoj negativna.
elon musk cetiri puta testiran. dva negativna, dva pozitivna rezultata.
pise tportal.
najbolja fora nakon papaje.

PlanetB
3 godine prije

‘https://www.theepochtimes.com/election-fallout-reveals-battle-between-freedom-and-communism_3578336.html’ CNN : Communist News Network. Trump je apsolutno bio u pravu kada ih ja na samom pocetku nazvao : Fake News. Jer ovo je naravno jos jedna propaganda od strane medijskih kriminalaca totalne neistinite i sulude optuzbe da je Trump kao Hitler !! I zasto neuka glupaca sa CNN-a ima lose misljenje o Hitleru pa Hitler je bio isto Socijalista kao i ona.! Nacional Socijalisticka Partija ! Samo je doslo do raskola izmedju Hitlerove ideologije i Komunista. Hitler je bio socijalista rasista i eugenicar a komunisti su htjeli izgraditi Novog Sodijalistickog Covjeka. I tu je doslo do Raskola. CNN je predvodnik Medijskih Kriminalaca. Licemjerni i pokvareni CNN govori o Hitlerovim metodama a sami su isti u stanju lazirati izbore bas kao sto bi Hitler ili Staljin napravio. Project Veritas ih je raskrinkao ove zadnje 4 godine su non stop izmisljali sve moguce lazi da diskreditiraju Donalda Trumpa koji im… Čitaj više »

Busola
3 godine prije

Ja jedino što sam vidio jučer na skupu protiv namještenih izbora divljačke napade BLM i antifa na stare i nezaštićene ljude, dok kada bi došla druga ekipa taj ološ bi podvio rep.

SAD i Zapad ubrzano idu u puzajući fašizam i nacizam koji će voditi korporacije i ljudi iz sjene, a glavni promotori toga su mainstream mediji na čelu s propalim i u dugovima CNN-om

PlanetB
3 godine prije

Postovana Redakcijo, Izgleda da se ja moram izgubiti sa vaseg portala jer mi jednostavno cinite komentiranje nemogucim. Sada zaista sumnjam da niste i vi povezani sa Sorosem ? Lazna opozicija. ? Ovo nikako ne mogu komentirati. Stalno se odbija: ‘https://www.theepochtimes.com/election-fallout-reveals-battle-between-freedom-and-communism_3578336.html’ CNN : Communist News Network. Trump je apsolutno bio u pravu kada ih ja na samom pocetku nazvao : Fake News. Jer ovo je naravno jos jedna propaganda od strane medijskih kriminalaca totalne neistinite i sulude optuzbe da je Trump kao Hitler !! I zasto neuka glupaca sa CNN-a ima lose misljenje o Hitleru pa Hitler je bio isto Socijalista kao i ona.! Nacional Socijalisticka Partija ! Samo je doslo do raskola izmedju Hitlerove ideologije i Komunista. Hitler je bio socijalista rasista i eugenicar a komunisti su htjeli izgraditi Novog Sodijalistickog Covjeka. I tu je doslo do Raskola. CNN je predvodnik Medijskih Kriminalaca. Licemjerni i pokvareni CNN govori o Hitlerovim… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio PlanetB
Istrazuj
3 godine prije

“… u toj kuli od zapaljenih knjiga, doveli do napada na činjenice, znanje, istoriju i dokaze….” Prosto je nevjerovatno o kakvom se ovdje Kultu radi… Pa jedini koji pale knjige, napadaju cinjenice, znanje, istoriju i dokaze – jesu upravo ovi za koje ova spodova Amanpur vec godinama radi – tj ZAGADJUJE medijski prostor Svijeta. Za vrijeme rata u SFRJ zagadjivanje prostora lazima iz ovih odvratnih cio-medija se cak zvalo “amanpurisanje”…. . Nakon toliko decenija manje vise prikrivenog zla skrivanja i manipulisanja informacijama – ova gadna proti-ljudska “informativna” kuca CNN, kao i sve ostale MSM u vlasnistvu Cionisticke kamatarske bande – u zadnjih nekoliko godina je ekstremno otvorena u sizenju zla i dezinformacija… Pa brisanje informacija i zabrana diskutovanja je “nova normalna vrlina” ovih cio-info- kuca… Cak je i “novogovor” kao u Orvelovoj 1984 prakticno postao stvarnost. Sloboda izrazavanja – ali samo u granicama u kojima Kult to propisuje… (Sve vec… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istrazuj
Svi smo mi ljudi
3 godine prije

” Skoro stotinu Jevreja je ubijeno tokom noći, prema zvaničnim procjenama, bezbroj trgovina i sinagoga su vandalizovani ili uništeni, a ulice su bile prepune razbijenog stakla.” – kljucne tri rijeci: prema zvanicnim procjenama. Znamo kako zvanicne procjene ubijaju istinom.

nekoime
3 godine prije

Zato Antife i BLM pale, razbijaju i uništavaju sve pred sobom, da nacistima ništa ne ostane.

BanOvan
3 godine prije

(h)aman(pam)pur se proslavila i na ovim proatorima. Crknut ce govedo kad-tad. Neko ce to dozivjeti.

Stara kuka
3 godine prije

Ah, Christiane Amanpour. ranih devedesetih za vrijeme prve (kuvajtske) “Pustinjske oluje” postala je globalna CNN-ova superzvijezda. Još se mi stariji sjećamo njenih dramatičnih “izvješća” iz Bagdada kada je stojeći na krovu svog luksuznog hotela usplahireno opisivala užase s bojišnice koju nikad stvarno nije posjetila. ali je zato svako njeno “izvješće” s krova hotela redovno bilo propraćeno pozadinskom vatrom protuzračnih topova i ponekom eksplozijom negdje daleko na horizontu. Izvješća su skoro uvijek bila noćna jer su rafali svjetlečih metaka iz protuzračnih topova i mitraljeza po noći daleko uočljiviji i efektniji, a udaljene eksplozija se po danu ionako ne bi ni vidjele. Nakon što je stekla status novinarske superzvijezde, postala je glavni vanjskopolitički dopisnik CNN slijedećih dvadesetak godina. U biografiji joj piše da je izvještavala sa skoro svih važnijih svjetskih ratišta. Iako se to “izvještavanje” uglavnom sastojalo od boravka u luksuznim hotelima i intervjua sa vodećim političkim ličnostima pojedinih zemalja. Veliki je… Čitaj više »

Mucke
3 godine prije

Masno placeni apologeta korporativnog fasizma C.Amanpour ,pokusava prebaciti odgovornost za “Kristalnu Noc” koja se valja ulicama americkih gradova vec sedam mjeseci uz prigodno paljenje i pljacku trgovina,kuca i vjerskih objekata na politickog protivnika(Trump) a komentari umjesto da sasjeku lazljivu kucku trce ,ko svrab na paksu, u raspravu o kontrolnom sistemu i komunizmu?
CNN i slicni propagandisti ocito nemaju tezak posao.

Stara kuka
3 godine prije

Mossad je moćan samo zato jer ih sve druge zapadne obavještajne službe snabdijevaju podacima, a i operativno ih podržavaju. Misliš li zaista da su agenti Mossada oteli i odveli Eiscmanna iz Argentine bez znanja i suradnje kako zapadnih službi, tako i argentinskih vlasti? Znaš li koliko puta su agenti Mossada na zapadu uhvaćeni u špijuniranju i drugim protuzakonitim radnjama. Stotine puta. I što se događa? Ništa. To se zataška, Mossadovi agenti vrate u Izrael i pojeo vuk magare. Pa i ja bih bio superšpijun kad bih imao mogućnost da me svaki put nakon što me uhvate odmah i puste bez posljedica. I tako puno puta. Ako je Mossad tako moćan, zašto već odavno nisu uspjeli uništiti Hezbollah, pa i Hamas? Sigurno je da izraelski vojni, vojnoindustirjski, kao i obavještajni aparat ne treba potcjenjivati. Vrlo su jaki i dobro organizirani. Ali budimo objektivni. Primaju godišnje milijarde i milijarde dolara financijske, tehničke,… Čitaj više »

Frodo
3 godine prije

Više me asocira na Mussolinijev marš na Rim. No ovog puta postoje i suprotstavljene militantne snage.
Samo da pripomenem dok je Zapad u konfuziji i dekadenciji potpisana je najveća zona slobodne trgovine na dvijetu kojja je teška trećinu svjetskog GDP. Pogledajte npr. današnji Sputnjik. Nema puno detalja ali Europe i SAD tu nema dok im se privrede survavaju.
Dali redakcija Logičnog može dati detaljniji opis tog događaja?

Zvrk
3 godine prije

Haha u svrhu demoniziranja spremni su ga usporediti s najgorim sotonskim sojem iz devetog kruga!

Max
3 godine prije

Usporedbba Koju je upotrijebila gđa Amanpur je neumjesna . Ali me ne čudi. Jer ta goospođa godinama prodaje maglu.

A neg.
3 godine prije

Razlog za Kristalnu noć je židovski atentat na njemačkog ambasadora u Parizu. Reakciju dobro znate. Pretpostavljam da uviđate koja će
bit reakcija na divljanje plaćenika u USA. CNN svako zna ponešto o ovoj temi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI