Čovjek ulijeće terencem među demonstrante Konvoja slobode

Video snimka
17 komentara

Vozač je uhapšen nakon policijske potjere i “kratke borbe”.

42-godišnji Kanađanin suočava se sa višestrukim krivičnim prijavama nakon što je u petak uveče svojim džipom Patriot prošao kroz grupu demonstranata u Vinipegu i povrijedio četiri osobe.

Policija u Vinipegu saopštila je da je osumnjičeni, nakon što je prošao kroz masu, pobjegao sa lica mjesta velikom brzinom, razbivši nekoliko crvenih svjetala. Na kraju je gonjen i uhapšen nakon “kratke borbe”, navodi se u saopštenju za javnost.

Uznemirujući video kontrolne kamere sa parkiranog kamiona koji je objavljen na društvenim mrežama izgleda da pokazuje trenutak kada je bijeli terenac uletio u grupu ljudi koji su mirno protestovali u blizini Brodveja i Memorijalnog Bulevara.

 

Policija je potvrdila da je osumnjičeni udario četvoricu odraslih muškaraca, koji su učestvovali u demonstracijama Konvoj slobode kod Parlamentarne skupštine. Tri žrtve su zadobile lakše povrede, dok je četvrti prebačen u bolnicu na liječenje i kasnije je pušten.

Muškarac, čiji identitet nije otkriven, ostaje u pritvoru, optužen za više slučajeva napada, opasnog upravljanja vozilom i bezobzirnog bjekstva sa mjesta nesreće.

Portparol policije, policajac Rob Carver, rekao je da je “prilično čudesno da niko nije zadobio ozbiljne povrede”, piše Vinnipeg Sun. Policija je odbila da spekuliše o motivima osumnjičenog, ali je rekla da neki od njegovih prvih komentara tokom hapšenja „sugerišu da se ne radi o naredbama za Covid-19“.

Incident se desio usred takozvanih demonstracija Konvoj slobode, koje su se protekle nedjelje proširile daleko izvan kanadske prestonice. Demonstranti su obećali da će ostati na ulicama dok sve naredbe i ograničenja Covid-19 ne nestanu. Vlasti su demonstracije ocijenile kao dobro organizovanu remetilačku okupaciju, prikazujući demonstracije kao „sve nestabilniju i sve opasniju“ smetnju za život građana koji poštuju zakon.

Freedom Convoykanadakonvojprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BordoDNK
2 godine prije

Plaćeni ubica kabalista, ispranog mozga, razorenog “vakcinom”.Kud se đubre ne zabi u kakav zid, bila bi jedna budala na svijetu manje.

Ja to onako
2 godine prije

Pridruzimo se akciji: ,,Tri dana bez alkohola” 29,30,31 februara 2022.

Keki
2 godine prije

Trebalo ga je stuč!!!

Vladica
2 godine prije

Kaj to nije terorizam

Legendarni Grk
2 godine prije

„sve nestabilniju i sve opasniju“ smetnju za život građana koji poštuju zakon.

Dakle, mirni robovi koji prihvaćaju trovanje, uništenje i eliminiranje su “građani koji poštuju zakon”, a oni koji se bore za slobodu protiv umrežene uništavačke masonske bande su “nestabilna i sve opasnija smetnja”.
Imaju oni još takvih zanimljivih naopakih izmišljotina koje često ponavljaju u njihovim medijima, na primjer “zaštita ustavnog poretka” koji zapravo znači robovlasničko društvo, a one koji se bore protiv njihovog zločinačkog “ustavnog poretka” i za slobodu smatraju “državnim neprijateljima” koje treba kazniti i strpati u ludnicu na liječenje ili u zatvor.

roberto
2 godine prije

Da to nije nešto slično,ko hitna na trgu..

Toni
2 godine prije

Tenkre. Žurilo se majmunu po još jednu booster dozu.

Lara
2 godine prije

Na ZOI se igra jedan od najneobičniju susreta u povijesti sporta. Naime, na turniru hokejašica igra se meč između Kanade i Rusije, a obje ekipe ispod zaštitnih kaciga imaju – maske.
Susret skoro uopće nije odigran jer je Kanada isprva inzistirale na svježim PCR testovima ruskih igračica.
Potom je pronađen kompromis tako da obje ekipe igraju, ali s medicinskim maskama na licu. Kanada je bezuvjetno bila protiv toga da Ruskinje igraju bez maski.
Kanada diktira pravila u Kini, što tek rade u svojoj zemlji.

Max
2 godine prije

Tipična teroristička metoda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI