Crnomorska flota će čuvati ruske brodove od ukrajinskog državnog piratstva

ruski brod 626 flota
7 komentara

 

Nakon što su ukrajinska pomorska pogranična služba zaustavila i zaplijenila ruski ribarski brod “Nord” u Azovskom moru, Rusija je zaprijetila da je zadaću jamčenja slobodne plovidbe dobila Crnomorska flota, pozivajući se na ruske agencije za provedbu zakona prenose RIA Novosti.

“Naredba Crnomorskoj floti Rusije, uključujući pomorsko zrakoplovstvo, je da budu spremni jamčiti sigurnost plovidbe u sjevernom dijelu Crnog mora i na cijelom području Azovskog mora. Odluka je donesena nakon incidenta ukrajinskih graničara koji su zaustavili i zarobili ribarski brod “Nord” s Krima”, navodi se u priopćenju.

Navodi se da je zatočenim ribarima navodno ponuđena sloboda u zamjenu da se proglase Ukrajincima.

nord
FOTO – Ruski ribarski brod “Nord” kojeg je zarobila ukrajinska pomorska pogranična služba

“Agresivne akcije ukrajinskih pomorskih graničara u međunarodnim vodama ne predstavljaju samo rizik od zarobljavanja  ruskih plovila, već i stvaranja državnog piratstva”, prenose RIA Novosti.

Također se navodi kako prijetnja “ukrajinskog državnog piratstva već postoji”.

Podsjetimo, 25. ožujka je brod pomorske sigurnosti Državne granične službe Ukrajine u vodama Azovskog mora zadržao ribarski brod koji je plovio pod zastavom Ruske Federacije. Na brodu je bila posada od 10 ljudi. Svi su imali ruske putovnice izdane u Kerču. Brod “Nord” je registriran na Krimu, a zaustavljen je 15 milja od Obitočnaje Kose, istočno od Krima. Zadržavanje broda je narušilo red odlaska s Krimskog poluotoka. Na brodu je pronađena mreža za ribolov i 5 tona ulova ribe. Ukrajina je zadržala brod.

Moskva je danas poručila kako se namjerava suprotstaviti državnom piratstvu Ukrajine, a sigurnost plovidbe će jamčiti Crnomorska flota i pomorsko zrakoplovstvo Južne vojne oblasti sa sjedištem u Rostovu na Donu.

x Aozvsko more
FOTO – Azovsko more i mjesto gdje je otet ruski ribarskim brod
pirati
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

A jesu ukrali brod, jedino ovi jadni ribari, ali su sada pretjerali. Kad bude išao tanker u Mariupolj, mogla bi ga ruska obalna straža zaustaviti i “otpratiti” do Kirma za zamjenu.

neko ime
6 godine prije

Ukrajinski graničari dobili upute da po svaku cijenu zaustave NORD Stream 2…

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

piratstvo kako to lijepo zvući…zanat naših predaka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI