Damask napadnut u raketnom udaru, sirijski državni mediji krive Izrael

Napad na Damask
98 komentara

Sirijska protivvazdušna odbrana presrela je dolazne „neprijateljske ciljeve“ u glavnom gradu Damasku, javljaju državni mediji. Snimci koji kruže internetom prikazuju eksplozije na nebu iznad grada.

Damask je pretrpio očigledan raketni udar kasno u ponedeljak. Po gradu su se čule sirene, dok su sistemi protivvazdušne odbrane presretali dolazne projektile.

Rakete su stizale iz sirijske oblasti Golan Heights, javili su sirijski državni mediji, bacajući krivicu za napad na Tel Aviv.

Nekoliko video snimaka sa lica mjesta prikazuju projektile koji lete kroz nebo. Snimci govore da je sirijska vojska postigla najmanje jedan pogodak na mete.

Za sada nema informacija o potencijalnim žrtvama i šteti na terenu.

Glavni grad Sirije, kao i druge lokacije širom zemlje, rutinski su pod misterioznim raketnim napadima. Dok sirijska vlada takve napade pripisuje Izraelu, Tel Aviv rijetko komentariše svoju umiješanost.

Kao izuzetak, izraelski premijer Benjamin Netanyahu prošle godine se otvoreno hvalio kako je njegova vojska izvela „stotine“ vazdušnih napada na sirijsku teritoriju, naglašavajući potrebu da spriječi Iran da se tamo ubaci. Sirija je domaćin brojnih iranskih vojnih savjetnika, koje je Damask pozvao da pomognu zemlji u borbi protiv međunarodnog terorizma.

IZRAELRaketni napadsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
98 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Planet zemlja
3 godine prije

u ovoj prevari,plandemiji,uopce ne sumnjam da ce se potencirati nekoliko velikih ratova..konvencionalnih.psihoza nad narodima.traljav posao je odradjen sa ovim virusom i ovo ce,uz ekonomski kolaps,psihicki eutanizirati ljude da popuste.spanjolska gripa2.0

Mucke
3 godine prije

Cisto sumnjam da su sirijski mediji napisali ” izraelska oblast Golan Heights ” .

Max
3 godine prije

Dokle god Sirija ne bude imala snagu da uzvrati istom mjerom , Ovo će se nastaviti. Inače geopolitika news nekii dan objavljuje da je postignut sporazum između Sirije I Irana o razmještanju Iranskih raketa Bavar 373 i Hordad 3 u Siriji. To bi trebalo pomoći odbiti napade ,, ali vidjet ćemo.

jablan u zitu
3 godine prije

Locirati odakle su ispaljene rakete i uzvratiti tri puta jace .

Šule
3 godine prije

Ovo je postalo komedija za Sirijskog saveznika Ruse i njihov famozni S-400,a Izraelci svako veče nemilosrdno udaraju negledajuči gdje su civili,glavni grad i sl..e to je bahatost jer znaju da Sirija nesmije uzvratit makar po selu nekom u Izraelu a kamoli po Jeruzalemu i sl…Napadi če se odvijat beskonačno dok god izraelci imaju volje i raketa.

Tomi
3 godine prije

Ovo prcanje je vec prevazislo sve mjere patetike i jada i bede ovo je tolko ponizenje za siriju i rusiju , izgledaju mi ko neki pigmejci iz kalaharija koji samo njemo posmatraju kad jim ratoborna plemena dolaze zaplenit žene i hranu. Sooo Patetic

Piždro
3 godine prije

Ovim psiho stanjem u Siriji najviše se blamira pomagač i ‘savenik Sirije’! Izgubit će svaki bonus i naklonost… ovo mrcvarenju u nedogled j…

Mario
3 godine prije

protiv zločinačkih napada SIRIJA se bori pancirima i s300, Ako Rusi odluče da s400 ili s500 aktiviraju na zločinačke napade izraelcima se loše piše. uspostavlja se nova ravnoteža moći, za najdalje tri godine puno toga će se promijeniti. Onda zločini dolaze na naplatu. karma je bitch

esfvoqenfvrnqerfvqerfvuqewrqvewvq
3 godine prije

Da li će beben dočekati kovrčavog ili nihilatora u obliku svemirskog tijela………..

bauštelac
3 godine prije

treba sve sorit i završit priču majketi šta kažu susjedi sa trećeg kata pošto je germa dokle vako

Z.A.
3 godine prije

Dobar komentar …. samo ovi sto raketiraju su dio tog svijeta pa je iluzorno ocekivati nesto vise od verbalne osude , a kome je prica ikad pomogla …

Titan
3 godine prije

Netreba biti genije da se shvati da sve napade na Nezavisnu Državu Siriju vrši fa-šis tički izrael, pardon okupirani dio Palestine.

Ad astra
3 godine prije

Čitam komentare i ne mogu vjerovati. Večina komentatora nekritički podržava sve što je protiv Izraela i zapada. Glorificiraju sposobnost ruske tehnike i omalovažavaju zapad i Izrael. Sve je to legitimno ali gledano s neke analitičke strane, to je smiješno. Krucijalno pitanje je zašto Izraelci tako često napadaju Siriju? Koja je uloga Hezbolaha u Siriji. Da li se netko sijeća operacije uništavanja iranske tvornice raketa u Sudanu? Ako netko, a u ovom slučaju Iran zagovara uništenje Izraela legitimno je da se Izrael brani. Komentator vam pokušava objasniti neke stvari ali vama mržnja to ne dopušta da shvatite.

Davor drugi
3 godine prije

Odnosi Iran-Sirija, kako i sto dalje glede Sirijske sigurnosti, stabilnosti i nadasve mira? Nikakve dvojbe nema da bez ogromne pomoći Irana u ratu Sirija zasigurno ne bi bila to sto je sada. Međutim kako vrijeme odmiče prisustvo iranskih snaga u Siriji je jedanveliki teret i donose velike probleme s Izraelom i jedno najgore moguće stanje koje postoji, stanje ni rata ni mira. Takvo stanje po Siriju dugoročno je neodrživo i nemoguće. Siriju će u bliskoj budućnosti čekati teške i bolne odluke, koje kakve god one bile, za Siriju na žalost neće biti lagane ni bezbolne. Sirija će biti prisiljena na odabir, ili sa Iranom i beskrajnim provokacijama od strane Izraela i situacijom ni rata ni mira, ili će se morati zahvaliti Iranu na svemu učinjenom i svu bezrezervnu pomoć koju joj je Iran u njenim najtežim danima ponudio i distancirati se od Irana. Neka koalicija Sirija-Iran kao opcija u nekom… Čitaj više »

Bepo
3 godine prije

Nadam se da će zločinac bibi skončat u najgorim mukama koje je ijedan čovik ikad doživio
Bibi, ti si najveći zločinac protiv čovječnosti.. Nadam se da ćeš gorit u paklu bibi.
Gori u paklu smeće jedno

pantagana
3 godine prije

Pa dje su te s-300, i s-1000000000 sto skidaju i svemirske brodove u orbiti oko marsa, zastoih Rusi ne brane ako jadni sirijci nemogu sami sebe.
Ah, da. Pijani Rusi bi i rodjenu guzicu dali da odu na zapad, pogotovu u englesku i ameriku.

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-8548049/Countess-Alexandra-Tolstoy-sheds-tears-finally-evicted-beloved-home.html

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI